Πολωνία Πολωνία - Βαρσοβία - Κρακοβία

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
αμερική
δηλαδή..θελεις περιπου 3 ωρες με το τρενο να φτασεις βαρσοβία...ο καιρός πως ειναι αρχές οκτωβρίου θαναση?
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
ναι 3 ώρες

για το καιρό δε μπορώ να σου πω 100% από τώρα. σκέψου ότι σε εμας πέρυση, αρχές Οκτώβρη χίονιζε, όπως κι φέτος πρωτομαγία,


εδώ κι μια βδομάδα βρέχει του κερατά συνέχεια σε σημείο να μη μπορείς να κάνεις τίποτα
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος του κοσμου
εδώ κι μια βδομάδα βρέχει του κερατά συνέχεια σε σημείο να μη μπορείς να κάνεις τίποτα[/quote]


Γειά σου Θανάση. Τι καλά ο καιρός ήταν μαζί μας. Μόλις φύγαμε άρχισαν οι βροχές.
 

Anastasia's

Member
Μηνύματα
7
Likes
4
καλησπέρα σε όλους!
πολύ όμορφη και κατατοπιστική ιστορία.
σκεφτόμαστε να πάμε Βαρσοβία -Κρακοβία φέτος Πρωτοχρονιά, 27 Δεκ με επιστροφή 2 Ιανουαρίου.
Λέμε να μείνουμε 2 μέρες Βαρσοβία και στη συνέχεια να πάμε Κρακοβία για αλλαγή του χρόνου, ωστόσο λόγω απροοπτων τελευταία στιγμή το αφήσαμε και δεν έχουμε κλείσει ακόμα κάτι, - ελπίζω να βρούμε και να προλάβουμε.
Καταρχήν, αν κάποιος έχει πάει Χριστούγεννα, μεταξύ Κρακοβίας και Βαρσοβίας, ποια πόλη θα πρότεινε για αλλαγή του έτους, ως πιο όμορφα / "εορταστική"?
2 Μέρες Βαρσοβία (+ μία στον γυρισμό) και 3 κρακοβία είναι αρκετές? θα προτείνατε κάτι διαφορετικό;
όσον αφορά στα λεωφορεία, υπάρχει κάποιο site με τα δρομολόγια;
στα τρένα είδα το site που αναφέρατε ( http://rozklad-pkp.pl/en), πολύ εξυπηρετικό, μήπως όμως υπάρχει στα αγγλικά η πληροφορία για τον κάθε σταθμό? π.χ. απο το κέντρο της Βαρσοβίας, στο κέντρο της Κρακοβίας, ποιοι είναι οι σωστοί σταθμοί;
είναι καλύτερα να κλείσεις on line νωρίτερα, ή εκεί τελευταία στιγμή ?
όσον αφορά στο συνάλλαγμα, πού είναι καλύτερο να αλλάξει κανείς? στο αεροδρόμιο? κεντρικά? γενικά δέχονται κάρτες ή είναι πιο εύκολο με μετρητά?
και κάτι τελευταίο. πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τις περιηγήσεις στα αλατορυχεία και στο άουσβιτς? π.χ. κόστη - πού αναχωρούν από κρακοβία, καθώς και αν θα γίνονται δρομολόγια δεδομένου ότι είναι ημέρες εορτών?

εννοείται ότι οποιοδήποτε άλλο tip ή χρήσιμη πληροφόρηση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη (καθώς δυστυχώς ο χρόνος οργάνωσης είναι πολύ μικρός...)

ευχαριστώ πολύ!
Η εκδρομή μου στην Κρακοβια αβαρσοβια πριν απο 2μηνες μου εχει μείνει αξέχαστη Σίγουρα χρειάζεσαι 3 ημέρες για την Κρακοβια και τουλάχιστον 2 για την Βαρσοβια που ήταν για εμάς η ευχάριστη έκπληξη .Να κλείσεις οπωσδήποτε απο πριν τα εισητηρια των τρένων γιατι εγώ δυσκολεύτηκα τον Οκτώβριο. Υπάρχει site στο Ίντερνετ raildude νομίζω λέγεται και ειναι ακριβές Στην Κρακοβια μείναμε στο puro hotel ακριβώς διπλα στον σταθμο των τρένων και το mall και στην Βαρσοβια στο mercure ακριβώς στην ίδια θέση Εξαιρετικά και τα δυο και πολύ βολικά Για τα αλατορυχεια τιο site ειναι copalnia.pl και εχει ολα τα ωράρια τιμές (γύρω στα 20ευρω) και ξεναγήσεις υποχρεωτικές στα αγγλικα και σε άλλες γλώσσες που περιλαμβάνεται στην τιμή.Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν οι καθυστερήσεις στα τρένα που έκαναν το ταξίδι 4ωρο και το άσχημο φαγητο Γι αυτό σου προτείνω κουζίνα ιταλική η κάτι παρόμοιο ((το rucolla ειναι εξαιρετικό εστιατοριο στη Βαρσοβια κοντά στην παλια πόλη)Καλο σου ταξίδι και καλές γιορτές!
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
σε ευχαριστώ πού για τις πληροφορίες, πραγματικά πού χρήσιμες.
για τα τραίνα οι ωρες είναι σχετικά ακριβείς? οι κεντρικοί σταθμοί πχ βαρσοβία ξέρουμε ποιοι είναι?
πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
καλές γιορτές! :)
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Μην κλείσεις από raildude αν έχει τέτοια επιλογή.Μόνο από το επίσημο σάιτ.Οι σταθμοί οι κεντρικοί είναι Warszawa Centralna και Krakow Glowny.
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
απο οτι βλέπω υπάρχουν και λεωφορεία, - τα τρένα ομως εκτιμάτε ότι είναι καλύτερη επιλογή?
επισης, αν και γιορτές , θεωρώ ότι αφού πάμε είναι θέμα ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας η επίσκεψη στο Άουσβιτς. Από πού κλείνουμε εισιτήρια-μεταφορά? γνωρίζει κανείς? (θεωρώντας ότι δεν θα έχουμε αυτοκίνητο)
ευχαριστώ και πάλι :)
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Despinna θα ειμαστε σχεδον μαζι εκει....Εμεις πεταμε στις 26/12 και επιστρεφουμε στις 2/01!!!!Εμεις πρωτα θα παμε Κρακοβία και μετα Βαρσοβία!Θα κανουμε 4 μερες στην Κρακοβία,η πρωτη περιεχει και το ταξιδι μας (Αθήνα-Βαρσοβία-Κρακοβία) .Εμεις λεμε να προτιμησουμε το τρενο για να αποφυγουμε κινηση στους δρομους και για περισσοτερη ανεση.Δεν εχουμε κλεισει ακομα εισιτηριο για το τρενο βεβαια...και αν εχει καθυστερηση το αεροπλανο;

Για το Αουσβιτς και τα αλατορυχεια λετε να αγορασουμε εισιτηρια απο το ιντερνετ;

Εμεις ενημερωνομαστε για τα δρομολογια τρενων απο εδω http://www.polrail.com/en# ειναι έμπιστο;
 
Last edited by a moderator:

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
I love Travels ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Εμείς το αποφασίσαμε λίγο τελευταία στιγμή, οπότε είμαστε στο ψάξιμο. Πρωτοχρονιά επιλέξατε να αλλάξετε στη Βαρσοβία? γιατί είμαστε στο ψάξιμο ώς προς το αν είναι καλύτερα να πάμε πρώτα κρακοβία και να κάνουμε πρωτοχρονιά στη Βαρσοβία ή το αντίστοφο. Ξέρετε πού έχει πιο πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές- όχι για ψώνια, για ατμόσφαιρα? (να μπούμε λίγο σε ένα διαφορετικό κλίμα;).
Και εμείς για το τρένο προσανατολιζόμαστε, αναρωτιόμαστε όμως το ίδιο, αν χρειάζεται να κλείσουμε από πριν. Επίσης σίγουρα κρακοβία θέλουμε να πάμε στα αλατορυχεία, και στο Άουσβιτς (δύσκολο, αλλά....το οφείλουμε σαν άνθρωποι, αυτό νιώθουμε), οπότε καλό θα είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες! (αφού μάλιστα θα είμαστε με τη συγκοινωνία). Στο Αλατορυχείο πάντως δείχνει να έχει κανονικά γκρουπ και τις μέρες εορτών, δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερα να κλείσει κανείς ηλεκτρονικά... ευχαριστώ για το link για τα τρένα εγώ είχα βρει εδώ στο forum αυτό
http://rozklad-pkp.pl/en (και ευχαριστώ παραπάνω τον greg thes για την πληροφόρηση γιατί δεν ήξερα ποιοι είναι οι κεντρικοί σταθμοί)..
πολλά πράγματα τελευταία στιγμή, αλλά διάθεση να υπάρχει και πιστεύω να βγάλουμε άκρη... :)

Θα το μελετήσω άμεσα.ευχαριστω!
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Επιλέξαμε την Βαρσοβία για αλλαγη χρόνου μιας και θελουμε το τελευταιο βραδυ πριν την πτηση μας να κοιμομαστε στην πολη απο οπου φευγει το αεροπλάνο...για ασφαλεια!Πιστευω οτι και στις 2 περιοχες θα εχει Χριστουγεννιατικη ατμόσφαιρα...εχω διαβασει για την Χριστουγεννιάτικη αγορα της Κρακοβιας ότι εχει μεχρι φαγητα.
Εμεις εχουμε 2 επιλογες για τα αλατορυχεια και το Αουσβιτς...ειτε 1 μερα το ένα είτε 1 μερα το άλλο μονοι μας ή να πάμε σαν εκδρομη με γραφειο.Βρηκαμε μεσω ιντερνετ καποιο γραφειο που σου κανει σαν μονοημερη και στα 2 αυτα μερη και ερχεται με πουλμανακι απο το ξενοδοχειο σου και σε επιστρεφει σε αυτο.Το κοστος ειναι σαφως ακριβοτερο με ταξιδιωτικο γραφειο αλλα ειμαι έγκυος και θα δουμε τι ειναι πιο βολικο,οποτε θα το αποφασισουμε επι τοπου πως θα κινηθουμε!
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Το κοστος ειναι σαφως ακριβοτερο με ταξιδιωτικο γραφειο αλλα ειμαι έγκυος και θα δουμε τι ειναι πιο βολικο,οποτε θα το αποφασισουμε επι τοπου πως θα κινηθουμε!
Η ξενάγηση στα αλατορυχεία διαρκεί γύρω στις 3 ώρες. Και στο Άουσβιτς έχει πολύ περπάτημα. Λόγω εγκυμοσύνης καλύτερα να αποφύγεις να τα κάνεις και τα 2 σε μια μέρα.
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Ευχαριστω depy!Θα μας δυσκολεψουν τα μεσα μαζικης μεταφορας;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.740
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom