Ταξιδιωτική ασφάλεια

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Ταξιδεύω όσο πιο πολυ μπορώ από θέμα χρόνου και χρημάτων. Πρίν το ταξίδι μου στην Ινδία το 2005 κα λόγω του ότι πήγαινα για πρώτη φορά Ασία, άρχισε να με ενδιαφέρει το κομμάτι της ταξιδιωτικής ασφάλειας. Με λύπη μου ανακάλυψα ότι η ταξιδιωτική ασφάλεια στην Ελλάδα βρίσκετε σε νηπιακή ηλικία ακόμα. Θα ήθελα με την άδεια των administrators να δημιουργήσουμε εδώ ένα χώρο όπου όλοι μας θα μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για είδη και κόστη ταξιδιωτική ασφάλειας. Αναμένω τις προτάσεις σας.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.752
Likes
18.000
Να αναπτύξεις το θέμα διότι και εμένα με ενδιαφέρει....σε τι συνίσταται η ταξιδιωτική ασφάλεια? Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι (φατνάζομαι) τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαστούμε κανά γιατρό στο εξωτερικό και δε θέλουμε να δώσουμε μία περιουσία...

Δε ξέρω αν αυτό που λέω είναι εκτός θέματος :roll: Εμένα πάντως αυτό με απασχολεί για το ταξίδι μου το καλοκαιρινό, όπου σε 3 εβδομάδες στη φύση πολλά μπορούν να συμβούν
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
2 μήνες στην Κίνα
Πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Υποθέτω ότι η ταξιδιωτική ασφάλεια θα έχει να κάνει με δύο διαφορετικά θέματα.
1. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
2. Ασφάλεια σε περίπτωση ληστείας, απώλειας χρημάτων κλπ

Δεν το έχω ψάξει, αλλά από όσα γνωρίζω υπάρχουν επί μέρους ασφαλιστικές καλύψεις σε άλλου είδους συμβόλαια. Δηλαδή, σε ασφάλειες ζωής, μπορεί να υπάρχουν και κάποιες καλύψεις σε περίπτωση προβλήματος στο εξωτερικό (όπως η μεταφορά στην Ελλάδα). Κάποιες πιστωτικές κάρτες, αν κάνεις τα έξοδα του ταξιδιού με αυτές, υποτίθεται ότι προσφέρουν κάποιες καλύψεις.

Φαντάζομαι όμως, ότι εννοείς κάποια πλήρη μορφή ταξιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης. Δυστυχώς, δεν ξέρω περισσότερα.

ΥΓ1 Σε περίπτωση ταξιδιού με το αυτοκίνητο, νομίζω ότι οι ασφαλιστικές προσφέρουν έξτρα κάλυψη και νομίζω ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Ο Dk μάλλον θα γνωρίζει περισσότερα.

ΥΓ2 Δε χρειαζόταν άδεια από τους admins για ένα τέτοιο θέμα.
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Με τον όρο ταξιδιωτική ασφάλεια εννοώ την αποζημίωση - κάλλυψη διαφόρων εξόδων που προκύπτουν από αναποδιές πριν ή κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

Οι ταξιδιωτικές ασφάλειες είναι πολλές και οι παροχές ακόμα περισσότερες. Μιλάω πάντα για ασφάλειες που μπορούμε σαν Έλληνες να αγοράσουμε από το εξωτερικό μια που στην Ελλάδα και ακριβές είναι και σε καλύπτουν για πολύ εξηζητημένα πράγματα ή πράγματα που συμβαίνουν με λιγότερη συχνότητα. Θα παραθέσω μια λίστα του τι πιστεύω ότι μια ασφάλεια θα πρέπει να μας παρέχει:

1. Ασφάλεια ακύρωσης διακοπών
2. Ασφάλεια καθυστερημένων - χαμένων - κατεστραμένων αποσκευών
3. Ασφάλεια καθυστερημένων πτήσεων κατά την οποία χάνουμε την μετεπιβίβαση στην επόμενη πτήση.
4. Ασφάλεια κλοπής προσωπικών αντικειμένων.
5. Ασφάλεια ατυχήματος αλλά και ασθενείας με καλύψεις για νοσοκομείο , φάρμακα, γιατρούς η μικροεπεμβάσεις.
6. Ασφάλεια διακοπής του ταξιδιού μας από αιφνίδιο λόγο ενώ είμαστε στον προορισμό μας.
7. Ασφάλεια επαναπατρισμού σωρού αν συμβεί το μοιραίο.
8. Ασφάλεια ειδική σε όσους θα κάνουν extreme sports στις διακοπές τους.

Στην Ελλάδα όσο εγώ το έχω ψάξει καλύπτουν μόνο νοσηλεία από ατύχημα και όχι από ασθένεια και επαναπατρισμό σωρού καθώς και κάτι ψίχουλα για χαμένες βαλίτσες. Δηλάδή για να σε καλύψουν θα πρέπει συμβεί το χειρότερο. Οι ασφάλειες όμως χρειάζονται και για ατυχίες που δεν θα μας αφήσουν ανάπηρους αλλά για ένα χαμένο connection που σε υποχρεώνει να κάνεις ένα σωρό απρόβλεπτα έξοδα μέχρι την επιβίβαση στην επόμενη πτήση.

Αν έχετε κάνει ποτέ σας ταξιδιωτική ασφάλεια πέστε μας τι θα σας κάλυπτε σε περίπτωση αναποδιάς και κυρίως αν χρειάστηκε ποτέ να ζητήσετε την κάλυψη που σας είχαν υποσχεθεί.
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Εγώ χρησιμοποιώ σε όλα μου τα ταξίδια την 1travelinsurance με έδρα την Αμερική. Είναι οικονομική και έχει όλες τις παραπάνω καλύψεις εκτός των extreme sports. Η σελίδα τους ειναι

http://www.1travelinsurance.com/home_travel_insurance.asp

Χρειάστηκε μια φορά να την χρησιμοποιήσω και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Ήμουν Κρακοβία και λόγω πυκνής ομίχλης ακυρώθηκε η πτήση μου και η Skyeurope δεν μπορούσε να με καλύψει γιατί δεν είναι ΙΑΤΑ και γιατί η πτήση ακυρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας. Ήταν Παρασκευή η επόμενη πτήση τους ήταν Τρίτη και απλά θα με μετέφεραν στην επόμενη πτήση τους. Αυτό σήμαινε 3 μέρες επιπλέον στην Κρακοβία χωρίς κράτηση ξενοδοχείου. Κάλεσα το 24ωρο emergency της ασφαλιστικής μου και σε 2 λεπτά, όσο χρειάστηκε δηλαδή ο υπάλληλος να βρεί το συμβόλαιο μου, μου είπε ότι θα με κάλυπταν με ημερήσια έξοδα 100 δολλαρίων, αυτό δηλαδή που είχα αγοράσει.

Βρήκα ένα ωραιότατο 4άστερο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή στα 90 δολλάρια το βράδυ και το πέρασα στη VISA μου για να έχω και απόδειξη. Στο email μου βρήκα μια φόρμα για το claim και αφού το συμπλήρωσα σκανάρισα αποδείξεις ξενοδοχείου, φαγητών και ταξί για το αεροδρόμιο και τους τα έστειλα. Την επόμενη μέρα έλαβα email που με ενημέρωνε ότι τα παρέλαβαν και ότι σε 15 μέρες θα είχα τα χρήματα στο λογαριασμό τραπέζης που είχα δηλώσει. Σε 15 μέρες έλαβα ένα άλλο email που με ενημέρωναν για την κατάθεση και 2 μέρες μετά τα λεφτά ήταν στο λογαριασμό μου χωρίς καμιά περικοπή και μάλιστα με προπληρωμένα από αυτούς όλων των τραπεζικών εξόδων για το έμβασμα. Τέλος καλό όλα καλά. Ίσως τελικά καλύτερα που ακυρώθηκε εκείνη η πτήση μια που χάρηκα 3 μέρες λιακάδας στην πανέμορφη αυτή πόλη και επισκεύτηκα και το Auschwitz που τόσο πολύ ήθελα αλλά που ο αρχικός χρόνος του ταξιδιού μου δεν το είχε επιτρέψει.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.952
Likes
9.001
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Εγω δεν εχω κανει καποια ασφαλεια ποτε...ισωs να με ενδιεφερε αυτο με τα extreme sports :lol:.
Αυτο που λεs με την ακυρωση πτησηs εχει συμβει στον ξαδερφο μου στη Τζαμαικα λογω τυφωνα. Τα παιδια βρηκαν ξενοδοχειο γιατι δεν τουs αφηναν να μεινουν στο αεροδρομιο και ευτυχωs που ειχε πτηση την επομενη μερα γιατι ηταν στο τελοs του ταξιδιου Κουβα-Τζαμαικα και τα λεφτα τελειωναν..
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Εγω γνωριζω αυτα που ισχυουν στην Ε.Ε αφου τα road trip ηταν στην Ευρωπη.Ολοι μας εχουμε ονομαστικη ευρωπαικη καρτα ασφαλισης υγειας,που την εκδιδει το ασφαλιστικο μας ταμειο.

Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Ως υπήκοος κράτους μέλους της ΕΕ και εάν αρρωστήσετε ξαφνικά ή πάθετε κάποιο ατύχημα κατά το ταξίδι σας σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, στην Ελβετία, στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, μπορείτε να τύχετε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δωρεάν ή με μειωμένο κόστος. Μόνον η περίθαλψη έκτακτης ανάγκης που χρηματοδοτείται από το κράτος περιλαμβάνεται στο σύστημα αυτό και κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες για την παροχή δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σε ορισμένες χώρες η περίθαλψη είναι δωρεάν, σε άλλες χώρες πληρώνετε μέρος των δαπανών, ενώ σε άλλες πρέπει να πληρώσετε όλα τα έξοδα και μετά να υποβάλετε αίτηση για την επιστροφή τους. Συνεπώς, θα πρέπει να κρατάτε όλους τους λογαριασμούς, τις ιατρικές συνταγές και τις αποδείξεις.

Έχει πλέον τεθεί σε κυκλοφορία η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας για την απλούστευση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην ΕΕ και για την ταχύτερη επιστροφή των εξόδων. Σήμερα, περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ είναι ήδη κάτοχοι της κάρτας αυτής. Ορισμένες χώρες ενσωματώνουν την ευρωπαϊκή κάρτα στην πίσω πλευρά των εθνικών καρτών τους, ενώ άλλες εκδίδουν ξεχωριστές κάρτες. Μπορείτε να προμηθευτείτε την εν λόγω κάρτα από τον εθνικό οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης ή ασφάλισης ασθενείας.

Ασφάλεια ταξιδιού
Επιθυμείτε ενδεχομένως να ασφαλιστείτε για το ταξίδι σας καθώς λίγες μόνο χώρες της ΕΕ καταβάλλουν όλα τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τυχόν ασθένεια ή ατύχημα στο εξωτερικό μπορεί να συνεπάγεται επιπλέον έξοδα μετακίνησης, στέγασης ή επαναπατρισμού, για τα οποία θα θέλατε να είστε ασφαλισμένοι
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Πως εκδίδουμε μια ευρωπαϊκή κάρτα; Δεν έχω ενημερωθεί από το ταμείο μου.
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
147
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Με κάλυψε ο greeklad. Και γω κάνω ασφάλιση όταν πηγαίνω εκτός ΕΕ. Από το internet γιατί στην Ελλάδα δεν έχω βρει κάτι και με κοιτάνε περίεργα σα να τους λέω κάτι κινέζικο.
Στις ξένες ασφαλιστικές μπορείς να ασφαλίσεις και τη καινούρια σου φωτογραφική για να αισθάνεσαι καλύτερα. Βέβαια πιο σημαντικό θεωρώ το θέμα υγείας, αν χρειαστεί να πας σε νοσοκομείο στην ξένω χώρα.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Πως εκδίδουμε μια ευρωπαϊκή κάρτα; Δεν έχω ενημερωθεί από το ταμείο μου.
Με μια απλη αιτηση στο ταμειο σου(εντυπο Ε 112).Ειχε 6μηνη ισχυ.Τωρα νομιζω οτι την εκαναν ετησια.Με την αιτηση σου παιρνεις ενα χαρτι που και μ'αυτο μπορεις να ταξιδεψεις.Η καρτα σου ερχεται σπιτι με το ταχυδρομειο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.013
Μηνύματα
877.301
Μέλη
38.776
Νεότερο μέλος
RoryHadley

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom