Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

Μηνύματα
10
Likes
5
Καλησπέρα παιδιά.Ήθελα να μου πείτε που πήγατε τελευταία Ταυλάνδη δηλαδή μετά covid εποχής αν χρειάζεται κάποιο πασο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.Επίσης tips ως προς τα φθηνότερα αεροπορικά και τι μου συστήνετε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Όχι δεν χρειάζεται κάτι, πήγα το καλοκαίρι, μόνο διαβατηριο.
 

dimis87

Member
Μηνύματα
125
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνια
Θα είναι κάποιος παταγια Bangkok την επόμενη βδομάδα ;
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Διαβατήριο ως εγγύηση ζητάνε οι περισσότεροι (άσχετο με τον τύπο διπλώματος).
Σχεδόν όλοι θα σου νοικιάσουν με το απλό δίπλωμα, μη σου πω και άνευ.
Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος θεωρείσαι ουσιαστικά παράνομος, δε θα σε καλύψει καμία ταξιδιωτική ασφάλεια
 

poised

Member
Μηνύματα
862
Likes
6.333
Απ'όσο ξέρω βγάζεις δίπλωμα στην ΕΛΠΑ που έχει ισχύ σε όλο τον κόσμο και διάρκεια 1 έτος.
Δεν ισχύει παντού, είναι ένα μπέρδεμα η όλη κατάσταση.

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι, η ΕΛΠΑ βγάζει της σύμβασης του 1949 αν ζητήσεις ετήσιο και της σύμβασης του 1968 αν ζητήσεις τριετές, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιούν ότι βιβλιαράκια έχουν τυχαία.

Κάποιες χώρες έχουν υπογράψει τη σύμβαση του 49, κάποιες του 68 και κάποιες και τις δύο. Αν πας με του 68 σε αυτές που έχουν υπογράψει μόνο 49 είναι το ίδιο με το να μην έχεις τίποτα. Αν πας με του 49 σε αυτές που έχουν υπογράψει του 68 πάλι τυπικά δεν ισχύει καθώς η διατύπωση λέει ότι αντικαθιστά του 49 για τις χώρες που είχαν προηγουμένως προσχωρήσει σε αυτή.

Επίσης κάποιες χώρες που δέχονται διεθνή μπορούν να απαιτήσουν εθνική άδεια για χρήση συγκεκριμένων τύπων οχημάτων, έχεις δεν έχεις διεθνή.

Στο δια ταύτα όμως.

Η Ταϊλάνδη έχει προσχωρήσει και στη σύμβαση του 49 και στου 68 οπότε ότι και να πάρεις από την ΕΛΠΑ θα κάνει.

Στην πράξη όμως όχι απλά δεν χρειάζεται αλλά είναι πεταμένα λεφτά. Αν σου ζητηθεί κάπου είναι για να σου ανεβάσουν την τιμή στο παζάρι και αν έχεις άδεια οδήγησης οποιοδήποτε τύπου φτάνει, σχεδόν πάντα ακόμα και σε αστυνομικό έλεγχο. Η οδήγηση χωρίς καθόλου δίπλωμα φέρει πρόστιμο μόνο 200baht (βέβαια για τους ξένους μπορεί να ζητήσουν παραπάνω, αυτά πάνε στην τσέπη οπότε ότι θέλουν κάνουν). Αν έχεις δίπλωμα αλλά όχι διεθνές συνήθως φεύγεις από αστυνομικό έλεγχο χωρίς να πληρώσεις τίποτα ή με κανένα μικρό "beer gift", δηλαδή 50-100 baht, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το κόστος έκδοσης από την ΕΛΠΑ ακόμα και αν σε γράφουν κάθε μέρα, κάτι που δεν κάνουν.

Το να οδηγείς χωρίς δίπλωμα δεν είναι επιβαρυντικό σε καμία άλλη περίπτωση παράβασης, ούτε καν σε ατύχημα, φταις δεν φταις. Οδήγηση μεθυσμένος, με υπερβολική ταχύτητα, χωρίς κράνος, αντίθετα στη κυκλοφορία, μιλώντας στο κινητό ή ακόμα και με τα φώτα αναμμένα μέρα, είναι όλα πιο σημαντικές παραβάσεις για τον εκεί νομοθέτη και με (πολύ) μεγαλύτερο πρόστιμο.

Επίσης δεν υπάρχει πουθενά αστική ασφάλιση, είσαι πάντα ανασφάλιστος για τα δικά μας δεδομένα, έχεις δεν έχεις σωστό δίπλωμα. Αν γίνει ατύχημα και φταις πληρώνεις τις ζημιές του άλλου από την τσέπη σου, εκτός αν έχεις δική σου ασφάλιση απ' έξω που απ' ότι έχω δει καλύπτεται από το να έχεις σωστό δίπλωμα στην χώρα σου. Ακόμα και αν φταίει ο άλλος δε σημαίνει ότι θα σε πληρώσει, μπορεί να μην έχει φράγκο (και σίγουρα δεν έχει ασφάλεια) ή μπορεί να μη θέλει, οπότε θα πρέπει να πληρώσεις εσύ τις ζημιές στο δικό σου όχημα. Σε περίπτωση ατυχήματος πρώτα κάλεσε το γραφείο που νοίκιασες, θα βγάλουν άκρη αυτοί για σένα αν είναι τίμιοι αλλιώς μπορεί να μπλέξεις με έξοδα ακόμα και αν δεν φταις.

Με λίγα λόγια, αν ξέρεις να οδηγάς και έχεις δίπλωμα εδώ είσαι κομπλέ για την Ταϊλάνδη χωρίς διεθνές κατά την άποψή μου.

ΥΓ. Επίσης προσοχή στα online εκδοτήρια διεθνούς διπλώματος, αυτά απλά δίνουν μία "ανεπίσημη μετάφραση" στο πρότυπο του ΟΗΕ για να φαίνεσαι τυπικός στον μέσο άσχετο αλλά δεν έχει καμία άλλη νομιμότητα από το να το φτιάξεις το ίδιο πράγμα και μόνος σου. Μόνο η ΕΛΠΑ έχει δικαίωμα να βγάζει νόμιμα IDP για ελληνικές άδειες οδήγησης (δυστυχώς).
 
Last edited:

girl@Wanderlust

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Νότια & Κεντρική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το γύρο του κόσμου!
Καλησπέρα!!

αποφασίσαμε με μία φίλη να κλείσουμε εισιτήρια για Ταυλάνδη τον Μάρτιο για 14 μέρες.
Θέλουμε τα φώτα σας όσοι μπορείτε και έχετε διάθεση να βοηθήσετε.

Φτάνουμε μπαγκοκ, λέμε να πάμε κράμπι μετά πι πι και μετά πουκέτ. Κάπου εκεί θα ήθελα να μπει και το Khao Sok!
Μπαγκοκ υπολογίζουμε 3 βράδια (4 μέρες), πι πι 2 βράδια (είναι πολλά??) και κράμπι/πουκέτ τα υπόλοιπα.

Full moon party αξίζει??
Khao Sok πως ειναι καλύτερα να πάμε? και χρειάζεται να μείνει κανείς και βράδυ για να αξίζει τον κόπο?

Δεν μας ενδιαφέρει τρελλό partying αλλά να έχουμε επιλογές σε μπαράκια, αγορές κλπ.

Αναμένω τα σχόλια και τις σκέψεις σας, ευχαριστώ πολύ!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom