Παιδια και πολυωρα αεροπορικα ταξιδια.

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Επανέρχομαι στο θέμα, διότι κάναμε το παρθενικό μας αεροπορικό ταξίδι στη Ρόδο τελικά, διάρκειας περίπου μιας ώρας. Ηλικία μωρού 21 μηνών, δηλαδή στα ντουζένια του. Συμπέρασμα? Τη μια ώρα την αντέχουμε αγκαλιά στον μπαμπά μας, εφόσον φυσικά έχουμε κάτι να απασχολούμε τα χεράκια μας και το μυαλό μας.
Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιήθηκε (και εννοείται χάθηκε κάτω από τα καθίσματα) μια τράπουλα, οι καραμελίτσες της Aegean, τα κρουασανάκια της Aegean (τα οποία γίνανε ψιχουλάκια, θα μας βρίζει η καθαρίστρια), μπισκότα, πετρούλες, η υπομονή του διπλανού μας, οι τσίχλες της μαμάς που δόθηκαν στους γύρω μας σαν ανταμοιβή για την υπομονή τους. Ολα αυτά για μια ώρα πτήση. Εννοείται είχαμε και την αγανάκτηση του μικρού που έπρεπε να είναι δεμένος στον μπαμπά του και να μην χοροπηδάει, όπως συνηθίζει. Αλλά ευτυχώς ούτε στο πήγαινε ούτε στο έλα δεν είχαμε κανά σόου περίεργο με τσιρίδες.
Πώς θα διοργανώσω λοιπόν ταξίδι στο εξωτερικό, έστω με 3 ώρες πτήση? Εδώ στην μία ώρα και κατεβάσαμε από ιδέες ότι μπορούσαμε, παραπάνω δεν πήγαινε!
Δώστε μου ιδέες! Πραγματικά προβληματίστηκα για το αν θα πρέπει να περιμένω άλλον ένα χρόνο πριν κάνω ταξίδι εξωτερικό.
Πιστεύω πως την επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα! Σε 3 μήνες που ο μικρός σας θα γίνει 2 ετών θα έχει αναγκαστικά δική του θέση στο αεροπλάνο. Οπότε στο μεσαίο κάθισμα και χωρίς κάποιον ξένο διπλα σας θα είναι πολύ πιο εύκολο να τον απασχολήσετε και ίσως να κοιμηθεί και λιγάκι.. Πάντα καλά ταξίδια εύχομαι!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Καλή αρχή σας εύχομαι, πρώτα απ'όλα!!
Τα παιδιά σ'αυτή την ηλικία έχουν διαφορά από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα! Για κάτι πιο χρονοβόρο, διάλεξε ένα νυχτερινό δρομολόγιο (βέβαια θα έχεις ένα αυξημένο βαθμός δυσκολίας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο αν δεν πάρεις ταξί...), που είναι πιο κουρασμένα και κοιμούνται πιο εύκολα ή και να μην κοιμηθούν είναι σε καταστολή όσο να πεις!!
Αν δεν βολεύουν τα νυχτερινά, κούρασέ τον λίγο παραπάνω μόνη σου πριν το ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα κάνεις βόλτα μέσα στο αεροπλάνο εναλλάξ με τον σύζυγο, θα σας μάθουν οι αεροσυνοδοί, αν πετάτε με emirates ή παρόμοιες θα έχετε οθόνες στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος και πάντα έχουν παιδικά (πρέπει να προσέχεις βέβαια τι κουμπιά πατάει στο χειριστήριο, γιατί και η κλήση της αεροσυνοδού, εκεί είναι..... μην την τρέχετε τη νέα!!...) και θα βγάζεις ένα - ένα - έχει σημασία - τα πράγματά του από το τσαντάκι του Σπορτ-Μπίλυ που θα έχεις μαζί σου, όπως και όταν βαριέται κάτι, θα το μαζεύεις και θα βγάζεις το επόμενο: Γιατί μπλοκάρουν αν τα έχουν όλα μπροστά τους, και γιατί τα βαριούνται ταυτόχρονα!!
Με τον δικό μου όταν ταξίδευα και ήταν τόσο μικρός, το δικό μου φαί στο αεροπλάνο το ξεχνούσα! Δε γινόταν με τίποτα, θα ήταν μόνο πηγή ενόχλησης για όλους, χώρια που μπορεί να λερώναμε και τον διπλανό μας και τον μπροστά μας μη σου πω, που δεν έφταιγε σε τίποτα!! Σιγά τα ωά βέβαια...

Θα κοιτάξετε εικόνες περιοδικών, θα ζωγραφίσετε, θα βάψετε με τους μαρκαδόρους, θα κολλήσετε αυτοκόλλητα, θα παίξετε κουκλοθέατρο με τα δάχτυλα, θα παίξετε κρυφτό με τα δάχτυλα (εκεί που τα φυλάς εσύ, εκείνος κρύβει το δάχτυλό του κι εσύ ψάχνεις να το βρεις.... συγκλονιστικό!!) θα τσουλήσετε κανένα αυτοκινητάκι, θα τραγουδήσετε, θα παίξετε με τη ζώνη άνοιξε - κλείσε, αν έχουν ανοίξει τη μουσική πάρε ακουστικά, όλο και κανένα δεκάλεπτο θα βγάλετε αλλάζοντας σταθμούς από το κουμπάκι στη θέση, κανένα παραμύθι από μνήμης, με το σακουλάκι που θα βρεις στο τσεπάκι της μπροστινής θέσης θα κάνεις καραβάκια,θα κάνεις λουλουδάκια, σαίτα να μην κάνεις μόνο!
Εμείς παίζουμε και τα "Αγαπημένα" μας . Δηλαδή, όποιο έγχρωμο έντυπο βρούμε όπου και να καθήσουμε και θέλουμε να περάσει η ώρα, σε κάθε σελίδα με εικόνες, διαλέγουμε ποιό αντικείμενο είναι το αγαπημένο μας..... όοοοοοτι "χαζό" βρεις, θα το κάνεις!! (Αυτό παίζεται καλά, με το περιοδικό των αφορολόγητων, δεν έχει σημασία τι θα είναι.... το αγαπημένο σας χρωματιστό μπουκάλι αρώματος, το αγαπημένο σας κουτί, ότι σας τραβήξει την προσοχή...)

Τα θέματα τα ζόρικα - για μένα πάντα - είναι δύο :
Να θέλει να πάει τουαλέτα, το τεταρτάκι που σε δένουν για προσγείωση και έλα να μου πεις τι κάνεις ότι είσαι σε κάθοδο, απαγορεύεται να κουνηθείς και το τρίχρονο λέει "Μαμάααααα...τσίσααααα!!!"
Μια ομορφιά λέμε!!
Γι'αυτό ή έχεις το νου σου και πάτε τουαλέτα κανένα μισάωρο πριν ή για το ταξίδι (ειδικά αν είναι πάνω στο κόψιμο της πάνας...) θα του βάλεις πάνα, ακόμα και στο αεροδρόμιο λίγο πριν την επιβίβαση!
Το άλλο θέμα είναι "ο επιβάτης του μπροστινού καθίσματος"! Όχι ο δίπλα. Ο μπροστά! Εκείνον να διαλέξεις. Γιατί θα του έρθει η έμπνευση του μικρού (αν τελικά μείνει ξύπνιος ή μέχρι να κοιμηθεί....) να ανοιγοκλείσει το τραπεζάκι, και δεν πα να λες... Θα το κόψεις το χούι βέβαια, δεν θα κουμαντάρει όλο το αεροπλάνο το μικρό, αλλά δεν είναι μόνο το τραπεζάκι. Πολλές φορές με τα πόδια του θα χτυπάει τη θέση μπροστά ! Μερικές φορές και κατά λάθος, όχι πάντα από πρόθεση!!

Αν έχετε κάποιο άδειο κάθισμα μπροστά σας, πίσω από το άδειο κάθισμα βάλε τον μικρό για να είσαι άνετη κι εσύ, και δεν θα τρώει κλωτσιές στην πλάτη κανείς! Ή αν υπάρχουν κι άλλα παιδιά από μπροστά, βάλ'τον πίσω από εκείνα. Αν δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, βάλ'τον στο παράθυρο με τα ποδαράκια προς τα εσένα που θα κάθεσαι στη θέση δίπλα του....
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
θα βγάζεις ένα - ένα - έχει σημασία - τα πράγματά του από το τσαντάκι του Σπορτ-Μπίλυ που θα έχεις μαζί σου, όπως και όταν βαριέται κάτι, θα το μαζεύεις και θα βγάζεις το επόμενο: Γιατί μπλοκάρουν αν τα έχουν όλα μπροστά τους, και γιατί τα βαριούνται ταυτόχρονα!!
Καλή μου kate237 είχα μια τσάντα με διάφορα παιχνιδάκια και καταλήξαμε να παίζουμε με ότι λέρωνε τον τόπο. Φαντάσου την εικόνα, στο ένα χέρι 3(!) μπισκότα, στο άλλο το κρουασάν της Aegean και να προσπαθεί να βρει τρόπο να πιάσει την πιπίλα του και τη σακούλα με τις καραμέλες! Βρε καλό μου, δυο χέρια έχεις, τι να κάνουμε τώρα? Στο τέλος έριξε τα μπισκότα κάτω, έπιασε την πιπίλα και την έβαλε στο στόμα του και μετά έπιασε τη σακούλα με τις καραμέλες. Αμα είχε 40 χέρια θα θέλαμε 40 πράματα να του δώσουμε!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Δεν αμφιβάλλω καθόλου!! Έχω εικόνα ακριβώς για ότι λες....
Μείνε αισιόδοξη, η επόμενη είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλύτερη.... γιατί όχι;; Κάποια πτήση, κάποια στιγμή, θα είναι!!
Πέρα από την πλάκα, η επόμενη μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτή και να μην καταλάβετε πότε θα περάσει.... μη γενικεύεις αυτή που έζησες.... η επόμενη θα είναι πολύ ευκολότερη (και θα γενικεύσεις εκείνη...χαχαχαχα)!!!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Μακάρι! Βασικά πρέπει να κανονίσω κάποια σύντομη πτήση όταν θα κλείσει ο μικρός τα 2, τότε που θα έχει και δικιά του θέση, για να δω αν μπορούμε να τον κρατήσουμε πάνω από ώρα.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Πολύ ωραίες οι ιδέες που δόθηκαν!
Μένια, δεν ξέρω τι να σου πω γιατί το κάθε παιδί είναι πολύ διαφορετικό. Η μικρή μου ας πούμε σε όλες τις ηλικίες που έχει ταξιδέψει, από 5 μηνών έως την ηλικία του δικού σου, με πτήσεις από 40' έως 3 ώρες, δεν είχε θέμα, διαβάσαμε περιοδικά, μασούλησε, είδε φωτογραφίες της στα κινητά μας (μεγάλη της λατρεία, μπορεί να καθίσει άνετα έτσι για αρκετή ώρα), κοιμήθηκε σε 1-2 πτήσεις και γενικά δε δυσανασχέτησε εκτός από μία φορά που ανακατεύτηκε. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που έχει το δικό σου παιδάκι, θα έλεγα φτιάξε τη "λίστα" με τα highlights. Τα καινούρια παιχνίδια που μεταφέρονται εύκολα και επειδή δεν τα έχει ξαναδεί του κρατούν το ενδιαφέρον για λίγη ώρα είναι καλή λύση όπως και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Στο αυτοκίνητο ταξιδεύει σε κάθισμα; Δυσανασχετεί δεμένος;

Για τα μπισκότα και τα υπόλοιπα που είπες, μην του εμφανίζεις πολλά πράγματα μαζί.

Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό πάντως, νομίζω αν η δική μου ταξίδευε σε ώρες ύπνου δε θα κοιμόταν αρκετά και θα είχε εκνευρισμό.

Επίσης αλλάζουν τόσο γρήγορα, που στην επόμενη πτήση μπορεί όντως να μας λες ότι τα πήγατε τέλεια!

Και στο πήγαινε και στο έλα δυσκολεύτηκε;
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Δώστε μου ιδέες! Πραγματικά προβληματίστηκα για το αν θα πρέπει να περιμένω άλλον ένα χρόνο πριν κάνω ταξίδι εξωτερικό.
Τον αφηνεις,στη γιαγια...υπαρχει καλυτερη ιδεα απο αυτη?
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Για να σου δώσω ελπίδες, να σου πω επίσης ότι τον Αύγουστο που ήταν η δική μας 21 μηνών όπου πηγαίναμε στις διακοπές έτρεχε από εδώ κι από εκεί απίστευτα. 2 μήνες μετά που ξαναπήγαμε εκδρομή καμία σχέση. Και πάλι έτρεχε δεξιά αριστερά, αλλά πολύ λιγότερο, σαν να της τραβούσε πλέον την προσοχή το καθετί για περισσότερη ώρα (λες να συνηθίσαμε εμείς και να μη μας φαινόταν πλέον; :haha: )
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Στο αυτοκίνητο ταξιδεύει σε κάθισμα; Δυσανασχετεί δεμένος;
Και στο πήγαινε και στο έλα δυσκολεύτηκε;
Στο αυτοκίνητο ταξιδεύει άνετα, αρκεί να έχουμε επιλέξει τις σωστές ώρες (δηλαδή αυτές που θέλει να κοιμηθεί) για να μην έχουμε συνέχεια στάσεις για να βγει έξω και να αρχίσει το τρέξιμο.
Στο πήγαινε ήταν πιο εύκολος, στο έλα ήταν που ήθελε να ξεσαλώσει μέσα στο αεροπλάνο. Ηταν όμως και η ώρα 10.30 το πρωί, ώρα που συνήθως τον πάμε να παίξει στην παδική χαρά.

Τον αφηνεις,στη γιαγια...υπαρχει καλυτερη ιδεα απο αυτη?
Μακάρι να γινόταν, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η πεθερά δεν βρίσκεται στη ζωή και η μητέρα μου είναι με θέματα υγείας και αδυνατεί να τον κρατήσει - κυνηγήσει για κανά 2ωρο, πόσω μάλλον για μέρες...

Για να σου δώσω ελπίδες, να σου πω επίσης ότι τον Αύγουστο που ήταν η δική μας 21 μηνών όπου πηγαίναμε στις διακοπές έτρεχε από εδώ κι από εκεί απίστευτα. 2 μήνες μετά που ξαναπήγαμε εκδρομή καμία σχέση. Και πάλι έτρεχε δεξιά αριστερά, αλλά πολύ λιγότερο, σαν να της τραβούσε πλέον την προσοχή το καθετί για περισσότερη ώρα (λες να συνηθίσαμε εμείς και να μη μας φαινόταν πλέον; :haha: )
Πραγματικά τώρα μου έδωσες ελπίδες! Λες να συμβεί το θαύμα?
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.985
Πραγματικά τώρα μου έδωσες ελπίδες! Λες να συμβεί το θαύμα?
;
Όταν γίνει 4 ετών θα έχει ηρεμήσει και θα παίζει με επιτραπέζια και ηλεκτρονικά και θα ταξιδεύεις για περισσότερο χρόνο. Υπάρχει περίπτωση να ενθουσιάζεται και πάρα πολύ με το ταξίδι με αεροπλάνο. Λίγη υπομονή.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Τα θέματα τα ζόρικα - για μένα πάντα - είναι δύο :
Να θέλει να πάει τουαλέτα, το τεταρτάκι που σε δένουν για προσγείωση και έλα να μου πεις τι κάνεις ότι είσαι σε κάθοδο, απαγορεύεται να κουνηθείς και το τρίχρονο λέει "Μαμάααααα...τσίσααααα!!!"
Μια ομορφιά λέμε!!
Γι'αυτό ή έχεις το νου σου και πάτε τουαλέτα κανένα μισάωρο πριν ή για το ταξίδι (ειδικά αν είναι πάνω στο κόψιμο της πάνας...) θα του βάλεις πάνα, ακόμα και στο αεροδρόμιο λίγο πριν την επιβίβαση!
ωχ! όντως, αυτό είναι τρελό πακέτο!!!

Πραγματικά τώρα μου έδωσες ελπίδες! Λες να συμβεί το θαύμα?
Κάποτε μου είχε πει μια μαμά ότι η χειρότερη ηλικία για να ταξιδεύεις με μικρό είναι όταν ξεκινούν να περπατάνε και για τους επόμενους μήνες που η απόλυτη προτεραιότητά τους είναι να τρέχουν!

Τα ηλεκτρονικά μέσα που είπε η paefstra; Κι εμάς οι φωτο και τα βίντεο στα κινητά μας είναι εγγύηση!



Καρφίτσα, μεγάλη συζήτηση. Εγώ έχω δυνατότητα γιαγιάς αλλά και θέλω και δε θέλω. Έχει μειονεκτήματα το ταξίδι με παιδί αλλά έχει και πολλές ομορφιές. Επίσης, επειδή δουλεύουμε κι οι 2, ακόμα και το ΣΚ για να πάμε βόλτα για λίγες ώρες τελικά την παίρνουμε σχεδόν πάντα μαζί, δε θέλουμε να την αποχωριστούμε
 
Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Επίσης, επειδή δουλεύουμε κι οι 2, ακόμα και το ΣΚ για να πάμε βόλτα για λίγες ώρες τελικά την παίρνουμε σχεδόν πάντα μαζί, δε θέλουμε να την αποχωριστούμε
Οντως,ειναι μεγαλη συζητηση...αλλα μια συμβουλη και απο μια μεγαλυτερη σου...τα παντα με μετρο.
Και μαζι με το παιδακι μας,αλλα και και μονοι καποιες φορες....
Χρειαζοσαστε,σαν ζευγαρι και τον προσωπικο σας χρονο.Μονοι σας,μακρυα απο την ψυχοφθορα καθημερινοτητα.Οταν μια γυναικα γινεται μαμακα,τα παντα γυριζουν γυρω απο το παιδακι της,αλλα πρεπει να "δουλευει"και πανω στην συντροφικοτητα....
Μακάρι να γινόταν, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα...
Εδω...παω πασο....Αν δεν υπαρχει ο καταλληλος ανθρωπος,τοτε παμε μαζι με το παιδακι μας,παντου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.266
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom