• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε και έχω και εγώ μια απορία. Αν κλείσω μία διανυκτέρευση στη περιοχή της Γκίζας για να είμαι πολύ πρωί στον αρχαιολογικό χώρο και να αποφύγω, όσο μπορώ, τα πλήθη, παίζει σαν σενάριο ή το ξεχνάω; Γενικά ποια ώρα ή και μέρα είναι καλύτερα για τις πυραμίδες;
Εμείς πήγαμε στο ταμείο των Πυραμίδων γύρω στις 9.30 και ο κόσμος ήταν ελάχιστος (μέσα Ιουνίου). Δεν ξέρω εάν υπάρχουν 2 είσοδοι και απλά μας πήγανε στην είσοδο με τον λιγότερο κόσμο.
Το σίγουρο είναι ότι τα γκρουπ καταφτάνουν εκείνη την ώρα 9.30 έως τις 10 π.μ. Άρα εάν είσαι εκεί νωρίτερα θα συναντήσεις τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που σίγουρα δεν είναι πολλοί.
Επίσης, εσύ που είσαι αθλητική να μπεις και στην πυραμίδα του Χέοπα. Νομίζω ότι έβγαλα εισιτήριο που να περιλαμβάνει και την είσοδο στην πυραμίδα. Δεν το θυμάμαι όμως πολύ καλά.... Ρώτησε στο ταμείο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
υποθέτω νωρίς το πρωί, όσους ξεναγούς μίλησα τις έχουν πρώτες πρώτες στο πρόγραμμα της ημέρας.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Πηγαίνουν όλοι την ίδια ώρα και γίνεται της πόπης! Το είδα στο Άμπου Σιμπελ και δεν μου άρεσε καθόλου!
Iσχυει οτι και για τα περισσοτερα αξιοθεατα: νωρις το πρωι για να αποφυγεις τα πληθη...
Για να είμαι νωρίς θα πρέπει να μένω και κοντά στο αξιοθέατο. Εκεί έγκειται η απορία μου. Στο προηγούμενο ταξίδι για ένα πράγμα μετάνιωσα και αν το ξανα έκανα μόνο αυτό θα άλλαζα, οτι δεν έκλεισα διανυκτέρευση στο Άμπου Σιμπελ όπως έκανα στο Σοχαγκ! Είχα καταλάβει οτι αν ξεκινήσεις 4:30-5:00 το πρωί δεν θα βρείς πολύ κόσμο. Δεν είχα καταλάβει οτι ΟΛΟΙ ξεκινάν αυτή την ώρα όμως...
Άρα να κλείσω διαμονή στη Γκίζα για να μπω στο άνοιγμα.
νωρις το πρωι 1) για να αποφυγειςτην ζεστη
Αν κρίνω απο τους τάφους στο Λούξορ τη ζέστη δεν τη γλυτώνω γιατί μέσα στους τάφους έχει περισσότερη ζέστη απο ότι έξω, ακόμα και τις πρωινές ώρες που η ζέστη δεν είναι τόσο πολύ. Φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και στις πυραμίδες.
2) πιο καθαρη ατμοσφαιρα για φωτογραφιες (εκτος βεβαια αν εχεις την πολυτελεια να ξαναπας για φωτος με το φως της χρυσης ωρας)
Σίγουρα θα αφιερώσω 5 ολόκληρες μέρες στο Κάιρο και όταν το οργανώσω θα δω αν βάλω και παραπάνω, ανάλογα και τι ημερήσιες θα κάνουμε ή όχι. Ναι θα ήθελα να δω τις πυραμίδες και πρωί και σούρουπο. Δεν αμφιβάλω οτι είναι υπρθέαμα!

Εμείς πήγαμε στο ταμείο των Πυραμίδων γύρω στις 9.30 και ο κόσμος ήταν ελάχιστος (μέσα Ιουνίου). Δεν ξέρω εάν υπάρχουν 2 είσοδοι και απλά μας πήγανε στην είσοδο με τον λιγότερο κόσμο.
Το σίγουρο είναι ότι τα γκρουπ καταφτάνουν εκείνη την ώρα 9.30 έως τις 10 π.μ. Άρα εάν είσαι εκεί νωρίτερα θα συναντήσεις τους μεμονωμένους ταξιδιώτες που σίγουρα δεν είναι πολλοί.
Επίσης, εσύ που είσαι αθλητική να μπεις και στην πυραμίδα του Χέοπα. Νομίζω ότι έβγαλα εισιτήριο που να περιλαμβάνει και την είσοδο στην πυραμίδα. Δεν το θυμάμαι όμως πολύ καλά.... Ρώτησε στο ταμείο.
Εγώ θέλω να βρίσκομαι στις 07:00πμ, στο άνοιγμα δλδ. Αν μείνω πιο κοντά το προηγούμενο βράδυ πιστεύω αν ξυπνήσω 06:00 θα μπορώ να είμαι στις 07:00. Στο Λούξορ με πρωινό στο κατάλυμα στις 07:00 ήμουν εκεί στις 08:30 και έπαιζε ρόλο και η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων. Μεσοβδόμαδα τα πράγματα ήταν πιο ανθρώπινα τις πρωινές ώρες.

Αν μπορώ να μπω σε όλες θα μπω. Σίγουρα δεν θα πάω με σατέν φόρεμα και τακούνια (το είδα στην Κοιλάδα των Βασιλέων και δεν το πίστευα :shock: ). Στο προηγούμενο ταξίδι κυλίστικα σε μπόλικες πέτρες :haha:

varioAthens

Member
Για να είμαι νωρίς θα πρέπει να μένω και κοντά στο αξιοθέατο. Εκεί έγκειται η απορία μου. Στο προηγούμενο ταξίδι για ένα πράγμα μετάνιωσα και αν το ξανα έκανα μόνο αυτό θα άλλαζα, οτι δεν έκλεισα διανυκτέρευση στο Άμπου Σιμπελ όπως έκανα στο Σοχαγκ! Είχα καταλάβει οτι αν ξεκινήσεις 4:30-5:00 το πρωί δεν θα βρείς πολύ κόσμο. Δεν είχα καταλάβει οτι ΟΛΟΙ ξεκινάν αυτή την ώρα όμως...
Άρα να κλείσω διαμονή στη Γκίζα για να μπω στο άνοιγμα.

Αν κρίνω απο τους τάφους στο Λούξορ τη ζέστη δεν τη γλυτώνω γιατί μέσα στους τάφους έχει περισσότερη ζέστη απο ότι έξω, ακόμα και τις πρωινές ώρες που η ζέστη δεν είναι τόσο πολύ. Φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και στις πυραμίδες.

Σίγουρα θα αφιερώσω 5 ολόκληρες μέρες στο Κάιρο και όταν το οργανώσω θα δω αν βάλω και παραπάνω, ανάλογα και τι ημερήσιες θα κάνουμε ή όχι. Ναι θα ήθελα να δω τις πυραμίδες και πρωί και σούρουπο. Δεν αμφιβάλω οτι είναι υπρθέαμα!

Εγώ θέλω να βρίσκομαι στις 07:00πμ, στο άνοιγμα δλδ. Αν μείνω πιο κοντά το προηγούμενο βράδυ πιστεύω αν ξυπνήσω 06:00 θα μπορώ να είμαι στις 07:00. Στο Λούξορ με πρωινό στο κατάλυμα στις 07:00 ήμουν εκεί στις 08:30 και έπαιζε ρόλο και η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων. Μεσοβδόμαδα τα πράγματα ήταν πιο ανθρώπινα τις πρωινές ώρες.

Αν μπορώ να μπω σε όλες θα μπω. Σίγουρα δεν θα πάω με σατέν φόρεμα και τακούνια (το είδα στην Κοιλάδα των Βασιλέων και δεν το πίστευα :shock: ). Στο προηγούμενο ταξίδι κυλίστικα σε μπόλικες πέτρες :haha:
Κοιτα, εγω στα ταξιδια μου δεν εχω προβλημα να ξυπνησω αξημερωτα για να παω στο σημειο ενδιαφεροντος και να μπω με το που ανοιγει το μνημειο... καταλαβαινω οτι και για σενα δεν ειναι θεμα το στρατιωτικο εγερτηριο.. οποτε με ενα ταξι ή ουμπερ (στο Καιρο ειναι πολυ φθηνα αλλωστε) μπορεις να μεινεις οπουδηποτε χωρις να χρειαζεται να αγχωνεσαι για διανυκτερευση στη Γκιζα.
Για την ζεστη εντος της Πυραμιδας δεν το θυμαμαι να σου πω γιατι την 2η -και πιο προσφατη- φορα που πηγα δεν ειχε τουρισμο -λογω πολιτικων ταραχων- οποτε μεσα στην Πυραμιδα ημασταν 2 ατομα μονο... χλιδη.
Θα πας Σακκαρα, ετσι?

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κοιτα, εγω στα ταξιδια μου δεν εχω προβλημα να ξυπνησω αξημερωτα για να παω στο σημειο ενδιαφεροντος και να μπω με το που ανοιγει το μνημειο... καταλαβαινω οτι και για σενα δεν ειναι θεμα το στρατιωτικο εγερτηριο.. οποτε με ενα ταξι ή ουμπερ (στο Καιρο ειναι πολυ φθηνα αλλωστε) μπορεις να μεινεις οπουδηποτε χωρις να χρειαζεται να αγχωνεσαι για διανυκτερευση στη Γκιζα.
Για την ζεστη εντος της Πυραμιδας δεν το θυμαμαι να σου πω γιατι την 2η -και πιο προσφατη- φορα που πηγα δεν ειχε τουρισμο -λογω πολιτικων ταραχων- οποτε μεσα στην Πυραμιδα ημασταν 2 ατομα μονο... χλιδη.
Θα πας Σακκαρα, ετσι?
Το στρατιωτικό εγερτήριο δεν είναι καθόλου πρόβλημα σε αυτά τα θέματα, το κάνω και με περισσή χαρά κιόλας! Όταν είναι να πάω στη δουλειά δυσκολεύομαι λιγάκι... :lol:

Έχει σημασία αν μένεις και πιο κοντά. Στο Λούξορ μείναμε ένα βράδυ μόνο στην δυτική όχθη για να κάνουμε τη βόλτα με το αερόστατο νωρίς και όλα τα υπόλοιπα βράδια στη ανατολική όχθη. Φτάναμε στα αξιοθέατα της δυτικής όχθης το νωρίτερο στις 08:00 γιατί έπρεπε να φάμε πρωινό κιόλας που το τρώγαμε στις 07:00. Αλλά μέχρι να φας και μέχρι να βρεις όχημα και μέχρι να φτάσεις εκεί περνούσε 1-1,5 ώρα... Δεν γινόταν να μην φάμε πρωινό γιατί δεν είναι τόσο απλό να πηγαινοέρχεσαι στις δύο όχθες, γυρνούσαμε γύρω στις 15:00-16:00, οπότε έπρεπε να έχουμε φάει ένα καλό πρωινό! Αν μέναμε στην δυτική όχθη θα κερδίζαμε χρόνο αλλά το βράδυ εκεί είναι νέκρα, ούτε βόλτα δεν κάνεις εκεί, δεν έχει τίποτα... Εκ των υστέρων σκέφτηκα οτι ίσως μπορούσα να ζητήσω απο το κατάλυμα να μας ετοιμάσει έστω για μία μέρα ένα πρωινό σε πακέτο για να πάμε πιο νωρίς αλλά δεν το σκέφτηκα όσο ήμασταν εκεί. Θα το προσπαθήσω σε επόμενα ταξίδια γενικά αν χρειαστεί.

Στο έχω ξανα πει, εσείς ήσασταν τρομερά τυχεροί μέσα στην ατυχία σας!! Πάντα τέτοια!

Εννοείται θα πάω Σακκάρα, είναι άχαστο για μένα αυτό! Και Νταχσούρ και σε κάτι αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στο βορειο-ανατολικό κομμάτι του Νείλου, που δεν θυμάμαι τώρα πως λέγονται, θέλω να πάω και θα δείξει σε τι άλλο θα μου προκύψει να πάω...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.356
Μέλη
40.003
Νεότερο μέλος
Fjormarr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom