Μαυρίκιος Ονειρεμένος Μαυρίκιος

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Είναι η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία , οπότε ελπίζω να δικαιολογούμε αν κάνω αφηγηματικά λάθη ή παραλείψεις…:roll:
Όταν έλεγα σε φίλους ή γνωστούς που με ρωτούσαν πως θα πάω γαμήλιο ταξίδι στον Μαυρίκιο το 90% με ρωτούσαν : που βρίσκεται???
Λίγα λόγια λοιπόν:
Ο Μαυρίκιος λοιπόν είναι ένα πανέμορφο τροπικό νησί στον Ινδικό ωκεανό το οποίο βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής και είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος Mascarenes. Οι ακτές του,περιβάλλονται από έναν από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους παγκοσμίως.
Ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και έκτοτε αποτέλεσε καταφύγιο για ταξιδιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων.
Σαν κύρια γλώσσα έχουν τα Γαλλικά αλλά μιλάνε εξίσου άνετα και Αγγλικά …Υπάρχει και μια τρίτη γλώσσα που μιλούν οι ντόπιοι μεταξύ τους, τα κρεολέζικα..
Σε κοσμοπολίτικο θέρετρο άρχισε να εξελίσσεται γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα…

Σήμερα πια αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο αυτού του ευλογημένου πραγματικά τόπου..
σμαραγδένιες θάλασσες, κοράλλια, τροπική βλάστηση, πυκνά δάση, ανθισμένα πάρκα, καταρράκτες, ποτάμια…

Το ταξίδι αυτό το περίμενα έχοντας τεράστιες προσδοκίες… Και ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα…
Ξεκινήσαμε 16:30 από Αθήνα για Ντουμπάι με emirates..
Στο Ντουμπάι το αεροδρόμιο τεράστιο!!! Αμοληθήκαμε λοιπόν στα μαγαζιά γιατί πηγαίναμε με την σιγουριά πως κάποια πράγματα είναι φθηνά εκεί… Λάθος!! Το βρήκα πανάκριβο… πχ συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής 150 € παραπάνω σε σχέση με Ελλάδα… ένα άρωμα που εδώ έχει 80 €, εκεί είχε 110 €..:rolleyes:
Ευτυχώς ανακαλύψαμε μια μπυραρία στην οποία ωωωω ναι επιτρέπεται το κάπνισμα και καθίσαμε εκεί..!
3 το πρωί αναχώρηση για Μαυρίκιο!!!
Το ταξίδι τώρα ξεκινάει….:clap:


Άφιξη στις 9:30…
Μας περίμενε ταξιδιωτικός πράκτορας και βουρ για το ξενοδοχείο… είχα ξεχάσει πως οδηγούν ανάποδα σε σχέση με εμάς και μόνο που δεν ούρλιαξα όταν βγήκαμε στο δρόμο..Νόμιζα πως θα τρακάραμε..:bleh:
Το ξενοδοχείο απίστευτο… Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι!!
Τις 2 πρώτες μέρες δεν βγήκαμε από το ξενοδοχείο… φύγαμε στα καπάκια μετά τα τον γάμο και είχαμε ανάγκη να ξεκουραστούμε..ευχαριστηθήκαμε κολύμπι στη θάλασσα η οποία ήταν απίστευτη …Να σημειώσω πως μου έκανε εντύπωση πως πολύς κόσμος δεν έμπαινε καν απλά οοοοοληηη μέρα καθόντουσαν στην ξαπλώστρα και κοιμόντουσαν… Επίσης κάναμε και πολλές δραστηριότητες που είχε το ξενοδοχείο…
Τρίτη μέρα ξεκινάμε για την πρώτη μας εκδρομή!!
Περιήγηση με Catamaran ανατολικά του νησιού …
Σε αυτό το μέρος το τοπίο εναλλάσσεται..εκεί που βλέπεις ήρεμα τυρκουάζ νερά συναντάς τα άγρια κύματα του ωκεανού που σκάνε με μανία πάνω στα κοράλλια.. Από τις βραχώδης ακτές περνάς στις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες..Από το παραδεισένιο IleauxCerfsστα εκπληκτικά βουνά που διαγράφονται στον ορίζοντα..
Η Ανατολική πλευρά του Μαυρίκιου είναι από τις πλουσιότερες σε κοράλλια και ψάρια γι’ αυτό και η πρώτη στάση ήταν για snorkeling..Παρέλαση πολύχρωμων ψαριών παντού… Θα μπορούσαμε να μείνουμε με τις ώρες να κοιτάζουμε την μαγεία του βυθού…
Επίσης για τους φίλους του σέρφινγκ οι ανατολικές ακτές είναι πραγματικά ιδανικές , ειδικά τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο , όπου η θάλασσα και τα μελτέμια είναι στην πιο άγρια μορφή τους…
Επισκεφτήκαμε ένα ναυάγιο των Γάλλων που δε θυμάμαι το όνομα του και μετά σύντομη στάση στο ileauxphareπου ουσιαστικά πρόκειται για μια βραχονησίδα πάνω στην οποία βρίσκεται ένας από τους παλίότερους φάρους στου νησιού..
Έπειτα συνεχίσαμε για το πολυσυζητημένο IleauxCerfs…Πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος… Γυρίσαμε εκεί λιγάκι και μετά καθίσαμε να φάμε… Ψάρι νοστιμότατο που το έλεγαν MrCaptainκαι μπαρμπεκιου αστακού!!! Ήμασταν ένα παρεάκι με Αυστραλούς και Γάλλους και τα μπουκάλια κρασί τελείωναν αέρας.. :D:DΕκεί μετά το φαγητό και το ποτό, συνειδητοποίησα την απουσία του καφέ..!!!:haha:
Μετά από τις απαραίτητες βουτιές στο νησί φύγαμε έχοντας μόνο μαγικές εικόνες στο μυαλό μας..Ευτυχώς η εκδρομή δεν τελείωσε εκεί…! Συνεχίσαμε και καταλήξαμε να διασχίζουμε το υπέροχο GrandRiver...διαδρομή ανάμεσα σε φυτείες ζαχαροκάλαμου, απίστευτη βλάστηση και διάσπαρτα σπίτια των ντόπιων ψαράδων..Στο τέλος του ποταμιού βλέπεις τους καταρράκτες να συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου!!!

Για το τέλος της εκδρομής αφήσαμε το paragliding…Για όσους δεν γνωρίζουν είναι σαν αερόστατο, στο οποίο δένεσαι και ένα ταχύπλοο σε σηκώνει ψηλά και κάνεις βόλτα..Υπερθέαμα το τοπίο από ψηλά!!! Εμείς κάναμε και οι 2 μαζί και ρίξαμε το γέλιο της αρκούδας!:haha::haha:
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κατά τις 18:00 το απόγευμα έχοντας κάνει μια απολαυστική εκδρομή… Μακάρι και αύριο να είναι τόσο ωραία!
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να ζησετε ευτυχισμενοι !
Ξερεις αντιδρασεις του στυλ Που ειναι ο Μαυρικιος ...με κανει να λεω ενα μεγαλο Ντοινγκ,αλλα μετα συνερχομαι και σκεφτομαι: μην κοιτας που εδω μεσα εχουμε μαζευτει ατομα με την ιδια τρελα κ αυτα τα ονοματα πανε κι ερχονται στο σαιτ.
Ατομα που δεν ασχολουνται κ δεν εχουν το βιτσιο των ταξιδιων ..ειναι επομενο να μην τα ενδιαφερει κ να μην το εχουν ψαξει και παρα πολυ.

Ποσο σας πηγε ολο το budget τελικα?
 

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Κλεοπάτρα σ'ευχαριστώ πολύ!!

Και σε σένα εύχομαι ότι επιθυμείς..!

το budget μας πήγε αρκετά..δηλαδή λίγο παραπάνω από τα 4000..θα μπορούσε κάποιος να παει και με πιο λίγα αλλά εμείς και κλείσαμε τα εισητήρια 2 μήνες πριν και κάναμε και κάποια ψώνια..

Αύριο θα συνεχίσω με την υπόλοιπη ιστορία...Φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω και πως?
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Να ζήσετε ευτυχισμένοι! Πραγαματικά ονειρεμένος πρρορισμός ο Μαυρίκιος! Αναμένω κι εγώ τη συνέχεια της ιστορίας σου!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Να ζήσετε στερεωμένοι και να κάνετε πάντα όμορφα ταξίδια!Ναι..ναι..θέλουμε φωτογραφίες!
 

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Συνεχίζουμε λοιπόν....
Την επόμενη μέρα η εκδρομή μας περιλαμβάνει επίσκεψη στους Βοτανικούς κήπους και στην πρωτεύουσα του νησιού , το PortLouis.
Τις αποστάσεις όλες τις κάναμε με ταξί..Ψάξαμε λίγο το θέμα για ενοικίαση αυτοκινήτου και είδαμε πως οικονομικώς είναι μία ή άλλη..Αν σκεφτεί κανείς πως δεν έχουμε συνηθίσει την οδήγηση στα αριστερά, τα φανάρια είναι ανύπαρκτα γιατί τα αντικαθιστούν τα roundabout (τα οποία εμείς δεν τα έχουμε και πάλι συνηθίσει) και τέλος τον τρόπο που οδηγούν, τότε μάλλον η λύση του να πάρεις οδηγό ταξί είναι μονόδρομος..
Αφήνουμε την πρωτεύουσα για την επιστροφή και συνεχίζουμε προς την περιοχη Pamplemoussesόπου βρίσκονται οι Βοτανικοί Κήποι, από τους παλιότερους στο Νότιο ημισφαίριο..
Πρόκειται για μια τεράστια έκταση πλούσιας βλάστησης με πάνω από 500 διαφορετικά είδη φυτών και δέντρων. Συναντήσαμε baobab, δέντρα που οι ρίζες τους είναι έξω , δέντρο που όπως μας είπαν ο καρπός του είναι «φυσικό βιάγκρα» και φυσικά τον «κήπο των μπαχαρικών» με δέντρο κανέλλα, δέντρο μέντα κτλ
Η λίμνη με τα γιγάντια νούφαρα που αλλάζουν χρώμα 3 φορές την ημέρα και ζουν μόλις ένα 24ωρο (την επομένη βγαίνουν καινούργια) είναι πραγματικά κάτι το πολύ όμορφο…
Αφού χόρτασαν τα ματάκια μας πράσινο, συνεχίζουμε βουρ για το PortLouis, την πρωτεύουσα του νησιού.
Το PortLouisβρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού και ουσιαστικά είναι μια πολυσύχναστη, πολύβουη βιομηχανική πόλη με 135.000 κατοίκους.
Το λιμάνι της είναι ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια του Ινδικού.
Τα περισσότερα σπίτια και οι αποθήκες είναι παλιά , με τσίγκους , και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ήταν βαμμένα ( ας πούμε ) σε ότι χρώμα να’ναι…ο οδηγός μου εξήγησε ότι είναι τόσο πολύ η υγρασία που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να τα βάψουν …δηλαδή στην καλύτερη τα βάφουν 1 φορά ανά δεκαετία..
Ο κόσμος τους δρόμους απλός και φτωχός… Εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση κυρίως με τη δυτική πλευρά του νησιού που είναι κοσμοπολίτικη..
Χαρακτηριστικό επίσης της πόλης είναι η διασταύρωση των διάφορων πολιτισμών δημιουργώντας ένα ζωντανό μνημείο όπου συνυπάρχουν κινέζικές παγάδες, καθεδρικοί ναοί , ινδικά τέμπλα. Αξίζει να πείτε στον οδηγό να σας ανεβάσει στο παλιό πέτρινο φρούριο της πόλης όπου θα έχετε μια πανοραμική εικόνα όλων αυτών.
Ως χαρακτηριστικό επίσης θα έβαζα και τον ιππόδρομο..άλλωστε είναι το πάθος των φίλων μας εκεί..!:bleh:
Η περίφημη αγορά της πόλης είναι κάτι που πρέπει να δει κάποιος. Κατακλύζεσαι από πολύχρωμες εικόνες, χρώματα και αρώματα..Φρούτα , λαχανικά, μπαχαρικά, βότανα , μινιατούρες ιστιοπλοϊκών, τον ντόντο παντού, κολιέ, παρεό …ότι θέλεις βρίσκεις ΑΛΛΑ στο 5πλασιο της αξίας του… Όταν καταλαβαίνουν πως είσαι τουρίστας ανεβάζουν κατά πολύ την τιμή αλλά με το παζάρι το πας εκεί που το θέλεις εσύ!!!Πολύ παζάρι λοιπόν!! Επίσης στην αγορά προσοχή σε τσάντες και τσαντάκια…:roll:
Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ναυτικό μουσείο και αυτό του Ντότου είναι από τα κυριότερα που μπορεί να δει κάποιος στην πόλη.
Συνεχίσαμε με επισκέψεις σε 2 ακόμα πόλεις , στο Mahebourg και Curepipe.
Το Mahebourgείναι μια μικρή πόλη αποικιακού ρυθμού στην οποία αξίζει να δει κανείς ένα μικρό Ναυτικό μουσείο..εκεί γύρω πουλάνε και χειροποίητες κατασκευές σε πολύ καλύτερη τιμή σε σχέση με τις ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές.
Κοντά στο Mahebourgβρίσκεται μια προστατευόμενη περιοχή που έχει από ζώα όπως ελάφια και αγριογούρουνα μέχρι ευκάληπτους, ορχιδές, περγαμόντο κτλ
Η πόλη Curepipeαπό την άλλη είναι πιο αριστοκρατική και θεωρείται πως εκεί μένει η αφρόκρεμα του Μαυρίκιου..Μεγάλοι για τα δεδομένα του νησιού δρόμοι, κάποιες πλατείες και πολλά πολλά μαγαζιά όπου βρίσκεις από υφάσματα κασμίρ μέχρι ξύλινα αντικείμενα, ελεφαντόδοντο κτλ..Η εκμετάλλευση του έρμου τουρίστα είναι και πάλι ορατή, οπότε αν ενδιαφέρεται κάποιος να αγοράσει ασκεί την τέχνη του παζαριού!!!

Άλλη μια εκδρομή τελείωσε..άλλες εικόνες σήμερα χωρίς γαλαζοπράσινα νερά , κοράλλια και κοκοφοίνικες αλλά με φύση, πράσινο, αρώματα και γεύσεις από τη ζωή του νησιού… Εξίσου όμως μαγευτικές!!
Ο Μαυρίκιος δεν είναι μόνο παραλίες λοιπόν αν και στην επιστροφή στο ξενοδοχείο τη βουτιά μας την κάναμε!! :clap:
To be continued ….
μμμμ μήπως γράφω πολλα??:roll:
:D:D:D
 
Last edited by a moderator:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εμένα στο βοτανικό κήπο να με άφηνες και θα ήμουν μία χαρά!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
μμμμ μήπως γράφω πολλα??:roll::D:D:D
Όχι καθόλου πολλά! Απολαμβάνουμε ιστορίες από εξωτικά μέρη!
Δώσε λεπτομέρειες στο λαό :clap:
Με τις φωτο πως τα πας?
 
Last edited by a moderator:

Padme

Member
Μηνύματα
91
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Ανέβασα κάποιες τώρα..,!:clap:

Θα φτιάξω το μέγεθος και στις υπόλοιπες και θα ανεβάσω...Αν και βλέπω πως οι συμφορουμίτες έχουν κάνει επαγγελματικές λήψεις σε σχέση με τις δικές μου!!!:roll:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.471
Likes
7.930
Ποιο ειναι το μουσειο Ντότου? Μήπως εχει σχεση με το εξαφανισμένο πουλί dodo? ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.617
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom