Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
5)Προσωπικά δεν τους είδα πολύ φορτικούς, όχι τουλάχιστον όσο ακούγεται.
Στο Λούξορ πήγες; Οι άνθρωποι δεν παίζονται ώρες ώρες... Για το Κάιρο μου έχουν πει και μένα οτι δεν είναι τόσο φορτικοί, αλλά θα το διαπιστώσω όταν πάω. Στο Λούξορ όμως δεν παίζονται!...

fraulina

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σκεφτόμουν για ένα μίνι ταξίδι στο Κάιρο (σχεδόν γεμάτες 4 μέρες) αλλά έχω μπερδευτεί λιγάκι.

Αρχικά πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστούν οι διανυκτερεύσεις, σε Γκίζα και κέντρο δεδομένου ότι θα θέλουμε να επισκεφτούμε σίγουρα τις πυραμίδες και το νέο μουσείο?

Για μετακινήσεις αξίζει να κλείσουμε κάποιον οδηγό ή να το αφήσουμε στο uber? Στο κέντρο περπατάς άνετα( στα πλαίσια του λογικού) μόνος σου ή γίνονται φορτικόι οι ντόπιοι? Θα πρέπει να προσέξουμε κάτι?
Κι εγώ πέρσι έτσι πήγα, για ένα 4μέρο. Για ευκολία, κλείσαμε με τοπικό πρακτορείο οπότε τις μετακινήσεις στα αξιοθέατα κλπ, καθώς και μια ημερήσια στην Αλεξάνδρεια, τις κάναμε έτσι και δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω. Μείναμε πολύ κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, έχει κάποιο θόρυβο το βράδυ αλλά παλεύεται. Γενικά μας βόλεψε πολύ ως τοποθεσία γιατί ήταν κεντρικά και το απόγευμα/βράδυ κάναμε και βόλτες μόνες μας - δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα κι ήμασταν 2 γυναίκες.
Πήραμε και uber, χωρίς πρόβλημα.

Στο Λούξορ πήγες; Οι άνθρωποι δεν παίζονται ώρες ώρες... Για το Κάιρο μου έχουν πει και μένα οτι δεν είναι τόσο φορτικοί, αλλά θα το διαπιστώσω όταν πάω. Στο Λούξορ όμως δεν παίζονται!...
όχι δυστυχώς λόγω δουλειάς είχα 5 μέρες στη διάθεση μου και άφησα λούξορ - ασουάν για part 2. Επιπλέον, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι καθαρά τουριστικοί προορισμοί, οπότε μπορεί γι' αυτό να είναι τόσο φορτικοί.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
όχι δυστυχώς λόγω δουλειάς είχα 5 μέρες στη διάθεση μου και άφησα λούξορ - ασουάν για part 2.
Εγώ έκανα το αντίστροφο :)

Επιπλέον, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι καθαρά τουριστικοί προορισμοί, οπότε μπορεί γι' αυτό να είναι τόσο φορτικοί.
Ισχύει 100%! Σε μη τουριστικές πόλεις είναι άλλος κόσμος... Οι άνθρωποι είναι...άνθρωποι!

Εγώ έκανα το αντίστροφο :)

Ισχύει 100%! Σε μη τουριστικές πόλεις είναι άλλος κόσμος... Οι άνθρωποι είναι...άνθρωποι!
Στο ισλαμικό καιρό ας πούμε που δεν είδα ξένο για 2 ώρες, κανείς δεν μας έδινε σημασία ήμασταν αόρατοι μέσα στην καθημερινή ζωή των ντόπιων στο παζάρι.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Έχει κανείς να προτείνει αντικουνουπικο κατάλληλο και για παιδιά? Φεύγουμε 31/12.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.302
Μέλη
39.977