Ποιες οι απαιτήσεις από ένα κατάλλυμα;

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Χαίρεται,

Έχοντας διαβάσει αρκετά πράγματα στο φόρουμ, και όσα έμμεσα ή άμεσα αναφέρονται σχετικά με ξενοδοχεία, όπως επίσης και σε άλλα site με κριτικές ξενοδοχείων και ξένα ταξιδιωτικά site θα ήθελα να μάθω τι θεωρείτε εσείς αξιοπρεπές ξενοδοχείο;
Σε τι μέρη μένετε συνήθως; Πολυτελή ξενοδοχεία, απλά καθαρά και μικρά ξενοδοχεία, ξενώνες (hostel), διαμερίσματα, camping;

Προσωπικά οι απαιτήσεις που έχω θεωρώ ότι είναι μικρές. Δηλαδή ενώ δε θα έμενα σε hostel ή camping, δε με ενδιαφέρει η πολυτέλεια. Προτιμώ ένα καθαρό δωμάτιο με ένα άνετο κρεββάτι, σε τοποθεσία κοντινή ως προς το μέρος που επισκέπτομαι. Αν κάτσει και με την παρέα, προτιμώ διαμέρισμα. Προτιμώ τα εξτρά χρήματα που θα έδινα για επιπλέον πολυτέλειες να τα δώσω βλέποντας τα αξιοθέατα του τόπου προορισμού.
Ακούω γνώμες...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Όσον αφορά την Ευρώπη έχω ως ανώτατο όριο τιμής τα 50 Ευρώ/άτομο/βραδιά και έτσι επιλέγω ως επί το πλείστον ξενοδοχεία 3 αστέρων ή διαμερίσματα.
Συνήθως, επιλέγω να είναι το ξενοδοχείο όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο ή πλησίον στάση μετρό.
Το δωμάτιο θέλω να είναι καθαρό και ειδικά το μπάνιο!
Όταν πάω κάπου για πρώτη φορά το ψάχνω πάρα πολύ και έχω ως βάση μου την κριτική από το venere.com (το οποίο το χρησιμοποιώ χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα) αλλά τελικά επιλέγω περισσότερο από ένστικτο παρά βασιζόμενη στις γνώμες των άλλων που έχουν μείνει εκεί.
Πάντως, μπορώ να μείνω άνετα και σε hostel και σε camping και σε καλύβα και σε ξενοδοχείο πολυτελείας αρκεί να με βολεύει στις εξερευνήσεις μου!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εγω προτιμω για διακοπες στο εξωτερικο απλα ξενοδοχεια,χωρις πολλες πολυτελειες, μονο με τα βασικα!συνηθως αυτα τα βρισκω γυρω στα 60 με 70 ευρω!με ενδιαφερει να ειναι κεντρικα και καθαρα!κλεινω παντα απο το booking και στις κριτικες που εχει ριχνω απλα μια ματια, δεν τις ακολουθω ομως τυφλα..!με το καμπινγκ εχω ενα θεμα..δεν το εχω τολμησει μεχρι τωρα, αν και δεν αποκλειω να το δοκιμασω!με τα χοστελ οκ, δεν εχω προβλημα!!και σε εστιες εχω μεινει!στην ελλαδα, προτιμω ενοικιαζομενα δωματια συνηθως,δεν τα θελω κεντρικα,τουτου εχουμε, οποτε παμε οπου θελουμε!αρκει να ναι καθαρα και να χουν θέα!!!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ούτε εμένα με ενδιαφέρει τόσο η πολυτέλεια! Συνήθως ποντάρω στο να επισκεφτώ έναν προορισμό με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά πάντα με αξιοπρέπεια βέβαια, ώστε να έχω τη δυνατότητα να κάνω κι άλλο ταξιδάκι.

Εγώ έτυχε να μείνω και σε hostel, αλλά ήταν αξιοπρεπέστατο και λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο. Από εκεί και πέρα ζητάω τα βασικά από ένα δωμάτιο...να έχει θέρμανση, να είναι καθαρό, να έχει δικό του μπάνιο (και τουαλέτα εννοείται) και να είναι σε βολικό σημείο, ανάλογα με τον προορισμό πάντα.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Στο εξωτερικό συνήθως προτιμώ ξενοδοχεία 3-4 αστέρων σε σημείο πάντα κοντά σε μετρό..σταθμίζω τη τιμή με τις κριτικές που βρίσκω για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και τις φωτό που βλέπω στο site η στο tripadvisor και καταλήγω.. τώρα για τη τιμή..συνήθως εξαρτάται από την πόλη και από την περίοδο..συνήθως δίνουμε 100-120 τη βραδιά, όμως σε πόλης όπως Παρίσι και Βαρκελώνη ξεφύγαμε αρκετά (είμαι και λίγο καλοπερασάκιας είναι η αλήθεια).
Σε hostel δεν έχω πάει ούτε θα πήγαινα μάλλον(έχω μεγαλώσει για hostel νομίζω)
το κάμπινγκ δεν μ΄αρέσει καθόλου.. τώρα για Ελλάδα σε νησιά κτλ συνήθως ενοικιαζόμενα δωμάτια, αρκεί να είναι σε καλό σημείο και να χουν κλιματισμό και ψυγείο..αυτά!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κάμπιγκ έκανα μόνο ελεύθερο στα νιάτα μου και μόνο στην Ελλάδα. Μετά με παιδί δεν το αποτόλμησα. Και τώρα πια δεν έχουν μείνει πολλά μέρη που να μπορείς να κάνεις πια ελεύθερο. Η ιδέα του οργανωμένου κάμπινγκ μου φαίνεται πολυ αποκρουστική: να προσπαθείς να κοιμηθείς στη σκηνή σου και να ακούς τη γίνεται στις σκηνές των άλλων και αντιστοίχως να σε ακούν και αυτοί, μου φαίνεται πολύ άσχημο. Θέλω την ιδιωτικότητά μου.
Για μακρινά ταξίδια με ενδιαφέρει να είναι κεντρικό το κατάλυμμα, καθαρό κλπ. Από εκεί και έπειτα δεν νοιάζομαι για τα παραπάνω. Τότε όμως που είχα μικρό το παιδί με ενδιέφερε να εχει περισσότερες παροχές: του τύπου εστιατόριο και ρουμ σέρβις, μπας και προλάβουμε να το ταίσουμε στο δωμάτιο πρωτού καταρεύσει εντελώς στο πιάτο του. (συνέβη). Τώρα αν το ταξίδι είναι οδοιπορικό και αλλάζουμε τόπο συνεχώς, κάποια στιγμη που θα αράξουμε κανα δυό ημέρες για ξεκούραση, εκεί θέλω ενα πιο πολυτελές κατάλυμμα για χαλάρωση.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.998
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εξαρτάται.

Αν είμαι μόνος, είναι διαφορετική επιλογή από το αν είμαι με παρέα. Άν υπάρχει αυτοκίνητο, επίσης αλλάζει το πράμα. Όλα σχετικά είναι. Πέρισυ έμεινα και σε κατάλλυμα με 10 ευρώ το βράδυ, και σε άλλο με 500 ευρώ το βράδυ. Προφανώς δεν είχα τις ίδιες απαιτήσεις. Δε θα πληρώσω το ίδιο για ένα κατάλλυμα σε χωριό και για ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν. Δε θα πληρώσω το ίδιο για hostel bunk και για δωμάτιο στο Ritz, και δε θα έχω τις ίδιες απαιτήσεις. Το καθένα έχει και τα καλά του, στη μια περίπτωση γνωρίζεις κόσμο και γλυτώνεις και χρήματα, ενώ στην άλλη ξεκουράζεσαι σωματικά και πνευματικά, σε ευχάριστο περιβάλλον - αρκεί να μπορείς να το πληρώσεις.
Όταν δεν υπάρχει αυτοκίνητο, ή όταν η πόλη δεν προσφέρεται να τη γυρίσεις με το αυτοκίνητο, κοιτάω πρώτιστα το ξενοδοχείο να είναι κεντρικότατο, και επιπλεόν, αν η πόλη είναι μεγάλη, κοιτάω να έχει και καλή πρόσβαση σε αστικές συγκοινωνίες. Αυτό είναι ο χρυσός κανόνας. Είναι μεγάλο πράμα να μπορείς μέσα στη μέρα να πας για λίγο στο ξενοδοχείο χωρίς να χάσεις χρόνο. Από την άλλη, αν υπάρχει αυτοκίνητο, θες να υπάρχει και θέση στάθμευσης. Είναι μεγάλη πίκρα να έχεις κλείσει κεντρικότατο καλό ξενοδοχείο, και να ψάχνεις μισή ώρα να παρκάρεις το όχημα, σε μια ξένη πόλη.
Από ανέσεις, το ελάχιστο που θέλω είναι να έχω τη δυνατότητα κάθε πρωι να κάνω ζεστό ντούς (σε κάποιες περιπτώσεις μπορώ να συμβιβαστώ και με κρύο), και να έχει στοιχειώδη θέρμανση το χειμώνα. Όσο ανεβαίνουν τα χρήματα ένα καλό πρωινό βοηθάει, γιατί περιορίζει την ανάγκη για γεύματα μέσα στη μέρα - μπορείς να κυκλοφορήσεις απερίσπαστος, το πολύ με μια στάση για ένα καφέ ή κάτι στο χέρι. Όσο ανεβαίνουν κι άλλο, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Και όταν φτάνουμε στα άκρα τις τιμές, φτάνουμε επίσης και τις απαιτήσεις μας. Είχα να πω τα χειρότερα για ένα 5αστερο στο Μόναχο που μου μίλαγαν χωρίς χαμόγελο, με ύφος ελαφρώς μπλαζέ, όταν τους παραπονέθηκα ότι το internet δε λειτουργούσε και η θέρμανση έκανε θόρυβο. Η για 4 αστέρων στην Πράγα με λιτότατο πρωινό. Αλλά αν κάτι από όλα αυτά μου συνέβαινε σε ξενοδοχείο 2-3 αστέρων, ή σε hostel, ούτε που θα έδινα σημασία.
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Σημασία για μένα είναι να χω ενα θηλυκό που να γουστάρω τρελά ώστε να προβούμε σε κολασμένες πράξεις.Δε με νδιαφέρει αν είναι βρώμικο{με αίματα}και χοστελ ή πεντάστερο και κεντρικότατο.Αλλωστε να μην ξεχνάς αν πας για διακοπές και δεν είσαι πάντω απο 60 ετών δε θα μείνεις και πολύ στο δωμάτιο.

Σημασία πάντως για μένα παίζει και ενα πολύ καλό και πλούσιο σε λιπαρά πρωινό.Πολλά γλυκά αλλά και μπέικον με ομελέτες και άλλα τρυφερά θα τα εκτιμήσω.:cool:
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
παιδια πιστευω οτι η επιλογη του ξενοδοχειου ειναι πολυ σημαντικη για καθε ταξιδι!
Ενα απαράδεκτο ξενοδοχειο (το οποίο πχ σου δινει την αισθηση της βρωμιας ή βρισκεται σε αβολη περιοχη ή το προσωπικο του ειναι καπως) ακομη και ενα μικρο και σκοτεινο δωματιο ενος κατά τα αλλα συμπαθητικου ξενοδοχειου εχει τυχει να μου χαλάσει εντελώς τη διαθεση!
Οποια επιλογη και αν κανεις, είτε επιλέξεις πεντάστερο ειτε hostel το σημαντικο είναι αυτο που θα δεις να είναι ανταξιο των προσδοκιων σου!
Σημαντικο ρόλο βέβαια παιζει το ειδος του ταξιδιου! Οταν πχ εχεις ολο κιολο τρεις μερες να πας καπου να περασεις καλα, να ηρεμησεις και να ξεκουραστεις, το να απογοητευτεις από το ξενοδοχείο , δεν λεει..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σημασία για μένα είναι να χω ενα θηλυκό που να γουστάρω τρελά ώστε να προβούμε σε κολασμένες πράξεις.
Γιατί βρε παλικάρι μου να τρέχεις στου διαόλου τον αλίμονο, χαλώντας χρόνο και χρήμα σε διάφορα αεροδρόμια ταξί κλπ με το θηλυκό παραμάσχαλα προκειμένου να προβείτε σε κολασμένες ή θεικές ή θεικά κολασμένες πράξεις ή όπως θέλεις γράψε το και δεν πάτε σπιτάκι σας και όταν βαρεθείτε, κουραστείτε, ηρεμήσετε, κλπ να αρχίσετε τις βόλτες στα παραέξω να δείτε και κανένα πύργο του Άιφελ κανα Big Ben κλπ αξιοθέατα; Κρίμα δεν είναι να τις πληρώνετε χρυσές τις κολασμένες πράξεις;
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Αγαπητή μου Ερση

Δυστυχώς έτσι και αλλιώς τις πράξεις μου και παραλείψεις θα τις πληρώσω παρα πολύ ακριβά κατα το τελευταίο ταξίδι προς τον Αδη.
Απλά βαριέμαι πολύ ευκολα και θέλω πάντα να αλλάζω παραστάσεις.Νομίζω οτι βρίσκεις εξαιρετική την ιδέα να πίνεις ενα ποτήρι κόκκινο κρασί βλέποντας την Ακρόπολη ή τις κοιλάδες της Τοσκάνης με τον αγαπημένο σου.Αγριες συγκινήσεις μπορεί να βιώσω τρώγωντας ψάρι{και όχι μόνο}σε μια καλύβα στο Πουκέτ θαυμάζοντας παράλληλα τον καστανό ωκεανό των ματιών της αγαπημένης μου ή ακούγοντας το κύμα του Ινδικού Ωκεανού.Επίσης άγρια ηδονή απολαυάνω εκτός απο κάποια βογγητά,να ακούω παράλληλα και το τρένο που ξεκινά το ταξίδι του σε βρώμικο τρισάθλιο ξενοδοχείο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Ετσι κι αλλιώς σκοπευω να προκαλέσω τη ζήλεια του διαβολου όταν τον συναντήσω.Και γενικώς είναι κρίμα να τσιγαριστούμε μόνο για λίγες αρπαχτές.:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.771
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom