Πήλιο πληροφορίες

varioAthens

Member
Καλησπέρα! 4 μέρες τέλη Ιουλίου (Κυριακή βράδυ έως Τετάρτη) στη Ζαγορά. Ίσως να κατεβούμε και 1 μέρα σε μία παραλία.Ποια; (Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!!) Μας ενδιαφέρουν φύση και ωραία χωριά και Ταβέρνες,καφέ στην περιοχή.
Για προτείνετε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Οι αγαπημενες μου παραλιες ειναι οι Φακιστρα και Μυλοποταμος και ακολουθουν Αγιοι Σαραντα, Λιμνιωνας, Πλακα και Ποτιστικα.
Το αγαπημενο μου χωριο ειναι μακραν η Τσαγκαραδα. Τι να πρωτοπεριγραψω: τις πλατειες της; τα καλντεριμια της; τις υπεροχες διαδρομες μεσα στο δασος;
Must εννοειται ειναι και η επισκεψη στην Νταμουχαρη στην οποια μπορεις να φτασεις και πεζοπορωντας με τελευταιο κομματι της διαδρομης το επικο καγκελι και μετα να βουτηξεις για να δροσιστεις στην παραλια της Νταμουχαρης.
Επισης μου αρεσε το «Κρυφο Σχολειο» το οποιο βρισκεται σε αποκρημνο σημειο που κοβει την ανασα Το απόκρημνο «κρυφό σχολειό» του Πηλίου βρισκόταν μέσα σε θαλάσσια σπηλιά. Ο καλόγερος δίδασκε βράδυ, αλλά τα μέτρα ασφαλείας αποδείχτηκαν ανεπαρκή - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Για φαγητο εχω κανει προτασεις σε προηγουμενο ποστ του θρεντ.

chrisbd

Member
Πανω κατω πιστευω να καλυφθηκες.. ΣαβΚυρ θα γινεται χαμος στις μικρες παραλίες κυριως Μυλοποταμο ισως και Φακιστρα.. Χορευτός ειναι πολυ μεγαλη δεν θα υπαρχει θεμα και οι Αγιοι Σαράντα κατι ενδιάμεσο (αμμος και οι 2)..
Πουρι αν εχεις χρονο να πας το λιγοτερο τουριστικο μερος απο ολα τα υπολοιπα οπου και κει θα φας καλά.. πολυ ωραια διαδρομη μεσα στο πρασινο οπως σχεδον ολες μεχρι το Ξουριχτι..

Αν μπορεις χτυπα και ενα Κισσό (και δω θα φας καλά) .. απο δω περνα και ο καινουργιος δρομος που ανεβαινει Χάνια..

Επόμενο Ταξίδι
Τόκυο - Οσάκα
Καλησπέρα! 4 μέρες τέλη Ιουλίου (Κυριακή βράδυ έως Τετάρτη) στη Ζαγορά. Ίσως να κατεβούμε και 1 μέρα σε μία παραλία.Ποια; (Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!!) Μας ενδιαφέρουν φύση και ωραία χωριά και Ταβέρνες,καφέ στην περιοχή.
Για προτείνετε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Καλημέρα, το ανατολικο Πήλιο είναι καταπράσινο με ρεματιές και χωριά με πλατείες και πλατάνια. Παραλίες είναι του Παπα νερό στον Αγιο Γιάννη, ο Μυλοπόταμος, Χορευτό, Άγιοι Σαράντα κλπ. με άμμο ή χαλικάκι, είναι θέμα γούστου τι σου αρέσει. Του Παπα-νερό είναι οργανομένη με ξαπλώστρες, καταστήματα, είναι μεγάλη και το μεγαλύτερο μέρος χωρίς ξαπλώστρες (την προτείνω) ενώ οι Άγιοι Σαραντα είναι ανοργάνωτος και η πιο κοντινή σου είναι το Χορευτό. Τα νερά είνα βαθιά σε όλο το ανατολικό Πήλιο επειδή είναι Αιγαίο αλλά κρυστάλινα, αν έχει κύμα θέλει προσοχή. Για φαγητό θα βρείς και στην Ζαγορά αλλά και στα διπλανά χωριά καλό φαγητό. Οπωσδήποτε πρέπει να πάτε Τσαγκαράδα για περπάτημα και φαγητό και αν θέλετε να επισκεφτείτε το Δυτικό Πήλιο, προς τον Παγασητικό, βόλτα και φαγητό στις Μηλιές. Υπάρχουν πολλά χωριά στο Πήλιο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που όλα έχουν πλατεία με ταβέρνες για καλό φαγητό. Ανάμεσα στα χωριά υπάρχουν καλοδιατηρημένα και καθαρά μονοπάτια για να γνωρίσεις την φύση καλύτερα. Ενα τέτοιο είναι και το μονοπάτι Κισσού με Μούρεσι, το χωριό Κισσός είναι ένας κρυμμένος θυσαυρός και για τους γνώστες είναι απο τα καλύτερα χωριά, αν και δεν είναι διάσημο, και για την ομορφιά του και για το φαγητό του. Σας εύχομαι καλά τσίπουρα (δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιείτε!!)

georgi d

Member
Κάτι που δεν μου αρέσει και νομίζω πολλά ζητάνε για μια εκδρομή.

"Αυτή η εκδρομή στα σπήλαια του Ποσειδώνα περιλαμβάνει αρκετές κολύμβησεις : πάνω από το βυθισμένο πλοίο, σε μια μεγάλη σπηλιά, στη συνέχεια σε μια μικρή παραλία κοντά στις σπηλιές και μια επιπλέον κολύμβηση στην παραλία Μπριάν. Κόστος - 70 ευρώ.

Στη δεύτερη εκδρομή προς τα νότια, στον Άγιο Αθανάσιο, όπου βρίσκονται οι πηγές, στη συνέχεια σε δύο σπήλαια, στη Φακίστρα και στη συνέχεια στην παραλία Λιμνιώνας (είναι η επόμενη νότια μετά τον Μυλοπόταμο). Αυτή η εκδρομή κοστίζει 50 ευρώ."

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.066
Μέλη
39.814
Νεότερο μέλος
matt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα