Γαλλία Γερμανία Πάσχα στην Αλσατία με λίγο Μέλανα Δρυμό

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Είναι η δεύτερη φορά που αποφασίσαμε η ευρύτερη οικογένεια (εννοώ παππούδες, γιαγιάδες κτλ) να γιορτάσουμε το Πασχά εκτός Ελλάδας. Αυτή τη φορά στην παρέα προστέθηκαν και άλλα μέλη, οπότε πλέον ήμαστε 8 ενήλικες και 2 παιδιά 4 ετών έκαστο. Σε τέτοιες εκδρομές, συνήθως επιλέγουμε μέρη που να έχουν εκδρομικό ενδιαφέρον με τοπία και όχι τόσο city breaks ή μουσειακούς προορισμούς. Επίσης, δεδομένο είναι ότι οι πτήσεις πρέπει να είναι απευθείας και όχι με ενδιάμεσους σταθμούς. Βλέποντας λοιπόν φωτογραφίες από το Κολμάρ και ψάχνοντας λίγο τις πτήσεις καταλήξαμε ότι η καλύτερη επιλογή για αυτό το Πάσχα ήταν η Αλσατία με λίγο από τις παρυφές του Μέλανα Δρυμού.

Υπάρχει απευθείας πτήση από της Θεσνίκη προς το Euroairport της Βασιλείας με την easyjet. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη μεριά της Γαλλίας και είναι χωρισμένο στα 2. Σε γαλλική και ελβετική πλευρά. Η μόνη διαφορά που αντιληφθήκαμε είναι ότι αν νοικιάσεις αυτοκίνητο από την Ελβετική πλευρά θα πρέπει να βγάλεις βινιέτα (νομίζω 35€) για να μπορείς να κινηθείς στην Ελβετία, έστω και αν δεν πας καθόλου στην Ελβετία. Το αεροδρόμιο είναι σχετικά μικρό και εύκολο. Εμείς νοικιάσαμε αυτοκίνητο από την sixt, που βρίσκεται στην γαλλική πλευρά και το Parking βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γκισέ της εταιρίας. Νοικιάσαμε 2 opel corsa με 10.000χλμ το καθένα και το προσωπικό στο γκισέ ήταν πολύ βοηθητικοί και η διαδικασία ενοικίασης πάρα πολύ γρήγορη. Καμία σύγκριση με την Interrent στο bergamo.

Αφού λοιπόν παραλάβαμε τα αυτοκίνητα κατευθυνθήκαμε προς το πλησιέστερο supermarket ώστε να εφοδιαστούμε με προμήθειες, αφού θα μέναμε σε ένα αγροτόσπιτο στο χωρίο widensolen, περίπου μιάμιση ώρα μακριά από το αεροδρόμιο, 15λεπτά απόσταση ανατολικά του Κολμάρ. Στον οικισμό απέναντι από το αεροδρόμιο υπάρχουν 2 μεγάλα supermarkets (L’eclerc και Lidl) τα οποία λειτουργούν έως τις 20:00. Το σπίτι στο widensolen, λοιπόν, θα ήταν το ορμητήριο μας για τις επόμενες 5 ημέρες στην Αλσατία. Το Widensolen το επιλέξαμε γιατί βρίσκεται στο μέσο του δρόμου του κρασιού, της Αλσατίας δλδ, και κοντά στα γαλλογερμανικά σύνορα, αφού θέλαμε να επισκεφτούμε και τον Μέλανα Δρυμό.

Γενικά, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει πολύ ενδιαφέροντα σπίτια στο airbnb. Εμείς επιλέξαμε το παρακάτω

https://www.airbnb.gr/rooms/7951869

το οποίο και προτείνω ανεπιφύλακτα για παρέες έως και 16 άτομα. Το σπίτι είναι υπέρεξοπλισμένο με τα πάντα, σε ότι αφορά κουζίνα, παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες Κτλ. Από τις πιο ωραίες ασχολίες μας πριν να ξεκινήσουμε το πρωί τις εκδρομές και αφού επιστρέφαμε το βράδυ, ήταν να παίζουμε μπιλιάρδο, στο μπιλιάρδο που υπήρχε στο σαλόνι και wii στην τηλεόραση. Το σπίτι διαθέτει και πισίνα (θερμαινόμενη) το οποίο το κάνει ενδιαφέρουσα επιλογή και για καλοκαίρι. Ενημερωτικά, εμείς πληρώσαμε περίπου 220€/βράδυ για το σύνολο του σπιτιού.

Το πρόγραμμα που ακολουθήσουμε ήταν ο δρόμος του κρασιού χωρισμένο σε 2 μέρη

eguisheim για πρωινή βόλτα και καφέ. Το χωριό είναι από τα πιο τυπικά παραδείγματα Αλσατικού χωριού, με πολύχρωμα πετρινα σπίτια με τις χαρακτηριστικές ξύλινες δοκούς στήριξης. Έχει κυκλική ρυμοτομία, και αυτό σε βοηθάει να περιπλανηθείς στο χωριό. Στο κέντρο υπάρχει η κλασική κεντρική πλατεία με την εκκλησία και το κάστρο καθώς και το μεσσαιωνικό συντριβάνι, το οποίο κλασικά περιτριγυρίζεται από ανθισμένα παρτέρια. Κάτι δλδ σαν να βρίσκεσαι ξαφνικά σε γαλατικό χωρίο!

Παρκινγκ θα βρείτε στην είσοδο του χωριού προς 2,5€-3€ για 5-6 ώρες αν θυμάμαι.

Καφέ-Φαγητό Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν πολλά καφέ με θέα σε αυτήν. Σε διάφορα διάσπαρτα σημεία του χωριού υπάρχουν μαγαζάκια με τοπικά σνακς, όπως πρέτζελ


Colmar για μεσημεριανό. Ουσιαστικά είναι το μεγαλύτερο χωρίο (πόλη) της Αλσατίας, μετά την πρωτεύουσα Στρασβούργο. Απέχει περίπου 20 λεπτά από το Equisheim. Περπατήσαμε αρκετά μέχρι την μικρή Βενετία, όπου βρίσκεται το κανάλι που πρωταγωνιστεί σε κάθε κλασική φωτογραφία της Αλσατίας. Η περιοχή είναι γραφική με πετρόχτιστα δρομάκια, πολύχρωμα κτίρια αλσατικής αρχιτεκτονικής και καμάρες. Υπάρχει μουσείο παιχνιδιών, το οποίο αξίζει και δεν αξίζει. Τα παιδιά απασχολήθηκαν για περίπου 1 ώρα, αφού δεν ήταν για παραπάνω. Δεν μπήκα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.


Πάρκινγ θα βρείτε σε διάφορα σημεία στη πόλη. Παρκάραμε σε υπαίθριο πάρκινγκ λίγο έξω από το κέντρο και δώσαμε επίσης 2,5-3€ για 3-4 ώρες.


Φαγητό Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια. Επιλέξαμε το παρακάτω εστιατόριο, το οποίο εσωτερικά θύμιζε κελάρι. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...Petit_Tanneur-Colmar_Haut_Rhin_Grand_Est.html. Φάγαμε καλά, αλλά όχι άριστα. Γενικά, μάλλον κάτι κάναμε λάθος, γιατί καμία από τις ημέρες δεν φάγαμε πολύ καλά, παρόλο που η περιοχή της Αλσατίας βρίθει από αστέρια Michelin και οι Γάλλοι φημίζονται για την γαστρονομία τους. Εν κατακλείδη, στο συγκεκριμένο φάγαμε πολύ ωραίο κότσι με ξινολάχανο καθώς και ήπιαμε και μια πολύ ενδιαφέρουσα χύμα μπύρα grimbergen double ambree. Καθημερινά το κόστος με φαγητά, σαλάτες και κρασί ή μπύρα για 10 άτομα κυμαινόταν μεταξύ 220-280€, δλδ υπολογίζετε περίπου 22-25€/άτομο για το μεσημεριανό

Kaysersberg Σε απόσταση περίπου 15λεπτών από το Κολμάρ, άλλο ένα χωριό, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Αλσατίας. Πιο μικρό, ουσιαστικά 2 πετρόχτιστοί δρόμοι με αποτέλεσμα η οπτική επαφή με τους αμπελώνες που περιτριγυρίζουν το χωριό να είναι πιο εύκολη ανάμεσα από τις καμάρες που σχηματίζονται μεταξύ των σπιτιών και των κτηρίων. Γύρω από το χωριό λοιπόν, είδαμε τους αμπελώνας σε όλο τους το μεγαλείο, ο οποίο σε συνδυασμό με το κάστρο της περιοχής συμπλήρωναν ακόμα ένα παραμυθένιο σκηνικό.


Parking, επίσης στις «παρυφές» του χωριού με κόστος 2,5 με 3€.


Καφέ-Γλυκό Φάγαμε πολύ γευστικά γλυκά τα οποία συνοδέψαμε με καφέ στο https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...e_Mignon-Kaysersberg_Haut_Rhin_Grand_Est.html. Στα θετικά τα γλυκά! Να φάτε οπωσδήποτε εκλαίρ με dulce de lece καθώς και σοκολατίνα. Στα αρνητικά ότι όταν πήγαμε εμείς δεν είχε τραπεζάκια έξω, αλλά μόνο μέσα σε ένα χώρο χωρίς κανένα χαρακτήρα

Συνολικά κάτσαμε στην περιοχή 4 καθαρές ημέρες (+2 ημέρες άφιξη και αναχώρηση) και επιλέξαμε το δρόμο του κρασιού να τον χωρίσουμε στα 2, την πρώτη και την τελευταία ημέρα

Οπότε συνοπτικά:

1η μέρα Αλσατία δρόμος του κρασιού 1ο μέρος

2η μέρα Στρασβούργο

3η μέρα Μέλανα Δρυμό (Triberg και Freiburg)

4η μέρα Αλσατία δρόμος τους κρασιού 2ο μέρος


2ο μέρος του δρόμου του κρασιού

Château du Haut-Kœnigsbourg Πρώτη στάση για τη σημερινή εκδρομή, αποτελεί ένα από τα πολλά κάστρα της περιοχής, ενδεχομένως το μεγαλύτερο, το οποίο βρίσκεται στημένο σε ύψωμα με αποτέλεσμα το κάστρο περιμετρικά να έχει θέα δυτικά προς τη Γαλλία και ανατολικά προς τη Γερμανία.

Το κάστρο μας εντυπωσίασε, τόσο τους ενήλικες, όσο και τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια! Είναι πολύ καλά συντηρημένο, με πάρα πολλά δωμάτια και χώρους. Αυτό που εκτίμησα ιδιαίτερα και μου αρέσει γενικά σε μουσεία και λοιπούς χώρους, είναι ότι υπάρχει προσχεδιασμένη διαδρομή η οποία σε οδηγεί να επισκεφτείς όλους τους χώρους του κάστρου. Πολεμίστρες με θέα στο κάστρο, μεσαιωνικά φονικά εργαλεία, βαλίστρες και στριφογυριστές σκάλες, γέμισαν τα μάτια μας για 4 ώρες που διήρκησε η επίσκεψη. Ο δρόμος για να πας και να φύγεις από το κάστρο είναι φιδωτός αλλά καλός. Σε διάφορα σημεία της διαδρομής πετύχαμε ηθοποιούς ντυμένους με μεσαιωνικές στολές, πράγμα που συνέβαλε πολύ θετικά στην ατμόσφαιρα.

Η είσοδος για το κάστρο είναι 9€ για τους ενήλικες και 0 για παιδιά έως 6 ετών


parking Το παρκινγκ του κάστρου μεγάλο, που σημαίνει ότι πρέπει να μαζεύει πάρα πολλούς επισκέπτες. Όταν πήγαμε εμείς αρχές Απριλίου ήταν σχετικά ήσυχα

Καφές-Φαγητό-Δώρα Έξω από το κάστρο λειτουργεί καφέ με απέραντη θέα στον κάμπο και πολύ ωραία κρουασάν και μάφινς. Επίσης, εντός του κάστρου λειτουργεί κατάστημα δώρων με στολές, ψεύτικα όπλα, βαλίστρες κτλ, με πολύ μεγάλη ποικιλία και ενδιαφέροντα αντικείμενα

Ribeauville Ακολουθώντας μια διαδρομή περίπου μισής ώρας στον επαρχιακό δρόμο του κρασιού, περνώντας ανάμεσα από αμπελώνες μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, φτάσαμε τελικά σε ακόμα ένα αλσατικό χωριό, κινούμενοι προς το Βορρά. Η αλήθεια είναι ότι αρχές Απριλίου η φύση ήταν πράσινη, αλλά τα αμπέλια ακόμα δεν είχαν φύλλωμα. Πιστεύω ότι μετά το Μάιο το σκηνικό θα είναι ακόμα πιο ονειρικό. Στο Ribeauville λοιπόν βολτάραμε στο κεντρικό λιθόστρωτο σοκάκι με στόχο να βρούμε κάπου να φάμε. Γενικά υπενθυμίζω ότι στη Γαλλία τα εστιατόρια λειτουργούν 12:00 με 14:30 και μετά ξανά ανοίγουν μετά τις 18:00. Φτάσαμε στο χωρίο μετά τις 14:00 οπότε δυσκολευτήκαμε λίγο να βρούμε ανοιχτή κουζίνα.


Parking Και πάλι στην είσοδο του χωριού υπάρχει χώρος στάθμευσης, δωρεάν αυτή τη φορά. Κατεβαίνοντας την κατηφόρα υπάρχει και επί πληρωμή, αλλά δεν ξέρω αν αυτό το κάνει πιο ασφαλές. Δεν είχαμε πάντως κανένα θέμα ασφάλειας. Γενικά παντού στα πάρκινγκ υπήρχε πινακίδα που προειδοποιούσε για μακρυχέριδες

Φαγητό Καταλήξαμε λοιπόν στο https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...mi_Fritz-Ribeauville_Haut_Rhin_Grand_Est.html. Εστιατόριο που στο εσωτερικό του μοιάζει με σπηλιά. Πολύ νόστιμη κουζίνα. Να δοκιμάσετε το ολόκληρο κοτόπουλο νανάκι. Φάγαμε πολύ ωραίο φιλέτο πάπιας, νόστιμα burgers?? Και πίτσα??. Δεν μας άρεσε καθόλου το χοιρινό κότσι και οι προτηγανισμένες τηγανιτές πατάτες που πάντα με χαλούν.

Last but not least

Riquewihr Κατά γενική ομολογία το πιο ωραίο από τα χωριά που επισκεφτήκαμε. Δεν πρέπει να το παραλείψει όποιος θέλει να επισκεφτεί έστω ένα χωριό της Αλσατίας. Ενώ έχει ό,τι ακριβώς και τα υπόλοιπα χωριά, πολύχρωμα σπίτια με ξύλινες δοκούς, μεσαιωνικά σιντριβάνια με ανθισμένα παρτέρια γύρω τους και χρυσόψαρα μέσα, πετρόχτιστα σοκάκια και καμπαναριά με φωλιές πελαργών (είναι το σήμα κατατεθέν της Αλσατίας), τα είχε όλα σε μια συμμετρία που σου έδινε την εντύπωση σκηνικού χωρίς όμως την αίσθηση του στημένου. Στο κεντρικό σοκάκι υπήρχαν μπόλικα καφέ και εστιατόρια με στημένα τραπέζια με καρό και λουλουδάτα τραπεζομάντηλα. Φάγαμε γλυκό (τίποτε ενδιαφέρον), ήπιαμε καφεδάκι και στο τέλος τα γυναικόπαιδα έκανα μια ωριαία βόλτα με το τοπικό τρενάκι, το οποίο τους άφησε πολύ ωραίες εντυπώσεις. Τους πήγε βόλτα γύρω από το χωριό ανάμεσα από τους αμπελώνες σε υψώματα με θέα και ξενάγηση για την ιστορία του χωριού στα αγγλικά. Το κόστος ανά άτομο αν θυμάμαι είναι 7€. Οι υπόλοιποι ήπιαμε μια τοπική μπύρα, στα υπαίθρια τραπεζάκια με θέα τον κόσμο που πηγαινοέρχεται. Γενικά ήπιαμε πιο νόστιμες μπύρες παρά κρασιά, παρόλο που η περιοχή φυσικά και φημίζεται για τα κρασιά

Parking ακριβώς πριν την καμάρα που σε οδηγεί στο πεζοδρομημένο χωριό υπάρχει parking με κόστος 4€ για 3 ώρες

Φαγητό-Καφές υπάρχουν διάφορα τυροπωλεία, αλλαντοπωλεία και pattiseries στα οποία μπορείτε να κάτσετε. Γενικά μιλώντας, αν κάτι έκανα διαφορετικά σε αυτό το ταξίδι θα ήταν να έχω ψάξει εκ των προτέρων λίγο καλύτερα το φαγητό με σκοπό να φάμε καλύτερα.



Μέλανας Δρυμός

Triberg Η απόσταση από το Κολμάρ είναι περίπου μιάμιση ώρα και αφού περάσεις το Ρήνο που είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, το σκηνικό αρχίζει κάπως να αλλάζει. Τα σπίτια δεν είναι πια πολύχρωμα αλλά έχουν πάλι τα ξύλινα στηρίγματα και τα λιβάδια είναι μεγαλύτερα και πιο απλωτά. Με στόχο να φτάσουμε στο Triberg και τους καταρράκτες που βρίσκονται εκεί, αρχίζουμε την ανάβαση. Ο δρόμος είναι φιδωτός ανάμεσα από ομολογουμένως πολύ ψηλά κωνοφόρα. Είναι κάπως δύσκολος, όχι λόγο οδοστρώματος και πλάτους – αυτά είναι μια χαρά, αλλά κυρίως λόγω στροφών. Φτάσαμε στο Triberg στο οποίο υπάρχει ένα καταρράκτης οποίος περιβάλλεται από ένα κομμάτι, το οποίο από ότι γράφουν οι πληροφοριακές πινακίδες, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του Μέλανα Δρυμού, αφού όλο το υπόλοιπο έχει σε μεγάλο μέρος του αποψηλωθεί και «καταπατηθεί» από τον άνθρωπο.

Η περιοχή είναι περιφραγμένη και το κόστος εισόδου είναι 5€ (συμπεριλαμβάνεται και είσοδος στο μουσείο με τις μινιατούρες που υπάρχει στο κέντρο του Triberg) . Εντός του πάρκου υπάρχει ένα μεγάλος καταρράκτης οποίο προσφέρει αισθητή δροσιά. Υπάρχουν διάφορα πλατώματα, ξύλινες γέφυρες και εξέδρες από τις οποίες έχεις απρόσκοπτη θέα προς αυτόν και τη γύρω περιοχή. Ο καταρράκτης περιβάλλεται από μονοπάτια μέσα στο δάσος. Επίσης, εντός του πάρκου υπάρχει και χώρος δραστηριοτήτων όπως flying fox και σκαρφάλωμα στα πανύψηλα δέντρα.


Parking παρκάραμε τόσο πάνω στο δρόμο όπου υπήρχε παρκόμετρο όσο και σε Parking εντός του χωριού, και το κόστος ήταν το ίδιο με τη Γαλλία

Φαγητό Φάγαμε σε παραδοσιακό εστιατόριο με φούρνο με ξύλα και κυνήγι. Παρόλο το περιβάλλον μας ενέπνευσε για πολύ νόστιμο φαγητό, τελικά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν απογοητευτικό. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...thof_zur_Lilie-Triberg_Baden_Wurttemberg.html. Γενικά πολλά εστιατόρια στο triberg ήταν κλειστά για ανακαίνιση μάλλον προετοιμαζόμενοι για τη θερινή σεζόν που έρχεται.

Freiburg Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επόμενος σταθμός ήταν μια λίμνη κοντά στο Triberg, η λίμνη titisee. Είχε πάει όμως πλέον απόγευμα οπότε και η παρέα συμφώνησε να την παραλείψουμε και να πάμε κατευθείαν για βόλτα και Black forest (είναι το τοπικό γλυκό) στο Freiburg. Ω, τι έκπληξη! Η πόλη είναι πολύ περισσότερο γραφική από αυτό που περιμέναμε. Από το υπόγειο parking πήραμε το ασανσέρ το οποίο μας ανέβασε σε ένα λιθόστρωτο δρόμο πίσω από το κέντρο. Ήταν η ωραιότερη ξαφνική εισαγωγή στο Freiburg.

Η αρχιτεκτονική των κτηρίων και των δρόμων πολύ γραφική. Κτήρια της αναγέννησης με περίτεχνες μετόπες συνυπάρχουν με πύργους με καμάρες και ρολόγια στην κορυφή τους. Στο πλάι των πλακόστρωτων δρόμων κυλούν ρυάκια με νερό, που δημιουργούν μια έξτρα ατμόσφαιρα στο χώρο.


Parking http://www.freiburger-stadtbau.de/parkhaeuser/schlossberggarage.html αντί 2€ την ώρα.

Φαγητό Είναι ημέρα Κυριακή και απόγευμα και διαπιστώνουμε ότι πολλά καφέ είναι κλειστά ή κλείνουν. Επιλέγουμε λοιπόν την παρακάτω Gelateria, που βρίσκεται πάνω σε μια υπερυψωμένη πλατεία με ωραία οπτική προς τις τέσσερις κατευθύνσεις. Η απογοήτευση έρχεται όταν διαπιστώνουμε ότι δεν έχει Black forest αλλά κάτι άνοστα γλυκά. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...g-Freiburg_im_Breisgau_Baden_Wurttemberg.html. Βασικά από ότι βλέπω πιτσαρία είναι αλλά είχε και παγωτό. Ο χώρος μέσα φάνηκε πολύ ωραίος. Για το φαγητό δεν ξέρω να πω. Το γλυκό δεν άξιζε πάντως

Στρασβούργο Μεγάλο Σάββατο και σήμερα η εκδρομή περιλαμβάνει Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλσατίας… και μόνο. Μετά από διαδρομή περίπου μιας ώρας από το widensolen στον Α35, φτάνουμε στο Στρασβούργο. Η μέρα ηλιόλουστη, οπότε παρκάρουμε και ξεκινούμε για το κέντρο. Πρώτος σταθμός, ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου, η Notre Dame. Ως ναός μου φάνηκε πιο μεγάλος από την Παναγία των Παρισίων. Είναι νομίζω γοτθικού ρυθμού και μέσα είναι εξίσου επιβλητικός.


Στο αριστερό κλίτος φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό αστρονομικό ρολόι, ενώ στο δάπεδο υπάρχουν περίτεχνες σχάρες από τις οποίες φαίνεται το υπόγειο του ναού. Είναι γεμάτο με νομίσματα από ευχές.


Εκτός του ναού ο περίβολος είναι μια εκτενής πλατεία, στην οποία οδηγούν διάφορα λιθόστρωτα δρομάκια που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις. Δεξιά και αριστερά των οδών υπάρχουν και πάλι τα αλσατικά κτήρια με καμάρες, χρωματιστά περβάζια και μαγαζάκια που πωλούν φαγώσιμα και σουβενίρ!

Έχουμε σκοπό να πάμε «κρουαζιέρα» στον ποταμό Ιλλ που διασχίζει την πόλη. Η κρουαζιέρα διαρκεί 1ώρα και 15λεπτά και διατρέχει το ποταμό περνώντας από την περιοχή petit France έως και τη νέα πόλη, και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


Μας άρεσε πάρα πολύ τόσο η βόλτα όσο και η ξενάγηση. Κάποια στιγμή το πλοιαράκι μπαίνει σε ένα χώρο εν είδη θαλάσσιου ασανσέρ ώστε να ανέβει επίπεδο αφού το επίπεδο του νερού στην περιοχή Petit France βρίσκεται πολύ ψηλότερα από αυτό του ποταμού που διατρέχει όλο το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης. Το ποτάμι περνάν από περιοχής με κατάφυτες πράσινες όχθες και κόσμο να λιάζετε και από στενά κανάλια πάνω στα οποία στριμώχνονται κτίσματα του χαρακτηριστικού αλσατικού στυλ. Πληροφοριακά, εισητήρια για συγκεκριμένη ώρα μπορείτε να βγάλετε από το site https://www.batorama.com/en. Ή από τα εκδοτήρια που βρίσκονται στην όχθη ακριβώς κάτω από τον καθεδρικό. Έτσι κάναμε και εμείς, οπότε και έπρεπε να περιμένουμε έως τις 13:30 που ήταν η αναχώρηση. Καθίσαμε λοιπόν σε ένα από τα καφέ που υπήρχε στην «πλατεία των ψαριών», στο οποίο δεν θα αναφερθώ γιατί δεν είχε και κάτι πέραν της θέας στο ποταμό για να αναφερθώ. Θα αναφερθώ όμως οπωσδήποτε στη καντίνα της πλατείας, γιατί ήταν ίσως το πιο νόστιμο φαγητό του ταξιδιού! Όλο το μενού στο μαυροπίνακα ήταν γραμμένο στα γαλλικά, τα οποία και δε γνωρίζω καθόλου. Το μόνο που κατάλαβα από το μενού ήταν ότι η καντίνα παρασκευάζει 4 συγκεκριμένα πιάτα από τοπικά βιολογικά προϊόντα.

Πήραμε λοιπόν κρέπες μέσα στις οποίες ο σεφ, αφού υπήρχε και σεφ εντός της καντίνας εκτός από την ιδιοκτήτρια που βρισκόταν στην πώληση, έβαζε σε κάποιες στήθος πάπιας (πεντανόστιμο), σε άλλες ομελέτα και σε άλλες τοπικά τυριά και αλλαντικά. Η καντίνα βρίσκεται πάνω στην πλατεία «Place du Poisson» αλλά δεν ξέρω αν είναι πάντα εκεί. Αν είναι όμως, να φάτε οπωσδήποτε. Αν θυμάμαι καλά κάθε μερίδα κόστιζε 6€.

Ακολούθησε η κρουαζιέρα, φαγητό και βόλτες με τα πόδια στη Petit France ή κάπου εκεί γύρω τέλοσπάντων, για γλυκό. Συγκεντρωτικά, να πω ότι το Στρασβούργο μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση. Περίμενα μια μεγαλούπολη, λίγο γραφική, ίσως και πολύ τουριστική και στημένη. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό.

Είχε όντως πολύ τουρισμό, όμως, άνετα θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να δει αντιπροσωπευτικό δείγμα της Αλσατικής αισθητικής αλλά δεν προλαβαίνει να πάει στα χωριά, ότι η πόλη το προσφέρει αυτό και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μου άρεσε πολύ, όλη η ατμόσφαιρα και η αίσθηση που αφήνει η πόλη.

Parking Αποφύγετε να παρκάρετε στο δρόμο με παρκόμετρο. Για κάποιο λόγο που δεν καταλάβαμε οι 4 ώρες κόστιζαν 35€. Οπότε και φύγαμε και παρκάραμε στο http://www.parcus.com/index.php?parcusParam[cmpref]=872&lang=fr&module=parcus&action=ViewDetail. Περίπου 10 λεπτά περπάτημα έως τον καθεδρικό με κόστος περίπου 10€ για όλη τη μέρα

Φαγητό Στο ψάξιμο που είχα κάνει πριν το ταξίδι, είχα δει το https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...L_Epicerie-Strasbourg_Bas_Rhin_Grand_Est.html. Το οποίο έχει τραπεζάκια έξω μέσα σε ένα γραφικό στενό. Ωστόσο, ήταν τύπου tapas bar και επειδή η παρέα πεινούσε πολύ αποφασίσαμε να πάμε κάπου αλλού. Πάντως ό,τι είδα φάνηκε πάρα πολύ νόστιμο! Οπότε φύγαμε και πήγαμε στο https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...e_District-Strasbourg_Bas_Rhin_Grand_Est.html. Καθόλου γραφικό, ουσιαστικά, αμερικάνικο τύπου Friday’s. Αρκετά νόστιμο ωστόσο. Πολύ ωραία t bones και γενικά φιλέτα


Κάπως έτσι τέλειωσε και αυτή η πασχαλινή εξόρμηση στο αλσατικό παραμύθι. Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα… που λεν και στα παραμύθια.

Την τελευταία ημέρα, Τρίτη μετά το Πάσχα η πτήση επιστροφής για τη Θεσνίκη ήταν στις 7:00 το πρώι οπότε από βραδύς καταλύσαμε στο https://www.booking.com/hotel/fr/re...IBeagCAw;sid=0e94813af28e472edd4012aa77875721. Περίπου 15 λεπτά στον Α35 από το αεροδρόμιο. Το ξενοδοχείο καλό, η receptionist τα έχασε λίγο αλλά όλα οκ στο τέλος. Το φαγητό στο εστιατόριο επιεικώς χάλια και ύπνος. Το πρωί στο δρόμο προς το αεροδρόμιο μας έκανε πάρα πολύ εντύπωση η κίνηση που είχε ο δρόμος στις 5 η ώρα τα χαράματα. Οπότε θα πρότεινα να αφήσετε ώρα πριν την αναχώρηση σας. Αφήνουμε το κλειδί στο ειδικό κουτί που έχει η sixt στο γκισέ της, αφού τέτοια ώρα δε λειτουργούν και κατευθυνόμαστε προς την πύλη αναχώρησης.

…the end…
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία με πολύ ωραίες φωτογραφίες και πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
ΥΓ. Κάποιες φωτογραφίες δεν εμφανίζονται.
 

DianaDion

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες! :clap: Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το ταξίδι σε 2 εβδομάδες οικογενειακώς (με 2 παιδιά 7 + 10 ετών + την γιαγιά!). Ελπίζω να κυλήσουν όλα όμορφα και να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις... Ταξιδέψατε με ταυτότητα ή διαβατήριο; Κανονικά με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες είσαι οκ, αλλά κάπου διάβασα οτι για τα διασυνοριακά επίγεια ταξίδια πρέπει να έχεις διαβατήριο. :shock:
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Καλησπέρα. Οι ενήλικες ταξιδέψαμε με ταυτότητες. Τα παιδιά με διαβατήρια. Δεν είχαμε πρόβλημα. Βέβαια δεν περάσαμε στην Ελβετία, οπότε δεν ξέρω να σου πω. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει διμερής σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας και περνάς με ταυτότητα. Καλά να περάσετε και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, ευχαρίστως
 

DianaDion

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Τελεια! Ούτε κ εμεις θα περάσουμε στην Ελβετία οπότε δεν ανησυχώ. Προσγειωνόμαστε Καρλσρούη και μένουμε Kayserberg. Το πρόγραμμα πάνω κάτω είναι ίδιο με το δικό σας αλλά μάλλον θα παραλείψουμε τον Μέλανα Δρυμό και θα περάσουμε στο Europa Park την μια ημέρα. Σε ευχαριστώ πολύ!
 

LOULOUTGAL

Member
Μηνύματα
141
Likes
99
Ονειρεμένο Ταξίδι
γαλλικη πολυνησια
Προσπαθω να οργανωσω ένα αντιστοιχο ταξιδι για 6 ενηλικες +2 παιδια για 7 μερες το Πασχα Στην Αλσατία.Σιγουρα θα επισκεφθούμε τοΣτρασβούργοΝα βαλω 2 μερες διαμονη στο Στρασβουργο και οι υπολοιπες σε καποιο χωριο?Η να βαλω κατ'ευθειαν διαμονη σε χωριο και ημερήσια επισκεψη?Αξίζει η "ταλαιπωρια "της αλλαγης?Ευχαριστω
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Προσπαθω να οργανωσω ένα αντιστοιχο ταξιδι για 6 ενηλικες +2 παιδια για 7 μερες το Πασχα Στην Αλσατία.Σιγουρα θα επισκεφθούμε τοΣτρασβούργοΝα βαλω 2 μερες διαμονη στο Στρασβουργο και οι υπολοιπες σε καποιο χωριο?Η να βαλω κατ'ευθειαν διαμονη σε χωριο και ημερήσια επισκεψη?Αξίζει η "ταλαιπωρια "της αλλαγης?Ευχαριστω
Εμείς μείναμε στο widensolen που είναι ανατολικά του Κολμαρ, δλδ στο μέσω της διαδρομής του «δρόμου» του κρασιού. Το Στρασβουργο είναι πολύ εύκολο προσβάσιμο από κει όποτε μας βόλεψε το ότι δε έπρεπε να μαζεύουμε αποσκευές κ να αλλάζουμε καταλύματα. Σε μια μέρα είδαμε αρκετά από το Στρασβουργο, ωστόσο δε μείναμε βράδυ όποτε δε μπορώ να πω αν χάσαμε κάτι
Καλά να περασετε. Η Άνοιξη είναι μαγική στην Αλσατια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom