Ταξιδιωτική ασφάλεια

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Σημαντική διευκρίνιση: είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού (ΕΕ)
Εάν είσαι κάτοικος Γερμανίας ασφαλίζεσαι στην DKV για 1 χρόνο με 10 ευρώ,αρκεί τα ταξίδια να μην ξεπερνούν τις 8 εβδομάδες συνολικά.

Georgia86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα σας

έχει κλεισει κανεις ασφαλεια ταξιδιου με την booking?

agmi

Member
Καινουργιο ειναι αυτο; Φωτισε με σε παρακαλω στελνωντας τον συνδεσμο (link). Οσο και να ψαξα travel insurance στο booking.com δεν βρηκα τπτ, εκτος απο ενα αρθρο:(

Georgia86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καινουργιο ειναι αυτο; Φωτισε με σε παρακαλω στελνωντας τον συνδεσμο (link). Οσο και να ψαξα travel insurance στο booking.com δεν βρηκα τπτ, εκτος απο ενα αρθρο:(
Καλησπέρα σας , δεν έχω κάποιο λινκ απλά στην κράτηση με ρωτάει αν θέλω να κάνω ασφάλιση και στα notes αφέρει την Zurich insurance

Travelsafe

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma Firenze Pistoia
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, Ινδίες, Ιαπωνία
Δεν δινει επιλογη για Ελλαδα https://www.zurich.com/products-and-services βεβαια εγω μεχρι τωρα ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ απ'το booking δεν εχω κλεισει, μπορει να 'ναι και καινουργιο προιον!
Μην εκπλήσεσαι. Η κάθε ασφαλιστική έχει έδρα σε μία χώρα, διέπεται από τους Νόμους της και ελεγχεται από αυτήν για τη φερεγγυότητα και το σύνομο της λειρουργίας της. Ωε εκ τούτου ασφαλίζει πολίτες μόνιμους κάτοικους της χώρας που εδρεύει όπως και επιχειρήσεις. ΕΑΝ ανοίξει θυγατρικές ή υποκαταστήματα σε άλλες χώρες, τότε τα υποκαταστήματα ελέγχονται και διέπονται από τους νόμους εκείνων των χωρών.
Η ZURICH είναι μία σοβαρή και στιβαρή επιχείρηση, αλλά δεν έχει υποκατάστημα ή θυγατρική στη χώρα μας.

Στις ταξιδιωτικές βλέπετε πχ οτι οι ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχοντας ΕΔΩ έδρα, ζητούν να είσαι Έλληνας πολίτης ή να έχεις μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.
Δεν είναι παράλογο. Μπορεί τα έξοδα νοσηλείας να εκτιμούνται σαν πρόβλεψη συχνότητας και μέσου όρου εξόδων. Ωστόσο υπάρχει η κάλυψη του επαναπατρισμού μετά από κάποια νοσηλεία. Εκεί λοιπόν εκτιμούνται κόστη από διάφορες χώρες στη πατρίδα μας. Γι αυτό πχ δεν δέχονται την ασφάλιση ταξιδιού πχ που ξεκινάει από όποια άλλη χώρα του κόσμου προς μία άλλη. Α) Δεν είναι εύκολα κοστολογήσιμο και Β) Δύσκολο να συνεννοηθούν & συντονιστούν με τις υπηρεσίες άλλων χωρών για την εξυπηρέτηση τέτοιου είδους ασφαλισμένου.

Συμβουλεύω πριν διαβάσετε / "τσιμπίσετε" στις παροχές και τα κόστη τέτοιων sites να κοιτάτε το " Who we are" και την εποπτική αρχή που ελέγχει το φυσικό /νομικό πρόσωπο που τις προσφέρει.
Η ΕΕ έχει ορθολογήσει σημαντικά αυτά τα θέματα είναι αυστηρή και οι επαγγελματίες που πουλάν προϊόντα προσωπικά είτε μέσω διαδικτύου να κινδυνεύουν από μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, μέχρι και στέρηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Ασφαλιστικές & μεσίτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ, δεν λογοδοτούν Νομικά στην ΕΕ δουλεύουν με άλλες αντιλήψεις, νόμους και δεοντολογία ξένες προς τα δικά μας πρότυπα. Δενσημαίνει οτι τα εδώ είναι καλύτερα, αλλά πάντως αυστηρά.

Υπάρχει ο κίνδυνος την ώρα της ανάγκης νε βρεθεί κάποιος εκτεθειμένος ή το τραγικότερο να στέλνονται οικονομικές απαιτήσεις από το εξωτερικό. Όχι συνηθισμένο αλλά καθόλου απίθανο.

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Δεν δινει επιλογη για Ελλαδα https://www.zurich.com/products-and-services βεβαια εγω μεχρι τωρα ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ απ'το booking δεν εχω κλεισει, μπορει να 'ναι και καινουργιο προιον!
Δεν την κλείνεις από το site της Zurich αλλά μέσα από το booking!

Όταν κλείσεις δωμάτιο μετά στο βγάζει σαν επιλογή αν θες να κλείσεις ασφάλεια με της booking. Δεν σου δίνει δυνατότητα να κλείνεις γενικά ασφάλεια ταξιδιού αλλά μόνο για το ταξίδι που έχεις κλείσει δωμάτιο από αυτούς!

Πιο κάτω στα "ψιλά γράμματα" αναφέρει ότι είναι ασφάλιση μέσο της Zurich.

Δεν έχω κλείσει πότε, αν έχει κλείσει κάποιος ή αν έχει κάποια πληροφορία γενικότερα πάνω σε αυτό ας μας πει!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.404
Μέλη
40.040
Νεότερο μέλος
EleniPerou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα