Πολλά σιχτίρ κι ένσ μπράβο

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Για να λέμε και κανένα καλό λόγο ( και ευχαριστώ)
Πολλά μπράβο λοιπόν στον αστυνομικό που ήταν στην πιάτσα των ταξί στο Ελ. Βενιζέλος την Κυριακή το βράδι λιγο μετά τις 10.
Οχι μόνο έβαζε σε σειρά το χάος ( πολύς ο κόσμος και γνωστη η συμπεριφορά των ταξιτζήδων), αλλά μεχρι και που μας εβαλε σε οχημα με μεγάλο πορτ μπαγκάζ.
ενα δημόσιο ευχαριστώ το αξίζει.
( Οσο για τον ταξιτζή: Ευγενικός κλπ, μόλις φτασαμε στον προορισμό μας - Βαρνάβας- μας είπε οτι: Ξέρετε, το ταξίμετρο απο το αεροδρομιο δεν ισχύει, εεε δώστε ενα ογδοντάρι...)
 

kostas4

Member
Μηνύματα
39
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
το ψαχνω...
προσγειωνομαι στο ελ βενιζελ τεταρτη βραδυ στην 1.
πηγαινω στην ουρα ... ολα τα ταξι παρατεταγμενα καθως κοσμος δεν υπηρχε ουτε για δειγμα..
μπαινω μεσα, ο ταξιτζης ξεκιναει και μετα απο 20μετρα του λεω "πηγαινουμε ΠΑΙΑΝΙΑ"

με κοιταζει κ αρχιζει τα μπινελικια απο μεσα του ... ενω μου λεει :
πωωωωωωωωωωωωωωω... τι μου εκανες τωρα.... οχι ρε γμτη οχι ρε φουστη !!!!!
2 ωρες περιμενω στην ουρα !!!!!

του λεω : και εγω φταιω για κατι ? εκει πηγαινω .....

μεχρι να φτασουμε μ περιπου 10' διαδρομη με πηγε με 250 χλμ/ω απο τα νευρα του και μολις φτασαμε βλεπω το ταξιμετρο ... 12,75 ευρω
αρχιζω βγαζω ψιλα και τα μετραω... 1,2,3,4,....12...12.10, 12.20,...12.70,12.75

ειναι ετοιμος να εκραγει και μου λεει:
καλα ρε φιλε τι διαλο ξενος εισαι ? δεν εισαι απο εδω ? τι μετρας ??? αντι να μου δωσεις 20-25 ευρω που ειμαι απο τις 9 το πρωι στο δρομο !!!!

του λεω... το γραφει πουθενα αυτο ????

βγαινει εξω ανοιγει το πορτ μπαγκαζ παραταει την βαλιτσα κατω ... ουτε καν να την αφησει διπλα μου και εξαφανιζεται !!!

αμα δεν ειχα την εννοια της βαλιτσας μην πατησει γκαζι κ εξαφανιστει θα του πεταγα ολα τα φραγκοδιφραγκα στο κεφαλι.... ηταν ακριβως οπως στις γιγαντοαφισες που λεει "ποτε δεν θα ξεχασω την εξυπηρετηση του κ.Γιωργου" με εναν χαμογελαστο ταξιτζη !!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.740
Likes
50.877
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Βαγγέλη δε νομίζω ότι ήσουν υποχρεωμένος να τον πληρώσεις.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ή τον πληρώνεις, του ζητάς να σου κόψει απόδειξη και πηγαίνεις στο σωματείο τους να κάνεις καμιά ενημερωσούλα!
 

stormy

Member
Μηνύματα
58
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι - Λονδίνο :)
Ταξίδι-Όνειρο
χμ.. RTW!
μεχρι να φτασουμε μ περιπου 10' διαδρομη με πηγε με 250 χλμ/ω απο τα νευρα του και μολις φτασαμε βλεπω το ταξιμετρο ... 12,75 ευρω
αρχιζω βγαζω ψιλα και τα μετραω... 1,2,3,4,....12...12.10, 12.20,...12.70,12.75
Ας έδινες κι εσύ έστω 13 βρε αδερφέ! χα!
Τι ελεεινός τύπος.. Εγώ δε μπορώ, έχω θέμα με κάτι τέτοιους ταξιτζήδες που όχι μόνο νευριάζουν & το δείχνουν & βρίζουν & πάνε σαν παλαβοί μετά απαιτούν και extra χρήματα! Βρε ουστ! Για να τους σπάσω τα νεύρα περισσότερο ζητάω πάντα να μου δώσουν και τα έστω λίγα ρέστα :haha: Τα tip μόνο στους ευγενικούς! Ναί, υπάρχουν και τέτοιοι :bleh:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.833
Likes
18.789
Έχω γνωστό ταρίφα και τα ίδια λέει και αυτός....γδύνουν στο αεροδρόμιο όλο το κόσμο! Γι'αυτό και είναι ουρές τα ταξί εκεί..με 2 κούρσες βγάζουν το μεροκάματο, οπότε χαλάλι και η δίωρη αναμονή για πελάτη (που μπορεί να περνάει και με ύπνο)...

Ναι ναι, η διαφήμιση με τον Βαγγέλη τον ταξιτζή μας συγκινεί όλους και μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων.....όπως και οι άλλες του ΕΟΤ, για το πρωϊνό της Τασούλας, τις καλές τιμές της Χάιδως και το ***** της Εμμανουέλας (με το μπαρδόν).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.502
Likes
29.158
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
μεχρι να φτασουμε μ περιπου 10' διαδρομη με πηγε με 250 χλμ/ω απο τα νευρα του και μολις φτασαμε βλεπω το ταξιμετρο ... 12,75 ευρω
αρχιζω βγαζω ψιλα και τα μετραω... 1,2,3,4,....12...12.10, 12.20,...12.70,12.75
Είναι συν 3,40 για το αεροδρόμιο, συν ακόμα 2,70 για τα διόδια Αττικής οδού, αν χρησιμοποίησες, συν κάτι ψιλά ακόμα για τις βαλίτσες. Γύρω στα 7 ευρώ όλα μαζί.
Συνήθως, όταν μου κάνουν λογαριασμό οι ταξιτζήδες βάζουν κι ένα-δυο ευρώ παραπάνω. Στα 20-25 σύνολο, έχω μάθει και το ανέχομαι.... (αλλά μέχρι τόσο, όχι παραπάνω).

Αυτό που δεν ανέχομαι είναι η επιμονή τους να με πάνε στον προορισμό μου από την πιο μακρυνή διαδρομή που μπορεί κανείς να διαννοηθεί....
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ακριβώς το ίδιο μου έτυχε με ταξιτζή απο το αεροδρόμιο. Το ταξίμετρο έγραφε 18? και μου ζήτησε 30 με το έτσι θέλω. Με τα πολλά του έδωσα 20 και βριστήκαμε για λίγο. το επιχείρημά του ήταν και πάλι ''αντί να μου δώσεις τα διπλά που με έφερες εδώ στις ερημιές'' ??!!??!!

κάνω τα πάντα για να αποφύγω να πάρω ταξί απο και προς το αεροδρόμιο. συνήθως χρησιμοποιώ το λεωφορείο ή αφήνω το αυτοκίνητο στο long term (προτιμώ να δώσω 50? εκεί παρά 30? σε ταξί και να μου σπάσουν και τα νεύρα). για να πώ την αλήθεια συνήθως κάνω τα πάντα για να αποφύγω να πάρω ταξί γενικά.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
στις 12 αυγούστου επέστρεφα θεσσαλονίκη από μιλάνο, μέσω βουδαπέστης. έφθασα βουδαπέστη γύρω στις 11:30 τοπική ώρα και πετούσα για θεσσαλονίκη στις 23:00. ήθελα να δω την πόλη και έτσι κανόνισα να έχουμε αυτές τις 12 ώρες να την χαρούμε. μου έκανε τρομερή εντύπωση η οργάνωση που είχαν με τα ταξί. μόλις έβγαινες από το αεροδρόμιο πήγαινες σε ένα κισέ που καθόταν μία κοπέλα. πάνω από το κισέ έγραφε ταξί και όλος ο κόσμος κατευθυνόταν εκεί (από το φεριγκέρι δεν υπάρχει ακόμα σιδηροδρομμική σύνδεση με την πόλη). η κοπέλα στο κισέ ρωτούσε πόσα άτομα θα επιβιβαστούν στο ταξί, πόσες βαλίτσες θα μεταφερθούν και μέσα από ένα χάρτη της πόλης, ο οποίος ήταν διαχωρισμένος σε 4 ζώνες, έδειχνες που ακριβώς θέλεις να πας (εμείς ως εντελώς άσχετοι με την πόλη ζητήσαμε να πάμε στο κέντρο και μας σημείωσε η ίδια που ακριβώς να κατέβουμε και ποια μέρη αν επισκεφτούμε) .Εξέδωσε την απόδειξη, κόστους 22 ευρώ ή 4800 φιορίνια και μας έδωσε την απόδειξη. Τα ταξί περίμεναν στην σειρά, μπήκαμε σε ένα από αυτά του δείξαμε το μέρος που επιθυμούμε να κατέβουμε και όταν φθάσαμε στον προορισμό μας πληρώσαμε βάσει της απόδειξης που είχε εκδώσει η κοπέλα στο κισέ. τόσο απλά.
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Δεν έχω πάει με ταξί στο αεροδρόμιο και μου έκαναν πολύ εντύπωση τα παραπάνω.Ζητάνε παραπάνω χρήματα από αυτά που δικαιούνται???και μάλιστα από Έλληνες?δηλαδή στους ξένους τι κάνουν???πάντως αν δεν καταγγέλονται ,έχουμε και μεις μερίδιο ευθύνης.Πολλές φορές,βιάζεσαι ή δε θες να μπλέξεις σε ιστορίες και το παρατάς(κι εμένα μου έχει συμβεί σε άλλη περιπτωση να αγνοήσω απαράδεκτη συμπεριφορά επαγγελματία και είναι κάτι για το οποίο έχω μετανοιώσει)Δυστυχώς ,από τη μια στη χώρα μας υπάρχει λίγο εκείνη η παλιά νοοτροπια ότι η καταγγελία είναι "ρουφιανιλίκι"από την αλλη δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει τίποτα αν το καταγγείλουμε.....Θυμήθηκα ένα μικρό περιστατικό που μου ανέφερε καποιος που έζησε για τριάντα χρόνια στην Ελβετία.Μια μέρα παρκάρει (παράνομα)το αμάξι του έξω από ένα φούρνο για να πάρει ψωμί σε μια μικρή Ελβετική πόλη.Βγαίνει μετά από δυο λεπτά και βλέπει τον τροχονόμο να γράφει την κλίση.Πλησιάζοντας βλέπει με ανακούφιση ότι ο τροχονομος είναι παλιός του συνάδελφος και φίλος,ο οποιος κάποια στιγμή είχε φύγει από το εργοστάσιο που δούλευαν μαζί και είχε γίνει τροχονόμος.
-Βρε παιδί μου δε γνώρισες το αμάξι ?του λέει ,εγώ είμαι.....
Λυπάμαι του λέει ο άλλος ,δεν επιτρέπεται να παρκαρεις εδω.
-Μα δεν είναι δυνατό ,δεν το πιστεύω ότι θα μου δώσεις την κλίση...εμείς είμαστε φίλοι ,άλλωστε ξέρεις και την καταστασή μου,οικονομικά είμαι στριμωγμένος......
Και τότε μαζί με την κλίση του ρχεται και η αποστομωτική απάντηση:Ok ,μην ανυσηχείς ,αν δεν μπορείς να την πληρώσεις θα σου δανείσω εγώ τα λεφτά και μου τα δίνεις μόλις μπορέσεις........
Μέχρι να γίνουμε Ελβετία όμως ,καλό είναι να αντιδρουμε και να αντιστεκόμαστε όσο μπορούμε ,αυτή είναι η δική μου γνώμη....
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.397
Likes
9.330
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
από την αλλη δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει τίποτα αν το καταγγείλουμε.....
Dafni συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. έχεις ακούσει ποτέ να έχει αφαιρεθεί άδεια από ταξί για απαράδεκτη συμπεριφορά ή κλοπή πελάτη? όσο έχεις ακούσει φαντάζομαι καποιο "όνομα' να μει φυλακή έστω και για μία μέρα για ναρκωτικά (βλέπε υπόθεση κότερου στη Μύκονο) ή για εξαπάτηση της Εφορίας..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.288
Μηνύματα
886.709
Μέλη
38.955
Νεότερο μέλος
alex_07

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom