Πιστωτικη καρτα,αναληψεις απο ΑΤΜs στο εξωτερικο.Τι συμφερει και τι πρεπει να γνωριζουμε.

depy!!!

Member
Μηνύματα
737
Likes
1.884
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Εχει η τραπεζα το δικαιωμα να μου μπλοκαρει την καρτα χωρις να με ρωτησει; Δεν το βρισκω σωστο και μαλλον δεν το κανουν ολες οι τραπεζες. Πρι 2 χρονια με πηραν απο την alphabank να με ρωτησουν εαν εκανα συναλλαγη 450 ευρω απο αγγλια. Δεν ειχα κανει και με ενημερωσαν οτι θα ακυρωσουν την καρτα και θα βγαλουν καινουργια. Τα χρηματα μου τα επεςτρεψαν. Θεωρω οτι επραξαν σωστα που πρωτα με ρωτησαν και δεν την μπλοκαραν αυθαιρετα.
 

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
Η τραπεζα μπορει να σου μπλοκάρει συναλλαγή που γίνεται απο ύποπτο pos ή atm. Αυτο που γίνεται μετα ειναι ή οτι σε καλεί η ασφάλεια (της τράπεζας) ή τους καλείς εσυ, επιβεβαιώνεις τη συναλλαγή κ μετα απο λιγο σου την ανοίγουν. Μου εχει συμβεί 2 φορές, μια στο Νεπάλ και μια στη νέα Υόρκη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.006
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Προφίλ συναλλαγών; Ναι, μπορεί, εκτός αν λέγεσαι Εθνική. 3 φορές (Φιλιππίνες, Κίνα, Τουρκία) μου έχουν μπλοκάρει την κάρτα με την πρώτη απόπειρα ανάληψης μετρητών (στο αεροδρόμιο!), τρεις φορές με έχουν αφήσει χωρίς μετρητά σε ταξίδι (αν δεν είχα κι άλλες τράπεζες θα έκλαιγα), παρά τις πολλαπλές απόπειρές μου να τους ενημερώσω ότι ταξιδεύω πολύ πολύ συχνά και δε γίνεται κάθε φορά να παίρνω τηλέφωνα και τα "αναλαμβάνω την ευθύνη" που με έβαλαν να δηλώσω από το τηλέφωνο (!). Λένε σταθερά μετά ότι όταν έκανα τις συναλλαγές με πήραν τηλέφωνο και δε με βρήκαν, και γι αυτό τη μπλόκαραν. Ξεκάθαρο ψέμα και έχω κι αποδείξεις, δεν είχα καμία εισερχόμενη από αυτούς, ούτε καν στα σταθερά μου (!). Μέχρι πρόσφατα είχαν πολύ ευνοϊκές χρεώσεις για τις αναλήψεις εξωτερικού και τους προτιμούσα. Πλέον τις άλλαξαν κι αυτές.

Τα ίδια κάνει και η Πειραιώς, αλλά αυτή τουλάχιστον παίρνει όντως τηλέφωνα (αν και τώρα που το λέω, πριν 3 εβδομάδες που σήκωσα κάτι Ελβετικά φράγκα στη Γενεύη δε με πήραν αλλά απλώς επέτρεψαν τη συναλλαγή...).

Συγκεκριμένα για τo Ηνωμένο Βασίλειο, πάντως, με τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες σε επιχειρήσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από καμία τράπεζα. Ακόμα και Amex παίζει παντού. Την τελευταία φορά πήγα Λονδίνο με 30 λίρες μετρητά στην τσέπη και γύρισα με 20 (παντού κάρτα. ακόμα και στη λαϊκή. Και κανένα πρόβλημα στο εστιατόριο να ζητήσετε από το σερβιτόρο να σπάσει το λογαριασμό σε πολλές κάρτες).

Για το μετρό του Λονδίνου, ναι η contactless δουλεύει. Αν έχεις και Oyster πρόσεχε να μην τις έχεις στο ίδιο πορτοφόλι γιατί δεν ξέρεις ποιά θα χρεωθεί κάθε φορά όταν τις ακουμπάς στον αισθητήρα. Αν δεν έχεις Oyster, δεν έχεις λόγο να βγάλεις (εκτός αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιο travelcard και δε σε καλύπτει το daily cap της oyster/contactless, και επιπλέον δε σου κάνει και το χάρτινο travelcard).
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Μέχρι πρόσφατα είχαν πολύ ευνοϊκές χρεώσεις για τις αναλήψεις εξωτερικού και τους προτιμούσα. Πλέον τις άλλαξαν κι αυτές.
Για πες αν μπορείς τι αλλαγές έχει στις χρεώσεις, γιατί είχα μείνει στο 1 ευρώ.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.006
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αλλαξε κατι στις αναληψεις γιατι νομιζω πως 1.30 ειναι εδω και χρονια μεχρι καποια ευρω. Μηπως δεν καταλαβα κατι;
Όταν η ανάληψη είναι σε ευρώ, η χρέωση παραμένει. Όταν είναι σε άλλο νόμισμα, η χρέωση είναι 1% με ελάχιστο τα €3 και μέγιστο τα €5.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Η Εθνική είναι για πολλές σφαλιάρες. Έμεινα 3 μέρες Λευκορωσία χωρίς λεφτά, μόνο με κάτι $ που είχα από την Πολωνία, και άλλες τόσες στην Ταυλάνδη.
Αλλά πχ δε είχα κανένα πρόβλημα να τραβήξω λεφτά στο Περού.

Χώρια που πάντα τους ενημέρωνα. Τώρα ταξίδια κάνω με την Gold M&M πολωνικής τράπεζας (με δωρεάν όλα τα ΑΤΜ) και μερικές Currency Cards.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.329
Likes
3.469
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Βγάλτε ρε παιδιά μια Revolut να ξεμπερδεύετε και να μην σας κλέβουν κ στο συνάλλαγμα κ να μην ασχολείστε κ με τα capital control
 

pierre7

Member
Μηνύματα
21
Likes
13
Με debit mastercard Εθνικής,σε αγορές στο εξωτερικό,σε χώρα ευρώ (Ιταλία πχ) ,χρεώνομαι κάποια προμήθεια ? Αγορές πχ ρούχα,σούπερ μάρκετ,εστιατόρια,μουσεία κτλ κτλ.
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.856
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom