Πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Eκανα aikido για καποιο διαστημα και εχω να πω πως ηταν τρομερα ενδιαφερον. Εκμεταλλευεσαι τον τροπο που ειναι κατασκευασμενο το ανθρωπινο σωμα προς οφελος σου (κυριως το γεγονος οτι οι κλειδωσεις του σωματος θετουν καποια ορια στο τι κινησεις μπορει να κανει το καθε μελος). Μεγαλο ρολο παιζουν και οι νομοι της φυσικης. Κανε την κινηση σου και ασε τη φυσικη να κανει τα υπολοιπα.

Ειναι πραγματικα ιδιοφυης πολεμικη τεχνη. Μη σας ξεγελα το ''ευγενικη'' που λεει ο tai. Eννοει οτι η προπονηση του aikido δεν περιλαμβανει χτυπηματα, αλλα λαβες και τροπους για να ακινητοποιησεις η να ''ανοιξεις'' την αμυνα του αλλου, ωστε να χτυπησεις μετα οπως διαλεξεις. Επομενως αν σε καποιον δεν αρεσουν τα χτυπηματα, το αικιντο ειναι ιδανικο γι αυτον. Αν ομως καποιος αποφασισει να εφαρμοσει τις τεχνικες που μαθαινει ολοκληρωνοντας τες με χτυπημα, τοτε το αικιντο γινεται πραγματικα επικινδυνο, αφου ορισμενα χτυπηματα ειναι τουλαχιστον φονικα. Γι αυτο και στην προπονηση δεν χτυπαμε ποτε τον αλλο και απ οσο ξερω, ακομη και στα τουρνουα aikido δεν επιτρεπονται χτυπηματα.

Θα εχετε επισης την ευκαιρια να εξασκηθειτε και στο κονταρι αλλα και στο σπαθι (ξυλινο φυσικα:bleh:), τα οποια συμπληρωνουν την τεχνη του αικιντο.

oι πολλες πτωσεις ομως και λαβες δεν το κανουν λιγο επικυνδυνο;;
για καμια εξαρθρωση ωμου κλπ....εμενα αυτο με σταματησε με το να το δοκιμασω....(και λιγο η τεμπελια)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom