Γαλλία Παρίσι, αναμονή και €€€€

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
1η ταξιδιωτική μου ιστορία, γι' αυτό δειξτε επιείκεια!

Ηταν Σεπτέμβρης του 2015 όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια για το Παρίσι. 2 ζευγάρια, μια φιλία και...2 αποσκευές (υπάρχει λογος που τις αναφέρω!). Ως κλασικοί Ελληνες είχαμε πρόβλημα με τις άδειες στις δουλειές μας, έτσι ο φίλος και κολλητός, όταν προσγειωθήκαμε στο Charle de Gaulle (03/05/2016) και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια, πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε πως θα λείψει μερικές μέρες γιατί υποφέρει από τη μέση του. Κάπως έτσι ξεκινάει και το ταξίδι μας...

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
  • Στο αεροδρόμιο Charle de Gaulle εκδίδουμε Κάρτα Navigo 21,50€ + 5€ (η πρώτη φορά που στην εκδίδουν), zones 1-5 (περιλαμβάνει Βερσαλλίες, Eurodisney και μεταφορά από τα αεροδρόμια), χρειάζεται φωτο ταυτότητας.
S U P E R!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι εβδομαδιαία ισχύει απο Δευτέρα έως Κυριακή, όποτε θες την εκδίδεις αλλά δεν συμφέρει πάντα π.χ. αν φτάσεις Παρασκευή.​

1η μέρα...τι άλλο?! Βόλτα στο Trocadero, πύργος Eiffel & Σηκουάνας. Κλασικοί τουρίστες τρέχουμε να δουμε τον πύργο του Eiffel, σαν να μην υπάρχει αύριο.!!

DSC_1140.jpg


Πρώτη εικόνα από το Παρίσι με χιλιάδες τουρίστες και το γνωστό αξιοθέατο των carte postale...live στα μάτια μας. Ακολούθησαν δεκάδες φωτογραφίες και βιντεάκια μικρού μήκους. Η συνέχεια έχει ως εξής: Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα και χαλάρωση! Ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε κάπου χωρίς να περιμένουμε πάνω από 5' και δυστυχώς η τελευταία!!

Ωραία "καραβάδα" για μια σύντομη γνωριμία με την πρωτεύσουσα της Γαλλίας και μια γρήγορη ματιά στα TOP αξιοθέατα που θέλαμε να επισκεφτούμε τις επόμενες μέρες. Τα πόδια μας δεν αντέχουν για πολύ ακόμα γι'αυτό μπανάκι μανάκι και καληνύχτα σας.

2η μέρα: Λούβρος!

Ήμουν σε σκέψη πριν αγοράσω τα εισιτήρια του Λούβρου online και αυτό γιατί η "φιλενάδα" μου είναι κατώ από 25...ζωή να 'χει!Τελικά τι έκανα?! ΛΑΘΟΣ τεράστιο...1η ουρά ΣΚΟΥΛΗΚΙΟΥ και μέσα στον ήλιο για 35', οπότε https://www.tiqets.com/en/checkout/louvre-museum-skip-the-line-p973698 και ξεμπερδέψατε. Άτομα κάτω των 25 πρέπει να δείξουν απλά ταυτότητα ή διαβατήριο και η είσοδος είναι δωρεάν.
Για το Μουσείο έχω να πω ότι θέλει πολλεεεές ώρες για να το γυρίσεις και ότι τα ελληνικά εκθέματα προσελκύουν τους τουρίστες. Είμαστε παντού!! Επίσης, άξια προσοχής είναι τα Αιγυπτιακά!

DSC_1364.jpg


DSC_1400.jpg


DSC_1321.jpg


DSC_1336.jpg


ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
  • Αγορά εισιτηρίων για όσους είναι πάνω από 25 στον παραπάνω σύνδεσμο και γλιτώνεις ουρά!
  • Κόστος 15€

Το βράδυ επιστρέψαμε μετά από βόλτα στην πόλη για βραδινές φωτογραφίες, εγώ έστησα mini 3ποδάκι και οι άλλοι περιμένανε...

DSC_1482.jpg


Περίμεναν...περίμεναν...περιμέναν ακόμα.... ώσπου αγανάκτησαν και φύγαμε γιατί δεν με άντεχαν άλλο!!

DSC_1490.jpg


3η μέρα: Eurodisney!

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΑΝΑΜΟΝΗ!! Κάθε παιχνίδι έχει αναμονή 30'-80' με συνέπεια να τελειώνει η μέρα και να χεις μπει σε μονοψήφιο αριθμό παιχνιδιών. Κάποια από αυτά είναι εντυπωσιακά και το αξίζουν όπως το Indiana Jones και το Space Mountain: Mission 2. Κατεβαίνεις....και φιλάς το χώμα που λέει ο λόγος! Επίσης, να είστε σίγουροι πως δεν θα βγείτε από το πάρκο αν δεν έχετε αγοράσει κάτι σε αναμνηστικό. Εισιτήρια βγάλτε από το επίσημο site, εμείς προτιμήσαμε να βγάλουμε και για τα 2 πάρκα σε μια μέρα, γιατί...μια φοράς πας Disney!
Εισιτήρια εδώ: https://www.booktickets.disneylandp...ex.php?vld=1&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Υπάρχουν 3 κατηγορίες εισιτηρίων: Mini, Magic και Super Magic.
Προτείνω να διαλέξετε καθημερινή για την επισκεψή σας (όχι Τρίτη όμως που είναι κλειστά άλλα βασικά αξιοθέατα), εισιτήριο mini και φύγατε!!

GOPR0451.jpg



GOPR0460.jpg


ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Τα εισιτήρια των 3 κατηγοριών έχουν διαφορετικό χρώμα για να επιλέξετε στο ημερολόγιο τη μέρα που σας βολεύει περισσότερο. Συνήθως τα mini που είναι τα πιο φθηνά είναι για καθημερινές και τα super magic για Σαββατοκύριακα και εννοείται πολύ πιο ακριβά!

Θα πω ότι είναι μια ωραία εμπειρία αλλά για άλλη μια φορά, οι Γάλλοι πάνε να βγάλουν απ' την μύγα ξύγκι! Δεν μπορούν να υποστηρίξουν τόσο κόσμο γι' αυτό και έχει αναμονή παντού!

4η μέρα: Μονμάρτη

Ίσως η καλύτερη περιοχή του Παρισιού, με πολύ όμορφα bistrot και την Sacre Coeur να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου! Υπέροχος καθεδρικός ναός με κοσμοσυρροή και απίστευτη θέα!

DSC_1519.jpg


DSC_1538-PANO.jpg


DSC_1556.jpg


DSC_1587.jpg


DSC_1589.jpg


Το μεσημέρι περιηγηθήκαμε για 2η φορά στην περίφημη Champs elysees, πάνω, κάτω, δεν αντέξαμε και δώσαμε σημείο συνάντησης στα κορίτσια της παρέας στην Arc de Triomphe...τα οποία ήρθαν μισή ώρα μετά από την ώρα που είχαμε συμφωνήσει! (Οοοοχι γιατί τις προάλλες στον Λούβρο είχαν εξαντληθεί!)
@!##^#*!#@
(Κάπως έτσι ήταν οι διάλογοι σε Λούβρο και Champs elysees)

Ψυχραιμία...

DSC_1252.jpg


Το απόγευμα πήγαμε στη Παναγία των Παρισίων, επιβλητικός ναός και αυτό που σκεφτόμουν όσο προχωρούσα...την mini ουρά ήταν ο Κουασιμόδος! Τα πόδια μας δεν άντεχαν άλλο και είχαμε ακόμα να επισκεφθούμε το μουσείο Ορσέ και τον Eiffel για βραδινή φωτογράφιση !

ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν προλάβαμε να ανεβούμε στους πύργους, γι αυτό ενημερωθείτε για τις ώρες πρίν πάτε!
Ήθελα να βγάλω και φωτο τα ξωτικά ρε γαμώτο!!

DSC_1622.jpg


DSC_1625.jpg


DSC_1628.jpg


Μουσείο Ορσέ δεν είδαμε ποτέ, είχα κάνει λάθος στα ωράρια και έτσι καταλήξαμε στον Eiffel για βραδινή φωτογράφιση. Ακολούθησε η γνωστή γκρίνια...ψυχολογικά τους πιάνει όταν στήνω το 3ποδο, δεν εξηγείται αλλιώς!
Έτσι, φύγαμε για ξεκούραση και ύπνο γιατί ακολουθούσαν "κήποι κ παλάτια"...

DSC_1668.jpg


5η μέρα και τελευταία γεμάτη: Βερσαλλίες!!

Ό,τι και να πω γι' αυτό το μέρος είναι λίγο! Απλά εντυπωσιακό!! Ουρά σκουλήκι και πάλι...άνοιγμα τσαντών σε μαγαζιά, μουσεία, πράγμα αναμενόμενο μετά τα γεγονότα του '15 και περιμένουμε....

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Το Παλάτι και οι κήποι έχουν ξεχωριστά εισιτήρια. Εισιτήρια μπορείτε να βγάλετε και έξω από το σταθμό που σας αφήνει το τρένο.

Προσωπικά οι κήποι με ενθουσίασαν! Θα μπορούσα να κάτσω πολλές ώρες φωτογραφίζοντας!

DSC_1713.jpg DSC_1737.jpg DSC_1745.jpg DSC_1753.jpg GOPR0575.jpg DSC_1779.jpg GOPR0569.jpg DSC_1771.jpg DSC_1797.jpg


Και επειδή δεν μπορείς να φύγεις από το Παρίσι χωρίς να περάσεις άλλο ένα σκουλήκι για να φτάσεις στην κορυφή του Eiffel, θα περιμένεις 1 ωρίτσα και κάτι....θα δώσεις άλλο ένα διψήφιο (17€ για κορυφή, 11 για 2ο όροφο) για να δεις κάτι ξεχωριστό, κάτι τέτοιο...

DSC_1836.jpg


Την μυτερή σκιά την βλέπετε έτσι? Δεν τον λες και μικρούλη...

Και κάπως έτσι, αφού έχουν αδειάσει τα πορτοφόλια μας, επιστρέφουμε στο Charle de Gaulle, όπου η Air France έχει τοποθετήσει μηχανήματα έκδοσης ταίνιας για τις αποσκευές, τις οποίες τις πετάς μόνος!! Σκανάρεις το εισιτήριο και βγαίνει αυτόματα η ταινία με το αυτοκόλλητο...Το πρόβλημα είναι πως καλά τις φέραμε στην Γαλλία.έλα όμως που στην επιστροφή δεν φαινόταν πουθενά ότι τις είχαμε πληρώσει! Είναι η στιγμή που πας στον υπάλληλο και μιλάς Γαλλοαγγλικοελληνικά!!

Επείδη σε...καταλαβαίνουν ξαφνικά εμφανίζεται η πληρωμή και εδώ είμαστε...

GOPR0634.jpg



Σε ένα παράθυρο αεροπλάνου, με αγαπημένα πρόσωπα, ξεκινούν και τελειώνουν όλα...

Σας ευχαριστώ!


*Ευχαριστώ και το Ευάκι για τον "φιλολογικό" έλεγχο.
 

Attachments

Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πανέμορφες οι φωτογραφίες σου.
Ειδικά οι βραδινές είναι το κάτι άλλο.
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Και τίποτα να μην έγραφες, οι φωτογραφίες μιλάνε...φωνάζουν :haha: Άσε που έγραψες και μια χαρά όμορφη, περιεκτική ιστορία! Μπράβο!
Να επιληφθούν οι mods για μεταφορά, παρακαλώωω :D
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.053
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Superbes photos!
 

Billouk

Member
Μηνύματα
495
Likes
1.628
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια!!
Να ρθει το καλοκαίρι να πάμε διακοπές να γραψουμε και τα επόμενα!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Μια χαρά η ιστορία σου και εξαιρετικές φωτογραφίες!
Είσαι ταλεντάκι :)
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
Οι φωτογραφίες πολύ ωραίες, το τρίποδο ...έκανε δουλειά.
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
η ιστορια σου με βοηθησε παρα πολυ να οργανωσω και το δικο μου παριζιανικο ταξιδι!!! ευχαριστω που την μοιραστηκες!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom