Λέρος Πάτμος Πάτμος και Λέρος

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Νομίζω ότι η Πάτμος θέλει περισσότερες μέρες από τη Λέρο, γιατί είναι μεγαλύτερη, έχει περισσότερες παραλίες και έχει περισσότερα να δεις. Θα έχετε χάσει και τη μία μέρα από την Πάτμο για να φτάσετε. Θα έκοβα κάποια βράδια απ' τη Λέρο και θα τα έβαζα Πάτμο. Εκτός αν στόχος είναι η απόλυτη χαλάρωση, οπότε Λέρος 5 βράδια it is και, όταν γυρίσετε, θα έχετε ξεχάσει το όνομά σας!

Ή να χώνατε και 1-2 βράδια Κάλυμνο, να την δείτε κι αυτή, γιατί να ξαναβρεθείτε προς τα εκεί μόνο για Κάλυμνο μάλλον δύσκολο

BoardingPass

Member
Ή να χώνατε και 1-2 βράδια Κάλυμνο, να την δείτε κι αυτή, γιατί να ξαναβρεθείτε προς τα εκεί μόνο για Κάλυμνο μάλλον δύσκολο
Ήδη τα τρία νησιά είναι πολλά! Συν την εκδρομή που θα κάνουμε από τους Λειψούς με το καραβάκι για Αρκιους και Μαραθι. Ευχαριστώ για τις ιδέες πάντως!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
- Να κλείσω από τώρα τα φερρυ για να είμαι σίγουρη ή είναι νωρίς και θα βγουν και άλλα δρομολόγια; Γιατί τώρα βλέπω μόνο τα dodekanisos express και pride που είναι ακριβουτσικα και τα blue star ferries που είναι οικονομικά αλλά δεν έχουν συχνά δρομολόγια
Μην βιαστείς πολύ...τσέκαρε και
- Να κλείσω από τώρα τα φερρυ για να είμαι σίγουρη ή είναι νωρίς και θα βγουν και άλλα δρομολόγια; Γιατί τώρα βλέπω μόνο τα dodekanisos express και pride που είναι ακριβουτσικα και τα blue star ferries που είναι οικονομικά αλλά δεν έχουν συχνά δρομολόγια
Στις 7 Αυγούστου που φτάνετε έχει 2 συμβατικά από Λέρο για Πάτμο, οπότε ανάλογα με την ώρα άφιξης της πτήσης σας στη Λέρο ένα από τα δύο τα προλαβαίνετε. Για τα συμβατικά αυτά δεν χρειάζεται βιασύνη και να κάνεις αγορά από τώρα, θα βρεις άνετα και σχεδόν τελευταία στιγμή που λέει ο λόγος. Εάν όμως αποφασίσεις για Dodekanisos express/pride, τότε κλείσε τα νωρίτερα οπωσδήποτε. Επίσης να θυμάσαι ότι τα συμβατικά φεύγουν από Λακκί Λέρου ενώ τα ταχύπλοα της dodekanisos από Αγία Μαρίνα Λέρου
Εάν σκέφτεστε να πάτε από Λειψούς στη Λέρο στις 12 Αυγούστου υπάρχει ομοίως συμβατικό το οποίο και αυτό δεν χρειάζεται από νωρίς αγορά

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
θα φύγουμε για Πάτμο για 3 βράδια, στη συνέχεια Λειψούς για 2 βραδιά και τέλος Λέρο για 5 βράδια.
Σωστή μοιρασιά, θα έβαζα όμως μια βραδιά και στο Αγαθονήσι, είναι κρίμα μιας και είστε σε 'κείνα τα μέρη.
Θα νοικιασουμε αυτοκίνητο στη Λέρο και στην Πάτμο,
Σωστή κίνηση, δεν είναι απολύτως απαραίτητο για όλες τις μέρες, βλέποντας και κάνοντας.
- Είναι όντως καλή ιδέα να μην έχουμε αυτοκίνητο στους Λειψούς? Θα βρούμε ταξί ή λεωφορείο να μετακινηθουμε δεδομένου ότι θα είναι high season;
Δεν υπάρχει αυτοκίνητο στους Λειψούς, είναι ότι πιο περιττό.
Δύο ταξί που δουλεύουν ακατάπαυστα και καλύπτουν όλες τις -μικρές έτσι κι αλλιώς- διαδρομές, συν το μικρό λεωφορείο του δήμου είναι υπέραρκετά.
- Να κλείσω από τώρα τα φερρυ για να είμαι σίγουρη ή είναι νωρίς και θα βγουν και άλλα δρομολόγια; Γιατί τώρα βλέπω μόνο τα dodekanisos express και pride που είναι ακριβουτσικα και τα blue star ferries που είναι οικονομικά αλλά δεν έχουν συχνά δρομολόγια.
Όπως σε βολεύει, ενδεχομένως όμως να σε εξυπηρετήσει και το leros express που διεξάγει δρομολόγια μεταξύ των νησιών αυτών. Δες τα δρομολόγια τους, κάποιο θα σε βολέψει.
Έχω διαβάσει στο forum πληροφορίες για μέρη που πρέπει να δούμε, παραλίες, φαγητο κλπ, ωστόσο αν υπάρχει κάποια πρόταση για οικονομική ενοικίαση αυτοκινήτου και διαμονή, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω. Σας ευχαριστώ.
Αυτό που δε πρέπει να χάσετε είναι η εκδρομή με το καΐκι στους Λειψούς, τα άλλα λίγο πολύ είναι δεδομένα. Αυτοκίνητο έχω νοικιάσει επιτόπου σε αυτά τα νησιά, πάντα έβρισκα για μια μέρα κάποιο, ωστόσο επειδή οι μερες είναι δύσκολες στην υψηλή περίοδο καλύτερα να το κλείσετε εκ των προτέρων.
Για διαμονή στην Πάτμο καλύτερα στη Σκάλα, στους Λειψούς έτσι κι αλλιώς στον ένα οικισμό που έχει ψάχνοντας καλύτερα μέσω τηλεφώνου (από τώρα, είναι κιόλας αργά) και στη Λέρο Πλάτανο-Αγία Μαρίνα κατά προτίμηση. Είχα μείνει την τελευταία φορά στο villa bella, οικονομικό και πολύ ωραίο, δες το αν θέλεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.041
Μέλη
39.756
Νεότερο μέλος
amanousaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom