Βουλγαρία Ιταλία Ποιο προορισμό να επιλέξω από τους δυο

michael24gr

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Καλημέρα σε όλη την παρέα του travelstories.gr,
Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να πάμε ταξίδι Μάρτιο ή Φεβρουάριο σε Βουλγαρία ή Ιταλία.

1. Αρχικά υπήρχε σκέψη και λόγω μπάτζετ να πάμε 3 ημέρες Σόφια, 2 Μπάνσκο. Ωστόσο να πω την αλήθεια οι κριτικές που διάβασα δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

2. Εναλλακτικός (και πιθανότερος) προορισμός η Ρώμη για την ίδια περίοδο, για 4 ημέρες (λόγω μπάτζετ όπως προανέφερα).

Τι θα μου προτείνατε εσείς για εκείνη την περίοδο και αν έχετε εμπειρίες από αυτά τα μέρη θα ήθελα να τις διαβάσω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Εξαρταται απο το τι ζητας απο το ταξιδι και τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις. Ειναι δυο εντελως διαφορετικοι προορισμοι. Επισης παιζει ρολο και που μενεις.
 

michael24gr

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Ναι ισχύει, πρόκειται δυο διαφορετικούς προορισμούς.

Κοίτα από αεροπορικά ίδιες τιμές βρίσκω, τώρα αναφορικά με διαμονή στην πρώτη περίπτωση σε ξενοδοχείο, στη δεύτερη airbnb. Πάνω κάτω ίδιες τιμές παίζουν, γιατί στην Ιταλία θα μείνω μια ημέρα λιγότερη.

Νομίζω ότι Βουλγαρία θα μπορέσω να ζήσω περισσότερες εμπειρίες π.χ (σκι) που δεν έχω κάνει ποτέ. Αλλά τα σχόλια ατόμων που έχουν επισκεφτεί τη χώρα δεν με ενθαρρύνουν
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Αν θες σκι τοτε πηγαινε βουλγαρια, αν θες να μειωσεις λιγο τα εξοδα επισης. Σε ενα εστιατοριο στη ρωμη θα θες 15 ευρω για το γευμα, στη βουλγαρια 5. Τα σχολια δε ξερω σε τι αναφερονται (ποιοτητα, ανθρωποι κλπ), η αληθεια ειναι οι βουλγαροι - οπως τους ειδα εγω τουλαχιστον - φανηκαν λιγο... δε θελω να τους πω ξινους αλλα απομακροι γενικως. Δεν ειναι σαν τους ιταλους με το χαμογελο στο στομα.

Στη ρωμη θα βρεις πλατειες, μεγαλα κτηρια κλπ. Στη σοφια δςν θα εχεις τοσα πραματα να κανεις, θα εισαι πιο χαλαρα, πολλα παρκα εχει η πολη που μπορεις να αραξεις για ωρα στο καθ ενα. Αν εισαι του πιο χαλαρου, δε θες πολυ τρεξιμο και θες να μειωσεις λιγο το κοστος πηγαινε στη βουλγαρια. Απλα μειωσε λιγο τα expectations οσο αναφορα μεγαλοπρεπη κτηρια που ισως εχεις στο νου σου και τους ανθρωπους. Οχι οτι ειναι κακοι απλα ισως δε θελουν να ξεχασουν γεγονοτα και καταστασεις του παρελθοντος και να βγαινει λιγο καπως στη ματια του επισκεπτη.
 

k.stravojohn

Member
Μηνύματα
12
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
Ασία
Κάθε πόλη / χώρα έχει διαφορετική ομορφιά. Το θέμα είναι τι ζητάς εσύ.

Η Ρώμη παρόλα αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι βασικότατος προορισμός αν δεν την έχεις επισκεφτεί ακόμη.

Όποια επιλογή και να κάνεις με καλή παρέα το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε υπέροχα.:clap:
 

Irouli

Member
Μηνύματα
113
Likes
146
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εξαρταται το τι θες να κανεις αυτη την τυπικη ημερα; Θες μεσημεριανο και βραδυνο σε εστιατοριο? Θες να πας σε 3 μουσεια? Ολα εξαρτουνται απο το προγραμμα σου. Γενικα η Ρωμη δεν ειναι ακριβη πολη! Οχι οτι δεν θα βρεις ακριβα πραγματα να κανεις απλα με λιγο ψαχτηρι θα σ βγει πολυ καλα οικονομικα! Εμεις για 6 μερες τα εξοδα που καναμε εκαστος δεν ηταν πανω απο 300Ε... και χωρις να στερηθουμε τιποτα απολυτως!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.044
Likes
41.064
Ρώμη και κλείσε ότι αξιοπρεπές και φτηνό βρεις σε διαμονή. Αποκλείεται να το μετανιώσεις. Κλείσε πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα για να μπείτε σε αξιοθέατα δωρεάν μήπως και βγει φτηνότερα, τρώτε στο χέρι, πάρτε ταπεράκια από το σπίτι, όλα γίνονται, αρκεί να θες.
Συγκρίνεται, μωρε, με τη Βουλγαρία;
 

alex10

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Βουλγαρία δεν εχω πάει για να έχω αποψη αλλά την Ρώμη την επισκέφθηκα το 2013 και ήταν υπέροχη. Θεωρώ ότι άνετα μπορείς να βρεις και φθηνά αεροπορικά και φθηνή διαμονή και να περάσετε πολύ όμορφα με χαμηλό μπάτζετ.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.809
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πάντως, εγώ θά'θελα αυτός που έγραψε ότι στη Ρώμη θες 15 ευρώ για το γεύμα να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος και να μας δώσει ένα παράδειγμα του τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα τέτοιο γεύμα. Αντίστοιχα, και για τα 5 ευρώ στη Σόφια (και όχι έτσι γενικά 'στη βουλγαρία').
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Kαλησπέρα. Έχω πάει και Σόφια και Μπάνσκο και Ρώμη. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης κατά την γνώμη μου όσον αφορά την ομορφιά των εικόνων που θα δεις και την διαφορά στους ανθρώπους. Η Ρώμη είναι έτη φωτός μπροστά. Αν είχα λίγα χρήματα πάλι μάλλον θα προτιμούσα να πάω στην Ρώμη για μία ημέρα παρά στο Μπάνσκο η στην Σόφια για τρεις. Ναι στην Σόφια έχω φάει σε καλό εστιατόριο και με 5 ευρώ και μεγάλες ποσότητες φαγητού μάλιστα και με αναψυκτικό μέσα στην τιμή. Στο Μπάνσκο όχι γιατί είναι τουριστικό μέρος και είναι ακριβό σε σχέση με την υπόλοιπη Βουλγαρία αλλά φθηνότερα σε σχέση με την Ρώμη.
Διάλεξε Βουλγαρία μόνο για να εξοικονομήσεις χρήματα η για να κάνεις σκι η αν πας στην Ρώμη και μετά θέλεις να δεις και κάτι διαφορετικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση Ρώμη δαγκωτό:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.945
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom