Ποια είναι η σχέση σας με τη φωτογραφία στα ταξίδια;

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Είχα πάντα μια απορία: πόσο επηρεάζει τα ταξίδια μας η συνήθεια να παίρνουμε φωτογραφίες; Μου έχει τύχει να ταξιδέψω παρέα με ανθρώπους που έχαναν μισή μέρα για να τραβήξουν τις φωτογραφίες που ήθελαν και άλλη μισή για να τις κοιτάνε με το που έμεναν πέντε λεπτά καθισμένοι κάπου για να ξεκουραστούν, πράγμα που καταντάει κουραστικό κατά τη γνώμη μου. Και έτσι θα ήθελα να μάθω από άτομα που έχουν ταξιδέψει αρκετά, τι είδους σχέση είναι η δική σας με τη φωτογραφία στα ταξίδια; Πόση ώρα του ταξιδιού σας καταναλώνετε ψάχνοντας το κατάλληλο σημείο για την τέλεια φωτογραφία; Συνήθως φωτογραφίζετε ή φωτογραφίζεστε; Και τελικά, όταν επιστρέψετε, τι τις κάνετε τις φωτογραφίες, τις κρατάτε όλες, τις ταχτοποιείτε όλες, τις ονομάζετε (σαν αρχεία) όλες, τις δείχνετε ή τις ξαναβλέπετε όλες; Και τελικά, θα κάνατε ποτέ ένα ταξίδι χωρίς φωτογραφική μηχανή, από επιλογή;
 

Jimmy78

Member
Μηνύματα
37
Likes
204
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία ή Αλάσκα
Η φωτογραφία δεν είναι απλά "αναμνηστική αποτύπωση γεγονότων"...είναι κάτι παραπάνω....είναι χόμπι, είναι φιλοσοφία...είναι εκτόνωση...είναι χίλια δυο πράγματα. Δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον που τα ταξίδια που θέλει να κάνει, περιλαμβάνουν και τη φωτογραφία μέσα σε όλα! Όλα με μέτρο φυσικά αλλά και πάλι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια...ΤΑΞΙΔΙ!!!! Όσο για το post σου ...
"Και τελικά, όταν επιστρέψετε, τι τις κάνετε τις φωτογραφίες, τις κρατάτε όλες, τις ταχτοποιείτε όλες, τις ονομάζετε (σαν αρχεία) όλες, τις δείχνετε ή τις ξαναβλέπετε όλες;"....(Απάντηση: ναι...πατάω δεξί κλικ , new folder, rename folder, etc etc.... :p για να το σατιρίσουμε και λίγο!!!! :) )


Προσωπικά πάντα έχω φωτογραφική μηχανή στα ταξίδια μου!!!!
Αλλά...Πρώτα ΖΩ την εμπειρία...και μετά αν αξίζει τη φωτογραφίζω!!!!! :D
 

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Ναι, μία - μία τις φωτογραφίες εννοούσα, γιατί όσους έχω ρωτήσει δεν το κάνουν) Κατά τα άλλα, λατρεύω τη φωτογραφία, αλλά στα ταξίδια η συμπεριφορές που έτυχε να δω μου έσπασαν τα νεύρα αρκετές φορές)))
 

Jimmy78

Member
Μηνύματα
37
Likes
204
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία ή Αλάσκα
Ναι, μία - μία τις φωτογραφίες εννοούσα, γιατί όσους έχω ρωτήσει δεν το κάνουν) Κατά τα άλλα, λατρεύω τη φωτογραφία, αλλά στα ταξίδια η συμπεριφορές που έτυχε να δω μου έσπασαν τα νεύρα αρκετές φορές)))
γι αυτό από εδώ και στο εξής...διαλέγουμε προσεκτικά την παρέα που θα μας συνοδεύει στα ταξίδια μας...(μιλάω εκ πείρας...)
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
24082011226.jpg
Λατρεύω τις φωτογραφίες, από μικρή μου άρεσε να γεμίζω τα άλμπουμ. Καθώς μεγάλωνα όμως αυξάνονταν και τα ταξίδια απότε τα τελευταία 4-5 χρόνια εκτυπώνω λίγες από κάθε ταξίδι αλλά έχω πάψει να αγοράζω άλμπουμ, οπότε στιβάζονται σε κουτιά!Σε κάθε ταξίδι που πάω βγάζω ολοένα και λιγότερες φωτογραφίες..Ναι μεν το θεωρώ χαμένο χρόνο, μου χαλάει τη μαγεία ενός τοπίου το να κάθομαι να τραβώ φωτογραφίες του αντί να το κοιτάζω μόνο με τα μάτια μου αλλά εξακολουθώ να το κάνω! Έχω διαπιστώσει ότι από μέρη που έχω πάει στο παρελθόν χωρίς φωτ. μηχανή δεν έχω ΚΑΜΙΑ ανάμνηση σχεδόν :(
Αγαπημένη ώρα για φωτογραφία;Η ώρα που δύει ο ήλιος..
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Ειναι αρκετοι που διπλα στη λεξη ταξιδι,βαζουν πριν απ'ολα τα υπολοιπα τη φωτογραφια..Μεσα σε αυτους ειμαι και εγω!Οι αναμνηστικες φωτογραφιες αναλογικα, μπορεις να πεις ενα 5% !
Σπανια τις κοιταζω στο ταξιδι,και εννοειται πως δεν παιζουν τα "φερε μου να δω τα μουτρα μ κλπ" απο φιλους!
Προσπαθω να εχω τη μηχανη παντα μαζι μου στη καθημερινοτητα,οποτε θα ηταν δυσκολο να μην την εχω στα ταξιδια μου!
Σπανια φωτογραφιζομαι,απλα προσπαθω να εχω 1-2 φωτος απο καθε πολη ετσι απλα για να υπαρχουν,να δειχνω τα μουτρα μου στα εγγονια μου!
Τωρα με την επιστροφη επειδη υπαρχει παντα μεγαλος ογκος,γινονται 2-3 καθαρισματα των φωτο,και αρκετες σβηνονται..Εχω ξεχωριστα σε φακελους τις φωτο απο καθε ταξιδι,αλλα εχω ξεχωρισει σε αλλο φακελο (ολες μαζι), ποιες πραγματικα κραταω απο το καθε ταξιδι..
Αρκετες ανεβαζω σε διαφορα site στο net, Πχ : http://www.flickr.com/photos/14290891@N06/ .
Kαι που κ που φτιαχνω και καμια ταξιδιωτικη ιστορια στο Travelstories,καλη ωρα οπως αυτες!

http://www.travelstories.gr/community/threads/photo-review-Μια-άλλη-Ρώμη.13307/

http://www.travelstories.gr/community/threads/Καστοριά-Ραγκουτσάρια-2010.14256/

http://www.travelstories.gr/community/threads/paris-photo-review.17417/
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έχω διαπιστώσει ότι από μέρη που έχω πάει στο παρελθόν χωρίς φωτ. μηχανή δεν έχω ΚΑΜΙΑ ανάμνηση σχεδόν :(

Μεγάλη αλήθεια!!

Εγώ τις έχω στις μικροεφαρμογές των windows να περνάνε σαν slide, και έτσι πολλές φορές κάποια που μου κάνει εντύπωση την ανοίγω και βλέπω όλο τον φάκελο που περιέχει τις φωτογραφίες κάποιου ταξιδιού...
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Οι πολλές φωτογραφίες (που δειχνουν με τη σειρά που τραβήχτηκαν την πορεία που ακολούθησα) κρατούν πιο ζωντανές τις αναμνήσεις απτο ταξίδι, ακόμα και αν έχει περάσει αρκετός καιρός..
Και φωτογραφίζω και φωτογραφίζομαι αλλά προσπαθώ να έχω ένα όριο.. Δε μου αρέσει να ζητάω από αγνώστους να με βγάλουν (ή να με βγάλουν μαζί με την παρέα μου), ιδιοτροπία μου αλλά πολύ σπάνια το κάνουμε αυτό. Από τις φωτογραφίες ενός ταξιδιού με τις καλύτερες 100 εκτυπώνω photobook αλλά τις κρατάω όλες στον υπολογιστή μου και ανά διαστήματα τις κοιτάω και συνειδητοποιώ τι συναισθήματα μου άφησε κάθε ταξίδι..
 

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Δε μου αρέσει να ζητάω από αγνώστους να με βγάλουν (ή να με βγάλουν μαζί με την παρέα μου), ιδιοτροπία μου αλλά πολύ σπάνια το κάνουμε αυτό.
Μέσα σε μια φωτογραφία περνάει πολύ από τον φωτογράφο! Μου κάνει εντύπωση πώς μπορεί να νοιώθει κάποιος άνετα να τον φωτογραφίζουν όχι απλά άγνωστοι αλλά και άτομα με τα οποία δεν έχει αρκετά και αρκετά καλή σχέση. Είναι κάπως σαν να περιμένεις ν΄ανοίξει την ψυχή σου ένας άνθρωπος τον οποίο δεν γνωρίζεις καθόλου.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.911
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Συνήθως βγάζω πολλές φωτογραφίες.
Σπάνια βγαίνω εγώ φωτογραφία.
Δεν διαγράφω καμιά φωτογραφία αν δεν την δω στο υπολογιστή.
Τακτοποιώ τις φωτογραφίες σε φακέλους κατά πόλεις ή κατά αξιοθέατα.
Κάποιες που μου αρέσουν πολύ τις εκτυπώνω.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom