Πιστωτικη καρτα,αναληψεις απο ΑΤΜs στο εξωτερικο.Τι συμφερει και τι πρεπει να γνωριζουμε.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Εγω που ημουν έτοιμη να το κανω, έκανα πίσω τόσο στο ενδεχόμενο να γνωρίζουν αγνωστα σε μενα ατομα πότε και πόσες μερες το σπίτι μου θα είναι αδειο όσο και στην απάντηση στο ερωτημα "τι θα γινει αν τελικα ακυρωθει το ταξιδι μου". Μου απάντησαν ότι η κάρτα μου θα ειναι ανενεργη στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.
Δεν μου εχει τυχει κατι ως τωρα και για παν ενδεχόμενο φροντίζω να εχω μαζι 2 πιστωτικες συν χρεωστικη. Πόσο πιθανό πια να ξεμεινω;
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
στην ευρωπη βρισκεις παντου μηχανακια οπου βαζεις την καρτουλα σου για οποιοδηποτε ποσο . γραφεις το pin και εφυγες. εαν ειναι καρτουλα ανεπαφων συναλλαγων την περνας διπλα απο το μηχανημα και τελος. πουθενα δεν υπογραφουμε πλεον . οι καρτες που χρησιμοποιουμε ειναι χρεωστικες και πιστωτικες . χρεωστικες βγαζουν - αφαιρουν απο τα χρηματα του λογαριασμου μας , επισης χρεωστικη ειναι η prepaid που και αυτη μειωνει το υπολοιπο μετα καθε χρηση. εγω προτιμω την πιστωτικη που μαζευεις και ποντους και πληρωνεις ....αργοτερα .
 

Action

Member
Μηνύματα
117
Likes
411
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Τι να πώ; Εγώ τους περισσότερους που ξέρω βρε παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα. Οι κάρτες τους δε δούλευαν ούτε για αστείο πουθενά και για κανένα λόγο. Μάλιστα ο ένας ήρθε εντελώς οριακά στα χρήματά του και φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και πιστεύοντας φυσικά ότι κάποιο μηχάνημα θα δεχόταν τη κάρτα του, έμεινε με τη μία του λίρα. Νομίζω πως η κάθε τράπεζα έχει τη πολιτική της και γιαυτό δε μίλησα γενικά, αλλά ανέφερα μόνο αυτές τις δύο που επικοινώνησα εγώ. Φυσικά οι τοποθετήσεις όλων σας είναι σωστές, εγώ πάλι από τη πλευρά μου το έκανα για παν ενδεχόμενο. Σίγουρα δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποιός μπορεί να ενημερώνεται για τη κατάστασή σου, αλλά και πάλι τραβηγμένο μου φαίνεται. Τέλος πάντων εγώ απλά το ανέφερα γιατί ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιον, μια και σε αυτό το φόρουμ οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται πρέπει να είναι αρκετές, ούτως ώστε όποιος θέλει να ενημερωθεί να μπορεί να βρίσκει απαντήσεις. Και φυσικά οι πιο έμπειροι να απαντούν και να συμπληρώνουν για τη καλύτερη πληροφόρηση όλων.
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
νομιζω οτι ολα ειναι απλα . οποιος εχει κατι να διευκρινησει να το ρωτησει εδω και καποιος θα του απαντησει . νομιζω δεν υπαρχει κατι δυσνοητο .
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Έχω ταξιδέψει μόνο στην Ευρώπη και έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες διάφορων τραπεζών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να έχω ειδοποιήσει ποτέ εκ των προτέρων κάποια τράπεζα.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Ειδικα τη χρεωστικη της εθνικης τη χρησιμοποιω σε καθε ταξιδι χωρις να τη δηλωσω και χωρις προβλημα. Το ιδιο και την καρτα της alphabank οσες φορες χρειαστηκε.
 

_angie_

Member
Μηνύματα
48
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Miami
Να αναφέρω λοιπόν κι εγώ την εμπειρία μου, σε περίπτωση που βοηθηθεί κάποιος.
Να πω καταρχήν, πως σαν υπάλληλος εξυπηρέτησης σε μια από τις 4 τράπεζες που είναι όλες κ όλες, ισχύει το εξής. Το να μην δηλώσεις τη χρήση της κάρτας σου στο εξωτερικό, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως δεν θα λειτουργεί. Μια χαρά θα χρησιμοποιείται. Η ενημέρωση γίνεται και καταχωρείται, καθαρά για προληπτικούς λόγους, για να μη φανεί πχ μια χρήση της κάρτας σήμερα Θεσ/νίκη, και ξαφνικά αύριο στο Λονδίνο για 1000€, αν ας πούμε πήγες να σηκώσεις τα burberry (τυχαία η επωνυμία) και θεωρηθεί ύποπτη. Ξαναλέω,το πιο πιθανό είναι πως κ πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά μπορεί να χτυπήσει στα συστήματα ασφαλείας ή να σε καλέσουν για επιβεβαίωση πως είσαι ο κάτοχος. Οπότε αυτό που θέλω να πω είναι πως είτε φύγει κάποιος είτε είναι εδώ, η κάρτα είναι λειτουργική, δεν γίνεται κάποια έξτρα ενεργοποίηση. Απλά δεν βλάπτει να έχεις ενημερώσει κ πριν.
Τώρα, να αναφέρω την εμπειρία μου από το πρόσφατο ταξίδι μας το Μάιο στην Νέα Υόρκη. Και εγώ και ο σύζυγος, έχουμε χρεωστική της Εθνικής και πιστωτική της άλφα και είχαμε ενημερώσει και για τις 4 κάρτες, ότι θα χρησιμοποιηθούν εκεί. Με τις πιστωτικές της άλφα, δεν είχαμε κανένα μα κανένα πρόβλημα, είτε χρησιμοποιούσαμε το πιν, είτε όχι( και δεν αναφέρομαι σε ανέπαφες συναλλαγές, ούτε σε αγορές κάτω των 25€). Με χρεωστική της εθνικής είχαμε κάποια θέματα. Σε όσα τερματικά ζητούσαν την είσοδο της κάρτας σε υποδοχή, για να διαβάσει το τσιπ(όπως και εδώ), ζητούσε το πιν, το βάζαμε και όλα ωραία και καλά. Σε πολλά όμως τερματικά, οι αμερικάνοι έχουν μια τεχνολογία, όπου γλυστράς την κάρτα με την πλευρά της μαγνητικής ταινίας και δεν ζητείται πιν, και δεν έχει κ άλλο τρόπο να τη "διαβάσει". Ε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν περνούσαν οι αγορές. Δοκιμάζαμε μια, δύο, ε μετά δίναμε την πιστωτική και γινόταν η δουλειά. Οι υπάλληλοι δοκίμαζαν και εναλλακτικές (τόσα θα έχουν δει οι έρμοι με τις κάρτες), ας πούμε είτε να πλητρολογήσουν τα στοιχεία της κάρτας στο τερματικό είτε την τύλιγαν με μια απόδειξη, δλδ με χαρτί, και την ξαναπερνούσαν από την slide υποδοχή, αλλά μάταια. Αυτό λοιπόν σίγουρα δεν είχε να κάνει με την ενημέρωση ή όχι που είχε γινει έτσι κ αλλιώς αλλά με την τεχνολογία που είχα εκει. Δλδ και να μην είχαμε πει στην τράπεζα για το ταξίδι, το ίδιο θα συνέβαινε. Να συμπληρώσω επίσης πως σχεδόν σε όλα τα τερματικά είχε και οθονίτσα που έβαζες ηλεκτρονικά την υπογραφή σου, με στιλο..
Σόρυ για το μακροσκελές μνμ, ελπίζω τουλ. να βοήθησα.
 

gp123

Member
Μηνύματα
75
Likes
9
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Μια που σε βρηκα να σε ρωτησω αν γινεται να χρησιμοποιησω contactless της alpha bank αντι για oyster?
 

werip

Member
Μηνύματα
280
Likes
126
Ναι μπορείς κανονικά. Κάθε contactless Mastercard /Visa γίνεται δεκτή. Ενημέρωσε βέβαια για καλό και για κακό και την τράπεζα σου ότι θα πας εκείνες τις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ενημέρωσε βέβαια για καλό και για κακό και την τράπεζα σου ότι θα πας εκείνες τις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο
Γιατι? Ουδεποτε τις τελευταιες δεκαετιες εχω ενημερώσει καμμια τραπεζα και ουδεποτε σε χιλιαδες συναλλαγες ειχα καποιο προβλημα. Ζητα δηλ καποια τραπεζα να ενημερωθει για το ταξιδι?
(Σορυ για το οφ τοπικ, ας μεταφερθει ει δυνατον σε καταλληλο θεμα.)
 

werip

Member
Μηνύματα
280
Likes
126
Γιατι? Ουδεποτε τις τελευταιες δεκαετιες εχω ενημερώσει καμμια τραπεζα και ουδεποτε σε χιλιαδες συναλλαγες ειχα καποιο προβλημα. Ζητα δηλ καποια τραπεζα να ενημερωθει για το ταξιδι?
(Σορυ για το οφ τοπικ, ας μεταφερθει ει δυνατον σε καταλληλο θεμα.)
Να σου απαντήσω μετά χαρας περί τούτου. Σε γενικά γραμμές δεν θα αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα με συναλλαγές στο εξωτερικό. Υπάρχει όμως περίπτωση και ανάλογα και με το προφίλ συναλλαγών που έχεις δημιουργήσει στην τράπεζα, η κάρτα σου να μπλοκαριστει στην προσπάθεια σου να κάνεις μια συναλλαγή στο εξωτερικό. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας και η κάθε τράπεζα ακολουθεί δικό της pattern περί τούτου. Αν κάποιος κάνει χρόνια συναλλαγές στο εξωτερικό είναι πιο δύσκολο να του μπλοκαρουν την κάρτα από την τράπεζα. Απλά ίσως για όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά έξω να είναι καλό να παίρνουν ένα τηλ την τράπεζα τους και να ενημερώνουν. Δεν υπάρχει πιο απαίσιο πράγμα να έχεις αρκετα χρήματα στην κάρτα σου για να τα ξοδέψεις, να βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό μέρος και να σου μπλοκαρουν την κάρτα από την τράπεζα. Την έχει πατήσει γνωστός μου για αυτό. Και εγώ δεν ήξερα αλλά τώρα κάθε φορά που βγαίνω εκτός παίρνω ένα τηλέφωνο και σε λίγα λεπτά είμαι κομπλέ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.791
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom