Βιετνάμ Πληροφοριες για Βιετναμ....

Fileas

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ-Μαλαισια
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
Θα εκτιμουσα δεοντος αν καποιος απο εσας εχει παει Βιετναμ να μου ελεγε την γνωμη του.
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :p
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.

Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ασίας.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλώς ήρθες Filea στο travelstories.
Πες μου τι ακριβώς θες να μάθεις για το Βιετνάμ;
Είναι χώρα που αξίζει την επίσκεψη για τη φυσική ομορφιά, την τραγική ιστορία, την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων, το διφορούμενό πολιτικοοικονομικό παρόν, την νόστιμη κουζίνα κα.
Πρακτικά: Το ταξίδι στο Βιετνάμ είναι πολύ εύκολο (μην φοβηθείς να πας ανεξάρτητα). Σε όλα τα τουριστικά μέρη αρκετός κόσμος μιλάει αγγλικά, η χώρα είναι πολύ φτηνή, οι μετακινήσεις εύκολες (μερικές φορές όχι ιδιαίτερα άνετες αλλά αυτό εξαρτάται από το τι πληρώνεις). Το σχήμα της χώρα διευκολύνει τις οδικές μετακινήσεις αφού κατά κύριο λόγο ακολουθείς μια κατεύθυνση και δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πισωγυρίσματα χάνοντας χρόνο. Αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να το γυρίσει ολόκληρο φρόντισε να φτάνεις στη Σαϊγκόν και να φεύγεις από το Hanoi ή αντιστρόφως γιατί αν πρέπει να γυρίσεις στην πόλη απο’που ξεκίνησες θα χάσεις πολύ χρόνο.

Διαδρομή/αξιοθέατα:
Εγώ κινήθηκα από το νότο προς το βορρά και έκατσα 30 μέρες, όση είναι η διάρκεια της visa. (για πληροφορίες για τη visa κοίτα εδώ). Γενικά ακολούθησα μια διευρυμένη τουριστική διαδρομή και δεν βγήκα ιδιαίτερα εκτός αυτής αλλά 30 μέρες δεν είναι αρκετές για αυτή τη χώρα.
Mekong Delta: Πέρασα με ποταμόπλοιο τα σύνορα από Καμπότζη μέσω του Mekong με ένα 3ήμερο tour στο δέλτα του ποταμού.
Σαϊγκόν: Κλασική Ασιατική πόλη με χιλιάδες μηχανάκια, κίνηση, θόρυβο κτλ. Καλή (τουριστική) νυχτερινή ζωή, μεγάλη κεντρική αγορά, ανατριχιαστικό το μουσείο για τον πολέμου του Βιετνάμ (τον Αμερικάνικο πόλεμο όπως τον λένε), ωραία κτήρια Εκδρομή στα Cu Chi tunnels, τα υπόγεια tunnel που χρησιμοποιούσαν οι Vietcong (δεν είναι κατάλληλα για κλειστοφοβικούς)
Mui Ne: Παραλιακό μέρος όπου το kite-surfing είναι must. Πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα, αξίζει για την επίσκεψη στους αμμόλοφους και κάποιους ακόμα εντυπωσιακούς σχηματισμούς της φύσης.
Dalat: Ορεινή (και βροχερή και κρύα) πόλη, πολύ διαφορετική από το υπόλοιπο Βιετνάμ. Έχει ωραία περίχωρα. Γνωστή για τους “easy-riders”, μηχανόβιους που κάνουν tour τους ξένους με τις μηχανές τους.
Nha Trang: Το κοσμοπολίτικο παραλιακό μέρος της χώρας. Μου θύμισε Phuket, δεν μου άρεσε αλλά έβρεχε συνεχώς όταν πήγα. Ψηλά ξενοδοχεία αλλά έχει και κοντινά νησιά για snorkeling και καταδύσεις. Πολλοί το λατρεύουν.
Hoi An: Καταπληκτική πόλη (σαν το Εδιμβούργο και την Πράγα), αξίζει να πας για να κάνεις βόλτα στο μικρό παραδοσιακό κέντρο του. Πολύ τουριστικό, το καλύτερο μέρος να ράψεις ρούχα. Έχει και παραλία κοντά και ωραία περίχωρα.
Hue: Για την αρχαία αυτοκρατορική πόλη και τους βασιλικούς τάφους γύρω
Hanoi: Βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης, επίσκεψη στην περιοχή του μαυσωλείου του Ho Chi Minh, βόλτα και ψώνια στη μεγάλη βραδινή αγορά. Πόλη απόλαυση.
Halong Bay: Κρουαζιέρα στο μοναδικό Halong bay (για 1-3 μέρες αλλά μην παραλείψεις να περάσεις 1 βράδυ στο πλοίο).
Sapa: Βορειο δυτικά. Γραφικό (πολύ τουριστικό) χωριό γνωστό για τη φυσική ομορφιά (βουνά, κοιλάδες, ποτάμια κτλ) αλλά κυρίως για τις μειονότητες (γυναίκες θα σε ακολουθούν σε κάθε σου βήμα να σου πουλήσουν βραχιόλια και άλλα, τα άσχημα της τουριστικής ανάπτυξης)
Από εκεί εγώ πέρασα στην Κίνα, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Άλλα μέρη που δεν πήγα Bac Ha, κοντά στη Sapa, το ίδιο κάπως αλλά λιγότερο τουριστικό (έτσι λένε, δεν ξέρω σίγουρα). Tam Coc, το Halong Bay της στεριάς, εδώ τα βράχια είναι περιτριγυρισμένα από ορυζώνες. Και άλλα φυσικά που δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα σε 1 μήνα!!

Ένα αρνητικό του Vietnam που όμως είναι πολύ εκνευριστικό είναι πως όπου και να’σαι πάντα κάποιος θα περπατάει δίπλα σου και θα προσπαθεί να σου πουλήσει κάτι, να σε τραβήξει στο μαγαζί του, να σε πείσει πως χρειάζεσαι οδηγό ή καινούργιο κουστούμι κτλ και όσες φορές και αν του πεις όχι δεν υποχωρεί με τίποτα.

Ουφφ, τι άλλο θες να μάθεις;

δες επίσης: LIVE FROM VIETNAM!!!!!!
και: ΕΔΩ!
 

niklas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Εδώ είναι πολύ ωραία: Mekong Delta
Φανταστικό τοπίο, το επισκέφτηκα πέρσι τέτοιο καιρό !

Είναι από τα μοναδικά τοπία στον κόσμο, και πολύ ξακουστό !
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Mpiftex,να σε ρωτησω,αξιζει το ποταμοπλοιο απο Phnom Penh η να προτιμησω το λεωφορειο?Εχω ακουσει οτι ειναι λιγο tourist trap και τζαμπα λεφτα..τι λες?
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Mpiftex,να σε ρωτησω,αξιζει το ποταμοπλοιο απο Phnom Penh η να προτιμησω το λεωφορειο?Εχω ακουσει οτι ειναι λιγο tourist trap και τζαμπα λεφτα..τι λες?
Δεν ειναι turist trap αλλα ενας τροπος να περασεις απο το Βιετναμ στη Καμποτζη.Δεν ξερω αν υπαρχει ποταμοπλοιο.
Εμεις το καναμε με μηχανοκινητη βαρκα και υπολογιζε ενα 7ωρο διαδρομη μεσα απο τα καναλια του Μεκονγκ.
Ο θορυβος της μηχανης κατανταει στο τελος κουραστικος.
Σαν εμπειρια εγω το προτεινω.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα έγραψε ο mpiftex. Να προσθέσω μερικές παρατηρήσεις:

Αν έχεις πρόβλημα χρόνου, μπορείς ν' αφήσεις απ' έξω την Dalat που "ξεφεύγει" λίγο απ' τη βασική διαδρομή βορράς - νότος. Σαϊγκόν - Ανόι είναι κάπου 1200 χιλιόμετρα και να τα κάνεις όλα οδικώς, εκτός από κουραστικό είναι και χρονοβόρο (με το τραίνο θέλεις 2 μέρες και... μονοκοπανιά).

Από Σαϊγκόν για Mui Ne είναι κάπου 160km, 3 ώρες οδικώς. Από κει, κάπου ένα 5-ωρο για Nha Trang (με ΙΧ αυτά - όχι με λεωφορείο). Απ' το Nha Trang μπορείς να πάρεις αεροπλάνο για Danang. Το Hoi An είναι καμμιά 30-αριά χιλιόμετρα από κει και με το νέο αυτοκινητόδρομο που δεν περνάει μέσα απ' τα χωριά, σε μισή ώρα είσαι εκεί.

Τώρα, για το Hoi An, σε σχέση μ' αυτό που έγραψε ο mpiftex, ομολογώ ότι αδυνατώ να συλλάβω τη συλλογιστική του που το συγκρίνει με την Πράγα ή το Εδιμβούργο! Μια μικρή πόλη 100.000 κατοίκων (στην ευρύτερη περιφέρειά της) του Βιετνάμ με μια πρωτεύουσα άνω του εκατομμυρίου ή μια άλλη ευρωπαϊκή των 500 χιλιάδων τι σχέση μπορεί να έχουν - εκτός ίσως από την ανακήρυξη του ιστορικού τους κέντρου σαν μνημείο ιστορικής κληρονομιάς απ' την UNESCO? Εμένα, σχεδόν αμέσως, μου θύμισε Ελληνικό νησί, με τα στενά δρομάκια, τα μαγαζάκια, τα σουβενίρ και τα ταβερνάκια στην παραλία (εν προκειμένω: το ποτάμι). Τέλος πάντων...

Συνεχίζουμε... οδικώς για Hue, αξίζει η διαδρομή, 3 ώρες με στάση στα Marble Mountains. Από Hue αεροπορικώς για Ανόι. Οι εσωτερικές πτήσεις είναι φτηνές - ακόμη και η business class.

To Tam Coc αξίζει, ημερήσια εκδρομή είναι, τουριστικό μεν αλλά εντυπωσιακά ωραία η διαδρομή στο ποτάμι.

Το Bac Ha είναι όλα τα λεφτά: εννοώ, τη μέρα που γίνεται η υπαίθρια αγορά - ολόκληρο στικάκι θα γεμίσεις απ' τις φωτογραφίες - κάτι ανάλογο δεν έχω δει πουθενά αλλού στο Βιετνάμ. Και... ότι σου προσφέρουν στο Sapa και τελικά μετά από σκληρά παζάρια το αγοράζεις στη μισή τιμή, εκεί θα ξεκινήσεις απ' αυτήν!

Αν δεν κάνεις το γύρο οδικώς σε 4-5 μέρες μέσω Dien Bien Fu, ο καλύτερος και ανετώτερος τρόπος για να πας είναι με το Victoria train από το Ανόι στο Lao Cai.

Αυτά τα... ολίγα και μη στενοχωριέσαι αν κάποια πράγματα δεν τα δεις ή δεν τα κάνεις: Έτσι κι αλλιώς... θα ξαναπάς! :)
 

thp

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν ο Αύγουστος είναι ακατάλληλος μήνας για να επισκεφτείς το Βιετνάμ; Διαβάζω στο Lonely Planet πως η πιο κατάλληλη εποχή είναι ο Ιανουαριος (αποκλείεται λόγω δουλειάς), ότι τον Απρίλιο φτάνει τους 40 βαθμούς και ότι το καλοκαίρι μέχρι τον Οκτώβριο βρέχει αρκετά. Λέει όμως πως τον Αύγουστο έχει αρκετούς τουριστες. Δεν έχω καταλάβει αν εννοεί ότι βρέχει καταρρακτωδώς όλη μέρα ή απλώς ρίχνει μια καταιγίδα για μία ώρα και η υπόλοιπη μέρα είναι εντάξει. Έχει πάει κάποιος τον Αύγουστο να μας πει από πρώτο χέρι; Ευχαριστώ!
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
ỗi buổi sáng αγαπητοί φίλοι του Βιετνάμ!

Είμαι σε φάση αναζήτησης πληροφοριών και ένα ταξιδάκι που ετοιμάζω στο Βιετνάμ τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου το οποίο αποφασίστηκε πριν μερικές μέρες και η συνδρομή σας θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 13 διανυκτερεύσεις από τις οποίες σκέφτομαι να περάσω τις 3 στο Siem Reap. Το ξέρω ότι είναι πολύ λίγο αλλά τι να κάνουμε? Από το πρόγραμμα έχω αποκλείσει το κεντρικό Βιετνάμ που δυστυχώς ο καιρός δεν είναι ο κατάλληλος παρόλο που έχω διαβάσει τα σχόλια όλων σας για το Χοι Αν. Προς το παρόν έχω κλείσει εισιτήρια μόνο για ΒΚΚ οπόταν ακόμα είμαι ευέλικτη στο πρόγραμμα οπόταν για οποιαδήποτε εισήγηση θα σας ήμουν ευγνώμων .

Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να κανονίσω από πριν τις εκδρομές π.χ Halong Bay και Σαπα. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκω διαθέσιμα τουρ για την επόμενη μέρα και να χαλάσω το πρόγραμμά μου? Είμαι διστακτική στο να κάνω κρατήσεις από πριν γιατί λόγω καιρού έχει καεί η γούνα μου σε προηγούμενα ταξίδια.

Επίσης, μήπως θα είναι καλύτερα να βρώ από τώρα κάποιον τουριστικό πράκτορα εκεί ώστε να μου έχει κανονισμένες μεταφορές από και προς κάθε προορισμό ή μπορούν εύκολα να κανονιστούν εκεί χωρίς χάσιμο χρόνου και χρήματος? Μήπως ξέρετε κάποιο έμπιστο πρακτορείο να μου προτείνετε?

Επίσης, η διαδρομή HCMC - Chau Doc μπορεί να γίνει σε μια μέρα με συνδυασμό αυτοκινήτου και βάρκας ώστε να δώ και το Δέλτα του Μεκόγκ? Δηλαδή να παραλείψω την διαμονή στο Can Tho που κάνουν τα περισσότερα τουρ? και αν γίνεται, αξίζει το κόπο ή θα είναι πολύ τρέξιμο; Εναλλακτικά, μπορώ να πετάξω Phnom Penh και απο εκεί να πάρω βάρκα για Siem Reap ώστε να πάρω μια γεύση από το ποτάμι αλλά δεν θα είναι το δέλτα του Μεκόγκ;

Λοιπόν, τί λέτε;
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Λοιπόν, άλλη μια ερώτηση. Έχω 4 μέρες στο Ανόι. Τις 1.5 (1 βράδι) θα τις δώσω στο Halong Bay. Να θυσιάσω τη μία για μονοήμερη εκδρομή ή καλύτερα όχι? Αν ναι, να επιλέξω Perfume Pagoda ή Tam Coc?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.415
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom