Παρελθόν για τα αεροδρόμια οι σαρωτές ακτινών Χ;

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Απαγορεύονται οι σαρωτές X-Ray στα αεροδρόμια…



Σύντομα παρελθόν…θα αποτελούν για τα αεροδρόμια (τουλάχιστον της Ευρώπης), οι συσκευές σωματικού ελέγχου που βασίζονται και χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, μετά από απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συγκεκριμένη απόφαση - απαγόρευση στοχεύει στην αποφυγή οποιασδήποτε επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών από τη βλαβερή ακτινοβολία και τον κίνδυνο εμφάνισης ενός καρκίνου.
Έρευνες έδειξαν πως οι σαρωτές ακτινών Χ και τα χαμηλά επίπεδα έκθεσης σε αυτές αυξάνουν έστω και ελάχιστα έναν τέτοιο κίνδυνο. Και τι συμβαίνει άραγε με αυτούς που ταξιδεύουν πολύ συχνά; Ο κίνδυνος αυξάνει ολοένα και περισσότερο;
Στη θέση των συσκευών X-Ray θα μπουν σαρωτές με υπέρυθρη τεχνολογία οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούνται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα αυτές που εφαρμόζονται στα κινητά τηλέφωνα, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται με απαραίτητη προϋπόθεση να συμφωνούν με τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ, συμπληρώνουν οι ιθύνοντες.
Βέβαια σε απάντηση όλων αυτών έρχεται η ανακοίνωση της Αμερικάνικης ένωσης για την ασφάλεια των αεροδρομίων που αναφέρει τα εξής: «το ποσοστό ακτινοβολίας το οποίο λαμβάνει το σώμα κατά την διάρκεια της σάρωσης είναι αρκετά χαμηλό -ισάξιο δηλαδή με την ακτινοβολία την οποία λαμβάνει ένας επιβάτης κατά την διάρκεια μερικών λεπτών πτήσης».
http://www.spnews.gr/texnologia/15752-apagoreuontai-sarwtes-xray-sta-aerodromia
 

MIKE21

Member
Μηνύματα
39
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αμστερνταμ ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
επρεπε να γινει αυτο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.192
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom