Βουλγαρία Πληροφορίες για Μπάνσκο

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Μετά την Πρωτοχρονιά , κάποιοι φίλοι σκέφτονται να πάνε για σκί στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Μας είπανε ότι είναι πολύ οικονομικά και ίσως να πάμε και εμείς μαζί τους ( και να ξεχάσουμε την Κεντρική Ευρώπη , καθώς τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα για εκεί) Η σκέψη είναι να πάμε με τα αυτοκίνητά μας ( γλιτώνουμε αεροπορικά και ενοικίαση αυτοκινήτου). Μήπως έχει πάει κανείς σας και ξέρει να μου πεί περισσότερες λεπτομέρειες? Αξίζει ή θα πάμε και θα μιζεριάσουμε? Είδα στο internet ότι έχει πολύ καλές πίστες , τα καταλύματα όμως πως είναι? Η κατάσταση των δρόμων? Είναι ασφαλές να πάει καποιος με το αυτοκίνητό του ή όχι? Δεκτή οποιαδήποτε πληροφορία. Βορειοελλαδίτες φίλοι περιμένω τα φώτα σας!!!
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Καλά , μόλις είδα ότι υπάρχει ολόκληρο θέμα με το Μπάνσκο. Τέλος πάντων , διάβασα όλο το τόπικ και λύθηκαν αρκετές απορίες μου . Πάντως αν κάποιος άλλος έχει κάτι νεότερο να προτείνει , δεκτή κάθε πληροφορία
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η κατάσταση των δρόμων δεν είναι και άψογη γι αυτό θα σου πρότεινα να πας από τα σύνορά στη Δράμα, κάνεις μόνο 50 χλμ, μέσα στη Βουλγαρία, ενώ από Σέρρες κάνεις 120χλμ περίπου. Και φυσικά οδηγείτε με προσοχή και με χαμηλές ταχύτητες. Τώρα με την Εγνατία αξίζει να κάνεις τα παραπάνω χλμ σε ελληνικό έδαφος. Οι πίστες είναι καλύτερες από τις ελληνικές, αλλά μικρότερες από άλλες ευρωπαϊκες, πρόκειται για ένα χιονοδρομικό μεσαίου μεγέθους, (τα ελληνικά τα έκριναν οι φίλοι μου ως μικρού μεγέθους) τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει οι σκιέρ της παρέας που είχαν εμπειρία από ευρωπαϊκές πίστες. Αν πάτε δίπλα στο λιφτ όπου βγάζουν τις κάρτες ανάβασης υπάρχει ένα συνήθως άδειο γραφειάκι όπου αγοράζετε μια ασφάλεια έναντι ενός ευτελούς ποσού, γιατί αν κάτι συμβεί και χρειαστείτε οποιοδήποτε είδους βοήθεια, τότε σας ζητούν γύρω στα 600 ευρώ για να σας κατεβάσουν από το βουνό και να σας δει ο γιατρός τον στραμπουληγμένο σας αστράγαλο. Το χωριό έχει μια κάποια αρχιτεκτονική, αλλά στα πέριξ πολύ κτίσιμο βρε αδελφέ. Και τα μαγαζιά πολύ μέτρια, τουλάχιστον όσο αφορά τη διακόσμησή τους η οποία το έπαιζε πολύ ρουστίκ. Η φτώχια ήταν εμφανής. Αυτές οι πληροφορίες βέβαια είναι προ διετίας, ίσως να έχει κάποιος πιο φρέσκιες. Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το Hotel Katarino www.hotelkatarino.com το οποίο ήταν εξαιρετικό και το οποίο το είχαμε κλείσει μόνοι μας. Είχε πισίνα εσωτερική και εξωτερική, πολλά χαμάμ κλπ που μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι ένοικοι δωρεάν, αρκετά καλές τιμές σε μασάζ και περιποίηση προσώπου κλπ. Η τιμή περιλαμβάνει και πρωϊνό και βραδινό μπουφέ. Η θέα του προς τα βουνά ήταν υπέροχη, μπορούσες να πάρεις ποδήλατα ή να κάνεις ιππασία. Η θέση του ήταν έξω από την πόλη, αλλά είχε πουλμανάκι κάθε τέταρτο για τις πίστες. Φυσικά είχε φυλασσόμενο πάρκιν και όταν πηγαίναμε στην πόλη του Μπάνσκο αφήναμε το αυτοκίνητο σε έτερο πάρκιν. Γενικό συμπέρασμα: Περάσαμε καλά και εμείς οι υπόλοιποι που δεν κάναμε σκι λόγω του ότι λιώσαμε σε πανέμορφα σπα, σε λογικές τιμές. Η θέα του ξενοδοχείου ήταν άπαικτη. Αυτοί που έκαναν σκι χαρήκαν καλύτερες πίστες από τις ελληνικές και γενικά το κόστος ήταν αναλογικά προς τις παροχές χαμηλότερο από το αντίστοιχο ελληνικό. Όμως δεν ήταν κανένας συναρπαστικός προορισμός. Η όλη περιοχή είναι ένα πολύ όμορφο οροπέδιο με τα ψηλά βουνά της οροσειράς της Ροδόπης να δεσπόζουν στο τοπίο το οποίο συστηματικά το υποβαθμίζουν κτίζοντας θηριώδη ξενοδοχεία στο πουθενά. Φοβερή ανοικοδόμηση. Οπότε ενδεχομένως να υπάρχουν και πιο καινούργια ξενοδοχεία από αυτό που σου προτείνω. Το βουλγάρικο σέρβις είναι πολύ μέτριο, ακόμη είναι πολύ πίσω τουριστικά οι άνθρωποι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
To τόπικ μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης...
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Pinelopi, εμείς θα πάμε στο Μπάνσκο αρχές Νοεμβρίου. Θα πάμε με δικό μας αυτοκίνητο. Ξενοδοχείο έχουμε βρει ένα που θα κλείσουμε, με 42? το δίκλινο το οποίο έχει πάρκινκ και εσωτερική πισίνα και πρωινό. Περισσότερες πληροφορίες θα σου δώσω στο γυρισμό. Απότι βλέπω δεν βιάζεσαι μιας και θα πας αρχες του Ιανουαρίου.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Λοιπόν, θα υπάρξουν κάποιοι που θα σου πουν ότι το Μπάνσκο δεν είναι καλό σε σχέση με άλλα μέρη της Ευρώπης κλπ, κλπ. Αυτό βέβαια είναι αλήθεια αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το Μπάνσκο είναι ένας πολύ αξιοπρεπής προορισμός και μάλιστα πολύ οικονομικός. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μην πάτε. Τα ξενοδοχεία είναι καλά, το φαγητό στη Βουλγαρία είναι επίσης καλό και θα μπορέσετε να έχετε πολύ καλές παροχές με πολύ λίγα λεφτά. Υπολόγισε ότι για να φάνε δύο άτομα του σκασμού σε πάρα πολύ καλό εστιατόριο, 15 ευρώ φτάνουν και περρισεύουν. Με 20 ευρώ μπορείς να αγοράσεις πρόγραμμα σε spa. Γιατί να μην πάτε λοιπόν, εφόσον δεν θέλετε να δώσετε πολλά χρήματα;
Τώρα αναφορικά με τους δρόμους, πάρτε έναν χάρτη από τα σύνορα και φύγετε γραμμή για Μπάνσκο. Είναι πολύ εύκολο, παίρνετε τον Ε79 και σε κάποιο σημέιο στρίβετε. Βέβαια, ο δρόμος τους είναι χάλια (χειρότερος από τα Τέμπη φαντάσου) και δεν φωτίζεται πουθενά, ούτε στις παρακάμψεις. Επιλέξτε να ταξιδέψετε μέρα και φυσικά μέσα στις κατοικημένες περιοχές να τηρείτε τα όρια ταχύτητας γιατί είναι βέβαιο ότι θα σας σταματήσει αστυνομικός. Αν συμβεί αυτό, εκείνος θα αρχίσει να σας λέει ότι θα σας πάρει το δίπλωμα και τα σχετικά. Κάντε τους φοβισμένους και προτείνετε να του δώσετε κάποια χρήματα. Κοινώς λαδώστε τον. Δώστε του περίπου 50 λέβα (25 ευρώ είναι).
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Τανια, μιας και πήγες από ότι κατάλαβα πρόσφατα στη Βουλγαρία. Πρέπει να κάνουμε συνάλλαγμα; Ευρώ παίρνουν;
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Στο Μπάνσκο ναι. Στα σύνορα βέβαια μπορείς πολύ γρήγορα και εύκολα να κάνεις συνάλλαγμα, πράγμα που θα σου πρότεινα. Στο δρόμο θα βάλετε βενζίνη ή μπορεί να χρειαστείτε κάτι. Άσε που είναι εύκολο να υπολογίζεις και τα ευρώ. Τα λέβα είναι ακριβώς τα διπλάσια από τα ευρώ, πχ. 10 λέβα είναι πέντε ευρώ.
 

AleGE

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικός στο Θιβέτ
Στο Bansko τα ευρω περνάνε κανονικά σε όλα τα μαγαζιά αλλά θα πρότεινα καλού κακού να έχετε μαζί σα και μερικά λέβα μην την πατήσετε σαν και μένα που χρειάστηκα να βάλω βενζίνη στο Bansko και στο βενζινάδικο δεν έπαιρναν ούτε κάρτες ούτε ευρω και αναγκαστικά κατέβηκα Blagoevgrand για να γεμίσω .
Για ξενοδοχείο δες και αυτό http://www.hoteledelweiss.org/ είναι καλό .
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάλλον αυτό θα κάνω. Θα έχω και μερικά λέβα μαζί μου για καλό και για κακό.
 

davidcas

Member
Μηνύματα
38
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Ας παραθέσω κι εγώ κάποιες εμπειρίες και προτάσεις για το Bansko.

Πήγα σχεδόν στο τέλος της χιονοδρομικής season οπότε δεν είχε πού κόσμο. Το χιόνι δεν ήταν καλό όλες τις μέρες. (Φέτος νωρίτερα).

Το χιονοδρομικό είναι σαφως καλύτερο απο τα δικά μας, αλλα δεν φτάνει ένα Αυστριακό. Αξίζει όμως τα 27 ευρώ την ημέρα που σκας (όχι σαν τα 30 του παρνασσου).

Ο δρόμος απο προμαχώνα μέχρι Bansko είναι απελπισία. 3 Νταλίκες να σου κάτσουν μπροστά, κάηκες. Μονή λωρίδα ανα κατεύθυνση σχεδόν σε όλη την διαδρομή. Τουλάχιστον το οδόστρωμα ειναι αξιοπρεπές.

Το χωριό βρίσκεται σε οικοδομικό οργασμό. Χτιζουν παντού, χωρίς ακόμα να έχουν φτιαχτεί δρόμοι. Μου φάνηκε ότι χτίζουν σε παλιό ρέμα γιατι πολύ βότσαλο έβλεπα.

Οι δρόμοι απο το σημείο που είναι η γόνδολα και πάνω είναι τραγικοί! θέλει jeep. Ίσως φέτος να χουν ρίξει καμια άσφαλτο.

Φαγητό θα βρει κανείς για όλα τα βαλάντια. Και το πανάκριβο τουριστικο, και το τρωω-με-20-λεβα-και-σκαω σε καποια στενάκια (1 ευρω=2 λεβα).

Τα μαγαζιά που νοικιάζουν εξοπλισμό έχουν κάπως αγενείς υπαλλήλους. Λες και σου κάνουν χάρη... Αν τους πεις να δοκιμασεις 3ο ζευγαρι μπότες ετοιμοι είναι να στις φέρουν στο κεφάλι.

Προσοχη στο κατάλυμα που θα κλείσετε. Όχι τόσο στην ποιότητα του, αλλα στο πως θα το βρείτε. Μερικά δεν έχουν καν πινακίδα (οπως το δικό μας). Αν δεν είχαμε βουλγάρα στην παρέα, θα τρώγαμε σκατοφσκι που λεει και το γνωστο ανέκδοτο. Περασαμε έξω απο το συγκροτητα που μέναμε 10 φορές αλλα που να καταλάβουμε ότι ειναι αυτο... μια απλή πολυκατοικία. Όταν ρωτήσαμε την οικοδεσποινα γιατι δεν έχει πινακίδα μας απάντησε " Ε σιγά σιγά..."

Τα δωμάτια είναι κατα κανόνα καινούργια. Τα περισσότερα δεν είναι σε ξενοδοχεία, αλλά σε πολυκατοικίες. Δηλαδή ούτε reception, ουτε πρωινο. Πρόκειται για studios ή δυάρια, ζεστά και με όλα τα κονφορ. Δωρεαν δορυφορική, πλήρεις ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Ασανσερ δεν έχουν μόνο. Ε με 30 ευρώ το δίκλινο τι περιμένεις... (ειμαι και τσίπης τρομάρα μου).

Με λίγα λόγια, αξίζει για όποιον αγαπάει το σκι. Να το προτιμήσετε.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Να ρωτήσω κάτι ακόμα τους φίλους που πήγαν πρόσφατα .Χρειαζόμαστε βίζα για Βουλγαρία? Πρέπει να έχουμε διαβατήριο ή μπορούμε να περάσουμε και με την ταυτότητα ( νεου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες)? Το αυτοκίνητο χρειάζεται κάποια ειδικά χαρτιά ή όχι? Το δίπλωμα το δικό μου είναι το ρόζ όμως του συζύγου μου ειναι από τα παλιά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.658
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom