Ιταλία Πληροφορίες για Σικελία με Ι.Χ.

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Καταρχήν καλός σας βρήκα. Πριν λίγο ανακάλυψα το πολύ όμορφο site σας.
Σκέφτομαι να πάω ταξίδι αρχές Σεπτεμβρίου με το αμάξι μου στην Σικελία. Περίπου για 17-18 μέρες . έχω εμπειρία από παλαιοτέρα μου ταξίδια Ευρώπη με ι.χ και μηχανή. Θα πάω από Ηγουμενίτσα πριντεζι και θα κατεβώ προς τα κάτω. Φυσικά θα κάνω κάμπινγκ. Προσπαθώ να βγάλω το πρόγραμμα. Κάθε πληροφορία δεκτή. (προτεινόμενα κάμπινγκ κλπ)
Σας ευχαριστώ πολύ και καλές διακοπές σε όλους.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.234
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες. Το θέμα σου μεταφέρθηκε στη σωστή ενότητα, αυτήν της Ευρώπης δηλαδή.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πραγματοποιήσαμε οικογενειακώς, την εκδρομή που θέλεις να κάνεις, αρκετά χρόνια πριν. Πήγαμε τελείως απρογραμμάτιστα, κάνοντας κατά κύριο λόγο κάμπινγκ. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα, μα κανένα πρόβλημα.
Θα σου γράψω το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε και είχαμε μια πολύ καλή εικόνα των περιοχών που επισκεφθήκαμε.
Θα επανέλθω συντόμως..
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
stella σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια. εχω βρει κατι ταξιδιωτικα απο κατι παιδια που πηγανε με μοτο αλλα θα ηθελα περισοτερες πληροφοριες. αυτο που ειχα ανησυχια ειναι το θεμα ασφαλειας του αυτοκινητου. αν και νομιζω εμεις ειμαστε πολυ χειροτεροι εδω.
εχω βγαλει ενα προγραμμα αλλα τιποτα τελικο ακομα. ειμαι στο ψαξιμο.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Οι οδηγοί στην νότιο Ιταλία τρέχουν πολύ. Στη Σικελία και κυρίως το Παλέρμο, δεν γνωρίζω αν διδάσκονται σήματα και κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ή αν τα διδάσκονται τα ξεχνούν αμέσως. Μεγάλη προσοχή.
Το πρόβλημα με τις κλοπές, θα σε τυρανήσει. Πάντοτε σε πάρκινγκ, πάντοτε δίπλα του στο κάμπινγκ. ΄Οχι εμφανώς βαλίτσες και σακούλες, αλλά κατά την μετακίνηση, από πόλη σε πόλη, δύσκολα θα το αποφύγετε.
Είναι εφικτή η ενοικίαση αυτοκινήτου και όχι η μεταφορά του δικού σας οχήματος?
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
πραγματικα το μονο που με απασχολει ειναι αυτο. μαλλον θα παρω και μπαγκαζιερα οροφης που ετσι και αλλοιος θα την χρειαζομουνα και θα εχω το εσωτερικο του αυτοκινητου καθαρο απο το παραμικρο..
οταν θα επισκεπτομαστε μερη κοντα στο καμπινγκ θα το αφηνω μεσα και θα πηγαινουμε με την συγκοινωνια οπως παντα κανουμε.
οσο για το αν μπορω να νοικιασω αυτοκινητο απο εκει δεν νωμιζω οτι με συμφερει και ειδικα με ολο τον εξοπλισμο του καμπινγκ που θα εχω συν τα δικα μας πραγματα.
απλα οταν μπορεσεις θα ηθελα να μου πεις αν θυμασαι προτεινομενα καμπινγκ και μερη που αξιζει να δουμε. λεμε να στηνουμε ανα 2-3 μερες σε αλλο μερος. ετσι λεμε τωρα πως θα βγει θα το δουμε.
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Γεια σας και πάλι απο εμένα. Μόλις προχτές γυρίσαμε απο το οδικό μας ταξίδι στην Σικελία. 15 μέρες στην Σικελία και 4 Καλαβρία-Απουλία. Ήταν τέλεια. Όλα πήγαν καλά εκτός από τις 3-4 τελευταίες μέρες που μας τρέλανε ο καιρός με βροχή και κρύο και αναγκαστήκαμε να μείνουμε σε δωμάτιο και όχι στην σκηνή μας (κάναμε κάμπινγκ). Γενικά οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα εκτός την βενζίνη που είχε 1.45-1.5 ευρώ το λίτρο και τα σούπερ μάρκετ που τα ίδια πράγματα έχουν αρκετά φτηνότερα απο εδώ. Ο καπουτσίνο 1.30-1.50. θέμα ασφάλειας πραγματικά κανένα. Το μόνο κακό ήταν ο πραγματικά πολυ επικίνδυνος τρόπος που οδηγούν οι Σικελοί ΟΛΟΙ. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η πραγματικά απαθέστατη και πολύ κρύα συμπεριφορά των Σικελών παντού. Την διαπίστωση αυτή μας την έκαναν και άλλοι τουρίστες (όχι Έλληνες) μάλιστα ένας αυστραλός που ήταν πριν την Σικελία μια βδομάδα Ελλάδα διαπίστωσε τεράστια διαφορά στην φιλικότητα Σικελών –Ελλήνων. Γενικά η Σικελία αξίζει πολύ να την γυρίσεις απο άκρη σε άκρη και η καλύτερη εποχή πιστεύω οτι είναι ο Σεπτέμβρης. Τον Αύγουστο γίνετε χαμός.
Ελπίζω να βρω χρόνο να γράψω περισσότερα και να κατεβάσω καμιά φωτο.
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Καλησπερα Μαρια. Μολις μπορεσω θα γραψω για το ταξιδι γιατι ηταν πολυ ομορφο και γεματο.Οταν ερθετε σπιτι θα δεις και τις φωτο . Γενικα περασαμε πολυ καλα.Καναμε περιπου 2000-2500χλμ μονο στην σικελια και πιστευω οτι ειδαμε τα περισοτερα. Το μονο που δεν ειδαμε ειναι ο βυθος της μιας και δεν καταφεραμε να βρουμε χρονο να κανουμε 1-2 καταδυσεις που θελαμε. Θα μπορουσα να πω οτι εκει που εμεινε η καρδια μας ηταν η siracusa και η piazza duomo.Περασαμε αρκετη ωρα εκει και ενα υπεροχο βραδακι πινωντας μπυρες στα σκαλια της χαζευοντας τον κοσμο.Ειναι εκει που εχουν γυριστει αρκετες σκηνες απο το Malena με εκεινη την ασχημη την Μπελουτσι.Σε εκεινη την πλατεια ο καφες ειχε 2 ευρω και οχι 4 που τον πληρωσα σημερα στην γειτωνια μου γμτ.
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Καλως ηρθατε και καλη προσαρμογη στην καθημερινοτητα!!! Περιμενουμε travelstory με αναλυτικες αναφορες στα camping αν ειναι δυνατον!!
 

KATHERINE

Member
Μηνύματα
25
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη και πάλι !
Διαβασα ότι επισκεφτηκατε περυσι τη Σικελία και μεινατε σε καμπινγκ. Ενδιαφερομαι να μεινω 7 περιπου ημέρες σε κάμπινγκ την περιοδο του Αυγούστου στην ανατολική Σικελια. θα με βοηθουσατε πολυ αν μου προτεινατε κάποια από τα camping που επισκεφτηκατε, διότι από την έρευνα στο Internet δεν λεχω καταλήξει σε ασφαλή συμπερασματα. επίσης αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν είναι δυνατή η κράτηση στα καμπινγκ της Σικελίας.

ευχαριστώ εκ των προτερων!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.770
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom