Ποιο ελληνικο νησι να επισκεφτω χωρις αυτοκινητο;;

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ειμαστε και εμεις σε αναζητηση νησιου οπου θα μπορουμε να κινηθουμε οσο πιο ευκολα γινεται αν δεν υπαρχει αυτοκινητο (δεν εχει κανεις διπλωμα οποτε αποκλειεται αμεσως και η λυση του νοικιαρικου..).

Οι επιλογες λοιπον ειναι ειτε καποιο νησι με καλη συγκοινωνια ειτε καποιο πολυ μικρο που το γυριζεις ευκολα. Στην πρωτη κατηγορια μου εχουν πει για Ναξο, οπου μας ελκυει πολυ η αληθεια ειναι και αυτα που ακουσαμε για το φαγητο στο νησι (ειμαστε καλοφαγαδες :cool:). Οποιος μπορει ας επιβεβαιωσει!
Περί καλού φαγητού επιβεβαιώνουμε και συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Το θέμα είναι ότι σε ένα τόσο μεγάλο νησί για τέσσερις ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, πρέπει να αρκεστείς σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα κι αξιοθέατα. Ναι γίνεται, απλά να είσαι συνειδητοποιημένος ότι δε θα τα δεις όλα. Σίγουρα όμως θα πας στις εξαιρετικές κοντινές παραλίες και μπορείς ν' ανέβεις και Απείρανθο.

Στη δευτερη κατηγορια εχω βαλει Κουφονησια και μετα καποια πιο κοντα στην Αθηνα οπως Υδρα, Σπετσες κτλ.
Άλλη κατηγορία εντελώς, ειδικότερα για τα Κουφονήσια η απορία είναι με αυτούς που παίρνουν αμάξι για ένα τόσο μικρό νησάκι που όλα είναι προσβάσιμα με τα πόδια. Καλή περίπτωση.

.Τι συμβαινει ομως τα τελευταια 2 χρονια.
Στην Αστυπαλαια υπαρχει μια νεα και καινοτομα εφαρμογη που λεγεται astymove που την κατεβαζεις στο κινητο τυπου taxibeat,free now οπου με τιμη στανταρ οπου και να πας τα 2 ευρω ,σε παει οπουδηποτε θες ,απλα οπως και το uber ψαχνει για διαθεσιμο οδηγο και ειδικα αν πας Αυγουστο θα βρεις μεσα σε το πολυ 3 -5 λεπτα.
Τρομερή και πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή @nickostraveller ,το νησί είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις μετακινήσεις (και την ακριβή διαμονή), οπότε χαίρομαι γι' αυτή την εξέλιξη.
 
Μηνύματα
410
Likes
1.352
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Τρομερή και πολύ χρήσιμη πληροφορία αυτή @nickostraveller ,το νησί είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις μετακινήσεις (και την ακριβή διαμονή), οπότε χαίρομαι γι' αυτή την εξέλιξη.
[/QUOTE]


Eμενα προσωπικα με ειχε σωσει και χρησιμοποιουσαμε την εφαρμογη καθημερινα,αφου η τιμη για να νοικιασουμε αυτοκινητο αν βαζαμε τα ακτοπλοικα και την διαμονη σχεδον εφτανε με ενα ταξιδι στο Manhattan,οποτε μειωσε πολυ το budget μας.
Η εφαρμογη μοιαζει παρα πολυ με το uber ,πληρωνοντας με καρτα και μπορει να σου ερθει και ακριβως εξω απο το καταλυμμα σου χωρις να περιμενεις τα αραια δρομολογια στον νταλα ηλιο το κτελ,αλλα και κανα βραδυ επιστροφης σου στη χωρα αν θες να πιεις κανα ποτηρακι παραπανω αν δεν θες να μετακινησεις αμαξι .
Το καταβαζεις απο το playstore ,φετος ομως δεν ξερω τι παιζει με το 2023 καθως δεν εχω δει αν υπαρχουν και φετος,oλα αυτα που λεω ητανε περυσι

Τα αυτοκινητα ηταν μονο ηλεκτρικα ,καθως πλεον οι πλειοψηφια των αμαξιων που βλεπεις στο νησι ειναι ηλεκτρικα τοσο των ντοπιων οσο και τα αμαξια που νοικιαζονται.Οποτε και λιγοτερη ρυπανση και στο νησι δεν ακους τα βρουμ βρουμ καθως ειναι και πιο αθορυβα.Παρολα αυτα εννοειται μπορεις να επισκεφτεις και να νοικιασεις και κανονικο αυτοκινητο ,καθως ειναι ολοι ευπροσδεχτοι στο νησι.




Αυτο φυσικα ειχε και αντιθετες αποψεις κυριως απο οδηγους κτελ και τους καποιους οδηγους ταξι του νησιου,καποιες φορες και με αντιπαραθεσεις φραστικες απο τις 2 πλευρες απο την μια εξελιξη στο νησι αλλα τους νιωθω και αυτους καθως ειχε πεσει πολυ η δουλεια τους.


Εγω περυσι εμενα στο karabo στο Λιβαδι ηταν η μονη σχετικα οικονομικη διαμονη και την εκλεισα τηλεφωνικως και οχι με τιμες booking,τσεκαρετε το.

 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.785
Ποσων χρονων ειστε;
Αν ειστε νεαροι μια Παρος ειναι ο,τι πρεπει. Βρισκετε οικονομικο καταλυμα σε αποσταση περπατηματος απο την Ναουσα για να βγαινετε το βραδυ και το πρωι συγκοινωνια για τις παραλιες.
Καλες συγκοινωνιες εχει και η Σκιαθος αλλα, χωρις αυτοκινητο, θα δυσκολευτειτε να πατε Βολο ή Αγιο Κωνσταντινο για να παρετε το πλοιο.
Αν ειστε μεγαλύτεροι δαγκωτο Υδρα. Υπεροχο νησι, κανενα αυτοκινητο και για τις παραλιες μετακινηση με τουριστικα σκαφη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom