ΗΠΑ Περίπατοι στη Νέα Υόρκη.

dragonver

Member
Μηνύματα
51
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Περού
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Αρχές Μαρτίου θα είμαι για 9 ημέρες Νέα Υόρκη με τη σχολή και εκτός από 2-3 ξεναγήσεις θα είμαστε ελεύθεροι. Θα ήθελα εκτός από τα "συνηθισμένα" αξιοθέτα στο Μανχάταν να περπατήσουμε και σε γειτονιές όπως το Harlem, Queens, Brooklyn και Bronx. Γνωρίζει κάποιος να μου πει κάποια μαγαζιά για να δοκιμάσουμε παραδοσιακό soul food (τηγανητό κοτόπουλο, μακαρόνι κλπ); Επίσης, ποιες γειτονιές να αποφύγουμε για λόγους ασφάλειας; (άν υπάρχουν) Με λίγο ψάξιμο το ανατολικό Harlem και η νότια Τζαμάικα στο Queens είναι παραδοσιακά επικίνδυνες περιοχές ακόμη και σήμερα. Έχει πάει κανείς στο Queensbridge; Αν ναι γνωρίζετε κάποια μαγαζιά ή εστιατόρια γύρω από τα project που θα άξιζαν αν επισκεφθεί κανέις;

Κάτι τελευταίo. Έχω το αρνητικό σε ταξίδια να θέλω να επισκεφτώ όσα παραπάνω μέρη γίνεται και να μην μένω στο ίδιο μέρος για πολλές μέρες. Ανακάλυψα ότι με την εταιρεία Megabus μπορούμε να πάμε από Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφεια σε 2 ώρες με 10 δολλάρια. Πιστεύετε θα άξιζε, ή θα ήταν χαμένος χρόνος. Αναγνωρίζω ότι η Νεα Υόρκη έχει ατελείωτα πράγματα να δείς και να κάνεις αλλά και μία άλλη πόλη θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον. Θα επιλέγατε τη Φιλαδέλφεια ή μία παράσταση στο broadway;

Συγνώμη για τις άπειρες ερωτήσεις! Περιμένω απαντήσεις από τους ειδικούς του μεγάλου μήλου!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχω πολλά χρόνια να πάω και δε ξέρω σε τι κατάσταση είναι το Bronx, που έχει μερικές από τις πιο άγριες γειτονιές που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις. Ίσως κάποιος που πήγε πρόσφατα να ξέρει να μας πει.

Για πληροφορίες γενικώς δες εδώ:

http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικοί-Οδηγοί.203/?prefix_id=489

Και για εστιατόρια είχα γράψει μερικά πολύ καλά εδώ:

http://www.travelstories.gr/communi...-στα-ακριβά-5-εστιατόρια-στη-Νέα-Υόρκη.47484/
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ανακάλυψα ότι με την εταιρεία Megabus μπορούμε να πάμε από Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφεια σε 2 ώρες με 10 δολλάρια. Πιστεύετε θα άξιζε, ή θα ήταν χαμένος χρόνος.
Μάλλον χαμένος χρόνος γιατί θα είσαι στο τρέξιμο. Αν πας όμως δοκίμασε αυτό ή αυτό (αν σε ενδιαφέρει το "άθλημα"). Το έδεσμα το βλέπω συνεχώς σε foodblogs και εκπομπές.
Όχι ότι έχω εμπιστοσύνη στον ενθουσιασμό των Αμερικάνων στο φαγητό αλλά δεν μπορεί...για να έχει τόση διαφήμιση, καλό θα είναι.
 

dragonver

Member
Μηνύματα
51
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Περού
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Το Pat's είμαι και εγώ σίγουρος ότι το είδα σε κάποια εκπομπή! Όμως θα είναι κουραστικό να πάμε μέχρι Phily οπότε δεν βλέπω να τρώω εκεί!

Περιμένω να ακούσω περισσότερα για τις περιοχές που ανέφερα (Harlem, Queens κλπ.)!
 

asv

Member
Μηνύματα
12
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Γεια και πάλι! Όσο αφορά το ξενοδοχείο θα συνεχίζω να ψάχνω.
Παρόλα αυτά ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για μια βδομάδα στη Νέα Υόρκη? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εκτός από αυτά που γράφουν οι τουριστικού οδηγοί???
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.780
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom