Γαλλία Παρίσι με ήχους #Rammstein, σε ρυθμούς #euro2016! (Ιούνιος 2016)

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Περιεχόμενα

Ξέρω πως δεν ειναι σωστό να αρχίζεις μια νέα ιστορία χωρίς να έχεις ολοκληρώσει την προηγούμενη, ΕΛΑ ΟΜΩΣ που ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να περιμένω! Το Λονδίνο θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμη (άλλωστε ένα χρόνο περιμένει να γράψω την τελευταία ημέρα, δε χαθηκε κι ο κόσμος να περιμένει μια βδομαδούλα ακόμα...:cool:)

Παρίσι λοιπόν, αφού για δέυτερη φορά φάγαμε μια ψιλοήττα από το Βερολίνο (δεύτερη φορά στόχος η Γερμανία, δέυτερη φορά αλλαγή σχεδίων), καθώς η αίτία , ή μάλλον καλύτερα η αφορμή του ταξιδιού ήταν το ''Download Festival''(http://www.downloadfestival.fr/en), ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο παίζαν οι αγαπημένοι μας Rammstein, και πολλοί άλλοι φυσικά, γνωστοί σε όσους ακούν το ανάλογο είδος rock/metal μουσικής.

Τα εισητηρια της συναυλίας κλείστηκαν ηλεκτρονικά για την τελευταία ημέρα :xalara:, καθώς για τους Rammstein γινόταν όλη η φασαρία, το cashless βραχιολάκι φορτίστηκε με ένα γενναιόδωρο ποσό που θα εξαντλούσαμε όσο θα ήμασταν στο συναυλιακό χώρο :clap:, εισητήρια αεροπορικά κανονίστηκαν και αυτά μέσω Ryanair ;), (150 ευρω περίπου για δυο ατομα- τζάμπα πράμα), ξενοδοχείο κανονίστηκε σε μια περιοχή έξω από το Παρίσι, με την προυπόθεση να βγούμε και λίγο εκτός πρωτεύουσας :rolleyes:, και αυτοκίνητο κανονίστηκε και αυτό και πληρώθηκε με debit (κρατήστε μια σημείωση εδώ, γιατί από εδώ ξεκινά η ταλαιπωρία...) μέσω του site της Ryanair:icon_evil:.


Σάββατο 11-6-16, Αφιξη.
Η πτήση από Θεσσαλονίκη, εκτελέστηκε στην ώρα της, πράγμα που μας χαροποίησηε ιδιαίτερα καθώς φτάσαμε στις 12:30 περίπου ώρα Γαλλίας και είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας. Ταξιδεύαμε με τον άντρα μου, είχα κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό, είχα διαβάσει όοολες σχεδόν τις ιστορίες του travelstories και εξαιρώντας τη μέρα της συναυλίας, είχαμε τρεις γεμάτες μέρες να δούμε τα βασικά στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι πως δε με πολυένοιαζε να πάω στη Disneyland, ούτε στις Βερσαλλίες, μόνο στο Λούβρο ήθελα απεγνωσμένα να μπω, και μια βόλτα στη Μονμάρτη.... (και όπως προείπα, ταξιδάκι εκτός πρωτεύουσας).

Φτάνουμε λοιπόν στο Μπωβαί.
Και να σου η πρωτη επαφή με την πραγματικότητα.
Σε ένα τυχαίο καφεμάγαζο στο αεροδρόμιο.
-Bonjour, I'd like two double espressos please.
-μπλα μπλα μπλα μπλα....(στα γαλλικα) μπλα μπλα.... (ερχονται οι καφεδες).... μπλα μπλα μπλα....euros σιλβουπλε!
-.......................(βλέπω την τιμή στο ταμείο-δινω τα χρήματα....)
-μπλα μπλα(στα γαλλικά φυσικά)......... μερσι (μου δίνει τα ρέστα).
Γυρνάω με τους καφέδες στο σύζυγο.
-Αυτοί εδώ δε μιλάνε αγγλικά, την κάτσαμε!
- ......................................................................

Πέντε λεπτά αργότερα έρχεται και η δεύτερη κατραπακιά. Αυτή ευτυχώς στα αγγλικά.
Έξω από γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.
Εγώ απ'έξω πίνω αμέριμνη τον καφέ μου, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν ''έλεγε'' και πολλά, ο σύζυγος μέσα να μαλώνει με τον υπάλληλο, ο οποίος μας ενημερώνει πολύ απλά ότι το κατάστημα δε δέχεται χρεωστική κάρτα, αλλά μόνο πιστωτική. Ούτε προπληρωμένη. Ούτε μετρητά. Ούτε τίποτα.... Μονο πιστωτική. Προφανώς για να είναι κατοχυρωμένοι ώστε αν εσύ καταστρέψεις το αμάξι, να σε ''δαγκώσουν'' μέσω τράπεζας.
Πιστωτική ομως δεν υπήρχε επάνω μας (είμαστε κατά) οπότε αμάξι γιοκ! Το χειρότερο όμως είναι ότι το ποσό της ενοικίασης το είχαν ήδη τραβήξει από τη χρεωστική (τότε δεν τους πείραζε ότι είχαμε χρεωστική) και όπως μας είπαν δε θα μπορούσαν να μας το επιστρέψουν, γιατί είναι στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Το δε συμβόλαιο το εκτυπώσαμε και το διαβάσαμε αφού είχαμε ήδη πραγματοποιήσει την πληρωμή αλλά αυτό δεν είχε πια καμμία σημασία. (Για να μη γίνω πρισσότερο κουραστική, προχωρήσαμε σε κάποια διαδικασία αμφισβήτησης της συναλλαγής όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, μεσω τράπεζας, και είμαστε σε αναμονή..) Το παραπάνω το αναφέρω περισσότερο για να μη την ''πατήσει'' κανένας άλλος άσχετος σαν εμάς τη μπανανόφλουδα και του χαλάσει το feng shui των διακοπών του από το πρώτο δεκάλεπτο.
Εμάς φυσικά μας επηρέασε και όσον αφορά το ξενοδοχείο. Χωρίς αμάξι δε θα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός Παρισιού και φυσικά οι μετακίνηση από και προς αυτό ήταν απαγορευτική με τα λεωφορεία.


Πήραμε λοιπόν το λεωφορείο (με 17 ευρώ το άτομο) το οποίο μας πήγε στο Porte Maillot, μετά από περίπου μιάμιση ώρα. Με τις βαλίτσες ανα χείρας κατευθυνθήκαμε σε ένα μπιστρό, προς αναζήτηση σόδας για να χωνέψουμε τη φόλα που φάγαμε προηγουμένως. Εκεί ευτυχώς μιλούσαν αγγλικά, και ήταν ευγενέστατοι..

Ανοίγω κατάλογο και μένω με το στόμα ανοιχτό. 8 ευρώ η μπύρα, 5 η κοκα κόλα, 6 η σόδα κλπ... "Από τιμές καλά πάμε", λέω και αρχίζω να χαχανίζω...
Ο άντρας μου ήδη πήρε στο ξενοδοχείο και ενημερωσε ότι είχαμε πρόβλημα και πιθανόν να έπρεπε να σκυρώσουμε την κράτηση. Με αρκετή βοήθεια από τους τηλεφωνητές της booking, καταφέραμε να ακυρώσουμε την κράτηση χωρίς καμία ποινή.Με αρκετή επίσης βοήθεια από συγγενή από τα πάτρια εδάφη, βρήκαμε studio σε κεντρικό μέρος του Παρισιού, (https://www.housetrip.com/en/rental...d&source_type=list&to_date=2016-06-25#reviews) o ιδιοκτήτης του οποίου ανταποκρίθηκε αμεσα στο mail που του στείλαμε και αφού μας εξήγησε πως θα μπορούσαμε να πάμε στη στάση Brochant του μετρό, μας πήρε από το χεράκι και μας οδήγησε στο σπιτάκι..


Και από εδώ αρχίζουν τα ωραία.........(η συνέχεια σύντομα)!

 

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Τα καλύτερα έρχονται όπως ανέφερα προηγουμένως, και πώς να μην έρθουν άλλωστε, από τη στιγμή που ένας πολύ καλός άνθρωπος (ο ενοικιαστής του στούντιο), μας φέρθηκε σα να ήμασταν μακρινοί του συγγενείς που ήρθαν στην πόλη του για διακοπές. Ένας ‘’κινητός οδηγός’’, που ήταν διαθέσιμος να λύσει κάθε μας απορία, και να μας δώσει κάθε πληροφορία που χρειαζόμασταν ώστε η διαμονή μας να γίνει όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Ο Θεός να τον έχει καλά τον άνθρωπο!




Κυριακή 12-06-16. Ημέρα συναυλίας.


Αυτή η μέρα ήταν αφιερωμένη στο φεστιβάλ. Δεν είχαμε σκοπό να πάμε πουθενά ιδιαίτερα, καθώς μας περίμενε φοβερή ορθοστασία και κούραση στη συνέχεια.


Σηκωθήκαμε σχετικά αργά, και αφού πήραμε το μετρό, που ήταν τρία τετράγωνα από το studio κατευθυνθήκαμε στα Ηλύσια Πεδία. Για να είμαι ακριβής στην αντίθετη άκρη από την αψίδα του Θριάμβου. Αρχικά κάναμε μια μικρή βόλτα και μια στάση για καφεδάκι σε ένα μαγαζί (ας το αποκαλέσω μαγαζί) υπερπαραγωγή.


Ιδού και τα πειστήρια…
100_2983.JPG


IMG_4548.JPG

IMG_4560.JPG



Στη συνέχεια φορτωθήκαμε σε λεωφορεία από το Porte Maillot για το Ιπποδρόμιο. Για την ακρίβεια, το Hippodrome de Longchamp, στη Bois de Boulogne όπως αναγραφόταν και στα εισιτήριά μας.

IMG_4523.JPG



Οι άνθρωποι ήταν φυσικά οργανωμένοι πλήρως, η ροή των λεωφορείων που έφερναν κόσμο στο σημείο ήταν καλύτερη και από τα δρομολόγια το μετρό, και ο κόσμος… αχ αυτός ο κόσμος!


Έβλεπες ότι ήθελες! Παππουδογιαγιάδες, ζευγαράκια, πιτσιρίκια τρελαμένα, μεταλλάδες, μηχανόβιους, κορίτσια ντυμένα σαν άντρες, άντρες ντυμένους σαν χίπηδες, «φρικιά», παιδαρέλια, γονείς με έφηβους γιούς και κόρες, ξένους σαν κι εμάς, καρναβάλια (ναι, καρναβάλια… μια τύπισσα είχε ντυθεί χιονάτη μάλλον για να μοιάζει με ένα χαρακτήρα ενός τραγουδιού, ένας άλλος Πέππα το γουρουνάκι, ένας άλλος καμηλοπάρδαλη κι ούτω καθεξής…)


Όλοι όμως με τον ίδιο στόχο! Να περάσουν καλά!


Έρχονται και οι φωτό από την αναμονή…


100_3013.JPG




100_3014.JPG


IMG_4598.JPG


..και το προγραμματακι...

IMG_4595.JPG




Και οι φωτό μέσα στο χώρο….

IMG_4612.JPG

IMG_4608.JPG


IMG_4610.JPG


100_3021.JPG


100_3022.JPG



IMG_4628.JPG



Στην ίδια σκηνή με αυτούς που περιμέναμε έπαιξαν οι SKILLET, οι SABATON και ένα άλλο γκρουπ, οι VOLBEAT. Μόνο τους τελευταίους δε γνώριζα.


100_3034.JPG


IMG_4662.JPG


IMG_4679.JPG




Η διοργάνωση πολύ καλή, ο οργάνωση άψογη, αυτή η πατέντα με το cashless βραχιολάκι, πολύ έξυπνη καθώς μπορούσες να εξυπηρετηθείς πολύ γρήγορα στα υπαίθρια καταστήματα φαγητού, και δυνατότητα φόρτισης ανά πάσα στιγμή σε ειδικά ταμεία που βρίσκονταν σε κεντρικότατο σημείο του χώρου. Σε αυτό το φεστιβάλ είμασταν περίπου 60 χιλιάδες άτομα, ένα ποσοστό από τα οποία είχαν κατασκηνώσει σε ειδικό φυλασσόμενο χώρο. Τρεις ήταν οι σκηνές, η μία από αυτές η κύρια στην οποία κατσικωθήκαμε από την αρχή γιατί εκεί θα γινόταν το ΄΄πάρτυ΄΄. Από συναυλία σε συναυλία (στην κεντρική πάντα σκηνή) γίνονταν μονόωρα διαλείμματα μέσα στο οποία προετοιμαζόταν το επόμενο γκρούπ. Στα συγκεκριμένα διαλείμματα ανεφοδιαζόμασταν με μπύρες, σαντουιτσάκια και κάτι ‘’φανταστικά’’(ο Θεός να τα κάνει) burgers ψιλοάψητα να πω…., ελαφρώς ωμά να πω…., μαγειρεμένα με το γαλλικό τρόπο να πω (έτσι τουλάχιστον μου είπε μια παρέα που καθόταν κοντά μας, όταν με είδαν να στραβοκοιτάω το φαγητό μου)….. Ορίστε και η φωτο (ελπίζω να μη σας αηδιάσω).

IMG_4630.JPG



...φυσικα με 2-3-4-5 μπύρες ''κατέβηκε'' χωρίς πολλά πολλά!

IMG_4631.JPG



και απο σουβενίρ-ποτήρια, άλλο τίποτα...

IMG_4634.JPG





22:00 το βράδυ και είναι ακόμα μερα!


Πριν βγουν οι Rammstein, έπεσε μια βαριά κουρτίνα μπροστά στην σκηνή για να μη βλέπουμε τίποτα.


IMG_4694.JPG



-Τι λες να γίνεται από μέσα;


-Τα αδειάζουν όλα, αυτοί φέρνουν το δικό τους εξοπλισμό, δουλεύουν και πολύ πυροτέχνημα, προετοιμάζονται…


-Και πως το βλέπεις, θα νυχτώσει ποτέ;


-Γιατί το λένε η ‘’πόλη του φωτός’’ νομίζεις; Είναι φλατ η πόλη, δεν εχει βουνά να δύσει ο ήλιος. Όταν νυχτώσει , θα γίνει μέσα σε πέντε λεπτά.


Αρχίζουμε να παστωνόμαστε ελαφρώς. Δεν κουνιέται κανείς. Όσο πλησιάζει η ώρα δεν πέφτει καρφίτσα. Εκτός από γαλλικά ακούω κα άλλες γλώσσες γύρω μου. Ρωτάω τη διπλανή μου από πού είναι και μου απαντά ‘’από τη Νορβηγία’’. Οκ, υπάρχουν και άλλοι παλαβοί εκτός από εμάς που ήρθαν από αλλού γι’ αυτό.


100_3044.JPG



Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση, πέφτουν οι κουρτίνες, και αρχίζει το show!


IMG_4699.JPG






IMG_4704.JPG




Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω το πόσο πολύ καλοστημένο και καλοδουλεμένο ήταν όλο αυτό που είδαμε. Ήταν απλά τέλειο! Το παρακάτω βιντεάκι το τράβηξε κάποιος που ήταν πίσω από εμάς και φαινόμαστε και εμείς σε αυτό.


Αφιερωμένο σε όλους!



και μερικές φωτογραφίες....

IMG_4707.JPG



IMG_4711.JPG



IMG_4721.JPG


IMG_4726.JPG




IMG_4732.JPG



IMG_4751.JPG



IMG_4757.JPG



100_3045.JPG



Επιστροφή στη βάση μας.


23:40 Τελείωσε το σόου, και ο γολγοθάς της επιστροφής ξεκινάει. Θα αναφέρω μόνο ότι κάναμε 1,5 ώρα για να βγούμε από το συναυλιακό χώρο και άλλη 1,5 για να φτάσουμε στο κρεβάτι μας.


Ήμασταν όμως ‘’γεμάτοι’’ εικόνες , ήχους και μια πολύ ευχάριστη αίσθηση που διαρκεί ακόμη έως σήμερα!

 

Attachments

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.640
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Τους είδα καλοκαίρι του 2013 Σόφια! Απίστευτο θέαμα φωτιές κ πυροτεχνήματα πολλές φωτιές όμως! Τόσο που λες πως δεν κάηκαν σε καμία πρόβα :p αλλά εξίσου επική συναυλία ! Ήχος κ θέαμα στο μέγιστο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.804
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom