Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

gt13

Member
Yorgo επειδή έχεις ταξιδέψει παρα πολύ, πες μου αν μπορείς καποια -ες χώρες που οι άνθρωποι είναι μεν φτωχοί (οπως πχ κατα κανόνα στην Αίγυπτο) αλλά δεν είναι έτσι όπως περιγράφεις. Δηλαδή να κοιτάνε να σε κλέψουν, να σε ρίξουν, να σε ξεγελάσουν

Επίσης συγκεκριμένα, έχεις δεί καμιά αραβική-μουσουλμανικη χώρα που ΔΕΝ είναι έτσι;;;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Yorgo επειδή έχεις ταξιδέψει παρα πολύ, πες μου αν μπορείς καποια -ες χώρες που οι άνθρωποι είναι μεν φτωχοί (οπως πχ κατα κανόνα στην Αίγυπτο) αλλά δεν είναι έτσι όπως περιγράφεις. Δηλαδή να κοιτάνε να σε κλέψουν, να σε ρίξουν, να σε ξεγελάσουν

Επίσης συγκεκριμένα, έχεις δεί καμιά αραβική-μουσουλμανικη χώρα που ΔΕΝ είναι έτσι;;;
Καμία χωρα δεν έχω δει με τη συμπεριφορά των Αιγυπτίων, not even close.

Αραβική χωρα ειναι και η Ιορδανία, δεν ηταν έτσι, μάλλον το εντελώς αντίθετο. Αραβική ειναι και η Τυνησία, δεν είχαμε ιδιαιτερα θέματα. Δεν εχω δει άλλη χωρα που φύλακας αρχαιολογικου χωρου να πετάγεται να κανει το φωτομπομπερ στις φωτογραφίες σου και να σου λεει "αν δε μου δώσεις τόσα θα ειναι η μούρη μου σε όποια φωτογραφία προσπαθήσεις να βγαλεις".

Πιο φτωχές χωρες απο την Αίγυπτο με αξιοπρεπεστερους ανθρωπους; Ε... όλες. Στην Αϊτή, τη Δημοκρατία του Νίγηρα, την Καμπότζη, το Νεπαλ, το Κιργιστάν, την Αιθιοπία, τη Βολιβία, την Ινδία, , τη Γουατεμάλα, τη Μαυριτανία δεν εχεις θεμα με το 90% των επαφών που έχεις, ειναι αξιοπρεπείς κατά κανόνα οι άνθρωποι.

AlexFocus

Member

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Καμία χωρα δεν έχω δει με τη συμπεριφορά των Αιγυπτίων, not even close.

Αραβική χωρα ειναι και η Ιορδανία, δεν ηταν έτσι, μάλλον το εντελώς αντίθετο. Αραβική ειναι και η Τυνησία, δεν είχαμε ιδιαιτερα θέματα. Δεν εχω δει άλλη χωρα που φύλακας αρχαιολογικου χωρου να πετάγεται να κανει το φωτομπομπερ στις φωτογραφίες σου και να σου λεει "αν δε μου δώσεις τόσα θα ειναι η μούρη μου σε όποια φωτογραφία προσπαθήσεις να βγαλεις".

Πιο φτωχές χωρες απο την Αίγυπτο με αξιοπρεπεστερους ανθρωπους; Ε... όλες. Στην Αϊτή, τη Δημοκρατία του Νίγηρα, την Καμπότζη, το Νεπαλ, το Κιργιστάν, την Αιθιοπία, τη Βολιβία, την Ινδία, , τη Γουατεμάλα, τη Μαυριτανία δεν εχεις θεμα με το 90% των επαφών που έχεις, ειναι αξιοπρεπείς κατά κανόνα οι άνθρωποι.
Αντίστοιχοι και οι Μαροκινοι, οι Ιορδανοι ούτε κατά διάνοια..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αντίστοιχοι και οι Μαροκινοι, οι Ιορδανοι ούτε κατά διάνοια..
Δεν είχα τόσο κακές εμπειρίες στο Μαρόκο. Ναι είχε επαίτες πολύ επίμονους, είχε και απατεωνίσκους αλλά δε χρειαζόταν να τσακωθώ σε κάθε λεωφορείο, σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε μνημείο, σε κάθε ταξί, σε κάθε τσεκιν. Για μένα η Αίγυπτος είναι η πιο εξαντλητική χώρα στον κόσμο. Καλά οι Ιορδανοί είναι ντροπή μας που τους έχουμε βάλει καν στην συζήτηση.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Δεν είχα τόσο κακές εμπειρίες στο Μαρόκο. Ναι είχε επαίτες πολύ επίμονους, είχε και απατεωνίσκους αλλά δε χρειαζόταν να τσακωθώ σε κάθε λεωφορείο, σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε μνημείο, σε κάθε ταξί, σε κάθε τσεκιν. Για μένα η Αίγυπτος είναι η πιο εξαντλητική χώρα στον κόσμο. Καλά οι Ιορδανοί είναι ντροπή μας που τους έχουμε βάλει καν στην συζήτηση.
Ναι οι Ιορδανοι εξαιρετικοί, τους συζητάμε μόνο και μόνο επειδή μιλήσαμε για Άραβες. Στην Αίγυπτο στο μπαρ 5αστερου ξενοδοχείου πούλησαν στον έφηβο γιο μου νερό δήθεν εμφιαλωμένο που ήταν ανοιχτό, προφανώς βρύσης. Ανεκδιήγητοι οι άνθρωποι.. Όμως υπέροχη η Αιγυπτος, κρατάω αυτό..

jimp

Member
Γυρίσαμε κι εμείς.

Βιζα επιτόπου χωρίς καμία προετοιμασία, τσακ μπαμ. Δίπλα ακριβώς (μεσα στο αεροδρόμιο εννοω) εχει ανταλλακτηριο με εξαιρετική ισοτιμία.

Εντυπώσεις λοιπόν απο την τρίτη μου φορά στην Αίγυπτο κι έχοντας ακούσει απο φίλους ότι ο Σίσι εχει στρώσει τα πράγματα:
- Ναι , υπάρχει διαφορά στην καθαριότητα και στις υποδομες/συγκοινωνίες. Παρόλα αυτα η χώρα εξακολουθεί να ειναι πενταβρωμικη
- Ατελείωτη δυναμική για τουρισμο που δεν αξιοποιείται στο παραμικρό. Το πρόβλημα δεν ειναι η ασφάλεια ειναι οι κατοικοι: βλαχοπονηροι, αντιεπαγγελματιες, αγενείς, απατεώνες, αναξιόπιστοι, στην καλύτερη αδιάφοροι. Καταστρέφουν το ίδιο τους το προϊόν, η χώρα έπρεπε να ειναι τοπ10 παγκοσμίως σε αφίξεις
- Ατελείωτα παιδιά παντού. Η χώρα εχει 2.2 εκ γεννήσεις ετησίως, παρότι ο αριθμός παιδιών ανά γυναίκα εχει πέσει απο το 5 (!) που ηταν στα 80ς στο 2.9
- Η συνδιαλλαγή ακόμη και με απλούς περαστικούς ειναι τόσο δυσάρεστη που το σκέφτεσαι για να ξανάρθεις. Καταστηματαρχη ρώτησα ( δε δουλευε παντού η esim) αν υπάρχει μετρό κοντά , μου ειπε ψέμματα πως οχι, φώναξε ένα φίλο του με αμάξι που επέμενε να τον πάρω ως ταξί επειδή "το πιο κοντινό μετρό ειναι 5χλμ μακριά ". Τον αγνόησα, περπατησα 2 τετράγωνα και ω τι θαύμα ειχε σταθμο μετρό
- Τραγικό μεσα στα μουσεία να σου λενε μην πληρώσεις είσοδο και ψου ψου έλα να σε βάλω μυστικά να μου δώσεις μπαξισι
-Κάθε συναλλαγή τραγωδία. Φωνάζω uber και μου γράφει ο τύπος για διαδρομή που η εφαρμογή έλεγε 1,5€ "δώσε 10 αλλιώς δε σε παω"
-Έκλεισα ξενοδοχειο με δωρεάν pickup απο το αεροδρόμιο. Μου ζήτησε φωτογραφία μας, αριθμό πτήσης κλπ λεω σοβαρός θα είναι. Ε άργησε 2 ωρες!!!

-Πολύ ωραίο μαγαζί με γυναικεία παπούτσια, μάρκα PIXI (απο την Αλεξάνδρεια ειναι η αλυσίδα) οι μπότες που στην ελλαδα κάνουν 100-140 ευρώ έκαναν 60, τις πήρε όλο χαρά η κοπελα μου. Πήγαν να την κλέψουν στο ταμείο κι επιπλέον το κουτί στο οποίο έβαλαν τις μπότες ηταν θεοβρώμικο. Μιλαμε για ΑΚΡΙΒΟ μαγαζί στο Ζαμαλεκ.

-Μέσα στις πυραμίδες ψεύτικοι τύποι με και καλά ταυτότητα σου ζητάνε το εισιτηριο για να σου πουν ότι ειναι λάθος και πρεπει να πληρώσεις πρόστιμο. Άλλοι παριστάνουν τους αστυνομικούς. Η ξεναγος κακά Αγγλικά, θύμωσε που δε θέλαμε να παμε να δουμε παπυρους και σουβενίρ (της τα είχα πει εκ των προτέρων ότι δε θέλω τιποτε απο αυτα), μουτρωσε και ηταν διεκπεραιωτικη

-Έκανα κράτηση σε ξενοδοχείο φτάνω 4 το πρωί και ΜΕΤΑ το τσεκιν ο τύπος άλλαξε την κρατηση και με χρεωσε 40% παραπάνω. Μιλάω με τη booking και μου λεει "εσείς ζητήσατε τροποποίηση, χρησιμοποιήθηκε το pin της κράτησης σας". Το οποίο μου ζήτησε ο τύπος και καλά για το τσεκιν και πήρε φωτογραφία την κράτηση απο το κινητό μου. Εγώ μια φορά δε ζήτησα καμία τροποποίηση.

- Εντάξει στο δρόμο πρέπει να εχεις τρελή υπομονή για να μην τους κοπανησεις. Θεωρώ πως βελτιώθηκα, πρώτη φορά δεν έπαιξα ξύλο στην Αίγυπτο.

- Για Αλεξάνδρεια εχει ημερήσιο τουρ απο Καιρο που αγοράζεις οπουδηποτε με 35 δολαρια/άτομο, πριβε. Κανει στασεις σε ολα τα σημαντικά . Φάγαμε του σκασμού φρεσκοτατα ψάρια και θαλασσινά με 12€/ατομο στο fish market.

Από τα ξενοδοχεία που μείναμε ευχαριστημένοι (πολυ) μείναμε απο το Spire West, πολυ καλό vfm.
Αυτό με το ταξί το έχω ακούσει και με άλλους αλλά δεν μου έτυχε εμένα.

Για εμένα το πιο ενοχλητικό στην συμπεριφορά τους είναι πως για όλα, αλλά για όλα όμως ζητάνε tip και πίσω από την όποια ευγένεια τους κρύβεται η επιμονή τους να πάρουν tip.

Στο Ασουάν πρώτα και έπειτα και στο Λούξορ, μας βρήκε τύπος, μόλις είχαμε βγει από το κρουαζιερόπλοιο, και υποδύθηκε τον σεφ του πλοίου πως δήθεν πάει να πάρει από την αγορά μπαχαρικά και μας είπε να τον ακολουθήσουμε να πάμε για ένα καφέ σε ένα μαγαζί , που τελικά ήταν φίλος του. Εμείς ψάχναμε μέσο μεταφοράς στο Άμπου Σιμπέλ. Το κατάλαβε και μας κανόνισε ενώ μας έλεγε να μην πούμε τίποτα στο πλοίο σε κανέναν.

Εν τω μεταξύ εμείς τον καταλάβαμε απλά είμαστε μαζοχες και παίζαμε.
Το ίδιο έγινε και στο Λούξορ.

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Πιστεύω αυτοί το κάνουν και το ζουν, το νιώθουν, θέλουν να κάνουν την απατεωνια τους και θα νιώσουν καλύτερα μόλις το κάνουν.

@Yorgos ξεναγό ποια έκλεισες; Και η δική μου είχε ένα θέμα με τα αγγλικά της, αυτή που είχα βρει μόνος μου, αλλά οκ δεν με ενόχλησε.

Spire west όντως πολύ καλό και εκτός από όλα τα άλλα έχει και πολύ καλό και φθηνό σούπερ μάρκετ δίπλα ( αυτό με την πράσινη πινακίδα) για όποιον ενδιαφέρεται, με τιμές που δεν σε κλέβουν ως τουρίστα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό με το ταξί το έχω ακούσει και με άλλους αλλά δεν μου έτυχε εμένα.

Για εμένα το πιο ενοχλητικό στην συμπεριφορά τους είναι πως για όλα, αλλά για όλα όμως ζητάνε tip και πίσω από την όποια ευγένεια τους κρύβεται η επιμονή τους να πάρουν tip.

Στο Ασουάν πρώτα και έπειτα και στο Λούξορ, μας βρήκε τύπος, μόλις είχαμε βγει από το κρουαζιερόπλοιο, και υποδύθηκε τον σεφ του πλοίου πως δήθεν πάει να πάρει από την αγορά μπαχαρικά και μας είπε να τον ακολουθήσουμε να πάμε για ένα καφέ σε ένα μαγαζί , που τελικά ήταν φίλος του. Εμείς ψάχναμε μέσο μεταφοράς στο Άμπου Σιμπέλ. Το κατάλαβε και μας κανόνισε ενώ μας έλεγε να μην πούμε τίποτα στο πλοίο σε κανέναν.

Εν τω μεταξύ εμείς τον καταλάβαμε απλά είμαστε μαζοχες και παίζαμε.
Το ίδιο έγινε και στο Λούξορ.

Οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Πιστεύω αυτοί το κάνουν και το ζουν, το νιώθουν, θέλουν να κάνουν την απατεωνια τους και θα νιώσουν καλύτερα μόλις το κάνουν.

@Yorgos ξεναγό ποια έκλεισες; Και η δική μου είχε ένα θέμα με τα αγγλικά της, αυτή που είχα βρει μόνος μου, αλλά οκ δεν με ενόχλησε.

Spire west όντως πολύ καλό και εκτός από όλα τα άλλα έχει και πολύ καλό και φθηνό σούπερ μάρκετ δίπλα ( αυτό με την πράσινη πινακίδα) για όποιον ενδιαφέρεται, με τιμές που δεν σε κλέβουν ως τουρίστα.
Κάποιο μέλος μου συνέστησε έναν ελληνοφωνο, τελικά αποφασίσαμε πως προτιμάμε αγγλόφωνο, μας τη σύστησε αυτός. Στις πυραμίδες έλεγε τα βασικά, στο Μουσείο ήξερε πράγματα αλλα βιαζόταν φοβερά και σε κάποια φάση μας ειπε απότομα "ε φτάνει μέχρι εδω, να φεύγω τώρα ". Η δε συμπεριφορα της απέναντι στους ντόπιους ηταν άθλια, ειχε μια επιτηδευμενη ευγένεια σε μας που κόπηκε όταν της είπα ευθέως ότι προτιμώ να δω την ταινία της Μελάνια απο το να πάω σε παπυρομαγαζο.

Τις άλλες μέρες ήμασταν μόνοι, ένα πρωινό την είχαμε.

IrisAthens

Member
Αυτό με το ταξί μας συνέβαινε στο Luxor. Άλλη τιμή έλεγε η εφαρμογή, άλλη ζητούσαν. Αλλά τρομερή διαφορά. Στο Κάιρο δεν μας έτυχε καθόλου.

Αυτό με το είμαι σεφ και πάω να αγοράσω μπαχαρικά επίσης δύο φορές! Ήταν σα να ζούμε την ίδια μέρα αφού μας έλεγαν τα ίδια πραγμάτα δύο συνεχόμενες μέρες δύο διαφορετικοί άνθρωποι.

Αυτό με τους ξεναγούς που βιάζονταν ή που μιλούσαν αγγλικά που δεν καταλαβαίναμε μας έκανε μετά από την πρώτη μας επαφή να πηγαίνουμε σόλο. Βέβαια, ο ξεναγός στην dahabiya ήταν καταπληκτικός! Τι να πω. Τύχη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.028
Νεότερο μέλος
annaefin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom