Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

Kouzi_03

New Member
Καλως τον! Γνωμες μαλλον θα ακουσεις πολλες και διαφορετικες. Η δικια μου ειναι να αφησετε τον Βορρα.... Για ενα διημερο δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να κανω μια επιπλεον μετακινηση. Οι μερες ειναι μια χαρα για την πρωτευουσα και για τα νησια ωστε να δειτε και να κανετε πραγματα-εκδρομες σε χαλαρους ρυθμους. Αφου εισαι και με γυναικα μαλλον θα προτιμουσα τις 2 μερες αυτες να τις περνουσα σε ενα πιο μικρο νησι απο τα τοσα πανεμορφα της περιοχης και οχι τοσο τουριστικα μιας και ειναι δεδομενο πως στις υπολοιπες περιοχες που επιλεξατε θα συναντησετε κοσμο. Βεβαια πολυ σημαντικο ειναι και ποιον μηνα σκεφτεστε να πατε...
Θα ειμαστε Μπανγκοκ 18 Φεβρουαριου και γυρναμε στης 6 Μαρτιου. Που αξιζει να μεινουμε, σε ποιες περιοχες και ποια νησια ;

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Καλημερα στην ομαδα, μιας και καινουργιος στο γκρουπ ηθελα να σας συστηθω και ταυτοχρονα να ρωτησω μερικα πραγματα !
Θα παμε με την γυναικα μου Ταιλανδη και θα κατσουμε 16 νυχτες, εχω διαβασει παρα πολλα φορουμ και εχω δει αρκετα βιντεο αλλα ακομα δεν ξερουμε πως να το οργανωσουμε. Για αρχη εχουμε κλεισει να παμε πρωτα Μπανγκοκ και θα φυγουμε απο Πουκετ πισω για Ελλαδα. Λεμε να κατσουμε 3 μερες στην Μπανγκοκ και μετα να παμε προς Αο νανγκ μερια, καθως οι διακοπες μας βασιζονται κυριως στην χαλαρωση και στην θαλασσα. Σκεφτηκα να το κανουμε καπως ετσι : 3 μερες Μπανγκοκ, 2 μερες Τσιανγκ Μαι/Ραι (αναλογα), 5 μερες Αο νανγκ, 2 Πι πι και 4 μερες Πουκετ. Ολες οι προτασεις φυσικα καλοδεχουμενες. Ευχαριστω εκ των προτερων !
Mε τοσες πολλες μερες στη διαθεση σου και πηγαινοντας την ιδανικη εποχη απο πλευρας καιρου γιατι να περιοριστειτε μονο σε Κραμπι, Πουκετ και Πι Πι που "βλεπουν" ολα στην Andaman Sea και να μην πατε και απο την αλλη πλευρα, στον Κολπο της Ταυλανδης και να δειτε επισης Κο Σαμουι?

Kouzi_03

New Member
Mε τοσες πολλες μερες στη διαθεση σου και πηγαινοντας την ιδανικη εποχη απο πλευρας καιρου γιατι να περιοριστειτε μονο σε Κραμπι, Πουκετ και Πι Πι που "βλεπουν" ολα στην Andaman Sea και να μην πατε και απο την αλλη πλευρα, στον Κολπο της Ταυλανδης και να δειτε επισης Κο Σαμουι?
Το σκεφτηκα να παμε, αλλα πως ; Ειδα οτι εχει αεροπλανο απο Μπανγκοκ ή οδικως που ειναι 11-12 ωρες

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Το σκεφτηκα να παμε, αλλα πως ; Ειδα οτι εχει αεροπλανο απο Μπανγκοκ ή οδικως που ειναι 11-12 ωρες
Το Σαμουι, αν δεν εχει αλλαξει κατι, συνδεεται αεροπορικα απευθειας και με Κραμπι και με Πουκετ...

Polly

Member
Καλημερα στην ομαδα, μιας και καινουργιος στο γκρουπ ηθελα να σας συστηθω και ταυτοχρονα να ρωτησω μερικα πραγματα !
Θα παμε με την γυναικα μου Ταιλανδη και θα κατσουμε 16 νυχτες, εχω διαβασει παρα πολλα φορουμ και εχω δει αρκετα βιντεο αλλα ακομα δεν ξερουμε πως να το οργανωσουμε. Για αρχη εχουμε κλεισει να παμε πρωτα Μπανγκοκ και θα φυγουμε απο Πουκετ πισω για Ελλαδα. Λεμε να κατσουμε 3 μερες στην Μπανγκοκ και μετα να παμε προς Αο νανγκ μερια, καθως οι διακοπες μας βασιζονται κυριως στην χαλαρωση και στην θαλασσα. Σκεφτηκα να το κανουμε καπως ετσι : 3 μερες Μπανγκοκ, 2 μερες Τσιανγκ Μαι/Ραι (αναλογα), 5 μερες Αο νανγκ, 2 Πι πι και 4 μερες Πουκετ. Ολες οι προτασεις φυσικα καλοδεχουμενες. Ευχαριστω εκ των προτερων !
Nα προσθέσω κι εγώ τη δική μας εμπειρία. :) Το Chiang Mai πραγματικά αξίζει, αλλά ίσως 2 μέρες να είναι λίγες για να κάνετε αυτή την παράκαμψη. Εμείς μείναμε συνολικά 4 μέρες (2 μέρες στην πόλη και 2 μέρες hiking) και άξιζε. Κάτι που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι το burning season στην ευρύτερη περιοχή, που είναι από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο. Εκείνη την περίοδο οι αγρότες καίνε υπολείμματα καλλιεργειών και δημιουργείται αρκετά έντονη ρύπανση. Εμάς δεν μας ενόχλησε τόσο, αλλά κάποιες μέρες μυρίζαμε τον καπνό στην ατμόσφαιρα όσο ήμασταν εκεί.

annoula

Member
Μπορω να πω οτι και για μενα ειναι ισως η χωρα που μου αρεσε λιγοτερο... οι ντοπιοι δεν μου "ταιριαξαν", ο τουρισμος της μου φανηκε χαμηλου επιπεδου, πολυ πορνεια... κι οχι τιποτα αλλο λογω Ταυλανδης πηρε η μπαλα και τις γυρω χωρες και δεν τις εχω επισκεφθει... πολυ κακως, πρεπει να επανορθωσω.
Γιατί ρε παιδιά έτσι? Και την έχω στο top χωρών που θέλω να πάω. Από άποψη φυσικής ομορφιάς πώς είναι? Φαγητό? Εγώ νόμιζα θα πάω και θα ξετρελαθώ. Την θεωρείτε υπερτιμημένη? Τελείως τουριστική?

Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιατί ρε παιδιά έτσι? Και την έχω στο top χωρών που θέλω να πάω. Από άποψη φυσικής ομορφιάς πώς είναι? Φαγητό? Εγώ νόμιζα θα πάω και θα ξετρελαθώ. Την θεωρείτε υπερτιμημένη? Τελείως τουριστική?
Η Ταϊλάνδη είναι για όλα τα γούστα. Όταν πας πχ Πουκέτ και Μπανγκόκ προφανώς θα πεις ότι είναι άκρως τουριστική, που είναι λογικό. Έχει πάρα πολλά μέρη να πας. Μην το σκέφτεσαι καν

TNS89

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
?
Εννοείται να πας. Αν δεν πας δε θα σχηματίσεις άποψη η ίδια για να ξέρεις. Εμένα δε μου άρεσε πολύ (είχα χτίσει hype για 9-10 και μου βγήκε 7) αλλά εσένα μπορεί να σε ξετρελάνει. Αντίστοιχα δε μου άρεσε το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι γιατί δε με γέμισε εμένα σαν ταξιδιώτη, ενώ άλλοι τα λατρεύουν, ενώ μου άρεσε πολύ η Υπερδνειστερία σαν εμπειρία. Είναι καθαρά υποκειμενικό

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Από φυσική ομορφιά και φαγητό πετάει, τουλάχιστον για τα δικα μου γούστα. Από τοπική κουλτούρα, αντιμετώπιση, διαφορετικό τρόπο ζωής και υπερτουρισμο, εξαρτάται απο το ποικ μέρος της θα επισκεφθείς, αλλά ακόμη κι έτσι ειναι σαφώς πιο έντονο το αποτύπωμα του τουρισμού σε σχέση με γειτονικές χώρες. Εξαρτάται πάντα απο το μέτρο σύγκρισης και τις προσδοκίες σου.

Sugar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
Από φυσική ομορφιά και φαγητό πετάει, τουλάχιστον για τα δικα μου γούστα. Από τοπική κουλτούρα, αντιμετώπιση, διαφορετικό τρόπο ζωής και υπερτουρισμο, εξαρτάται απο το ποικ μέρος της θα επισκεφθείς, αλλά ακόμη κι έτσι ειναι σαφώς πιο έντονο το αποτύπωμα του τουρισμού σε σχέση με γειτονικές χώρες. Εξαρτάται πάντα απο το μέτρο σύγκρισης και τις προσδοκίες σου.

Κι εγώ σαν την @annoula έτσι φαντάζομαι την Ταϋλανδη από φυσική ομορφιά αλλά υπερβολικά τουριστική! Mπορείτε να με βοηθήσετε και να μου προτείνετε πρόγραμμα??

Θέλω τα Χριστούγεννα κάτι τροπικό, εξωτικό για μπάνια και λίγο κοσμοπολίτικο να πάμε οικογενειακώς με 18 και 19χρονα κορίτσια (μετά από 2 ζόρικες και κουραστικές χρονιές Πανελληνίων) 😥
24/12/2026 έκλεισα με μίλια 4 εισιτήρια για Σιγκαπούρη. Επιστροφή δεν έχω κλείσει. Μετά τί?????? Σκεφτόμουν 1 βράδυ Σιγκαπούρη και πτήση για Κράμπι, να πάω Κο Λάντα ή κάποιο νησί (ποιό?) όχι πολύ τουριστικό αλλά να έχει κάποιες παροχές. Να κάνουμε τις εκδρομές μας (ίσως να νοικιάσουμε κανένα ιστιοπλοικό όπως το έχει κάνει κάποιος εδώ που διάβασα, για 3 ημέρες). και μετά να επιστρέφαμε από Πουκέτ μένοντας κανένα βράδυ ή αλλού? Θέλω κάτι mid range luxury, λίγο κοσμοπολίτικο, λίγο αγνό, όχι πολύ τουριστικό. Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο??

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Εγώ δεν μπορω να προτείνω πρόγραμμα, δεν τα εχω πρόσφατα, κάποιος άλλος ισως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εγω σε τουριστικα μερη κινηθηκα, δεν την εξαντλησα και γι' αυτο δεν ειμαι και αφοριστικη. Αλλα οπου κινηθηκα ισχυουν τα παραπανω που εγραψα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.168
Μέλη
40.152
Νεότερο μέλος
reisyldala1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom