Ισπανία Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη

Το πενθήμερο 09 – 14 Δεκεμβρίου 2011 βρισκόμουν σε ταξίδι αναψυχής στην Ισπανία. Στο παρόν ποστ θα σας αναφέρω εντυπώσεις, εμπειρίες και παρατηρήσεις από την επίσκεψη μου στις αυτόνομες κοινότητες της Καταλονίας και της Βαλένθια. Η αναφορά προς το πρόσωπο μου θα γίνεται σε τρίτο πρόσωπο για λόγους σεβασμού και ευγένειας προς το πρόσωπο μου, καθώς και για λόγους αφηγητικούς!

Οσα ποστάρω, είναι ουσιαστικά αντιγραφή από τα σχετικά άρθρα στο blog μου
Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 1η | Castellano.Gr
ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ – 09/12/2011

Ο Μπάρμπα Μήτσος ξυπνάει πρωί πρωί για να πάρει το μετρό να πάει στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Σήμερα ταξιδευει για Ισπανία! Ένα ταξίδι το οποίο ονειρευόταν καιρό να το κάνει, επιτέλους θα το πραγματοποιήσει, συνδυάζοντας το με μία επαγγελματική υποχρέωση του αδελφού του εκεί.

Ο Μήτσος επιβιβάζεται σε μία άνετη πτήση της Aegean (στην οποία του προσέφεραν και πρωινό με ομελετίτσα και ψιλοκομμένα φρουτάκια) και έπειτα από περίπου τρεις ώρες προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Μπορεί να είναι κλασσικός Ελληναράς με φαλάκρα, κοιλούμπα και μουστάκι, αλλά παρόλα αυτά ο Μήτσος είναι αρκετά οργανωτικός στα ταξίδια του. Έτσι είχε κρατήσει σημειώσεις από πριν και ήξερε πώς να πάει στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε ήδη στείλει mail από τις προηγούμενες ημέρες για να ρωτήσει την διαθεσιμότητα.

Σκάει λοιπόν ο Μπάρμπα Μήτσος στο ξενοδοχείο και ανακαλύπτει ότι είναι κάτι σαν youth hostel για νεολαίους. Αγχώθηκε λίγο γιατί σκέφτηκε: «Κοτζαμάν Μπάρμπας, θα με δεχτούνε εδώ τα παρτυανιμαλούδια;». Τέλος πάντων με τα πολλά δέχτηκαν και κοιμήσαν σε ένα δωματιάκι τον παππούλη, ο οποίος εξεπλάγησε από το συνδυασμό των ανέσεων και της ποιότητας του χόστελ (δωρεάν ΗΥ και ίντερνετ, απλό πρωινό με δημητριακά, καθαριότητα γενική, επιλογές για δωρεάν tours στην πόλη) σε σχέση με την τιμή (από 15 εώς 25 ευρώ, ανάλογα αν θες να κοιμηθείς μόνος η με άλλους).

Πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην πόλη της Βαρκελώνης

Μεσημέριασε λοιπόν, καλή η ημέρα, έτσι λοιπόν σκέφτηκε ο ήρωας μας να βγει μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην φημισμένη αυτή πόλη. Το χόστελ ήταν σχετικά κοντά στο κεντρικό δρόμο «las ramplas» ανάμεσα στο κέντρο και στην Ασιατική συνοικία οπότε δεν δυσκολεύτηκε να κινηθεί εύκολα κεντρικά και να βγει στην «λας ράμπλας». Από εκεί ανέβηκε προς την Πλάθα Καταλούνια (σε συνδυασμό με μία γρήγορη βόλτα από την Γότθικη Συνοικία). Φτάνοντας στην Πλάθα Καταλούνια είχε ήδη μείνει αρκετά εντυπωσιασμένος από την γενικότερη «πρώτη εικόνα» της πόλης αυτής.

Στον γυρισμό, ανακάλυψε την λαϊκή αγορά της Μποκερία (πολύ πιο κυριλέ από τις δικές μας λαϊκές αγορές) από την οποία αγόρασε και ποικιλία μαγειρεμένων οσπρίων την οποία και κατανάλωσε για μεσημεριανό αφού γύρισε στο δωμάτιο του για ξεκούραση και σιέστα!!

Απογευματάκι και ο Μητσάρας αποφάσισε να πάει μία βόλτα προς την άλλη πλευρά της πόλης. Πήρε λοιπόν έναν κεντρικό δρόμο προς τα κάτω (δεν θυμάται ποιόν), ρώτησε με τα σπαστά Ισπανικά του έναν περαστικό που βγάζει το μονοπάτι και ο περαστικός του απάντησε «Στην Πλάθα ντε Εσπάνια». Ο Μήτσος λοιπόν, αφού αγόρασε λίγα μανταρίνια από έναν Πακιστανό μανάβη που συνάντησε στο δρόμο, συνέχισε την πορεία του.

Φτάνοντας στην Plaza d’Espanya αντίκρισε ένα πολύ ωραίο θέαμα μπροστά του… Μία επιβλητική πλατεία, ένα πανύψηλο κτίριο και στο βάθος το εθνικό μουσείο τέχνης της Καταλονίας (Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Ανέβηκε λοιπόν σε εκείνο το ψηλό κτίριο (είσοδος 1 ευρώ!) που δεν θυμάται ή δεν έμαθε ποτέ πως λέγεται και αντίκρισε την πολύ ωραία θέα!! Πάρκο από πίσω, φάτσα η πλατεία και στο βάθος το μουσείο των τεχνών.

Επειτα έκανε και μία βόλτα έξω και γύρω από το μουσείο των τεχνών για να χαζέψει. Πολύ ωραίος χώρος, κόσμος και περιβάλλον. Επίσης το μέρος γέμισε με ήχο αφού ένας ταλαντούχος πλανόδιος κιθαρίστας τραγουδούσε παραδοσιακά Ισπανικά και Καταλανικά τραγούδια.

Αφού νύχτωσε , το μπαρμπάδακι μας γύρισε πίσω στο τσαρδάκι του. Το βράδυ όμως είπε να βγει μία τσάρκα στην Γότθικη Συνοικία για μια μπύρα. Αφού έφαγε καθοδόν ένα «Bocadillo με Tortilla» πήγε σε ένα καφέ μπαρ στο οποίο δοκίμασε τις αρκετά καλές μπύρες «Estrella» και «San Miguel». Επιστροφή νωρίς και ξεκούραση… Αλλωστε ο κόπος ήταν πολύς από το ταξίδι και τις βόλτες.


Του μπι κοντίνιουντ…

 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Ο Μπαρμπά Μήτσος ξύπνησε νωρίς. Είχε «free tour» διοργανωμένο από ένα γραφείο ξεναγήσεων με το οποίο συνεργαζόταν το χόστελ. Τρώει λοιπόν το απλό, αλλά καλό, πρωινό με τα δημητριακά, χτυπάει και 3 ποτήρια φυσικού χυμού από πορτοκάλι (όταν βρίσκει τζάμπα ο Μήτσος, το ξεσκίζει) και βουρ για το τουρ.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ – 10/12/2011

Βγαίνει στην είσοδο κατά τις 10:20 για να περιμένει τον ξεναγό μαζί με 5-6 παιδιά ακόμα από το ξενοδοχείο. Σκάει λοιπόν σε μια φάση ένας τρελάρας Ιρλανδός τρελο-τρεντό-ντυμένος και λέει στα Αγγλικά:

«Hello guys, I am your guide for this tour, let’s rrrrrrrrrock and roll!!!!»

Ξεκινάει το «rrrrrrrrrrrock and roll» λοιπόν (Ο Μήτσος δεν ήξερε τι είναι αυτό, αλλά αργότερα που ρώτησε του είπαν ότι είναι μία μουσική ,συγγενής του ρεμπέτικου, που δημιούργησαν οι μαύροι του Μισσισίπη). Το τουρ ήταν «walking tour», δηλαδή ποδαράτο, αφορούσε τα μνημεία και τα κτίρια του Γκάουντι και η ξενάγηση ήταν στα Αγγλικά (άλλωστε ο Μήτσος ήταν ο μόνος της παρέας που δεν είχε την Αγγλική ως μητρική γλώσσα).

Ο τρελάρας ο ξεναγός λεγόταν Κόναν (!!!) και ομολογουμένως έκανε την δουλειά του πάρα πολύ καλά. Λεπτομερής ανάλυση του κάθε κτιρίου, ιστορικό και πολλά ακόμη. Τα κτίρια που επισκέφθηκε το γκρουπάκι ήταν τα:

Casa Milà, Casa Batlló, η μαγευτική Sagrada Família καθώς και η πλατεία Plaça Reial η οποία φιλοξενεί ορισμένα δημιουργήματα του παρανοϊκού Gaudi (τον χαρακτήριζε συνεχώς έτσι ο Κόναν ο ξεναγός!! Έλεγε συνέχεια ότι ο Γκάουντι υπήρξε μία παρανοϊκή ιδιοφυία).

Ορίστε και ορισμένες φωτογραφίες από αυτά τα δημιουργήματα (με τη σειρά που αναφέρθηκαν):

Μετά από το τέλος του πολύ ωραίου τουρ ο Μπαρμπα Μήτσος άφησε 3 ευρώ μπορμπουάρ στον ξεναγό (οι υπόλοιποι του αφήσαν περισσότερα) και συνέχισε χώρια από τους άλλους τον δρόμο της επιστροφής. Ο δρόμος της επιστροφής όμως δεν ήταν ο άμεσος μέσω του μετρό (τέλειο το μετρό της Βαρκελώνης παρεμπιπτόντως) αλλά ο Μητσάρας είπε να το πάρει ποδαράτο μέχρι κάτω… (κανά μισάωρο διαδρομή). Βρήκε λοιπόν την αρχή πάνω πάνω της Λας Ράμπλας και κατέβηκε όλην αυτήν την υπέροχη διαδρομή προς τα κάτω.

Από φαγητό άλλο τίποτα εκείνη τη μέρα ο Μπάρμπας… Τι τάπας – τάπες πως τα λένε, τι φαλάφελ από τα σουβλατζίδικα των αδελφών του των Τούρκων, τι Χαμόνια ,τσορίθια , φρουτοσαλάτες και τηγανητά κομμάτια βακαλάου από την αγορά της Μποκερία… πολύ φαγητό ο Μπάρμπας λέμεεεε……

Το βράδυ είχε το κλασσικό ντέρμπι της Ισπανίας, Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, στο οποίο η Ρεάλ φιλοξενούσε την Καταλανική ομάδα στην Μαδρίτη. Ο Μήτσος με τα πολλά βρήκε μία καφετέρια της προκοπής (πάλι καλά ήταν και φθηνή) και έκατσε να δει τη ματσάρα. Στην καφετέρια μάλιστα για να μπεις, έπρεπε να… σου βάψουν το μάγουλο με τα χρώματα της Καταλονίας.

Όλα ωραία και καλά στην καφετέρια (στην οποία ο Μήτσος έπιασε σε σπαστά Ισπανικά κουβέντα με δύο Ιταλούς οπαδούς της Μπάρτσα οι οποίοι μιλούσαν χειρότερα Ισπανικά από τον Μήτσο) και αφού η Μπάρτσα ξέσκισε την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της, ο ήρωας μας επέστρεψε ,λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από μία σύντομη ακόμη βόλτα στην πανέμορφη Γότθικη συνοικία, στο ξενοδοχείο για ύπνο και ξεκούραση διότι την επόμενη έφευγε πουρνό πουρνό για… νομό Βαλένθιας!!

Του μπι κοντίνιουντ…
 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Ο Μήτσος ξύπνησε νωρίς. Αν και ήξερε τον δρόμο για τα ΚΤΕΛ της Βαρκελώνης, ήθελε να ξυπνήσει πουρνό πουρνό το μπαρμπαδάκι μας. Συνήθεια από τα τοπικά παραδοσιακά καφενεία στο Γιουνανιστάν με τον πρωινό Τούρκικο καφέ με καϊμάκι.


ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ – 11/12/2011

Τα ΚΤΕΛ βρισκόντουσαν κοντά στην αψίδα του θριάμβου, στο Πάρκο της Θιουδατέλλα (μέρος που επισκέφθηκε ο ήρωας μας την προηγούμενη ημέρα, αλλά ο συντάκτης των σχετικών άρθρων παρέλειψε να αναφέρει). Ο Μήτσος μισή ώρα πριν ξεκινήσει το λεωφορείο ήταν ήδη εκεί. Κύριος και πακιστανοντυμένος όπως πάντα. Το λεωφορείο ξεκίνησε κατά τις 10:00 με προορισμό την γραφική Βαλένθια!

Το λεωφορείο της Alsa έφτασε πριν τις 14:00 στην Βαλένθια. Τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την προβλεπόμενη ώρα δηλαδή!! Και να πεις ότι έτρεχε… χαλλλαρά πήγαινε…. Απλά το οδικό δίκτυο εκεί είναι και γαμώ!! Μία που έπιασε δεξιά λωρίδα στην Εθνική οδό όταν βγήκε από την Βαρκελώνη, μία που έφτασε στη Βαλένθια χωρίς σχεδόν να αλλάξει λωρίδα σε όλο το ταξίδι…!!!

Ο Μήτσος εν Βαλένθια επρόκειτο απλά να κάνει μία 5ωρη (περίπου) στάση, πριν ξαναμπεί στο λεωφορείο με τελικό προορισμό το Αλικάντε όπου και θα συναντούσε τον αδερφό του (ο οποίος είχε μεταβεί από το εξωτερικό στο Αλικάντε για μία δουλειά του). Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, ο Μήτσουλας αγχώθηκε για το που θα αφήσει τα πράγματα σε αυτήν την ολιγόωρη στάση. Λογάριασε όμως δίχως την οργανωτικότητα των Ισπανών! Εντός του σταθμού των λεωφορείων υπήρχαν ειδικά ντουλαπάκια στα οποία μπορούσες να φυλάξεις τα πράγματα σου για πολλές ώρες έναντι του ευτελούς αντίτιμου των 4€. Που να τα δει ο Μήτσος αυτά στο Δυτικό Ευρωπαϊκό Πακιστάν στο οποίο ζει… τέλος πάντων, φυλάει τα πράγματα του και ήρεμος πλέον ξεκινάει τη βόλτα του στην Βαλένθια..


ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ VALENCIA

Για την Βαλένθια τα λόγια είναι περιττά… ένα στολίδι κατάλληλο για μία ολιγόωρη βόλτα!! Τραβάς μία ευθεία από τον καθεδρικό έως τον σταθμό των τραίνων και χαζεύει το μάτι σου να’ούμε!! Πανέμορφος πεζόδρομος, επιβλητικός καθεδρικός, σπίτια Βενέτικου στυλ διατηρητέα κατοικήσιμα με μπαλκονάκια που προεξέχουν σαν τσουτσούνια, η γραφική παλιά πόλη, η μεγάλη αρένα της πόλης, το αξιοσημείωτο δημαρχείο με την πλατεία του και άλλα πολλά… Από όμορφα κτίρια, σοκάκια και μαγαζάκια άλλο τίποτα αυτή η πόλη. Ο Μπάρμπας μας άραξε σε μία φάση (μετά από πολύ περπάτημα) σε ένα παγκάκι της πλατεία του δημαρχείου να ξαποστάσει – να χαλαρώσει (είναι και τα χρόνια βλέπετε…) κι έπιασε κουβέντα με έναν ντόπιο παππού ο οποίος ουδέποτε είχε περάσει τα σύνορα Βαλένθιας – Καταλονίας!

Ο Μητσάρας γούσταρε κάργα Βαλένθια και λόγω… τιμών!! Σχετικά φθηνά αναμνηστικά (πήρε με το κιλό για τα φιλαράκια του στην Αθήνα) και πολύ οικονομικότερος καφές και φαγητό από την Βαρκελώνη!! Φτιάχτηκε μιλάμε ο Μητσάρας, εβγάλε και τα μονόευρα και τα δίευρα έξω και βουρ για ψώνια… Κατά τις 7 και κάτι όμως έφτασε η ώρα να αποχαιρετίσει την ωραία αυτή μικρή – μεσαία πόλη. Μπήκε στο λεωφορείο για Αλικάντε, όπου και έφτασε κάνα δίωρο αργότερα.

πριν συνεχίσουμε με το Alicante, ας δούμε φωτογραφίες από την Βαλένθια. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν κατά τη σειρά τα εξής “Καθεδρικός, Πλατεία Δημαρχείου, Αρένα της πόλης, μία άποψη από τα σπιτάκια της παλιάς πόλης”


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο στο Αλικάντε, ο ήρωας μας αντίκρυσε μία «άσχημη» μεγάλη τουριστική πόλη… κάτι σαν την Γιωργιούπολη του Αποκόρωνα των Χανίων σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος! Κι όμως κατά βάθος γνώριζε ότι αυτή η άσχημη μεγαλούπολη έκρυβε μέσα της μία ομορφιά και μία γραφικότητα… και δεν έπεσε έξω!!

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο (καράλουξ και τσάμπα – πληρωμένο από τη δουλειά του αδερφού του.. χαχαχα) και αφού χαιρέτησε και τα είπε με τον αδερφό του μετά από καιρό (ο αδερφός του μένει εκτός Ελλάδος) μπήκε για ένα μπάνιο για να ξεβρωμίσει. Είχε να κάνει μπάνιο από το περασμένο Πάσχα (τα θερινά λουτρά εξαιρούνται). Μετά από ένα τέταρτο βγήκε από το μπάνιο ένας καινούριος Μήτσος: πολύ πιο άσπρος και με δισεκατομμύρια ετοιμοθάνατα (μέχρι προσφάτως ακμαία) μικρόβια πάνω του να ξεψυχάνε ζητώντας στερνό έλεος από τον θεό τους. Ο νέος, καθαρός, Μήτσος λοιπόν ξεκινάει μία τσάρκα, μαζί με τον αδερφό του, για να ανακαλύψουν τα… μυστικά του Alicante…!!

Και τα δύο αδέλφια σύντομα ανακάλυψαν την ομορφιά του Αλικάντε, την οποία αποτελούν οι αυθεντικότερες ταπερίες (ισπανικά ουζερί – καφενεία ας πούμε) με το καλύτερο φαγητό σε φοβερές τιμές!! Τάπας + Ποτήρι μπύρας = 2€ σε παραδοσιακότατο καφενεδάκι με τον μάστορα να κόβει το χαμόν από το μπουτάκι μπροστά στα μάτια σου… Με 15 – 20€ συνολικά έσκασαν στο φαί τα παλικάρια!!! Γύρισαν στην ξενοδοχειάρα λοιπόν με γεμάτα στομάχια και διάθεση για να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα!!

του μπι κοντίνιουντ…
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.236
Likes
1.934
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μπάρμπα Μητσο συνέχισε στο Αλικαντε που δεν εχω παει να δούμε εντυπώσεις και απο Ανδαλουσία!!!!
 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Η τέταρτη ημέρα ξημέρωσε στον ουρανό της Ισπανίας. Ο αδελφός του Μπαρμπα – Μήτσου κίνησε για μία δουλειά που είχε (για αυτόν τον λόγο ήρθε άλλωστε στη χώρα) και ο Μήτσος σηκώθηκε για να πάει να πάρει το τραίνο να επισκεφθεί την κοντινή (στο Αλικάντε) γραφική Αλτέα!

ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – 12/12/2011

Κινάει λοιπόν ο Μητσάρας κατά τις 10 – 11 το πρωί να πάρει το τραμ – μετρό (εντός του Αλικάντε είναι τραμ, έπειτα μετατρέπετε σε μετρό).Τα δρομολόγια ήταν αρκετά συχνά , παρόλο που τα τραίνα ήταν μεγάλα και το ταξίδι έως την Αλτέα (με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις) ήταν γύρω στα 70 λεπτά. Μπήκε λοιπόν ο αγαπητός μας στον συρμό και μετά από μία ωρίτσα και κάτι έφτασε στην Αλτέα.

ΑΛΤΕΑ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Με το που φτάνει στον σταθμό της Αλτέα, ο φίλος μας βγαίνει σε έναν δρόμο τον οποίο άμα τον έπαιρνες προς τα πάνω έβγαινες στο «παλιό χωριό» , άμα τον έπαιρνες προς τα κάτω έβγαινες στην παραλία…. Ε, το λοιπόν, ο δικός μας είπε να τον πάρει προς τα πάνω!! Πάνω λοιπόν, μετά από πολλά σκαλιά – ξέρετε, αυτά που είναι σαν πλακόστρωτα – , φτάνει στο «παλιό χωριό». Το παλιό χωριό είναι καλοδιατηρημένο με το πλακόστρωτο του (μιλάμε για πολύ πλακόστρωτο σε όλη την ανηφόρα), τα παραδοσιακά του λευκά σπίτια (έχουν αρκετές ομοιότητες με τα Κυκλαδίτικα).

Αφού λοιπόν έκανε την βόλτα του στα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια της Αλτέα, ο Μήτσος είπε να κάνει μία στάση για να ξαποστάσει σε μία εκκλησία που βρίσκεται ψηλά ψηλά, από όπου υπάρχει και πολύ ωραία θέα προς τη θάλασσα κάτω. Πολύ γραφική η Αλτέα πραγματικά… και πιθανότατα κάνοντας μία βόλτα εκεί να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην παλιά πόλη ενός Ελληνικού νησιού.

Η Altea είναι γνωστή ως «το χωριό των καλλιτεχνών» οπότε ο Μήτσος (ως πηγαία αρτίστα στο χώρο της μουσικής, του τραγουδιού, της σάτιρας και του τρόλλινγκ) δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την σχετική αυτή «μικρή Μέκκα» των καλλιτεχνών. Α, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι μπήκε και σε ένα μάρκετ ο Μητσάρας και ψώνισε ένα μεγάλο τσορίθο για τη Ρόσα, το οποίο το τρώει κάθε μέρα πλέον στην Ελλάδα σε διαφορετική κάθε φορά συνταγή.

Αφού λοιπόν ο Μπάρμπας περπάτησε και ήπιε και το καφεδάκι του στο «παλιό χωριό» της πόλης ετούτης, είπε να κατέβει να επισκεφθεί την παραλία. Ε, λοιπόν τα δύο μέρη μεταξύ τους είναι… η νύχτα με την μέρα!! Η περιοχή της παραλίας είναι κάργα τουριστική με τις γνωστές Αγγλοσαξωνικές τύπου καφετέριες, τις γραφικές (με την κακή έννοια) Ισπανικές ταβέρνες και με μία θάλασσα που δεν σου γέμιζε και το μάτι… Σαν την Γιωργιούπολη στα Χανιά ένα πράμα!! Ο Μήτσος πάντως ακόμα και εκεί καβατζώθηκε… βρήκε μία καφετέρια παρακμιακή με ποτήρι κρασί + τάπας = 1€ (ναι, σωστά διαβάσατε) και έκανε ζωάρα!!!!

Απόγευμα προς βραδάκι, ο ήρωας μας είπε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής μετά από τόση ζωάρα που έκανε σε άνω και κάτω Αλτέα! Ο γυρισμός εξίσου εύκολος. Στο ξενοδοχείο, αράξανε λοιπόν λίγο με τον αδερφό του το βραδάκι και μετά ύπνος και ξεκούραση… την επόμενη θα επέστρεφαν πάλι Βαρκελώνη!!!

του μπι κοντίνιουντ…
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.096
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Μπαρμπα-Μήτσο περιμένουμε τη συνέχεια.

Πολύ πρωτότυπος ο τρόπος γραφής της ιστορίας σου.
 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Σόρρυ, ξεχάστηκα. Η πέμπτη και τελευταία ημέρα λοιπόν. Αντιγραφή από σχετικό άρθρο στο blog μου Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 5η | Castellano.Gr
ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ – 13/12/2011

Ξυπνάει ο Μήτσος για να γευθεί την τελευταία του ολόκληρη ημέρα επί Ισπανικού εδάφους. Βέβαια κουτσή η ημέρα διότι μέσα περιλάμβανε και μία 45λεπτη πτήση από το Αλικάντε στη Βαρκελώνη, όπου και θα γινόταν η τελευταία διανυκτέρευση.

Πρωί έφευγε το αεροπλάνο από Αλικάντε. Εύκολη μεταφορά και φθηνή προς το αεροδρόμιο με το αστικό λεωφορείο. Προηγουμένως, είχε προηγηθεί μία βόλτα ψηλά στο κάστρο του Αλικάντε: Καλοδιατηρημένο, τα σκοπευτήρια άθικτα, απείραχτος ο δρόμος που κατεβαίνει προς τη θάλασσα από το κάστρο (για τους στρατιώτες προφανώς), αλλά η εικόνα της μεγαλοαστικής πόλης κάτω στα χάλαγε όλα στο τέλος.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ μικρό αεροπλάνο, χωρίς ιδαίτερες ανέσεις. Ε, ντάξει, η πτήση των 50€ ήτανε και διάρκειας 40 – 45 λεπτών… πάλι καλά δηλαδή!! Κατόπιν της προσγείωσης, ο Μπαρμπά Μήτσος με τον Κυρ Κώστα (τον αδερφό του) πήγαν στο ξενοδοχείο εύκολα και γρήγορα (είχαν περισσέψει διαδρομές στην Τ-10 κάρτα του Μήτσου) για να αφήσουν τα πράγματα τους και να κάνει ο Κυρ Κώστας μία πρώτη γνωριμία με την μαγευτική Βαρκελώνη!

Με την μετέπειτα βόλτα στην γότθικη παλιά συνοικία της πρωτεύουσας της Καταλονίας, η αλήθεια είναι ότι, αν και ο Κυρ Κώστας εντυπωσιάστηκε, περίμενε να δει ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά πράγματα, κυρίως λόγω των περιγραφών του Μήτσου όλες αυτές τις μέρες… Βέβαια έπειτα, επισκεπτόμενοι και τον φοβερό ναό της Sagrada Familia αναθεώρησε… ή μάλλον επιβεβαιώθηκε ο Μητσάρας!!

Αργότερα, ο Κυρ Κώστας ο προφέσορας προτίμησε να κάτσει στο ξενοδοχείο (4άρι ξενοδοχείο για μία κουτσή διανυκτέρευση – θα μπορούσαμε να μείνουμε και σε ένα προχειρότερο) για να κάνει κάτι δουλειές του, ενώ ο Μήτσος βγήκε για μία τελευταία μπυρίτσα στην γότθικη συνοικία , για να αποχαιρετήσει και την Ισπανία και το ωραίο αυτό πενθήμερο.

Την επομένη το πρωί τα αδέλφια αναχώρησαν με προορισμό την Αθήνα. Το πολύ ωραίο πενθήμερο έλαβε τέλος. Ο Μήτσος, ήδη άρχισε να σκέφτεται την επόμενη του επίσκεψη στην Ισπανία, παρέα με τη Ρόσα αυτή τη φορά.

δατς ολ φοξ
 

meet-sos

Member
Μηνύματα
52
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη - Καστίλη
Το θέμα έχει κλείσει εδώ και καιρό... κάπως να μεταφερθεί, αν είναι δυνατόν.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.832
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom