Τουρκία Πάρτι στον Σιδ. Σταθμό του Sirkeci.

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Η συνάντηση μας με τον Yared C. στο stand της εταιρείας Ζ..., μόλις είχε αρχίσει. Ανταλλάσσαμε αβροφροσύνες και δοκιμαστικές βολές, με τον ευγενέστατο Τούρκο Area Manager. Ξαφνικά ορμάει στον χώρο, γαλανομάτης, χαμογελαστός και "πονηρόφατσα" ο Marco D. ένας απ' τους μετόχους, παλιά γνωριμία σε Ιταλική έκθεση: "Απόψε είστε καλεσμένοι στο πάρτι μας...."
Ωχ σκεφτήκαμε, ακόμα ένα από τα νερόβραστα "δήθεν" πάρτι, προμόσιοναλ εταιρείας, δυνατή μουσική, πλαστικό φαΐ κέτερινγκ, πλαστικές μοντέλες, πλαστικά χαμόγελα...
Είχαμε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγες ώρες, με το πρωινό της THY, μετά οδήγηση νύκτα, από Βόλο - Βενιζέλο, αλλά το Εκθεσιακό είναι ακριβώς δίπλα στο Ατατούρκ και έτσι στις 10.00 ήμασταν ήδη στη δουλειά μας. Το ξενοδοχείο μας, θα το βλέπαμε μετά το τέλος του ωραρίου, στις 20.00 το νωρίτερο...
Κοιταχτήκαμε με την Κυρία μου, να την κάνουμε την τρέλα??
Να την κάνουμε!!!
Αφήσαμε λίγο νωρίτερα τον γάμο (βλ. δουλειά...) και πήγαμε για πουρνάρια (βλ. πάρτι...). Αστραπή στο http://www.santaottomanboutiquehotel.com/en/kurumsal.asp ...γενική ανακαίνιση και οριακά στην ώρα μας, στο σημείο συνάντησης.
Διακόσιοι τρελαμένοι bayers απ' όλο τον κόσμο, "φορτώθηκαν" στα πούλμαν για την πρώτη εταπ μιας απίστευτης βραδιάς!!!!
Σιδηροδρομικός Σταθμός Yesilkoy
(συνεχίζεται)
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε αντε τρελοπαρτυ μου μυριζεται.
Περιμενω τη συνεχεια και ο,τι αλλο βιωσες στην Πολη ,μιας και θα παω συντομα.
Μην αργεις!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ε ναι! Δικιο εχει η Κλεοπατρα!
Δωσε μας και καμια τζουρα ακομη!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Όλα τα θέλουμε όμως ! Μην κρατήσεις μυστικά...;)
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Όπως καταλαβαίνετε, όταν γυρίζω από ταξίδι, η δουλειά που με περιμένει δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με....συνεχές 24ωρο. Ειδικά τώρα τελευταία με το προ 15μέρου Ιταλικό-επαγγελματικό (για αυτό άλλη φορά), συν την προ εβδομάδας "κοπάνα" με κάτι αδέλφια:(:(:(, σ' ένα χωριό με έλατα, καταρράκτες και γλέντια, έχω μπροστά μου ένα βουνό να δαμάσω...
Βέβαια είναι τόσος ο ενθουσιασμός μας (αυτός σε αντίθεση ...με το "βουνό", αγγίζει όλη την οικογένεια) από το ταξίδι μας στην Πόλη, που ήθελα, ο άφρων δεν κρατιόμουν, να αρχίσω τη διήγηση, χωρίς όμως να λογαριάσω...με το "τρελοκομείο" μου.
Δεν πρόκειται να σας περιγράψω αξιοθέατα, διαδρομές κλπ. Δεν είχαμε τον χρόνο να τα επισκεφτούμε, σ' αυτό το δεύτερο μετά τρία χρόνια, ταξίδι μας. Είχαμε προλάβει, ίσα-ίσα, στο πρώτο μας ταξίδι, να δούμε την Αγία Σοφία και το απέναντι τζαμί και δώσαμε υπόσχεση στον εαυτό μας ότι κάποτε θα έρθουμε για μια βδομάδα:shock: ..μόνο για να δούμε την Πόλη (ψέματα-ψέματα).
Το: " Πάρτι στον Σιδ. Σταθμό του Sirkeci", είναι η αφορμή, για να περιγράψω απ' το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη, όσα άξια λόγου έζησα, εντυπώσεις, σκέψεις και προβληματισμούς.
Κάντε λίγο υπομονή, δεν είστε μόνο εσείς που θέλετε να τα διαβάσετε...
Είμαι και γω που ..."καίγομαι" να σας τα πω...
Σαν πρόγευση, για το τι θα ακολουθήσει, σας λέω ένα και κλείνω:
Μετά από τρία χρόνια ...μείναμε άφωνοι!!! Από τι???
Μη σκέφτεστε ...ανάπτυξη, έργα, υποδομές, βιομηχανία, τουρισμός, εντυπωσιακή ΤΗΥ, μπλα, μπλα,... (που είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένα).
Απ' την βελτίωση των ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
(συνεχίζεται)
..δε μπορώ να σας αφήσω: ο Traveller σωστά προτείνει το :::BARBA GέRέTLέ:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Εντάξει λοιπόν! Θα περιμένουμε καρτερικά! Οι ιστορίες άλλωστε από την Πόλη είναι πάντα μαγικές και ταξιδιάρικες!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βελτιωση των ανθρωπων?
Γιατι βρε GKCAPO πως ηταν πριν δηλαδη?
Μας τρομαζεις
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Βελτιωση των ανθρωπων?
Γιατι βρε GKCAPO πως ηταν πριν δηλαδη?
Μας τρομαζεις
...με τσιγκλίζεις κι αφήνω τη δουλειά για να απαντήσω !!
Τι θα λεγες πχ. για εντιμότεροι, ευγενέστεροι, ήρεμοι και όχι πιεστικοί, δοτικοί και μακράς πνοής, στα εμπόρια και στις συναλλαγές ??
ή πχ. για καλύτεροι επαγγελματίες σε τομείς της αγοράς ??
Πριν τρία (για την αλήθεια 4, πως περνάνε τα άτιμα) χρόνια ..."είχα συνεχώς το νου μου" και χρειάστηκε να αμυνθώ και κανα 2-3 φορές...που έβλεπα ότι πηγαίνανε να με "δαγκώσουν"...Αυτή τη φορά ...απόλυτη ασφάλεια. Και εδώ μιλάμε για μπίζνες και νούμερα ...δεν μιλάμε για αισθήσεις και προσωπικές ερμηνείες ...ούτε για ..τον ταξιτζή που κλέβει, αυτά είναι ..πταίσματα..
Θα τα πούμε αναλυτικά...Συγκρίσεις δεν θα κάνω, έρχονται αυτόματα στο μυαλό μας. Δυστυχώς..
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καταλαβα .
Περιμενω τη συνεχεια αλλα μη μου αργεις και πολυ.
Σε 2 βδομαδες πεταω για Πολη.
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Κάναμε μια διαδρομή, κονβόι 4 - 5 πούλμαν, μέσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πόλης, για περίπου μισή ώρα. Εκτός από μερικές μικροπαρέες των 2-3 ατόμων, εμείς οι υπόλοιποι, κυρίως ζεύγη, ξαπλωμένοι αναπαυτικά στο ολοκαίνουργο λεωφορείο, χαζεύαμε σιωπηλοί και «σοβαροί», νανουριζόμενοι μετά την κούραση της μέρας, τις νέο αναπτυσσόμενες περιοχές, από την περιοχή του Αεροδρομίου Ατατούρκ, όπου είναι και το Εκθεσιακό Κέντρο και νότια προς τη θάλασσα .
Μας άδειασαν μέσα στη νύκτα, στην είσοδο ενός υπερυψωμένου σταθμού (κάτι σαν το Σταθμό του Ηλεκτρικού «Άνω Πατήσια» ), του Σιδηροδρομικού Σταθμού Yesilkoy και ... σαν κοπάδι, αρχίσαμε ν' ανεβαίνουμε τις παλιές σκάλες. Με το που βγήκαμε στην πλατφόρμα…άρχισαν τα όργανα!!!
Μας «την είχε στημένη» μια μίνι λαϊκή – δημοτική (σαν τις δικές μας στα πανηγύρια…) ορχήστρα …και τα τσιφτετέλια …εκίνησαν. Η ώρα ήταν αργά, Σάββατο βράδυ, οι επιβάτες της περιοχής ελάχιστοι, κατέβαιναν από άλλα περαστικά τραίνα, μας κοίταζαν με περιέργεια και πήγαιναν στα σπίτια τους. Μερικοί συμμετείχαν για λίγο στη γιορτή που είχε ανάψει. Μια γελαστή, αφράτη ξανθιά Τουρκοπούλα, ίσως πελάτης, ίσως και στέλεχος της εταιρείας, έκλεβε την παράσταση με τα καταπληκτικά και αυθόρμητα λικνίσματα της. Κανονικά, οι Τούρκοι γύρω της, (εμείς οι ξένοι είμαστε πιο συνεσταλμένοι)… παλαμάκια, … αστεία, ..γέλια κλπ. με απόλυτο και εντυπωσιακό, όμως, σεβασμό στην προκλητική και συμπαθέστατη κυρία . Μετά μισή ώρα αναμονή και εξαιρετική ατμόσφαιρα…το τραινάκι μας, παρουσιάστηκε στο βάθος. Αντίκα του μεσοπολέμου!!!

Το πρώτο που παρατήρησα όταν σταμάτησε μπροστά μας…ήταν ένας DJ μπροστά σε μια τεράστια κονσόλα. Ένα τμήμα βαγονιού είχε διαμορφωθεί σε ...χώρο εργασίας ...και δημιουργίας του Τούρκου με τ' ακουστικά, τα "πιάτα" και τ' ατελείωτα ηλεκτρονικά μηχανήματα!!!. Το δεύτερο που παρατήρησα…τα μπούστα των «δίμετρων» μοντέλων που σε αφθονία, μας υποδεχόντουσαν και μας τακτοποιούσαν στις θέσεις μας. Τα …μπούστα βεβαίως, είχαν τυπωμένα τα λογότυπα της εταιρείας (και εγώ …τα λογότυπα κοίταζα). Αυτοί οι Τούρκοι είχαν βάλει τη φαντασία και το κέφι τους για να μας …τρελάνουν. Το «ιδιωτικό» - αποκλειστικό τραίνο, που ήρθε να πάρει μόνο εμάς, από έναν δημόσιο επίσημο σταθμό των Τουρκικών Σιδηροδρόμων (!!!) (σκεφτείτε να γίνει κάτι τέτοιο εδώ…πόσοι συνδικαλιστές θα …παρεξηγηθούν), ήταν διαμορφωμένο σε ντισκοτέκ!!! Τα κορίτσια (αυτά με τα…λογότυπα…) σαν τις αεροσυνοδούς, έτρεχαν πάνω – κάτω κερνώντας μας, ακατάπαυστα, μη αλκοολούχα πολύχρωμα, σφηνάκια. Η μουσική μας απογείωνε και οι Τούρκοι πάλι πρώτοι …έσερναν το χορό. Άρχισε να σχηματίζεται ένα κορδόνι από «σοβαρούς» κυρίους με γκρίζα κοστούμια , που χορεύοντας διαπερνούσαν τους διαδρόμους…και ξεσήκωναν και τον πιο ψαρωμένο από μας. Το τραινάκι, όπως στα κινούμενα σχέδια έτρεχε «χοροπηδώντας», στους ρυθμούς της μουσικής, πάνω στις σιδηροτροχιές. Κατεύθυνση μας, όπως καταλαβαίναμε μεσ’ το σκοτάδι, το κέντρο της Πόλης .
Σιδηροδρομικός Σταθμός Sirkeci
(συνεχίζεται)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ ωραια φαση αυτο με το κλαμπο-τρενο!
Ωραια ιδεα!
Οι λογοτυπουδες ..με χαλανε λιγο βεβαια ...θα προτιμουσα να εχει ..λογοτυπαδες...χιχιχιχιιχιχιχι
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Σιδηροδρομικός Σταθμός Sirkeci
Το τραίνο – ντισκοτέκ «εισήλθε στην Πρώτη Γραμμή» και σταμάτησε αργά - αργά, μπροστά στην, στολισμένη εορταστικά, αποβάθρα. Ένα τεράστιο κόκκινο χαλί, τύπου Χόλιγουντ, μακρύ όσο και το τραινάκι μας, …«προστάτευε» τα υποδήματα μας, από το να πατήσουν απ’ ευθείας στο δάπεδο, προμήνυε …για το τι θα επακολουθούσε και μας «οδηγούσε» στον προορισμό μας. Πλησιάζοντας, πάντα πάνω στο παχύ κόκκινο χαλί, στην είσοδο της τεράστιας (πρώην) αίθουσας αναμονής, εγώ και η Κυρία μου «αισθανόμασταν…σημαντικοί». Κλασικός διάκοσμος Γάμου: κορδέλες, λουλούδια, φώτα, προβολείς, φλας, πάλι δίμετρες αλλά χωρίς λογότυπο στην υποδοχή, σαμπάνιες, πενταμελές σύνολο ορχήστρας κλασικής μουσικής δωματίου …και ο κύριος Διευθύνων Σύμβουλος χειραψία έναν – έναν μας. Η …«αίθουσα αναμονής» ορθογώνια, προς τετράγωνη, πανύψηλη αλλά και τρουλωειδής, με εσωτερικό περιμετρικό εξώστη, κατάλευκη με κρυφό φωτισμό προς το γαλάζιο. Η παλιά φωτογραφική μου μηχανή δεν μπόρεσε να αποτυπώσει τον εντυπωσιασμό του χώρου. Κοιτάξτε στο ιντερνετ και θα βρείτε φωτογραφίες της (αστόλιστες βέβαια), όπως και του Σ. Σταθμού.
Μπαίνοντας στον χώρο έπρεπε, ελεύθερα να διαλέξουμε, σε ποιο από τα τρία μακρουλά τραπέζια, των 100 καθισμάτων το καθένα, θα καθίσουμε. Βρεθήκαμε μαζί με Τούρκους αντιπροσώπους και αυτό θα μας ενέτασσε πιο άμεσα και πιο έντονα στο γλέντι που …πλησίαζε. Το σέρβις ήταν «καθιστό» και όχι …κανένας σπαστικός μπουφές. Πάνω απ’ το κεφάλι μας …ζουζούνιζαν 2-3, νεαροί, συμπαθέστατοι Τούρκοι σερβιτόροι, που πρόσεχαν μην μας λείψει το παραμικρό!!! «Τι θα πιείτε», με ρωτάει ο «δικός» μου. Δεν καταλάβαινα και πολλά, κρασιά δεν έβλεπα πουθενά, λέω, βρε μπας και πέσαμε σε …τίποτα φανατικούς θρησκευόμενους. …Οπότε δειλά «μια μπίρα» του λέω, για απεριτιβο.. Μου φέρνει ένα αλουμινένιο κουτάκι EFES PILSEN. Όπααα λέω περίεργα τα πράγματα. Τέτοια χλιδή ..δεν ταιριάζει με …κουτάκι. Στη πορεία κατάλαβα ότι όλοι έπιναν κάτι ανάμεσα σε τσίπουρο και ούζο!!! Μπίρες και κρασιά γιοκ. Πράγματι οι σερβιτόροι κυκλοφορούσαν μονίμως με ένα διαφανές γυάλινο μπουκάλι του λίτρου και ….τροφοδοτούσαν. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται αφήγηση, αλλά μόνο καλή φαντασία…Ο χαρισματικός, συμπαθέστατος και μόνιμα γελαστός «κύριος Διευθύνων..» εκφώνησε τον ..Πανηγυρικό, με απολογισμό της 25άχρονης πορείας και τις προοπτικές της Εταιρείας (στα Τουρκικά, αλλά στους ξένους, πριν, είχαν μοιράσει το κείμενο στα αγγλικά). Η ευχάριστη μουσική «κονσέρβας», μετατράπηκε σε ζωντανή, αφού ανέλαβε την σκηνή και την διασκέδαση μας μια πολυμελής ορχήστρα (σκεφθείτε μόνο οι τραγουδιστές, ήταν καμιά 10ριά!!!), που ξεκίνησε από «Ευρωπαϊκή –Αμερικανική» και όπως και σε μας, μετά από το καλό …ζέσταμα που μας έκανε η άφθονη ροή του οινοπνεύματος, «γύρισε» σε Τουρκική όλων των ειδών!!! Εδώ να τονίσω: και στο τραίνο και μετά στο πάρτι, την παρουσία της Ελληνικής μουσικής στο ρεπερτόριο και χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία με Έλληνες συμμετέχοντες (μόνο εμείς οι δύο είμαστε). Φυσικά κάθε τόσο έβγαινε και ..το μπαλέτο (καμία σχέση με χορούς κοιλιάς κ. α. τουριστικά…). Το φαγητό άρχισε με τα ..ορεκτικά τους (που μόνο αυτά μας ..έφτασαν…είχαμε και δουλειά την άλλη μέρα το πρωί..) σε διάφορες βέρσιον και ποικιλίες, μετά άρχισαν άλλα κι άλλα, με αποκορύφωση ένα είδος «κοκκινιστού» (κάτι σαν τας κεμπαπ δικό μας) πάνω σε πουρέ (?), που μόλις μπορέσαμε να ..δοκιμάσουμε, για την τιμή των όπλων. Μετά η συνέχεια…σε γλυκά, φρούτα, καφέ και πάλι …αλκοόλ…Το γλέντι στο μεταξύ είχε απογειωθεί και ..ήταν αυθεντικό. Παρέες – παρέες, κυρίως Τούρκων, έστηναν χορούς ανάμεσα στα τραπέζια. Κάποια στιγμή ..δεν άντεξα, μια και την προηγούμενη νύκτα δεν είχα κοιμηθεί πάνω από 2-3 ώρες, αποχαιρετίσαμε τους «διπλανούς» μας, τους φίλους Yaredκαι Marco (στις μπίζνες πολλοί ασιάτες με «ιδιαίτερα» ντόπια ονόματα, τα αλλάζουν, όταν νταλαβερίζονται με δυτικούς, για ευκολία των δυτικών. Το συναντάμε αυτό σχεδόν πάντα στην Κίνα, όπου «όλες» μετονομάζονται σε ..Μόνικες ή Σούζυ κλπ. Και οι άρρενες σε Τζίμη, Άλεξ κλπ. Ρώτησα και τον Marco και πράγματι μου είπε ότι αυτό είναι το …χαϊδευτικό του).
Βγήκαμε έξω, πήγαμε στην πιάτσα ταξί, κανονίσαμε, ώρα που ήταν, μια διαδρομή, ως το Ταξίμ, κανονικά των 10 Τ.Λ. να μας την χρεώσει μόνο 20 Τ.Λ. χωρίς ταξίμετρο και… γρήγορα για ανασύνταξη. Η επόμενη μέρα (Κυριακή) θα ήταν πολύ δύσκολή…
(συνεχίζεται …με συμπεράσματα. Για τουριστικούς οδηγούς …στους ειδικούς: ΕΡΣΗ, Traveller, κ.α.)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.404
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom