Περί διαφωνιών στο φόρουμ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πολλές αναφορές και πολλοί τσακωμοί, αλλά και μηνύματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα φαινόμενα στο φόρουμ τελευταία με αναγκάζουν να γράψω τα παρακάτω:

Το φόρουμ δουλεύει σχεδόν 20 χρόνια, και έχει συγκεκριμένους κανονισμούς. Όταν μηνύματα βρίζουν ή επιτίθονται σε άλλα μέλη, τα μηνύματα αυτά διαγράφονται, τέλος. Όταν υπάρχουν μηνύματα που τα μέλη θεωρούν ότι είναι εκτός κανονισμών, η μόνη σωστή αντιμετώπιση είναι η αναφορά, τίποτα άλλο. Οι κανονισμοί αυτοί υπάρχουν διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή και η χρήση του φόρουμ προϋποθέτει την αποδοχή τους. Οι κανονισμοί δεν αρέσουν σε όλους και αυτό είναι αναμενόμενο - μερικοί δεν αρέσουν ούτε σε μένα. Αλλά δε μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά, είναι αδύνατον για μια κοινότητα να επιβιώσει χωρίς κάποιο πλαίσιο λειτουργίας.

Κανένας δε κάθεται να διαβάσει όλα τα μηνύματα στο φόρουμ για να ξέρουμε πάντα 100% τι γίνεται και να "πιάνουμε" τις παρεκτροπές εγκαίρως, και ούτε πάντα θα είναι οι καταστάσεις άσπρο/μαύρο για να έχουμε σαφείς απαντήσεις ή 100% σωστές ενέργειες από πλευράς μας φυσικά. Οι συντονιστές, και βασικά η @katkats που βοηθάει με το συντονισμό του φόρουμ, προσφέρουν το χρόνο τους αφιλοκερδώς, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Χωρίς καμία βοήθεια το φόρουμ δεν έχει κανένα μέλλον, έχω φτάσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ένα βήμα από το να το κλείσω να ησυχάσω - τα χρήματα που ξοδεύω και ο χρόνος που επενδύεται από όλους για να το συντηρούμε φαίνεται ότι δεν έχουν ανταπόκριση, υπάρχουν άτομα που μας λένε ότι τους φιμώνουμε (!) και μας αποκαλούν φασίστες (!!) επειδή δεν τους επιτρέπουμε να βρίζουν και να πλακώνονται στο φόρουμ κάνοντας το χώρο που τους φιλοξενεί μπάχαλο, αγνοώντας όλους τους κανονισμούς που υποτίθεται έχουν αποδεχθεί.

Συγχωρέστε μου την πίκρα που βγαίνει στο μήνυμα αυτό, δεν ήταν ο αρχικός μου σκοπός να γράψω κάτι, αλλά είμαι τρομερά απογοητευμένος από τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί η κοινότητα, οι συντονιστές αλλά και εγώ προσωπικά από κάποια μέλη, σε σημείο να αποφασίσω να κλείσω τα προσωπικά μου μηνύματα εδώ και 2-3 χρόνια γιατί μου δημιουργούσαν τρομερό άγχος. Έχω αποκλείσει τον εαυτό μου από την αγαπημένη μου κοινότητα που δημιούργησα πριν από 18 χρόνια.

Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο βεβαίως, και ξέρω ότι η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει τη δουλειά που χρειάζεται για να τρέχει το φόρουμ. Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι θα διατηρήσουμε τη θετική υπόσταση του φόρουμ και θα επικεντρωνόμαστε στο κοινό μας πάθος, τα ταξίδια.

Ποιος ξέρει, ίσως έτσι μπορέσει και το φόρουμ να επιβιώσει.

Αλλά ίσως πρέπει να το πάρω απόφαση ότι ήρθε η ώρα του.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.217
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom