Παρίσι Πολυκαταστήματα στο Παρίσι

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το Παρίσι είναι η πόλη των πειρασμών. Αυτό είναι αξίωμα όσον αφορά και τις αγορές. Αν είσθε αδυνάτου χαρακτήρος προτείνω να μην ξεμυτίσετε από τα μουσεία, μπας και την γλιτώσετε, αλλιώς οι κάρτες σας θα πάρουν φωτιά.

Προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη η παρουσίαση του Παρισιού, εγώ είμαι υποχρεωμένη να αναφέρω ότι γνωρίζω και στην τελική put the blame on me.

Ξεκινώ από τα Grands Magasins, ήτοι πολυκαταστήματα, τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 19ο αιώνα και λειτουργούν αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Ξεκινώ από το εμβληματικό:

Les Galleries Lafayette, 40 Boulavard Haussmann Introduction – Les Galeries Lafayette, le grand magasin de la mode
Ακόμη και αν δεν ενδιαφερόσαστε για αγορές πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αυτό το πολυκατάστημα, Η κεντρική του είσοδος είναι εντυπωσιακή με έναν υπέροχο τρούλο να κρέμεται ψηλά, δημιουργώντας τον πρώτο ναό της κατανάλωσης. Φυσικά, επειδή τα ψώνια είναι μια κουραστική δραστηριότητα, υπάρχουν ίσαμε οκτώ εστιατόρια, καφέ μπαρ, salon de thé, για να ξεκουράζονται οι πελάτες και να μπορούν με καθαρό μυαλό να προβούν σε αγορές.
Επόμενο Grand Magasin, λιγότερο γνωστό στα καθʼ υμάς, αλλά πασίγνωστο στους Παριζιάνους, είναι το Printemps που σημαίνει «άνοιξη» και είναι όντως η άνοιξη του διεθνούς καταναλωτή. Βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με τοLes Galléries Lafayette.

Printemps, 64 boulevard Haussmann
Printemps.com, Grand magasin, Mode, Beaut
Δεν έχει τόσο εντυπωσιακό τρούλο αλλά έχει τρουλίσκους και κάτω από έναν από αυτούς μπορείτε να γευματίσετε εξαιρετικά. Φυσικά και δεν υπολείπεται από τον ανταγωνιστή του ούτε στις φίρμες που εκπροσωπεί ούτε στα εστιατόρια και μπαρ που υπάρχουν εντός.

Έτερον μεγαλοκατάστημα υπήρξε το la Samaritaine La Samaritaine – Le grand magasin – Shopping, Mode, Décoration
πάνω στο Σηκουάνα στο ύψος του Pont Neuf. Έκλεισε όμως το 2005 και υποτίθεται ότι θα ξανανοίξει ανακαινισμένο τις πύλες του το 2013. Ίδωμεν με ποια μορφή θα ξανανοίξει. Το όνομά του το πήρε από ένα σταθμό της πυροσβεστικής που υπήρξε στο ίδιο σημείο και είχε μια παράσταση της καλής σαμαρίτισας που δίνει νερό στον Χριστό.

Τώρα αν είστε φανατικοί της αριστερής όχθης υπάρχει μεγαλοκατάστημα και εκεί. Και μάλιστα και το αρχαιότερο του είδους: Ο Emil Zola το χαρακτήρισε «ως έναν καθεδρικό ναό του εμπορίου για έναν λαό καταναλωτών».

Le Bon Marché, 24 rue de Sèvres
TreesLBM, le site du Bon Marché Rive Gauche
Δυστυχώς το site του είναι μόνο στα γαλλικά (ή τουλάχιστον, εγώ δεν βρήκα την αγγλόφωνη εκδοχή του). Εννοείται ότι και σε αυτό όπως και στα προηγούμενα μεγαλοκατάστηματα υπάρχει τμήμα delicatessen όμως αυτό το συγκεκριμένο είναι θεϊκό: σε εισάγει σε πειρασμούς που δύσκολα κανείς αντιστέκεται
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom