breraromeos
Member
Aν κ βλέποντας το χάρτη, πολλές φορές έχω μπει κ εγώ στον πειρασμό κ έχω κάνει κάτι τετοιους σχεδιασμούς, συνήθως στο τέλος το συμμαζεύω.
Από την δική μου εμπειρία σε road trip μπορώ να σου πω μόνο ότι σχετικά με τον σχεδιασμό σου:
- Γενικά τα χλμ που έχεις σχεδιάσει ανά μέρα είναι αρκετά αλλά οι ώρες δεδομένων των δρόμων σε ορισμένα σημεία είναι ακόμη περισσοτέρες - Έχεις περίπου 5 ώρες στο αυτοκίνητο ανά μέρα & έχεις βάλει κ 3 στάσεις
- Το μπες-βγες-πάρκαρε σε μια πόλη τρώει αρκετό χρόνο, οπότε σε περιπτωσεις που έχεις βαλει 3-4 πόλεις σε μια μέρα, υπολογισε πόσο χρόνο θα χάσεις & εστίασε σε αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Άλλη αίσθηση έχει μια πόλη αν την περάσεις σε 2-3 ώρες κ άλλο αν διανυκτερεύσεις εκει
- Το Παλέρμο, το οποίο μου άρεσε πολύ, δεν ξέρω αν είναι ιδανική επιλογη για 2 διανυκτερευσεις το καλοκαίρι, σε αυτον τον προγραμματισμό
- Επειδή κ εγώ αλλάζω συνήθως αρκετά ξενοδοχεία, συνήθως υπάρχει μια δυσκολία εαν δεν ειναι 24ωρη reception να συντονίσω την άφιξη με τον εκάστοτε οικοδεσπότη, οπότε πρέπει να τηρήσω το προγραμμα της ημέρας, το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό
-Τσέκαρε σε κάθε πόλη την ZLT (περιοχές, ώρες κλπ)
Γενικά θα σου πρότεινα είτε να εστιάσεις σε μια περιοχή είτε να πας μειώσεις τα μέρη & να βάλεις τις διανυκτερεύσεις στα σημεία ενδιαφέροντος. Ακόμα κ αν πληρώσεις κάτι παραπάνω, θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα που θα έχεις στο τέλος της εκδρομής.
Από την άλλη βλέπω ότι από τις απαντήσεις σου, είσαι αποφασισμένος, οπότε πες μας αν θέλεις κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία.Αν είναι να έβγαζε κάποιος εκτός μια εκ των Modica -Ragusa- Noto , ποια θα άφηνε απ' έξω; Έχοντας δει κάποιος την Ragusa παίρνει αίσθηση του μπαρόκ της Σικελίας; Πάντως don't worry για το αυτοκίνητο, τα περισσότερα που έχεις κατά νου για την Σικελία είναι αστικοί μύθοι.