Οργάνωση, Έξοδα Ταξιδιού.

paefstra

Member
Μηνύματα
9.854
Likes
30.088
2. Προτιμω να εχω πληρωμενο το ξενοδοχειο αν ειναι σε αλλο νομισμα.
3. Μετα κοβιντ προαγοραζω ο,τι εχει ουρες μονο.
4. Κραταω μαζι μου αρκετα χρηματα και καρτες σε διαφορα σημεια.
5. Φευγω παντα με 2 πιστωτικες, δεν εχω λογο να δανειστω καρτα
6. Παντα με δευτερο τηλεφωνο, αφου σε ταξιδι προκαλεσα 2 φορες σοβαρες ζημιες σε τηλεφωνο. Με διαφορετικες sim γιατι εχω 2 νουμερα.
7. Φαρμακα ο,τι ειναι σε χαπια.
 
Last edited:
Μηνύματα
1.365
Likes
2.458
Επόμενο Ταξίδι
Ο μισός κόσμος σε 27μέρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου.
1. Αν ο χώρος είναι όπως τον περιγράφεις, δηλαδή διαχωρίζεται σε (ισοδύναμα) διακριτά δωμάτια, εγώ είμαι υπέρ του να σπάει και η τιμή ανά υπο-χώρο, όπως θα πληρώνατε αν αντί για το διαμέρισμα κλείνατε σε ξενοδοχείο. Αν μιλάμε για τρίκλινο δωμάτιο ή για διαμέρισμα με μεγάλο και μικρό δωμάτιο, τότε αυτό αλλάζει.
2. Πληρώνω πριν το ταξίδι μόνο ότι θα με αναγκάσει αλλιώς να κουβαλάω πολλά μετρητά στο ταξίδι, και (αναλόγως το ταξίδι) προσπαθώ να το κάνω με τρόπο που να μη μου στερεί ευελιξία. Κάνω ευέλικτες κρατήσεις από πριν πάντως, το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να φτάσω σε ένα προορισμό και να χάνω χρόνο γυρνώντας από κατάλλυμα σε κατάλλυμα ρωτώντας διαθεσιμότητες.
3. Εκδηλώσεις, μόνο όταν είναι απαραίτητο (αν δηλαδή είμαι σίγουρος ότι θέλω να πάω τη συγκεκριμένη μέρα και ξέρω ότι αν το αφήσω για τελευταία στιγμή δε θα βρω).
4. Αναλόγως τον προορισμό είναι και τα μέτρα. Δεν κυκλοφορώ με όλα τα χρήματα/κάρτες στην ίδια τσέπη (ούτε καν όλα πάνω μου, όταν έχω βάση να τα αφήσω). Σε πιο επικύνδυνα μέρη έχω κι ένα fake πορτοφόλι πάνω μου με $20 και δυο ληγμένες κάρτες, για να το δώσω σε περίπτωση ληστείας. Για τα έγγραφα, υπάρχουν αντίγραφα από τα πάντα κάπου στο cloud.
5. Ναι, έχω μια δεύτερη συσκευή με κλώνο της κύριας SIM μου μέσα, την οποία παίρνω μαζί μου στα μεγαλύτερα ταξίδια, καθώς και (ως κύρια συσκευή) σε μέρη που δε μπορώ να το έχω πάνω μου όπως παραλίες κλπ.
6. Immodium και Nifamol (για διάρροια και πονόδοντο αντίστοιχα) γιατί αυτά είναι πράγματα που θες να τα αντιμετωπίσεις ΠΡΙΝ ψάξεις για φαρμακείο. Και φυσικά τα φάρμακα της αγωγής μου. Ανάλογα τον προορισμό παίρνω και αντικουνουπικό (DEET 50%), παρακεταμόλη, κλπ. Και βέβαια, φέτος δε φεύγω για ταξίδι εκτός ευρώπης χωρίς 5-6 antigen (rapid) tests πάνω μου. Διότι, αν κολλήσεις, πιθανότητα θες να ελέγξεις εσύ ποιές αρχές θα το μάθουν και πότε, κι όχι να σου κάνουν εκείνοι τα tests...
Να ένας ταξίδιαρης στην πένα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.453
Μηνύματα
819.567
Μέλη
37.268
Νεότερο μέλος
AntwnisP

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom