Ισπανία Πάμε για churros στην Μαδρίτη! (και μια γεύση από Τολέδο)

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Και τι θα δούμε στην Μαδρίτη;

Ήδη από τον τίτλο φαίνονται οι κοιλιόδουλες διαθέσεις μου!:bleh:
Γεγονός είναι πως για την Μαδρίτη ξεκίνησα τελείως απροετοίμαστη. Είχα κλείσει τα εισιτήρια με alitalia κανα δίμηνο πριν. Γύρω στα 130 ευρω/άτομο, τα έκλεισα μεσοβδόμαδα αν και τα σαββατοκύριακα τα έβρισκα 100 ευρώ, εμένα με έπιασε ο κλασικός πανικός μου, μικρό το κακό. Με στάση Ρώμη για καμιά ώρα, φουλ βαλίτσες. Είχα κλείσει και ένα σπίτι από airbnb στην περιοχή Lavapiés, καθώς ακόμα και τα χόστελ μου φαίνονταν ακριβά, συνολικά έδωσα 230 για τις 6 μέρες. Στο σπίτι έμενε μια κοπέλα με την γάτα της, μπορούσα να βρω σπίτι και χωρίς ιδιοκτήτη μέσα αλλά με έπιασαν οι κοινωνικότητες μου. Με την γάτα εννοώ! :haha:
Η μόνη προετοιμασία που πήγα να κάνω δεν μου βγήκε, καθώς δεν βρήκα εισιτήρια για real madrid -σε λογική τιμή-, και αυτό μικρό κακό, αδιαφορούμε για το ποδόσφαιρο κι εγώ και ο φίλος μου, έτσι για την εμπειρία λέγαμε, τελικά δεν θα ήθελα να χάσω με τίποτα την Κυριακή μου σε ένα γήπεδο. Τέλος είχα αγοράσει κι ένα lonely planet, με ξελάσπωσε στην κατάσταση που ήμουν! :eek: Το μόνο που ήξερα ότι έπρεπε να επισκεφτώ ήταν το Prado, για τον Μπος-έρωτας με την πρώτη ματιά- και ότι έπρεπε να τσακίσω τσούρος όπου τα πετύχω!:D Α και την Γκερνίκα!:rolleyes:
IMG_20161102_061754262.jpg

Πανικόβλητη ετοίμασα βαλίτσες την παραμονή του ταξιδιού, όταν γύρισα από την δουλειά. Με μια ώρα ύπνο φύγαμε για αεροδρόμιο, η πτήση ήταν 6 το πρωί. Είχαμε κλείσει πάρκινγκ κοντά στο αεροδρόμιο με 26 ευρώ για τις 6 ημέρες, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, όλα καλά. Εννοείται πως στο αεροπλάνο θα υπήρχε σχολείο :( οπότε έφτασα Μαδρίτη παντελώς άυπνη.
Από το Barajas είχα αποφασίσει να φτάσουμε στο σπίτι με τα μέσα, η Σουζάνα -η ιδιοκτήτρια- είχε αναλυτικές οδηγίες. Το ταξί κανονικά είχε 30 ευρώ, τιμή η οποία ήταν στάνταρ από το αεροδρόμιο, τουλάχιστον για το κέντρο από ό,τι κατάλαβα. Από το αεροδρόμιο πήραμε ένα λεωφορείο εξπρές, το κίτρινο 203, το οποίο είναι 24ωρο και κοστίζει 5 ευρώ/άτομο, το οποίο μας άφησε στην Atocha, από όπου μπορεί κάποιος να πάρει το μετρό. Κατεβαίνοντας στην Atocha ψάχνουμε την κατεύθυνση που έχουμε δει στον χάρτη του μετρό, δεν είναι πουθενά, μόνο η αντίθετη κατεύθυνση! Ρωτάω μια κυρία, ευγενέστατη αλλά δεν είχε ιδέα. :shock: Βρίσκει και μια φίλη της και αρχίζουν να κάνουν σύσκεψη, μα που είναι η αντίθετη κατεύθυνση; Μας λένε να βγούμε μαζί τους από το μετρο, να μας βρουν λεωφορείο για lavapies γιατί η αντίθετη κατεύθυνση δεν υπάρχει :shock::shock:. Αγκομαχώ εγώ με την βαλίτσα στις σκάλες και ένας νεαρός προσφέρεται να μου την ανεβάσει, περιττό να πω πόσο σοκαρισμένη ήμουν με την προθυμία και την ευγένεια των Ισπανών. Τελικά συνεχίζουν την σύσκεψη έξω από το σταθμό, μας προτείνουν διάφορα λεωφορεία, έρχεται το δικό τους. Ρωτάω και μια ακόμα κυρία και επιτέλους όλα εξηγούνται, γίνονται έργα και έχουν κλείσει οι μισοί σταθμοί αυτής της γραμμής. Τελικά παίρνουμε ένα ταξί και να μαστε Lavapiés.
Μας υποδέχεται η Σουζάνα με την υπέροχη γατάρα της, την Baguira!
IMG_20161103_120550.jpg

Μπαλκονάκι για μια!
IMG_20161105_122811877.jpg

Υπέροχο Lavapiés!

Τα λέμε πολύ σύντομα, αμολάμε τα πράγματα μας και ξεχυνόμαστε στους δρόμους! Ο καιρός ήταν υπέροχος, ζέστη αρκετή και ένας υπέροχος ήλιος. Κάναμε μια μικρή βόλτα και κατευθείαν για φαγητό σε ένα μαγαζάκι κοντά στο σπίτι, το Achuri, που μας πρότεινε η Σουζάνα. Μικρό μαγαζάκι με 3 τραπεζάκια στον δρόμο, κάτσαμε και απολαύσαμε το φαγητό μας, την όμορφη μέρα και χαζεύαμε τους Μαδριλένους.

Παρένθεση.
(Σε γενικές γραμμές το φαγητό στην Μαδρίτη ήταν αρκετά ακριβό, ακόμα και τα tapas που εγώ πίστευα ότι θα ήταν φτηνούλικα για συνοδευτικά σε ποτό κλπ στα περισσότερα μαγαζιά που πήγαμε είχαν 10 ευρώ+. Ωστόσο σε πολλά μαγαζιά υπήρχε η εξής εναλλακτική, το menú del día. Το menú del día προσέφερε ορεκτικό+κυρίως πιάτο+ψωμί+ποτό+γλυκό ή καφε σε μια τιμή, βέβαια για την κάθε κατηγορία υπήρχαν συνήθως 3-5 επιλογές. Το menú del día ήταν αρκετά οικονομικό 10-15 το άτομο, εγω χόρταινα, ο φίλος μου εεεχμ με έλεγε τσιγκούνα :bleh:. Το ίδιο φαγητό με μενού δελ δία και ξεχωριστά από τον κατάλογο είχε πολυυυύ διαφορετική ποσότητα, αλλά είπαμε οικονομικό. Η λογική είναι πως το μενού είναι μια εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους, άρα προσφέρεται καθημερινές, εμείς βρήκαμε και Σαββατοκύριακο κανονικά. Επίσης συχνότατα για όλο τον κατάλογο υπήρχαν 3 τιμές: στο μπαρ, στο εσωτερικό του μαγαζιού, στο εξωτερικό, με αύξουσα τιμή. )

Στο Ατσούρι λοιπόν με 10 ευρώ το άτομο φάγαμε και την σαλάτα μας και την σούπα με κολοκύθα, και το κρεατικό με salmorejo (μια -μάλλον ισπανο-σάλτσα με ντομάτα, εμείς κάναμε την ελληνική παπάρα), και ένα εξαιρετικό quiche με πιπεριές-εγώ ακόμα γλείφομαι- , ένα cheesecake και μια από τις πιο ωραίες σοκολατόπιτες. Γενικώς φαίνεται ότι πεινάω!:haha:

Η συνέχεια αυτονόητη, πήγαμε για μια ωραίοτατη σιέστα, για να βγάλουμε τις επόμενες ημέρες!:D

¡Hasta luego!
 
Last edited:

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
ίσως για τα δικά μου δεδομένα ή τα περίμενα πιο φτηνά. ίσως να έτυχε σε όσα πήγα εγώ.
ο,τι έβλεπα 1-2 ευρω ήταν όσο τα 2 δαχτυλάκια μου, εμένα κι αυτό ακριβό μου φαίνεται, καθώς με 2 ευρώ ούτε μυρωδιά.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Δεν ξέρω, αν έπαιρνα 10 ευρώ (1χ10=10)σε τάπας μεσημεριανό, δύσκολα θα έτρωγα τίποτα το επόμενο τις μέρας :),βασικά ούτε θα σηκωνόμουν από την καρέκλα.Άσε που όταν παραγγέλναμε μπύρα (1 ως 2 ευρώ) κερνάγανε και τάπας ή τορτίγια.Με λίγα λόγια για βραδινό φαγητό με max 6 ευρώ με ποτό το άτομο είχαμε χορτάσει,αλλά και σε ταβέρνες τώρα που θυμάμαι ,μεγάλες μερίδες ,δύσκολα πήγαινε σε διψήφιο το άτομο.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
δεν ξερω μπορει να ετυχε, δωσαμε σε ενα μαγαζι 50 ευρω συνολο, χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο και μας ειπε η σουζανα παντελως αδιαφορα οτι ηταν νορμαλ τιμη, που δεν ηταν και ατομο με τηην ανεση στα οικονομικα. καλα κερασμα δεν ειδαμε ποτε και σε καμια περιπτωση. μπυρα δεν πινουμε, ποτα παιρναμε παντα, συνηθως 10 ευρω το ατομο, δηλαδη δεδομενα ελλαδας. αν θυμαμαι καλα ισως μια φορα πατατακια:haha:
γενικως ξηλωθηκαμε για να χορτασουμε και το tripadvisor ανοιξαμε και το lonely planet ανοιξαμε και τις σολες μας λιωσαμε, φτηνο φαι ειδαμε μονο σε menu del día φαση! τουλαχιστον το φαι μου αρεσε σχεδον οπου και αν φαγαμε.
απο την πεινα οπου και να πηγαιναμε τρωγαμε ολο το ψωμι, δεν υπηρχε πιατο που δεν γλειφτηκε!:haha:

τι να πω, ειπαμε ειμαστε κοιλιοδουλοι!:D
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Προσωπικά η Αθήνα μου φαίνεται πλέον πιο ακριβή σε σχέση με τη Μαδρίτη ,αλλά σε έχω διακόψει από την περιγραφή του ταξιδιού σου.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Προσωπικά η Αθήνα μου φαίνεται πλέον πιο ακριβή σε σχέση με τη Μαδρίτη ,αλλά σε έχω διακόψει από την περιγραφή του ταξιδιού σου.
καθόλου, καλό είναι να γράφεται και η διαφορετική άποψη, γι αυτό είναι το φόρουμ για να μαθαίνουμε όσα δεν ξέρουμε. η ιστορία θα συνεχιστεί αύριο! :)
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Στο Ατσούρι λοιπόν με 10 ευρώ το άτομο φάγαμε και την σαλάτα μας και την σούπα με κολοκύθα, και το κρεατικό με salmonejo (μια -μάλλον ισπανο-σάλτσα με ντομάτα, εμείς κάναμε την ελληνική παπάρα), και ένα εξαιρετικό quiche με πιπεριές-εγώ ακόμα γλείφομαι- , ένα cheesecake και μια από τις πιο ωραίες σοκολατόπιτες. Γενικώς φαίνεται ότι πεινάω!:haha:
Κοίτα τι μικρός που είναι ο κόσμος! Δεν ξέρω γιατί, αλλά η περιγραφή σου μου χτύπησε καμπανάκι. Πρέπει να με έχει σώσει και εμένα από λιμό αυτό το μέρος. Είχαμε πέσει πάνω του, εντελώς τυχαία, υπό βροχή και υπό την απειλή των mac donalds :eek:. Δυστυχώς τότε δεν είχα σημειώσει ούτε όνομα ούτε δρόμο, παρόλο που είχαμε φάει καλά και είχαμε στη συνέχεια περάσει ένα εξαιρετικό απόγευμα πίνοντας ginebra con tonic. Είναι κάπως "επαναστατικού" προσανατολισμού μέσα;
Και όντως το Lavapies είχε φανεί και σε μένα ενδιαφέρουσα περιοχή για να μείνεις.
Και ναι, ποτέ δεν φέρανε τάπας δωρεάν μαζί με ποτό ή μπύρα.
Άλλη ερώτηση: γιατί δεν πήρατε το μετρό από το αεροδρόμιο; Θυμάμαι ότι το Barajas έχει πολύ εύκολη πρόσβαση.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
πιθανώς να μιλάμε για το ίδιο! είχε κι έναν σερβιτόρο λίγο περιεργούλη, αλλά πολύ εξυπηρετικό, μας εξήγησε σχεδόν ένα ένα τα πιάτα. ήταν στην calle argumosa, είμαι μια ευθεία από την πλατεία (με τον ομώνυμο σταθμό μετρό) lavapiés. Είναι αρκετά κοντά στο reina sofia.
όλη η calle argumosa έχει συμπαθητικά μαγαζάκια να κάτσεις να φας να απολαύσεις την ισπανοπερατζάδα αν έχει καλό καιρό.

Δεν πήρα μετρό διότι lonely planet, μια σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ και Susana συμφωνούσαν ότι έπρεπε να πάρω το λεωφορείο. Αν και δεν μας ταλαιπώρησε καθόλου το λεωφορείο, πήγαινε σφαίρα και δεν ήταν πήχτρα. Το μετρό μας βασάνισε. Ήταν και το μόνο που με ενόχλησε με την Σουζάνα, μπορούσε να έχει ενημερώσει ότι γίνονται έργα, είναι από το καλοκαίρι κλειστά, ίσως και νωρίτερα και είχα ενημερώσει ότι θα παω με λεωφορεία. Δεν πειράζει, μου άρεσε που μίλησα με τις κυρίες!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
πιθανώς να μιλάμε για το ίδιο!
Εγώ θα λέω ότι είναι αυτό, για να ξεμπερδεύω, γιατί τόοοσα χρόνια σπάω το κεφάλι μου να το θυμηθώ. Ευχαριστώ πολύ, επομένως :)
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Τί γατσούνι πανέμορφο είναι αυτό καλέ; Θα μου επιτρέψεις μία διόρθωση, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία... είναι salmorejo και όχι salmonejo. Είναι κλασική σούπα της Ανδαλουσίας με ντομάτα και σκορδάκι μπόλικο
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Τί γατσούνι πανέμορφο είναι αυτό καλέ; Θα μου επιτρέψεις μία διόρθωση, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία... είναι salmorejo και όχι salmonejo. Είναι κλασική σούπα της Ανδαλουσίας με ντομάτα και σκορδάκι μπόλικο
α γεια σου! δεν θυμομουν ακριβως το ονομα και το γουγλαρα, μου εβγαζε ελαχιστα αποτελεσματα, αλλα χωρις να μου βγαζει προτεινομενη διορθωση! σε εμας δεν ηταν με την μορφη σουπας, αλλα με την μορφη σαλτσας, τωρα που το θυμηθηκα συνοδευε την σαλατα, παντως το πιατο δεν χρειαζοταν καν πλυσιμο:innocent:

ασε με το γατι τρελος ερωτας και το δικο μου μαυρο ειναι αν και το μισο απο την Baguira, ερχοταν καθε πρωι και νιαουριζε εξω απο την πορτα μας μολις ακουγε οτι ξυπνησαμε:D αφου το σπιτι το εκλεισα κυριως λογω των reviews που ανεφεραν ποσο χαδιαρα ειναι,:haha: πηγα με αγριες διαθεσεις Μαδριτη!:eek::oops:
η δικια μου δεν ξερει τιποτα για ολα αυτα, σσσς!:innocent:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.601
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom