Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

AlexFocus

Member
Μολις ολοκληρωσα και τις κρατησεις των καταλυματων για το solo ταξιδι μου στα μεσα Ιουλιου. Μεχρι στιγμης εχω δωσει €579 εκ των οποιων €170 (ATH-CAI-ATH), €114 (CAI-LXR), €143 (ASW-CAI) και €152 σε καταλυματα (8 βραδυα). Κρουαζιερα αρχικα ηθελα πολυ να κανω αλλα το απερριψα λογω κοστους. Οι ιστοριες πολλων μελων με βοηθησαν παρα πολυ για τις επιλογες μου και το προγραμματισμο του ταξιδιου. Πρωτη μου φορα σε αλλη ηπειρο και περιμενω με μεγαλη αγωνια την ταξιδαρα μου.
Θα καθισω αρχικα 2 ημερες Καιρο, μετα πεταω για Λουξορ καθομαι εκει 3 μερες, οδικως (με βανακι προφανως) μετα για Ασουαν οπου θα κατσω 2 μερες και μετα επιστροφη αεροπορικως Καιρο οπου θα κατσω αλλες 2 μερες. Ξεναγους δεν εχω κλεισει και ισως προσπαθησω να βρω κανενα εκει. Οσοι εχουν παει σε ποια αξιοθεατα αξιζει ο ξεναγος;

Last edited:

IrisAthens

Member
Μολις ολοκληρωσα και τις κρατησεις των καταλυματων για το solo ταξιδι μου στα μεσα Ιουλιου. Μεχρι στιγμης εχω δωσει €579 εκ των οποιων €170 (ATH-CAI-ATH), €114 (CAI-LXR), €143 (ASW-CAI) και €152 σε καταλυματα (8 βραδυα). Κρουαζιερα αρχικα ηθελα πολυ να κανω αλλα το απερριψα λογω κοστους. Οι ιστοριες πολλων μελων με βοηθησαν παρα πολυ για τις επιλογες μου και το προγραμματισμο του ταξιδιου. Πρωτη μου φορα σε αλλη ηπειρο και περιμενω με μεγαλη αγωνια την ταξιδαρα μου.
Θα καθισω αρχικα 2 ημερες Καιρο, μετα πεταω για Λουξορ καθομαι εκει 3 μερες, οδικως (με βανακι προφανως) μετα για Ασουαν οπου θα κατσω 2 μερες και μετα επιστροφη αεροπορικως Καιρο οπου θα κατσω αλλες 2 μερες. Ξεναγους δεν εχω κλεισει και ισως προσπαθησω να βρω κανενα εκει. Οσοι εχουν παει σε ποια αξιοθεατα αξιζει ο ξεναγος;
Από Λούξορ-Ασουάν πήγαμε με λεωφορείο και ήταν τρελή ταλαιπωρία. Μιλάμε 6+ ώρες χωρίς λόγο. Προτείνω να πάρεις τρένο.

IrisAthens

Member
Το αν θα έχουμε ξεναγό μας είχε απασχολήσει και εμας. Σε κάποια σημεία το ευχαριστηθήκαμε σε άλλα το μετανιώσαμε. Είναι και θέμα τύχης και προσωπικότητας του ξεναγού. Χρησιμοποιήσαμε το Get your guid για όταν θελήσαμε ξεναγό να επισημάνω.

Θεωρώ απαραίτητο στα: The valley of the kings και Hatshepsut temple (luxor) Philiae (Aswan ) Abu Simbel (κυρίως γιατί κάπως πρέπει να πας... Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο δεν μπήκε ο ξεναγός.
Οδηγός χωρίς ξεναγό στη περιοχή Saqqara.

Μετανιώσαμε σε Karnak και Luxor
Μόνοι μας σε πυραμίδες, GEM (αλλά audio guide), Αλεξάνδρεια και όπου αλλού σε Κάιρο( Χριστιανικό, μουσουλμανικό) Τέλεια ήταν!

georgi d

Member
Πολυ σημαντικη η πληροφορια σου σδελφισσα! Το σημειωνω και θα πραξω αναλογως.
Κρατήστε και αυτήν την πληροφορία.
Μετάφραση μέσω google . Το έχουν γράψει πριν ένα χρόνο.

Για διαδρομή από Λούξορ προ Ασουάν και αντίστροφα.

r/travel - Ταξιδέψτε από το Λούξορ στο Ασουάν (και αντίστροφα)

Πρόσφατα επιστρέψαμε από ένα 18ήμερο ταξίδι στην Αίγυπτο και θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας.
Για κάποιο περίεργο λόγο, το ταξίδι από το Λούξορ στο Ασουάν είναι περίπλοκο και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο εκτός από το τρένο. Έχω επισυνάψει το πρόγραμμα από το Λούξορ και, δεδομένης της τιμής, αποφασίσαμε να μην πάρουμε το τρένο.
Αν θέλετε να ταξιδέψετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και να αποφύγετε το εισιτήριο του τρένου), είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το hostel/ξενοδοχείο σας. Μάθαμε ότι υπάρχουν λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ των δύο πόλεων και δεν μπορούν να κρατηθούν ηλεκτρονικά. Αυτό περιλαμβάνει λεωφορεία που σταματούν στους ναούς Edfu και Kom Ombo. Τα εισιτήρια για αυτά τα λεωφορεία κοστίζουν περίπου 15 δολάρια.
Αν είστε δύο ή περισσότεροι, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρετε ταξί. Πληρώσαμε 50 δολάρια για ένα απευθείας ταξί (χωρίς να σταματήσουμε σε ναούς), το οποίο κλείσαμε μέσω του ξενώνα μας. Ωστόσο, οι τιμές στο δρόμο κυμαίνονταν από 60 έως 70 δολάρια.
Κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Λούξορ/Ασουάν, υπάρχουν άτομα που προσφέρουν κοινόχρηστα μίνι λεωφορεία προς άλλες πόλεις. Το κόστος ήταν 15 δολάρια ανά άτομο για ένα κοινόχρηστο μίνι λεωφορείο και 40 δολάρια για ένα ιδιωτικό μίνι λεωφορείο. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αποφύγετε αυτήν την επιλογή, καθώς αυτά τα μίνι λεωφορεία είναι αρκετά φθαρμένα και η διαδρομή που ακολουθούν είναι πολύ ανώμαλη.
ΥΓ: Υπάρχουν δύο διαδρομές μεταξύ των δύο πόλεων. Η μία από αυτές, αυτή που βλέπετε στους χάρτες, είναι η ταχύτερη διαδρομή (γνωστή ως ο δρόμος της ερήμου). Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 3 ώρες. Η άλλη είναι η αγροτική διαδρομή, η οποία περνάει επίσης από τον Ναό του Εντφού και το Κομ Όμπο. Αυτή η διαδρομή έχει πολύ ανώμαλους δρόμους και ο χρόνος ταξιδιού μπορεί να φτάσει έως και 5 ώρες. Έχω ακούσει από αρκετούς ότι οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να ακολουθήσουν τον ταχύτερο δρόμο της ερήμου, όμως εμείς τον περάσαμε όταν νοικιάσαμε ιδιωτικό ταξί.

Εάν είσαστε μόνο ένα άτομο τότε είναι διαφορετικά. Τότε καλύτερα με τρένο όμως οι τιμές των εισιτήριων έχουν ανέβει .Αν αποφασίσετε με τρένο μας γράφουν τα εισιτήρια να το αγοράζουμε από τους σταθμούς των τρένων.
Με αυτές τις τιμές νομίζω καλύτερα είναι να πάτε με ταξί.
https://12go.asia/el/train/luxor/aswan

Πηγή :reddit. com

Last edited:

AlexFocus

Member
@georgi d οι πληροφοριες σου ηταν to the point για τη μεταφορα απο Λουξορ Ασουαν. Απο οτι ειδα εχει λεωφορειο στο λινκ που παρεθεσες και τηω ωρα που ακριβως θελω. Αναχωρηση 6:00 και αφιξη 9:00. Super αν και ειμαι ετοιμος για τυχον καθυστερησεις αρκει να μην φαμε ολη τη μερα στα αγωγια γιατι δεν εχω και πολλες ημερες στο Ασουαν. Εν παση περιπτωσει .... εγω θα το κλεισω απο τωρα το μπιλιετο.

@IrisAthens ευχαριστω για τις ινφο σου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.389
Μέλη
40.025
Νεότερο μέλος
dimi.g

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα