Πήλιο - Διαμονή - Χειμώνας

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
καλημέρα σε όλους,

σκεφτόμαστε να πάμε με τον άντρα μου ενα τριήμερο Σ/Κ αρχές Νοεμβρίου στο Πήλιο. Έχω χρόνια να πάω και δεν θυμάμαι τίποτα.
- Σε ποιό οικισμό θα προτείνατε να μείνουμε? ΄θα προτιμούσα ένα γραφικό οικισμό που να μην είναι ερημιά με την έννοια ότι το βράδυ να έχει και καμιά ταβέρνα και κανένα μπαράκι.
- έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για διαμονή ? υπάρχει κανένα ρομαντικός και οικονομικός ξενώνας?
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Εγώ θα πρότεινα τη Μακρυνίτσα που έχει και ταβέρνες και καφε μπαρ και απίστευτη θέα και εύκολη πρόσβαση στο Βόλο. Γι αυτό το λόγο εξ' άλλου συγκεντρώνει και αρκετό κόσμο (οι Βολιώτες ανεβαίνουν για ένα φαϊ / καφέ). Από εκεί μπορείτε να κάνετε μια μέρα εκδρομούλα προς την άλλη πλευρά του Πηλίου (Χάνια , Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Τσαγκαράδα κλπ). Η Μακρυνίτσα για μένα είναι ένα πανέμορφο ρομαντικό μέρος όπο δεν αισθάνεσαι μόνος, έρχεσαι σε επαφή με τη φύση "(μπορείς να κάνεις όμορφες βόλτες) και έχει κάποια ζωή. Όσο για οικονομική διαμονή, έχω χρόνια να πάω αλλά απ'οτι θυμάμαι ο Ξενώνας "Αχιλλέας" ήταν μια πολύ καλή και από τις πιο οικονομικές λύσεις. Είναι στην Πλάτεία, πολλά δωμάτια έχουν θέα (ζήτα ένα τέτοιο) και είναι καθαρό. Μην περιμένεις όμως κάτι πολυτελές. Υπάρχουν βέβαια και τα λεγόμενα αρχοντικά γιαπιο ατμοσφαιρικές καταστάσεις, αλλά εκεί οι τιμές ξεφεύγουν. Αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο δες το Αρχοντικό Καραμαρλή. Τα δωμάτια πολύ προσεγμένα και θέα στον Παγασητικό.
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Προσωπικά δε θυμάμαι να σου προτείνω συγκεκριμένο κατάλυμα αλλά νομίζω ότι η πασίγνωστη Τσαγκαράδα βρίσκεται σε ένα καλό σημείο από θέμα πρόσβασης για τις διάφορες εξορμήσεις. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις τιμές, ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσεις και στα κοντινά λιγότερο γνωστά χωριά. (π.χ. ένα κοντινό ωραίο χωριουδάκι είναι ο Κισσός. Πριν κάποια χρόνια που είχα επισκεφτεί την περιοχή υπήρχε σε αυτό το χωριό μια ταβέρνα «Τα 5 Φ» λίγο πριν την πλατεία του χωριού που μαγείρευε μια γιαγιά super γεύσεις! Δεν έχω βέβαια ιδέα αν ζει ακόμη…)
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Ψάχνοντας λίγο στο net βρήκα αυτό το site.
Ίσως σου φανεί χρήσιμο.
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
χανια, ΜΑΝΘΟΣ HOTEL,170 ευρω το τετρακλινο με ημιδιατροφη (για πρωτοχρονια η τιμη).ειναι διπλα στο χιονοδρομικο. εχω μεινει 2 φορες και θα μεινω και φετος.
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
Την Μακρυνίτσα την απορρίπτω ως πολύ θορυβώδη. δεν θα ήθελα να περάσω ένα Σ/Κ στην απόλυτη μοναξιά αλλά και όχι και μέ όλο τον Βόλο.

ανάμεσα σε Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Ζαγορά τι θα επιλέγατε? έχουν όλα τα χωριά υποδομή το χειμωνα για φαγητό, ποτό?
 

road

Member
Μηνύματα
140
Likes
76
ειχα κάτσει μόνο Ζαγορά. δεν ξέρω τι παίζει στα άλλα χωρια. για φαγητο και ποτό είναι λίγες οι επιλογές
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αν απορριπτεις τη μακρυνιτσα ως θορυβωδη, με τιποτα πορταρια,ειναι το ιδιο θορυβωσης ,ισως και περισσοτερο.,...Τα περισσοτερα γκρουπ εκει μενουν...καλυτερα σε ενα απο τα υπολοιπα, ολα εχουν 3-4 ταβερνες,ξενωνες...
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εγω παλι, εχοντας μεινει στην τσαγκαραδα και τις 3 φορες που εχω παει πηλιο (μια απο αυτες ηταν και νοεμβρη) λεω πως αν πας πσκ, παρασκευη και σαββατο θα εχεις επιλογες για φαγητο..(για ποτο αστα να πανε)!να πας οπωσδηποτε στην αλεκα!
αν ομως μεινεις και κυριακη ή και καμια καθημερινη, οπως ειχαμε μεινει εμεις, ερημωνουν τα παντα..για να φας στο χωριο το μονο που μενει ανοιχτο ειναι το εστιατοριο του ξενοδοχειου "παραδεισος" που σερβιρει μετρημενα μαγειρευτα για τα οποια ειχαμε βασιμες υπονοιες οτι ηταν ο,τι ειχε απομεινει απο το σκ..

αν ειχα επιλογη για διαμονη θα διαλεγα με τα 1000 μακρυνιτσα..ειναι αλλωστε το αγαπημενο μου απο ολα τα γυρω χωριουδακια..γραφικο οσο δεν παει και με ωραιες επιλογες για καφε/φαγητο και 2 βηματα απο την σαφεστατα πιο κοσμικη πορταρια!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μακρυνίτσα και Πορταριά ψηφίζω και εγώ, αλλά δε θυμάμαι να σου προτείνω συγκεκριμένο κατάλυμα.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Πορταριά να μείνεις για 2 λόγους
εχω μείνει εδω
διαμονή Πορταριά Πήλιο Ξενώνας ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ

1) Εισαι με ευκολή πρόσβαση πρός ολόκληρο το Πήλιο για να κανεις εκδρομές προς διαφορετικές κατευθύνσεις καθε μερα.

2) είσαι και σε απόσταση βολής απο βόλο για να διασκεδάσεις και βράδυ ειτε σε μπαράκια ειτε με ψαρομεζέδες σε κάποιο τσιπουράδικο .

( για τσίπουρα πάντως είναι θεσμός να πας στον Δεμίρη στην Ν.Ιωνία )
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom