Ιταλία Περιπλανώμενοι στην Ιταλία

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
Καλοκαίρι 2016





Κάθομαι στην υποδοχή και παρατηρώ τους Ιταλούς πελάτες να περνάνε από μπροστά μου πιο μαυρισμένοι από μπριζόλα που έχει παραψηθεί στα κάρβουνα.. Την ροή των σκέψεων μου σταματάει μια ειδοποίηση στο κινητό. Η Ryanair διαφημίζει τη νέα της προσφορά. Αθήνα-Μπεργκαμο με 19,99. Την ίδια ώρα η Aegean ανακοινώνει εκπτώσεις στις εσωτερικές πτήσεις για τον Φεβρουάριο.Ήταν γραφτό!


Φεβρουάριος 2017


Ετοιμαζόμασταν μέρες για το ταξίδι. Εγώ,ο Νίκος, ο Ιάκωβος, ο Στέλιος και ο αδερφός μου θα πετούσαμε από Ρόδο για Αθήνα και έπειτα με μετεπιβίβαση για Μπέργκαμο.Ο Ενίς με τη Φεϊζά θα πετούσαν από Θεσσαλονίκη για Μπέργκαμο και ο Λευτέρης θα έρχοταν να μας βρεί στο Μιλάνο από το Λονδίνο. Σύνολο ατόμων 8!


Σηκωθήκαμε αξημέρωτα να προλάβουμε την πρώτη πρωινή πτήση. Ο αέρας λυσσομανούσε ενώ κατά διαστήματα ακούγονταν ο ήχος από το χαλάζι που έπεφτε με δύναμη πάνω στα παντζούρια. Πρώτο πρωινό μήνυμα από τον Ιάκωβο “Δεν το πιστεύω..Πού μας τραβολογάς πάλι μες στο καταχείμωνο..” και άλλα τέτοια απαισιόδοξα.Αλλά δεν μας πτοεί τίποτε, όταν μιλάμε για ταξίδια..Μετα κόπων και βασάνων φτάσαμε στο αεροδρόμιο εν μέσω καταιγίδας. Για καλή μας τύχη η πτήση έγινε κανονικά (ενταξει βρε παιδιά δεν μας σέρβιραν,είχε και λίγες αναταράξεις καμια 30αρια κενά αέρος,σιγά τα ωά..σημασία έχει να φτάσεις) προλάβαμε την ανταπόκριση στην Αθήνα και κατά το μεσημέρι βρισκόμασταν στο Μπέργκαμο.


Πήραμε το εξπρες λεωφορείο που έχει ως τελικό προορισμό τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου(Milano Centrale) . Σε λιγότερο από μια ώρα ήμασταν εκεί. Είχαμε κλείσει διανυκτέρευση με πρωινό στο 43 Station Hotel,το οποίο ήταν ακριβώς πίσω από τον σταθμό. Εξαιρετική τοποθεσία με τιμή γύρω στα 70ευρώ το δίκλινο.


Αφού τακτοποιηθήκαμε, βγήκαμε έξω για να κλείσουμε αμάξι. Είχαμε κάνει χιλιάδες φορές αυτή τη συζήτηση. Είχα διαβάσει άπειρες ιστορίες στο φόρουμ για την βόρεια Ιταλία και είχαμε αποφασίσει να νοικιάσουμε αμάξι.Οι μέρες περνούσαν,η έγκριση για την πιστωτική αργούσε και έτσι βρεθήκαμε στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μιλάνο χωρίς προκράτηση. Το αποτέλεσμα ήταν μια λαχταριστή χυλόπιτα απ'όλα τα γραφεία αφού 10θέσιο αμάξι δεν βρίσκεις εύκολα και δη τελευταία στιγμή.


Πάμε γρήγορα στο plan B. Μπήκαμε στα εκδοτήρια της treni italia. Ο αυστηρός και σε σχετικά μεγάλη ηλικία κυριούλης που μας εξυπηρετούσε ,με κοιτούσε με διαπεραστικό βλέμμα πάνω απ'τα μεγάλα του γυαλιά καθώς του ανέλυα το πρόγραμμα μας. Ψάρωσα προς στιγμήν.. “Μπας και δεν το parlare καλά το ιταλικό μου;” σκέφτηκα. Δίπλα μου ο Στέλιος εκλάμβανε τη σιωπή του ως σημαδι και πήγε να χωθεί στη συζήτηση στα αγγλικά. Εκνευρίστηκα,ανταλλάξαμε μερικά ελληνικά καντήλια...μέχρι που ο κυριούλης σήκωσε το χέρι. “Μπάστα σινιόρε.Θα μιλάω μόνο με τη σινιορίνα”Τον αγάπησα αυτόν τον κυριούλη. Μας βοήθησε πολύ βγάζοντάς μας όλα τα εισητήρια των τρένων για τις διαδρομές που θέλαμε με σημαντικές εκπτώσεις. Στο τέλος τα εισιτήρια για διαδρομές τρένων με καθορισμένες θέσεις μας κόστισαν γύρω στα 100ευρώ το άτομο.Παραθέτω τις διαδρομές Μιλάνο -Φλωρεντία,Φλωρεντία-Πίζα με επιστροφή, Φλωρεντία- Βενετία, Βενετία- Μπέργκαμο.


Πλέον ήμασταν έτοιμοι να εξερευνήσουμε το Μιλάνο μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι της παρέας. Πρώτη στάση το Duomo. Ανεβήκαμε στο καμπαναριό και θαυμάσαμε την θέα.Στην κορυφή πετύχαμε τους γονείς ενός φίλου που ζουν στην Φινλανδία. Μικρή η Ευρώπη,μικρός ο κόσμος (και αν δεν είχε covid εγώ τώρα θα μουν ...ανάσες Τσαμπίκα....βαθιές ανάσες...και αισιοδοξία) Περπατήσαμε δια μέσου της Galleria Vittorio Emanuelle,προς τη Σκαλα του Μιλανου, την Piazza Mercanti και γυρίσαμε στην Piazza Duomo όπου μας περίμεναν ο Ενίς με τη Φεϊζά, οι οποίοι μόλις είχαν φτάσει. Μα καλά, ο Λευτέρης που χάθηκε πάλι.αναρωτιόμασταν. Μας επιφύλασσε μεγαλειώδη εμφάνιση πάλι,αφού ξεπρόβαλε πάνω σ'ένα ποδηλατο με την πίπα στο χέρι και look που παρέπεμπε σε Ιταλό νονό της νύχτας..


Επόμενη στάση μας ήταν η περιοχή Ticinese και η Basilica San Lorenzo Mazziore. Είδαμε τις Colonne di San Lorenzo και περπατήσαμε μέχρι την Arco di Porta. Εκεί το στομάχι άρχισε να παραπονιέται και έτσι καταλήξαμε στα Navigli.Επιλέξαμε ένα από τα εστιατόρια εκεί και φάγαμε spaghetti και pizza. Εμφανώς κουρασμενοι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Η επόμενη μέρα θα ήταν το ίδιο κουραστική.

20180216_171453.jpg

20180216_180102_HDR.jpg

20180216_181914.jpg
20180216_223016.jpg



Ξυπνήσαμε πολύ νωρίς αφού έπρεπε να προλάβουμε το τρένο για Φλωρεντία. Οι δυο γυναίκες της παρέας ήμασταν έτοιμες πολύ νωρίτερα και περιμέναμε 6 άντρες στην υποδοχή. Μετά βαϊων και κλάδων φτάσαμε στις αποβάθρες. Ρωτήσαμε έναν από τους εργαζόμενους και μας έδειξε το τρένο που έπρεπε να πάρουμε. Καθίσαμε περιχαρείς στις θέσεις μας,μέχρι που ακούσαμε κάποιους δίπλα να συζητούν πώς θα περάσει η ώρα μέχρι να φτάσουν στο Cluj.Ρωτήσαμε απορημένοι πού πάει το τρένο και μας είπαν πως το τρένο που ψάχνουμε είναι πιο μπροστά.


Ο Κεντέρης θα είχε φάει τη σκόνη μας,αν μας συναγωνίζονταν. Τρέξαμε σαν σίφουνες και μπήκαμε στο σωστό τρένο δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει. Η διαδρομή διήρκησε λιγότερο από 2 ώρες μέσω Bolognia. Φτάσαμε στον σταθμό της Santa Maria Novella και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο. Δεν είχε πάει καν 9 μιση οπότε αφήσαμε τα πραγματά μας και φύγαμε αμέσως για Πίζα.Εκεί επισκεφθήκαμε τον Πύργο της Πίζας και το Βαπτιστήριο. Παρά την ομορφιά του αξιοθέατου,η Πίζα δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Η δική μου καρδιά βρισκόταν στην αγαπημένη μου Φλωρεντία.


Επιστρέψαμε το μεσημεράκι από Πίζα, πήραμε τα δωμάτια μας (Hotel Palazzo Benci) και βγήκαμε για βόλτα στους δρόμους της Φλωρεντίας. Πήραμε το λεωφορείο για να ανεβούμε στην Piazzale Michelangelo. Δυστυχως δεν καταφέραμε να απολαύσουμε την θέα καθώς μόλις φτάσαμε ξεκίνησε μια δυνατή μπόρα. Κατεβήκαμε και πάλι στο παλιό κέντρο. Περιηγηθήκαμε στα στενά, θαυμάσαμε την Santa Maria del Fiore,φτάσαμε στο Palazzo Veccio και μετά στο κανάλι με τελικό προορισμό τη γέφυρα του Ponte Vechhio.


Η ώρα είχε περάσει, τα παρόπονα δεν άργησαν να εμφανιστούν και έτσι καταλήξαμε πίσω στην αγορά του Mercanto Centrale. Οι μισοί της παρέας κάθισαν στην αγορά για φαγητό ενώ οι υπόλοιποι πήγαμε στην Braciere Malatesta για μια Bistecca Fiorentina.

20180217_190554.jpg

20180217_205310.jpg

20180217_205522.jpg



Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε με το πάσο μας-όχι φυσικά-ξυπνήσαμε πολύ νωρίς,φάγαμε το πρωινό μας και πήραμε το τρένο για τη Βενετία. Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βενετίας,αφήσαμε τις βαλίτσες μας στα lockers και βγαλαμε εισητήρια για το vaporetto. Κατεβήκαμε στην σταση του Σαν Μάρκο και περιμέναμε στην ουρά για να μπούμε στην εκκλησία. Η αναμονή όμως ήταν μεγάλη και έτσι τα παιδιά αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερα να περιηγηθούμε στην πόλη απ΄το να χάσουμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας (για μένα ήταν η δεύτερη φορά στην Βενετία).Το κρύο ήταν τσουχτερό,ενώ κάποιες στιγμές έριχνε ψιλόβροχο. Αλλά τίποτε δεν μπορούσε να μας χαλάσε τη διάθεση. Χαθήκαμε στα στενά,βγάλαμε φωτογραφίες,θαυμάσαμε τα κανάλια, τις γέφυρες και τα μικρά μαγαζάκια.Είχα κλείσει επίσκεψη στην ταράτσα του t fonadacco για να θαυμάσουμε τη Βενετία από ψηλά. Όταν φτάσαμε εκεί μας ανακοίνωσαν πως η ταράτσα θα μείνει κλειστή λόγω καιρού και έτσι φανερά απογοητευμένοι συνεχίσαμε την περιήγηση μας. Προσωπικά έπνιξα την απογοήτευση μου σ'ένα φλιτζάνι cappuccino με συνοδεία tiramisu (άχαστος συνδυασμός-ξεχνάς κάθε πίκρα) .Στη συνέχεια αγοράσαμε και τα απαραίτητα σουβενίρ,φάγαμε πίτσα και νωρίς το απόγευμα γυρίσαμε στον σταθμό για να πάρουμε το τρένο για Bergamo.Φυσικά δεν έλλειπαν τα ευτράπελα,αφού όταν φτάσαμε στο σταθμό βρεθήκαμε μπροστά σε ένα συλαλλητήριο! Ευτυχώς οι διαδηλωτές δεν εμπόδισαν την είσοδο στον σταθμό,ούτε προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του οπότε και εμείς φύγαμε για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας.

20180218_140351.jpg

20180218_142501.jpg

20180218_161351.jpg



Μετά από την επεισοδιακή μας μετεπιβίβαση στην Brescia, καταφέραμε να φτάσουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bergamo απ'όπου πήραμε το λεωφορείο για το ξενοδοχείο μας, το Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci. Πολύ καλό ξενοδοχείο,στην νέα πόλη του Bergamo το οποίο βόλευε πάρα πολύ για την μετακίνηση από και προς αεροδρόμιο. Ο ευγενικός νεαρός μας εκλεισε τραπεζί στο εστιατόριο Valtelinesse. Εκεί φάγαμε εξαιρετικό φαγητό,με το ελάφι και τα ραβιόλι με μανιτάρια να κλέβουν την παράσταση. Μετά το φαγητό, πήραμε το τελεφερικ και ανεβήκαμε στην παλιά πόλη. Αντικρύσαμε γνώριμες εικόνες αφού μας θύμισε έντονα την παλιά πόλη της Ρόδου.Το τελευταίο βράδυ μας, αφήσαμε τη μαγεία του Bergamo να μας συνεπάρει περιπλανόμενοι στα στενά της παλιάς πόλης προσπαθώντας να βρούμε κάποια χαραμάδα ανάμεσα στα στενά για να θαυμάσουμε τη θεα από ψηλά.




20180219_004137.jpg

20180219_102823_HDR.jpg



Το ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος του. Ήταν σύντομο, ίσως αγχωτικό και σίγουρα δεν αποκομίσαμε όλα όσα έχει η κάθε Ιταλική πόλη που επισκεφθήκαμε, να μας δώσει. Έχοντας επισκεφθεί και άλλες φορές την Ιταλία, ήξερα ότι οι φίλοι μου πήραν μόνο μια μικρή,ελάχιστη και ίσως επιφανειακή γεύση απ'την μεγαλειότητά της.Παρ'όλα αυτά ήμασταν όλοι γεμάτοι από εικόνες, αναμνήσεις και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.



Τέσσερα χρόνια μετά, γράφω την ιστορία, βρισκόμενη σε καραντίνα, αφού διαγνώστηκα θετική-όντας ταυτόχρονα πλήρως εμβολιασμένη- σε έναν ιό,που ουτέ καν περνούσε απ΄το μυαλό μου τοτε ότι μπορεί να υπάρξει. Το ταξίδι αυτό,όπως και άλλα, θα μου θυμίζει πάντα μια εποχή που εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να επιστρέψει σύντομα.. Μια εποχή χωρίς φόβο,χωρίς μάσκες,χωρίς περιορισμούς...
 

Attachments

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλοκαίρι 2016





Κάθομαι στην υποδοχή και παρατηρώ τους Ιταλούς πελάτες να περνάνε από μπροστά μου πιο μαυρισμένοι από μπριζόλα που έχει παραψηθεί στα κάρβουνα.. Την ροή των σκέψεων μου σταματάει μια ειδοποίηση στο κινητό. Η Ryanair διαφημίζει τη νέα της προσφορά. Αθήνα-Μπεργκαμο με 19,99. Την ίδια ώρα η Aegean ανακοινώνει εκπτώσεις στις εσωτερικές πτήσεις για τον Φεβρουάριο.Ήταν γραφτό!


Φεβρουάριος 2017


Ετοιμαζόμασταν μέρες για το ταξίδι. Εγώ,ο Νίκος, ο Ιάκωβος, ο Στέλιος και ο αδερφός μου θα πετούσαμε από Ρόδο για Αθήνα και έπειτα με μετεπιβίβαση για Μπέργκαμο.Ο Ενίς με τη Φεϊζά θα πετούσαν από Θεσσαλονίκη για Μπέργκαμο και ο Λευτέρης θα έρχοταν να μας βρεί στο Μιλάνο από το Λονδίνο. Σύνολο ατόμων 8!


Σηκωθήκαμε αξημέρωτα να προλάβουμε την πρώτη πρωινή πτήση. Ο αέρας λυσσομανούσε ενώ κατά διαστήματα ακούγονταν ο ήχος από το χαλάζι που έπεφτε με δύναμη πάνω στα παντζούρια. Πρώτο πρωινό μήνυμα από τον Ιάκωβο “Δεν το πιστεύω..Πού μας τραβολογάς πάλι μες στο καταχείμωνο..” και άλλα τέτοια απαισιόδοξα.Αλλά δεν μας πτοεί τίποτε, όταν μιλάμε για ταξίδια..Μετα κόπων και βασάνων φτάσαμε στο αεροδρόμιο εν μέσω καταιγίδας. Για καλή μας τύχη η πτήση έγινε κανονικά (ενταξει βρε παιδιά δεν μας σέρβιραν,είχε και λίγες αναταράξεις καμια 30αρια κενά αέρος,σιγά τα ωά..σημασία έχει να φτάσεις) προλάβαμε την ανταπόκριση στην Αθήνα και κατά το μεσημέρι βρισκόμασταν στο Μπέργκαμο.


Πήραμε το εξπρες λεωφορείο που έχει ως τελικό προορισμό τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου(Milano Centrale) . Σε λιγότερο από μια ώρα ήμασταν εκεί. Είχαμε κλείσει διανυκτέρευση με πρωινό στο 43 Station Hotel,το οποίο ήταν ακριβώς πίσω από τον σταθμό. Εξαιρετική τοποθεσία με τιμή γύρω στα 70ευρώ το δίκλινο.


Αφού τακτοποιηθήκαμε, βγήκαμε έξω για να κλείσουμε αμάξι. Είχαμε κάνει χιλιάδες φορές αυτή τη συζήτηση. Είχα διαβάσει άπειρες ιστορίες στο φόρουμ για την βόρεια Ιταλία και είχαμε αποφασίσει να νοικιάσουμε αμάξι.Οι μέρες περνούσαν,η έγκριση για την πιστωτική αργούσε και έτσι βρεθήκαμε στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μιλάνο χωρίς προκράτηση. Το αποτέλεσμα ήταν μια λαχταριστή χυλόπιτα απ'όλα τα γραφεία αφού 10θέσιο αμάξι δεν βρίσκεις εύκολα και δη τελευταία στιγμή.


Πάμε γρήγορα στο plan B. Μπήκαμε στα εκδοτήρια της treni italia. Ο αυστηρός και σε σχετικά μεγάλη ηλικία κυριούλης που μας εξυπηρετούσε ,με κοιτούσε με διαπεραστικό βλέμμα πάνω απ'τα μεγάλα του γυαλιά καθώς του ανέλυα το πρόγραμμα μας. Ψάρωσα προς στιγμήν.. “Μπας και δεν το parlare καλά το ιταλικό μου;” σκέφτηκα. Δίπλα μου ο Στέλιος εκλάμβανε τη σιωπή του ως σημαδι και πήγε να χωθεί στη συζήτηση στα αγγλικά. Εκνευρίστηκα,ανταλλάξαμε μερικά ελληνικά καντήλια...μέχρι που ο κυριούλης σήκωσε το χέρι. “Μπάστα σινιόρε.Θα μιλάω μόνο με τη σινιορίνα”Τον αγάπησα αυτόν τον κυριούλη. Μας βοήθησε πολύ βγάζοντάς μας όλα τα εισητήρια των τρένων για τις διαδρομές που θέλαμε με σημαντικές εκπτώσεις. Στο τέλος τα εισιτήρια για διαδρομές τρένων με καθορισμένες θέσεις μας κόστισαν γύρω στα 100ευρώ το άτομο.Παραθέτω τις διαδρομές Μιλάνο -Φλωρεντία,Φλωρεντία-Πίζα με επιστροφή, Φλωρεντία- Βενετία, Βενετία- Μπέργκαμο.


Πλέον ήμασταν έτοιμοι να εξερευνήσουμε το Μιλάνο μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι της παρέας. Πρώτη στάση το Duomo. Ανεβήκαμε στο καμπαναριό και θαυμάσαμε την θέα.Στην κορυφή πετύχαμε τους γονείς ενός φίλου που ζουν στην Φινλανδία. Μικρή η Ευρώπη,μικρός ο κόσμος (και αν δεν είχε covid εγώ τώρα θα μουν ...ανάσες Τσαμπίκα....βαθιές ανάσες...και αισιοδοξία) Περπατήσαμε δια μέσου της Galleria Vittorio Emanuelle,προς τη Σκαλα του Μιλανου, την Piazza Mercanti και γυρίσαμε στην Piazza Duomo όπου μας περίμεναν ο Ενίς με τη Φεϊζά, οι οποίοι μόλις είχαν φτάσει. Μα καλά, ο Λευτέρης που χάθηκε πάλι.αναρωτιόμασταν. Μας επιφύλασσε μεγαλειώδη εμφάνιση πάλι,αφού ξεπρόβαλε πάνω σ'ένα ποδηλατο με την πίπα στο χέρι και look που παρέπεμπε σε Ιταλό νονό της νύχτας..


Επόμενη στάση μας ήταν η περιοχή Ticinese και η Basilica San Lorenzo Mazziore. Είδαμε τις Colonne di San Lorenzo και περπατήσαμε μέχρι την Arco di Porta. Εκεί το στομάχι άρχισε να παραπονιέται και έτσι καταλήξαμε στα Navigli.Επιλέξαμε ένα από τα εστιατόρια εκεί και φάγαμε spaghetti και pizza. Εμφανώς κουρασμενοι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Η επόμενη μέρα θα ήταν το ίδιο κουραστική.

View attachment 366607
View attachment 366608
View attachment 366609 View attachment 366611


Ξυπνήσαμε πολύ νωρίς αφού έπρεπε να προλάβουμε το τρένο για Φλωρεντία. Οι δυο γυναίκες της παρέας ήμασταν έτοιμες πολύ νωρίτερα και περιμέναμε 6 άντρες στην υποδοχή. Μετά βαϊων και κλάδων φτάσαμε στις αποβάθρες. Ρωτήσαμε έναν από τους εργαζόμενους και μας έδειξε το τρένο που έπρεπε να πάρουμε. Καθίσαμε περιχαρείς στις θέσεις μας,μέχρι που ακούσαμε κάποιους δίπλα να συζητούν πώς θα περάσει η ώρα μέχρι να φτάσουν στο Cluj.Ρωτήσαμε απορημένοι πού πάει το τρένο και μας είπαν πως το τρένο που ψάχνουμε είναι πιο μπροστά.


Ο Κεντέρης θα είχε φάει τη σκόνη μας,αν μας συναγωνίζονταν. Τρέξαμε σαν σίφουνες και μπήκαμε στο σωστό τρένο δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει. Η διαδρομή διήρκησε λιγότερο από 2 ώρες μέσω Bolognia. Φτάσαμε στον σταθμό της Santa Maria Novella και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο. Δεν είχε πάει καν 9 μιση οπότε αφήσαμε τα πραγματά μας και φύγαμε αμέσως για Πίζα.Εκεί επισκεφθήκαμε τον Πύργο της Πίζας και το Βαπτιστήριο. Παρά την ομορφιά του αξιοθέατου,η Πίζα δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Η δική μου καρδιά βρισκόταν στην αγαπημένη μου Φλωρεντία.


Επιστρέψαμε το μεσημεράκι από Πίζα, πήραμε τα δωμάτια μας (Hotel Palazzo Benci) και βγήκαμε για βόλτα στους δρόμους της Φλωρεντίας. Πήραμε το λεωφορείο για να ανεβούμε στην Piazzale Michelangelo. Δυστυχως δεν καταφέραμε να απολαύσουμε την θέα καθώς μόλις φτάσαμε ξεκίνησε μια δυνατή μπόρα. Κατεβήκαμε και πάλι στο παλιό κέντρο. Περιηγηθήκαμε στα στενά, θαυμάσαμε την Santa Maria del Fiore,φτάσαμε στο Palazzo Veccio και μετά στο κανάλι με τελικό προορισμό τη γέφυρα του Ponte Vechhio.


Η ώρα είχε περάσει, τα παρόπονα δεν άργησαν να εμφανιστούν και έτσι καταλήξαμε πίσω στην αγορά του Mercanto Centrale. Οι μισοί της παρέας κάθισαν στην αγορά για φαγητό ενώ οι υπόλοιποι πήγαμε στην Braciere Malatesta για μια Bistecca Fiorentina.

View attachment 366612
View attachment 366614
View attachment 366615


Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε με το πάσο μας-όχι φυσικά-ξυπνήσαμε πολύ νωρίς,φάγαμε το πρωινό μας και πήραμε το τρένο για τη Βενετία. Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βενετίας,αφήσαμε τις βαλίτσες μας στα lockers και βγαλαμε εισητήρια για το vaporetto. Κατεβήκαμε στην σταση του Σαν Μάρκο και περιμέναμε στην ουρά για να μπούμε στην εκκλησία. Η αναμονή όμως ήταν μεγάλη και έτσι τα παιδιά αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερα να περιηγηθούμε στην πόλη απ΄το να χάσουμε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας (για μένα ήταν η δεύτερη φορά στην Βενετία).Το κρύο ήταν τσουχτερό,ενώ κάποιες στιγμές έριχνε ψιλόβροχο. Αλλά τίποτε δεν μπορούσε να μας χαλάσε τη διάθεση. Χαθήκαμε στα στενά,βγάλαμε φωτογραφίες,θαυμάσαμε τα κανάλια, τις γέφυρες και τα μικρά μαγαζάκια.Είχα κλείσει επίσκεψη στην ταράτσα του t fonadacco για να θαυμάσουμε τη Βενετία από ψηλά. Όταν φτάσαμε εκεί μας ανακοίνωσαν πως η ταράτσα θα μείνει κλειστή λόγω καιρού και έτσι φανερά απογοητευμένοι συνεχίσαμε την περιήγηση μας. Προσωπικά έπνιξα την απογοήτευση μου σ'ένα φλιτζάνι cappuccino με συνοδεία tiramisu (άχαστος συνδυασμός-ξεχνάς κάθε πίκρα) .Στη συνέχεια αγοράσαμε και τα απαραίτητα σουβενίρ,φάγαμε πίτσα και νωρίς το απόγευμα γυρίσαμε στον σταθμό για να πάρουμε το τρένο για Bergamo.Φυσικά δεν έλλειπαν τα ευτράπελα,αφού όταν φτάσαμε στο σταθμό βρεθήκαμε μπροστά σε ένα συλαλλητήριο! Ευτυχώς οι διαδηλωτές δεν εμπόδισαν την είσοδο στον σταθμό,ούτε προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του οπότε και εμείς φύγαμε για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας.

View attachment 366617
View attachment 366618
View attachment 366619


Μετά από την επεισοδιακή μας μετεπιβίβαση στην Brescia, καταφέραμε να φτάσουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Bergamo απ'όπου πήραμε το λεωφορείο για το ξενοδοχείο μας, το Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci. Πολύ καλό ξενοδοχείο,στην νέα πόλη του Bergamo το οποίο βόλευε πάρα πολύ για την μετακίνηση από και προς αεροδρόμιο. Ο ευγενικός νεαρός μας εκλεισε τραπεζί στο εστιατόριο Valtelinesse. Εκεί φάγαμε εξαιρετικό φαγητό,με το ελάφι και τα ραβιόλι με μανιτάρια να κλέβουν την παράσταση. Μετά το φαγητό, πήραμε το τελεφερικ και ανεβήκαμε στην παλιά πόλη. Αντικρύσαμε γνώριμες εικόνες αφού μας θύμισε έντονα την παλιά πόλη της Ρόδου.Το τελευταίο βράδυ μας, αφήσαμε τη μαγεία του Bergamo να μας συνεπάρει περιπλανόμενοι στα στενά της παλιάς πόλης προσπαθώντας να βρούμε κάποια χαραμάδα ανάμεσα στα στενά για να θαυμάσουμε τη θεα από ψηλά.




View attachment 366621
View attachment 366622


Το ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος του. Ήταν σύντομο, ίσως αγχωτικό και σίγουρα δεν αποκομίσαμε όλα όσα έχει η κάθε Ιταλική πόλη που επισκεφθήκαμε, να μας δώσει. Έχοντας επισκεφθεί και άλλες φορές την Ιταλία, ήξερα ότι οι φίλοι μου πήραν μόνο μια μικρή,ελάχιστη και ίσως επιφανειακή γεύση απ'την μεγαλειότητά της.Παρ'όλα αυτά ήμασταν όλοι γεμάτοι από εικόνες, αναμνήσεις και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας.



Τέσσερα χρόνια μετά, γράφω την ιστορία, βρισκόμενη σε καραντίνα, αφού διαγνώστηκα θετική-όντας ταυτόχρονα πλήρως εμβολιασμένη- σε έναν ιό,που ουτέ καν περνούσε απ΄το μυαλό μου τοτε ότι μπορεί να υπάρξει. Το ταξίδι αυτό,όπως και άλλα, θα μου θυμίζει πάντα μια εποχή που εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να επιστρέψει σύντομα.. Μια εποχή χωρίς φόβο,χωρίς μάσκες,χωρίς περιορισμούς...
Καταρχάς περαστικά σου. Πολύ ωραία η ιστορία σου. Το ίδιο πάνω κάτω ταξίδι έκανα κι εγώ με την οικογένεια μου (2 μικρά παιδιά τότε) την ίδια χρονιά, καλοκαίρι του 2017 με αυτοκίνητο και 10ήμερο ξεκινώντας από Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο, cinque terre, Φλωρεντία, Σιένα, Σαν Τζιμιτσιάνο, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία (Μπουράνο) και επιστροφή Μπέργκαμο. Εμείς λόγω του ότι πάθαμε λάστιχο χάσαμε την Πίζα. Δεν ξέρω αν θα έρθουν ξανά οι μέρες ξενοιασιάς όπως τότε, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, το ελπίζω.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
Καταρχάς περαστικά σου. Πολύ ωραία η ιστορία σου. Το ίδιο πάνω κάτω ταξίδι έκανα κι εγώ με την οικογένεια μου (2 μικρά παιδιά τότε) την ίδια χρονιά, καλοκαίρι του 2017 με αυτοκίνητο και 10ήμερο ξεκινώντας από Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο, cinque terre, Φλωρεντία, Σιένα, Σαν Τζιμιτσιάνο, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία (Μπουράνο) και επιστροφή Μπέργκαμο. Εμείς λόγω του ότι πάθαμε λάστιχο χάσαμε την Πίζα. Δεν ξέρω αν θα έρθουν ξανά οι μέρες ξενοιασιάς όπως τότε, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, το ελπίζω.
Ευχαριστώ πολύ!!
Είναι πανεμορφη η Ιταλία. Σας εύχομαι να καταφέρετε σύντομα να πάτε στην Πίζα και όπου αλλού επιθυμείτε!
Είναι πραγματικά ευχή όλων όσων αγαπάμε τα ταξίδια ,να μπορέσουμε σύντομα να ταξιδεύουμε χωρίς κανένα περιορισμό σε όλες τις εποχές του χρόνου!
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.012
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Πολυ ωραια ιστορια και περαστικα σου. Καλα να περνας, ενταξει τον γαιδαρο τον φαγαμε οπου να 'ναι θα ξαναρθουν αυτες οι εποχες. Αλλα το κυριοτερο περαστικα σου!
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
@Klair ευχαριστώ πάρα πολύ!! Εύχομαι υγεία και καλά ταξίδια και σε σας!!

@Nikos86 ευχαριστώ πάρα πολύ! Μακάρι να έχεις δίκιο! Αν και πιστεύω πως ο φόβος που έχει εντρυφήσει μέσα μας θα αργήσει πολύ να φύγει. Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως! Ο κόσμος είναι άπειρος και μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε! Καλά ταξίδια !
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.139
Likes
20.427
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πιστεύω οτι μετράει περισσότερο η αίσθηση που αφήνει στο τέλος το ταξίδι και όχι τι και πόσα είδαμε! Ωραίο και περιπετειώδες ταξιδάκι :) Περαστικούλια και όλα θα έρθουν στα ίσα τους! Υπομονή ;)
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
@fotast σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

@Sassenach77 όταν γυρίσαμε από το ταξίδι αυτό,είχα αποφασίσει να μην γράψω ταξιδιωτική ιστορία γιατί πίστευα ότι δεν θα ωφελήσει το φόρουμ σε επίπεδο πληροφοριών. Δεν μπήκαμε σε μουσεία ,δεν χρησιμοποιήσαμε κάρτες διαδρομών κλπ Τέσσερα χρόνια και αμέτρητες ημέρες καραντινας μετά ,μου λείπει τόσο πολύ αυτή η ελευθερία κινήσεων, η ανεμελιά που νιώθω πραγματικά ευλογημένη για τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που αποκόμισα από κάθε μικρό ή μεγάλο ταξίδι! Έχετε απόλυτο δίκιο,σημασία έχει μόνο αυτή η μοναδική αίσθηση μετά από κάθε ταξιδι! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.021
Likes
40.999
Πριν 2-3 χρονια οι καλοθελητες θα λεγαμε "την εκαψες την Ιταλια'. Ηρθε ο κοβιντ και τωρα λεμε παλι καλα που πηγατε κι ετσι.
Εγω τις βαριεμαι τις ιστοριες που εχουν πολλες πληροφοριες και πολλα νουμερα. Μη νομιζεις οτι ειναι αδυναμια αν λειπουν. Ωραιες ειναι οσες ειναι ευχαριστες στο διαβασμα και η δικη σου ειναι.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
@paefstra διαβάζοντας το σχόλιο σας δεν μπορώ παρά μόνο να χαμογελασω! Όταν γυρίσαμε έκανα ακριβώς το ίδιο σχόλιο στους φίλους μου. Έτσι πίστευα και εγώ ,αφού είχα ήδη δει μεγάλο μέρος της Ιταλίας και γνώριζα πόσα "έχασαν" τα παιδιά.
Παρόλα αυτά ,πράγματι τα τελευταία χρόνια έμαθα τουλάχιστον να εκτιμώ λίγο περισσότερο ακόμα και την πιο σύντομη απόδραση!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
 

LikeNoOther

Member
Μηνύματα
63
Likes
138
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Κορέα
Καταρχάς περαστικά σου. Πολύ ωραία η ιστορία σου. Το ίδιο πάνω κάτω ταξίδι έκανα κι εγώ με την οικογένεια μου (2 μικρά παιδιά τότε) την ίδια χρονιά, καλοκαίρι του 2017 με αυτοκίνητο και 10ήμερο ξεκινώντας από Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο, cinque terre, Φλωρεντία, Σιένα, Σαν Τζιμιτσιάνο, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία (Μπουράνο) και επιστροφή Μπέργκαμο. Εμείς λόγω του ότι πάθαμε λάστιχο χάσαμε την Πίζα. Δεν ξέρω αν θα έρθουν ξανά οι μέρες ξενοιασιάς όπως τότε, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, το ελπίζω.
Δεν χάσατε και πολλά! Όλη η Πίζα είναι ουσιαστικά η Piazza dei Miracoli. Και πέριξ του ποταμού είναι ωραία οκ αλλά το είδατε στην Φλωρεντία αυτό το σκηνικό και σε καλύτερη έκδοση...Το πλέον σπαστικό πράγμα να βλέπεις συνωστισμένους τουρίστες να προσπαθούν επί ώρες να βγάλουν καλή φώτο με τον Πύργο...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom