Πιο ακριβό ένα ταξίδι για Θεσσαλονίκη παρά για Ρώμη!

FOYFOY

Member
Μηνύματα
71
Likes
17
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ευρώπης (οδικός)
Πιο ακριβό ένα ταξίδι για Θεσσαλονίκη παρά για Ρώμη!

Εσπρέσο στη Ρώμη ή τρίγωνα Θεσσαλονίκης; Αν το δίλημμα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σύντομο ταξίδι στην Ιταλία κοστίζει ακριβότερα απ’ ό,τι στη συμπρωτεύουσα, τότε δεν πρέπει καν να υφίσταται..

Με 105,97 ευρώ μπορεί κάποιος να μεταβεί από την Αθήνα στη Ρώμη, τη στιγμή που μια οικονομική θέση για Θεσσαλονίκη με την ίδια αεροπορική εταιρία κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ περισσότερα, φτάνοντας τα 107,39 ευρώ. Ακόμη και για ένα ταξίδι στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, ο επιβάτης θα πληρώσει το εισιτήριο στην παραπλήσια τιμή των 118 ευρώ. Ωστόσο, σε σχέση με τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες δεν ξεπερνούν τη μία ώρα, οι τιμές για τα δρομολόγια του εξωτερικού μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον συμφέρουσες.

«Ελεύθερο παζάρι» χαρακτηρίζει την πολιτική που ακολουθούν τόσο οι ελληνικές όσο και οι ξένες αεροπορικές εταιρίες στο δίκτυο του εξωτερικού ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων κ. Γιάννης Ευαγγέλου. «Οι τιμές στις οποίες διατίθενται τα εισιτήρια καθορίζονται από τον ανταγωνισμό. Στην Ελλάδα την “πίτα” μοιράζονται οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρίες κι επομένως είναι εκείνες που καθορίζουν και τις τιμές» εξηγεί ο ίδιος στον ΕΤ. Αντίθετα, στις πτήσεις εξωτερικού, όπου ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος, οι εταιρίες προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές των εισιτηρίων σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών.

Η διαθεσιμότητα, η χρονική περίοδος, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση είναι οι παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν και τις τιμές στις οποίες οι εταιρίες θα διαθέσουν τα εισιτήριά τους. Οσο πιο νωρίς κλείσει κάποιος θέση, τόσο πιο φτηνά θα αγοράσει το «μαγικό χαρτάκι». Αντίθετα, για δρομολόγια με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση η τιμή μπορεί να εκτοξευτεί στα ύψη, καθώς ο αριθμός των θέσεων των αεροπλάνων είναι περιορισμένος.

Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι τιμές των εισιτηρίων κατά τις γιορτινές περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όμως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν έξυπνες λύσεις. Τα δελεαστικά πακέτα που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσελκύουν μεγάλο αριθμό επιβατών. Επιπλέον, για τις περιόδους «αιχμής», οι επιβάτες μπορούν να κλείσουν θέσεις αρκετούς μήνες πριν, ώστε να εξασφαλίσουν μικρότερο κόστος.

e-tipos
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.377
Likes
6.894
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Τον Γενάρη του 2007 πέταξα απο Θεσσαλονίκη για Στουτγκάρδη με 54Ε,(19 Ε το εισιτήριο και τα υπολοιπα φόροι αεροδρομιου).
Με το τρένο πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη με το ιντερσίτι εξπρες σε 4 ώρες και κάτι λεπτά 48Ε.

Αναφέρομαι παντα για απλή μετάβαση.:cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.301
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom