Κροατία Μαυροβούνιο Πληροφορίες για Μαυροβουνιο - Κροατια

makzax

Member
Μηνύματα
83
Likes
189
Γειά σας, καινούριος στο φόρουμ και ξεκινώ με μερικές ερωτήσεις...

Σχεδιάζουμε οδικό ταξίδι σε Μαυροβούνιο και Κροατία (2 αυτοκίνητα από Αγρίνιο και Πάτρα), διάβασα κάποια σχετικά θέματα και θα ήθελα να ρωτήσω μερικές πληροφορίες. Κατ' αρχήν το πλάνο που έχω σκεφτεί είναι ως εξής: 3 μέρες στην περιοχή Μπούτβα - Κότορ, 2 στο Σπλιτ (με επίσκεψη και στον εθνικό δρυμό Κρκα φυσικά) και 3 στο Ντουμπρόβνικ και την γύρω περιοχή. Ίσως μια ακόμα διανυκτέρευση στην επιστροφή.

Πιστεύω ότι η Αλβανία βγαίνει μονοκοπανιά ώστε να μείνουμε κατευθείαν στην Μπούτβα. Το google maps μου βγάζει περίπου 1ο ώρες και μισή από Πάτρα, αλλά ένα άλλο GPS που χρησιμοποίησαν οι συνταξιδιώτες μου τους βγάζει τουλάχιστον 2 ώρες περισσότερες! Δεν ξέρω γιατί, της google νομίζω είναι πιο αξιόπιστο, ίσως το άλλο να μην έχει την Ιόνια οδό που είναι φρέσκια;

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω και με ενδιαφέρει είναι το τι παίζει με τις παραλίες, μια και η συγκεκριμένη εκδρομή κανονίστηκε και με το σκεπτικό ότι θα κάνουμε και μπάνια. Εντάξει, δεν περιμένω να είναι σαν τις δικές μας, διάβασα όμως κάποια σχόλια που ήταν αρκετά αρνητικά και με προβλημάτισαν. Είναι όντως βρώμικες και άχαρες; Σε φωτογραφίες που έχω δει πάντως δεν μου φαίνονται άσχημες...

Θα μας ενδιέφεραν επίσης και ορειβατικές - περιπατητικές διαδρομές στην περιοχή του Κότορ στο Μαυροβούνιο και στο φαράγγι Τάρα, αν γνωρίζει κάποιος να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα.

Και ένα τελευταίο, πολύ ακριβά μου τα βγάζει στο booking για Κροατία, είναι δυνατόν να έχουν σχεδόν όλα τα καταλύματα εκατοντάδες !!! ευρώ; Ακόμα και στο Mlini που κοίταξα λίγο, το πιο φθηνό είναι 60-70 ευρώ την βραδιά. Ίσως τσεκάρω και Airbnb.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Ο κολπος του κοτορ ειναι ομορφος να τον βλεπεις, αλλα απογοητευτικος για να κανεις μπανιο. Η θαλασσα βρωμικη, ρωτησα καποιον ντοπιο που πρεπει να παω για να ειναι λιγο πιο καθαρη και μου προτεινε το Tivat απο την αλλη μερια του Kotor, 8 χλμ. μακρια.
Ωραια παραλια εχει το Bar, τεραστια με ξαπλωστρες και ομπρελες και δεντρα σε ολο το μηκος της τοσο πυκνα, ωστε εχεις δροσια ολη μερα.
Το ιδιο ισχυει και για το Zadar.
Στο Split, στο μεγαλυτερο κομματι θαλασσας δεν υπαρχει παραλια, αλλα τσιμεντο.
Στα νησια βεβαια εχει πολλες, παρα πολυ καλες.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.173
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Εγώ έκανα το Γιάννενα - Mlini μονοκοπανιά πέρυσι το Σεπτέμβριο και νομίζω ότι και το Αγρίνιο - Budva που θα κάνεις εσύ βγαίνει επίσης άνετα. Στη διαδρομή μου έκανα μπάνιο στο Sveti Stefan του Μαυροβουνίου και ήταν πολύ όμορφα. Μπάνιο έκανα επίσης στο νησί Brac (που ήταν φοβερά), στους καταρράκτες Krka (επίσης φοβερά) και στον κόλπο του Κοτόρ, που μπορεί να μην ήταν φοβερά, αλλά ήταν "ατμοσφαιρικά". Στον κόλπο του Κοτόρ επίσης μπορείς να κάνεις και καγιάκ και να το απολαύσεις εξίσου όσο και το μπάνιο.
Για το φαράγγι δεν γνωρίζω να σου πω κάτι.
Εγώ είχα μείνει στο Mlini. Αν δεν βρίσκεις εκεί μπορείς λίγο να ψάξεις στο Trebinje της Βοσνίας που είναι πολύ κοντά στο Dubrovnik και έχει πιο οικονομικά καταλύμματα.
Τα παραπάνω τα έχω περιγράψει και σε ιστορία. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα αν θέλεις.
Καλά να περάσεις.
 

makzax

Member
Μηνύματα
83
Likes
189
Σας ευχαριστω πολυ, το προγραμμα οριστικοποιειται σιγα σιγα και ηδη εκλεισα διαμονη για Μπουντβα. Grerena εχω διαβασει την ιστορια σου και εχω αντλησει ωραιες ιδεες! Θυμασαι μηπως ποσα ειχατε δωσει για να περασετε με το πλοιο στο νησι απο το Σπλιτ;
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.173
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Αγαπητέ @makzax δυστυχώς δεν θυμάμαι το κόστος εισιτηρίου του κάθε ατόμου. Συμβουλεύτηκα όμως τις σημειώσεις μου οι οποίες λένε ότι τα εισιτήρια του καραβιού από Split για Supetar (λιμάνι στο Brac) ήταν συνολικά για όλους μας 308,50kuna (δηλ. περίπου 40€). Είμαστε 2 ενήλικες, 2 έφηβοι και η μικρή μας (δηλ. 5 άτομα) και το αυτοκίνητο μαζί. Η μικρή σίγουρα είχε έκπτωση, αλλά μπορείς να υπολογίζεις περίπου 7€ το άτομο. Αντίστοιχες τιμές είχε και το πλοίο από το άλλο λιμάνι (το Sumartin) για Makarska.
Θυμάμαι όμως ότι τις τιμές τις είχα ψάξει στο site της Croatia ferries. Δες το και εσύ.
 

makzax

Member
Μηνύματα
83
Likes
189
Επανέρχομαι μετά από τόσους μήνες :p για να γράψω ότι το ταξίδι έγινε με μεγάλη επιτυχία, είδαμε πολλά και περάσαμε υπέροχα! Σαφώς καλύτερη η Κροατία από το Μαυροβούνιο το οποίο έχει πλήρως εμπορευματοποιηθεί (το Κότορ πάντως υπέροχο). Θέλω να βρω χρόνο να τα γράψω αναλυτικά σε κάποια ιστορία... ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom