Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Τελικά χθές το βράδυ έκλεισα για Βερολίνο με easy jet . 3 - 7 Δεκεμβρίου λιγότερο από 100€ το άτομο. Λοιπόν ακούω ότι έχετε να μου προτείνετε. Ήταν απωθημένο από πέρυσι καθώς θα πηγαίναμε την ίδια ακριβώς περίοδο και αναβλήθηκε η πτήση λόγω πανελλαδικής απεργίας (λέτε να συμβεί πάλι το ίδιο?) .Το είχα ψάξει με οδηγούς (ξενοδοχεία , φαγητό , αξιοθέατα κ.λ.π.) αλλά πέρυσι που δεν σας ήξερα.
Φέτος λοιπόν περιμένω να με καθοδηγήσετε .......
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
καλός προορισμός το Βερολίνο Pinelopi!
θα σου πρότεινα να μείνεις στο Ανατολικό Βερολίνο, είναι διαφορετικα!
είναι λίγο μακριούτσικα από το κέντρο αλλά με το μετρό μπορείς να πας παντού γρήγορα..εμείς μέναμε 6 στάσεις από την alexanterplatz προς τα ανατολικά και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις
το ξενοδοχείο που έμεινα δεν θυμάμαι πιο ήταν, θα κάνω μια προσπάθεια να βρω κάτι στα συρτάρια μου..
σε περίπτωσεις που θέλεις πιο κέντρο μια γνωστή μου έμεινε στο http://www.kudamm101.com/ και έμεινε πολύ ικανοποιημένη΄
έχω κρατήσει γενικώς κάποια στοιχεία αλλά πρέπει να ψάξω, θα επανέλθω!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Pinelopi πήγα πέρσι την ίδια ακριβώς περίοδο στο Βερολίνο (5-9/12) και εγώ με easyjet φυσικά, η οποία προσγειώνετε στο Τerminal A του Berlin Schoenefeld, το οποίο απέχει 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Στο κέντρο της πόλης φτάνεις πολύ εύκολα με το τρένο που περνάει από τη στάση "Flughafen Berlin-Schönefeld" του αεροδρομίου κάθε μισή ωρίτσα και το εισιτήριο κοστίζει 2,10 (τουλάχιστον τόσο κόστιζε πέρσι).
Εισιτήρια μπορείς να βγάλεις στην υπόγεια διάβαση για το σταθμό του τρένου από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί (επειδή φτάνεις βράδυ και φυσικά τα γκισέ εισιτηρίων είναι κλειστά) γι' αυτό φρόντισε να έχεις μαζι σου ψιλά.
Επειδή ακριβώς φτάνεις βράδυ δεν προλαβαίνεις τα τρένα (RE7 και RB14 γνωστά ως Airport Express) που ανέφερα νωρίτερα και έτσι θα πάρεις το τρένο S9 του S-Bahn (κάτι σαν τον δικό μας προαστιακό) που έχει αφετηρία τη στάση του αεροδρομίου και πηγαίνει προς Spandou και κάνει περισσότερη ώρα να φτάσει στο κέντρο (βάλε και μια αλλαγή που κάνεις σε έναν ενδιάμεσο σταθμό, δεν θυμάμαι ποιος είναι αλλά θα το καταλάβεις αφού θα βγουν όλοι από το τρένο!).
Το συγκεκριμμένο τρένο περνάει από όλες τις κύριες στάσεις του Βερολίνου όπως είναι οι Alexanderplatz (σύνδεση με τις γραμμές μετρό U2, U5, U8), Friedrichstraße (μετρό U6) and Zoologischer Garten (γραμμή U2).
Στη στάση του τρένου του αεροδρομίου φτάνεις πολύ εύκολα μετά από κανά 10λεπτο περπάτημα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πεζόδρομο που σε οδηγεί από την αίθουσα αφίξεων εως τη στάση περνώντας κάτω από τον αυτοκινητόδρομο (γι' αυτό και η υπόγεια διάβαση που ανέφερα νωρίτερα).
Μείναμε στο Ανατολικό Βερολίνο που τα ξενοδοχεία είναι πιο φθηνά και πραγματικά το ξενοδοχείο μας ήταν καταπληκτικό.
Είναι το Agon Frankfurter Alle (www.agon-frankfurter-alle.de), είναι σχετικά μακριά από το κέντρο (4 χιλιόμετρα από την Alexanderplatz) αλλά πληρώναμε 56-60 Ευρώ τη βραδιά το δίκλινο, είναι μόλις 100 μέτρα από στάση μετρό, είναι πεντακάθαρο με μεγάλα δωμάτια σε μοντέρνα διακόσμηση (φαινόταν ότι είχαν κάνει πρόσφατα ανακαίνηση), το μπάνιο μας ήταν τεράστιο και έλαμπε, το πρωϊνό δεν είχε καμία σχέση με τα πρωϊνά άλλων 3* ξενοδοχεία (πολύ πλούσιο που το Σαββατοκύριακο γινόταν πλουσιοπάροχο!), σε πολύ ήσυχη οικιστική γειτονιά, είχε parking και φιλοξενούσε κυρίως νεαρά ζευγάρια και αν πληρώσεις με κάρτα σου κάνει επιπλέον έκπτωση στο λογαριασμό!
Το ξενοδοχείο ανήκει σε αλυσίδα ξενοδοχείων οπότε αν επισκεπτείς το site τους θα βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί ίσως και πιο κοντά στο κέντρο (απλά οι τιμές είναι πιο ακριβές).
(Συνεχίζεται pinelopi γιατί έπεσε δουλειά στο γραφείο)
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Λοιπόν το βρήκα και αυτό που έμεινα εγώ
http://www.nh-hotels.com/nh/en/hote...kfurter-allee.html?type=gallery&action=search
είναι μια στάση μετά από αυτό που σου προτείνει η marydim
έχει και αυτό πρωινό καταπληκτικο (όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων στη Γερμανία), είναι σχετικά φτηνό και έχει και σάουνα! γυρνάς κουρασμένη και παγωμένη από το κρύο?? κάνεις μια επίσκεψη στη σάουνα και μετά κοιμάσαι σαν πουλάκι!!!στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Κορίτσια εισαστε φοβερές !!! Χίλια ευχαριστώ
 

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Η περιοχη που προτεινω για βολτα ειναι η Παλια Εβραικη περιοχη. Η Hackeshe Markt- η ορθογραφια μου μπορει να ειναι λαθος. Ειναι διπλα στα Μουσεια παντως. Ολο κτηρια αρ νουβο που συνδεονται με στοες και μικρους εσωτερικους κηπους. Καλη περιοχη και για φαγητο/ποτο εχει και διεθνη κουζινα αλλα και γερμανικη.
Απ οτι μας ειχαν πει η σπεσιαλιτε, ειναι ενα χοτ ντογκ που επιβαλλεται να φας με πατατες τηγανητες.
Να επισκεφτεις και το ζωολογικο κηπο που ειναι πολυ καλος- εχει σταση μετρο
Στο Museuminsel βρισκεται το Μουσειο της Περγαμου, πρεπει να αφιερωσεις τουλαχιστο 3 ωρες για τα βασικα. Εκει βρισκεται και το Αιγυπτιακο Μουσειο. Φιλοξενει το μπουστο της Νεφερτιτης
Οταν επισκεφθεις την Potsdamerplatz θα το παρεις ολο κατω. Εκει βρισκεται το Kulturforum. Μετα, Νεα Εθνικη Πινακοθηκη στην Potsdamer Str 50...
Αυτα για αρχη

www.berlin.de
http://www.berlin.de/orte/museum/
www.smb.museum
www.museuminsel-berlin.de
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης....
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Hackescher Markt λέγεται η στάση του Μετρό, είναι πολύ ωραία και τα κτίρια και τα εστιατόρια(έχει ένα φοβερό ισπανικό κάτω ακριβώς από τη στάση τρένου, περνάει το τρένο από μια γέφυρα ψηλά και ακριβώς από κάτω έχει μαγαζια, επίσης έχει κι ένα άλλο Ιταλικό πολύ καλό κάπου εκεί απέναντι), εμείς κάθε βράδυ σχεδόν εκεί πηγαίναμε για φαγητό-ποτό κτλ..
έχει στην περιοχή κάποια παλιά κτίρια που δεν είχαν καταστραφεί από το βοβαρδισμό, είναι σαν πολυκατοικίες με εσωτερικές αυλές πολύ όμορφες.. επίσης έχει κάτι ψαγμένα μαγαζιά για ρουχα-παπούτσια-τσάντες με πολύ ιδιαίτερα πράγματα!!
στο ζωολογικό κήπο δεν θα σου πρότινα προσωπικά να πας εκτός κι αν ταξιδεύεις με παιδιά.. το νησί των μουσείων είναι όμορφο, τώρα επειδή εγώ δεν είμαι πολύ των μουσείων δεν είμαι η κατάλληλη να σου δώσω συμβουλές.
Τέλος μιας και θα πας ακριβώς πριν τα χριστούγεννα εννοείται ότι θα πας σε όποια χριστουγεννιάτικη αγορά βρεθεί μπροστά σου!(weihnachtsmarkt) η καλύτερη όταν είχα πάει ήταν μια που θα ψαξω να βρω πως την έλεγαν διότι έχουμε και μια μικρή αμνησία...
 
Last edited by a moderator:

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο χρόνο
Για χαρά Pinelopi.
Από αξιοθέατα θα σου πρότεινα το μουσείο της Περγάμου, την πύλη του Βρανδεμβούργου, το Reichstag που είναι το Γερμανικό κοινοβούλιο με το γυάλινο θόλο, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το μνημείο του τείχους, το ανάκτορο Charlotenburgh, και το Ζωολογικό κήπο (κάτι θα ξεχνάω δε μπορεί...).
Από βόλτες, η όλη διαδρομή στη λεωφόρο Uter de Linden που ξεκινά από Alexander Platz, κέντρο του Ανατολικού Βερολίνου, και καταλήγει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Συνεχίζοντας μέσα από TierGarden φτάνεις στην Potsdamer Platz το κέντρο του «Δυτικού Βερολίνου».
Ακόμα, καιρού επιτρέποντος, σου προτείνω να νοικιάσετε ποδήλατο και να διασχίσετε το πάρκο TierGarden το οποίο ξεκινάει από την πύλη του Βρανδεμβούργου και φτάνει μέχρι το Ζωολογικό κήπο. Επίσης, η βόλτα στις καταπράσινες όχθες του καναλιού που βρίσκεται στο Kreuzberg (Κροϊτσμπέργκ) είναι πολύ χαλαρωτική και όμορφη. Για καφέ και φαγητό προσφέρεται και η περιοχή γύρω από Hackescher Markt. Για ψώνια, αν και δεν είναι ο τομέας μου, φυσικά και πρέπει να περάσετε από το Εμπορικό κέντρο KaDeWe που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.
Για βράδυ οι περιοχές με την πιο έντονη ζωή είναι η Frierichshain και το Kreuzberg. Στο κέντρο για φαγητό σε παραδοσιακές μπυραρίες επισκεφτείτε το Nikolaiviertel, κάτι σαν τη δικιά μας πλάκα.
Από διαμονή ρίξε μια ματιά στο http://www.all-berlin-apartments.com από όπου μπορείς να βρεις διαμέρισμα σε πολύ καλή τιμή. Προτίμησε την περιοχή Mitte που είναι το κέντρο.
Από οδηγό θα πρότεινα τον οδηγό από DK.
Για ότι άλλο χρειαστείς στη διάθεσή σου.
 
Last edited by a moderator:

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν δεν έχεις ήδη διαμονή σου προτείνω ανεπιφύλακτα διαμέρισμα στο κέντρο του Βερολίνου απο εδώ: www.123-berlinzimmer.de

Εγώ έμεινα στο O.000880 - Checkpoint-Charlie

Στην καρδιά του κέντρου (mitte), καινούριο και πολύ καθαρό. Δε χρειάζεται προκαταβολή αλλά δε προσφέρει πρωινό. Νομίζω ότι είχαμε πληρώσει περίπου 100? αλλά ήμασταν τρείς και μας ήρθε πολύ καλά.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Βλέπω όσο έλειπα οι υπόλοιποι σου είπαν τα βασικότερα για τα αξιοθέατα του Βερολίνου αλλά ξέχασαν την East Side Gallery δηλαδή το εναπομείναν τείχος του Βερολίνου, μήκους 1,5 χιλιομέτρου περίπου πάνω στο οποίο 100 περίπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έκαναν γκράφιτι εκφράζοντας ο καθένας τα δικά του συναισθήματα για την πτώση του Βερολίνου.
Μην το χάσεις έστω και αν είναι λίγο μακριά από το κέντρο.
Τα γκράφιτι είναι υπέροχα και το τείχος είναι η ζωντανή απόδειξη του δράματος μιας ολόκληρης γενιάς σε μια πόλη που ήταν χωρισμένη στα δύο.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
(Τα γράφω λίγα λίγα αλλά είμαι στη δουλειά και με διακόπτουν συνέχεια.)

Το ανατολικό Βερολίνο είναι πιο ατμοσφαιρικό από το Δυτικό.
Στο ανατολικό υπάρχουν τα αξιοθέατα και στο Δυτικό τα καταστήματα.
Εμείς είχαμε σαν σημείο αφετηρίας την AlexanderPlatz, μια τεράστια πλατεία η οποία ήταν σε ριζική αναμόρφωση. Είναι συγκοινωνιακός κόμβος για το τρένο, τον προαστιακό, το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και γενικά για οτιδήποτε κινείται.
Εκεί υπάρχει το νεόκτιστο mall της πόλης το Alexa, o πύργος της τηλεόρασης, το κόκκινο Δημαρχείο της πόλης και από εκεί μπορείς να ξεκινήσεις για να πας σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης όπως τα αναφέραν οι προηγούμενοι.
Επειδή είναι προ Χριστουγέννων θα υπάρχουν πολλές πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές που είναι μεν καταπληκτικές αλλά μαζεύουν δε τόσο πολύ κόσμο που σε μερικές πέφτει ατελείωτο στριμωξίδι ειδικά Παρασκευή και Σαββάτο βράδυ!
Και κάποιες από αυτές κρύβουν κάποια αξιοθέατα του Βερολίνου αλλά δεν χρειάζεται να τα δεις και όλα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom