Πολωνία Πολωνία - Βαρσοβία - Κρακοβία

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Φτάνω Παρασκευή νωρις το πρωι Βαρσοβία, Σάββατο πρωί Κρακοβία και Δευτέρα βράδυ επιστροφή απο Βαρσοβία. Είναι υπερβολικά λίγες οι μέρες δυστυχώς.
Συμφωνώ και δε ξέρω αν θα έκανα το ίδιο στη θέση σου, μάλλον όχι, γιατί σε κάθε περίπτωση θα δεις πολύ στριμωχτά δύο πόλεις. Ειδικότερα στην Κρακοβία που έχει και δύο τεράστια αξιοθέατα (αλατορυχεία - Αοσβιτς) τα οποία απαιτούν χρόνο.
Ίσως αν έφευγες απευθείας για Κρακοβία την Παρασκευή και επέστρεφες Βαρσοβία Κυριακή βράδυ να ήταν πιο βατά τα πράγματα.
Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να κλείσεις με κάποιο τουριστικό γραφείο την εκδρομή και στα δύο και να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα. Μπορεί να ναι σκότωμα, αλλά θα σου μείνει κι άλλη μια μέρα στην πόλη. Έτσι βγαίνει ακόμα και με το πρόγραμμα σου.
Αλλιώς το να πας, να γυρίσεις και να περιηγηθείς στο Άοσβιτς θέλει κανένα 8ωρο, καθώς και να χεις κλείσει εισιτήριο/ξενάγηση από το επίσημο website. Τα λεωφορεία ξεκινούν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και κάνουν γύρω στη μιάμιση ώρα να φτάσουν στο μνημείο.

Vasmantz

Member
Συμφωνώ και δε ξέρω αν θα έκανα το ίδιο στη θέση σου, μάλλον όχι, γιατί σε κάθε περίπτωση θα δεις πολύ στριμωχτά δύο πόλεις. Ειδικότερα στην Κρακοβία που έχει και δύο τεράστια αξιοθέατα (αλατορυχεία - Αοσβιτς) τα οποία απαιτούν χρόνο.
Ίσως αν έφευγες απευθείας για Κρακοβία την Παρασκευή και επέστρεφες Βαρσοβία Κυριακή βράδυ να ήταν πιο βατά τα πράγματα.
Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να κλείσεις με κάποιο τουριστικό γραφείο την εκδρομή και στα δύο και να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα. Μπορεί να ναι σκότωμα, αλλά θα σου μείνει κι άλλη μια μέρα στην πόλη. Έτσι βγαίνει ακόμα και με το πρόγραμμα σου.
Αλλιώς το να πας, να γυρίσεις και να περιηγηθείς στο Άοσβιτς θέλει κανένα 8ωρο, καθώς και να χεις κλείσει εισιτήριο/ξενάγηση από το επίσημο website. Τα λεωφορεία ξεκινούν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και κάνουν γύρω στη μιάμιση ώρα να φτάσουν στο μνημείο.
Απο Βαρσοβία Κρακοβία ποιος εινια ο καλύτερος τρόπος να πάω?

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αν και εγώ το έχω κάνει με αυτοκίνητο θα έλεγα πως με τραίνο είναι προτιμότερο και οικονομικότερο. Έχοντας δει τα Πολωνικά τραίνα πρόσφατα (σε άλλες πόλεις) μπορώ να πω ότι είναι άνετα, βολικά και αρκετά γρήγορα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Λογικά το τρένο όπως είπε ο Galla, αν κι εγώ το είχα κάνει μ' αεροπλάνο γιατί βόλεψε. Δε βγήκα καν από το αεροδρόμιο, ήταν φθηνό και βόλευε σαν ώρα πτήσης.

NickPort

New Member
Καλησπέρα σε όλους,
Στους σταθμούς των τρένων / λεωφορείων μπορω να προμηθευτώ εισιτήρια και να πληρώσω με κάρτα ή πρέπει να φροντίσω να έχω μετρητά μαζί μου ;
Φαντάζομαι σε καταστήματα δεν έχω θέμα με κάρτες…. Σωστά ?
Ευχαριστώ!

connosp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Καλησπέρα σε όλους,
Στους σταθμούς των τρένων / λεωφορείων μπορω να προμηθευτώ εισιτήρια και να πληρώσω με κάρτα ή πρέπει να φροντίσω να έχω μετρητά μαζί μου ;
Φαντάζομαι σε καταστήματα δεν έχω θέμα με κάρτες…. Σωστά ?
Ευχαριστώ!
Με Revolut τα πάντα, για ψιλοέξοδα λίγα μετρητά.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Υπάρχουν πολλά θέματα για Πολωνία αλλά επειδή ο τίτλος ταιριάζει περισσότερο στο ταξίδι που σκοπεύουμε να κάνουμε με την σύζυγο, γράφω σε αυτό.
Λοιπόν θα ήθελα μια βοήθεια στο πως να κατανέμουμε τις διανυκτερεύσεις μας και σε ποιες πόλεις να γίνουν αυτές.
Επειδή η άφιξη είναι στην Βαρσοβία και η αναχώρηση είναι από την Κρακοβία, σκεφτομαι οι 2 πρώτες διανυκτερεύσεις να γίνουν στην Βαρσοβία και οι 2 (ή 3) τελευταίες στην Κρακοβία.
Σκέφτομαι μετά την Βαρσοβία να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κατευθυνθούμε νότια.
Θα έχουμε στην διάθεση μας άλλες 4 διανυκτερεύσεις και ρωτώ που θα ήταν καλύτερα να γίνουν.
όπως έχω διαβάσει είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε. Ή αν κάποιες πόλεις είναι κοντινές θα μπορούσαν να βγουν με ημερήσιες εκδρομές χωρίς να αλλάζουμε ξενοδοχεία σύντομα. Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επειδή η άφιξη είναι στην Βαρσοβία και η αναχώρηση είναι από την Κρακοβία, σκεφτομαι οι 2 πρώτες διανυκτερεύσεις να γίνουν στην Βαρσοβία και οι 2 (ή 3) τελευταίες στην Κρακοβία.
Θα έβαζα μια μέρα παραπάνω στη Βαρσοβία, ειδικά αν ενδιαφέρουν τα μουσεία της, τα πάρκα κ.α.
Σκέφτομαι μετά την Βαρσοβία να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κατευθυνθούμε νότια.
Το αυτοκίνητο διευκολύνει σίγουρα την όλη κατάσταση, αν όμως έχετε σκοπό να κινηθείτε αποκλειστικά σε πόλεις το θεωρώ περιττό, καθώς οι μετακινήσεις με τρένα/λεωφορεία στη χώρα είναι αξιόλογες.
είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε
Poznan όχι γιατί με την απευθείας πλέον πτήση από τη Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ως ξεχωριστή εκδρομή κι έχει ενδιαφέρουσες πόλεις τριγύρω του. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα στο Βρότσλαβ.
Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.
Σε απόσταση βολής από την Κρακοβία (μια ώρα πάνω κάτω) είναι το Tarnów αλλά και το Κατοβίτσε, που μπορούν να βγουν και σε ημερήσια.

Mairoula

Member
Καλημέρα στην ομάδα,για μένα σίγουρα αξίζει περισσότερο Κρακοβία που είναι πολύ πιο γραφική πόλη από την Βαρσοβία.Βεβαίως και έχεις να δεις πράγματα και στην Βαρσοβία αλλά στην Κρακοβία μην ξεχάσεις να δεις το Άουσβιτς και τα Αλατορυχεια που πραγματικά αξίζουν.Το αυτοκίνητο χρειάζεται πιστεύω για πιο άνεση στις μετακινήσεις και κατά την γνώμη μου μια στάση Βρότσλαβ αξίζει.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Υπάρχουν πολλά θέματα για Πολωνία αλλά επειδή ο τίτλος ταιριάζει περισσότερο στο ταξίδι που σκοπεύουμε να κάνουμε με την σύζυγο, γράφω σε αυτό.
Λοιπόν θα ήθελα μια βοήθεια στο πως να κατανέμουμε τις διανυκτερεύσεις μας και σε ποιες πόλεις να γίνουν αυτές.
Θα έχουμε στην διάθεση μας άλλες 4 διανυκτερεύσεις και ρωτώ που θα ήταν καλύτερα να γίνουν.
όπως έχω διαβάσει είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε. Ή αν κάποιες πόλεις είναι κοντινές θα μπορούσαν να βγουν με ημερήσιες εκδρομές χωρίς να αλλάζουμε ξενοδοχεία σύντομα. Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.
Για μένα είναι λίγες οι 2 διανυκτερευσεις στη Βαρσοβία, θα πρόσθετα μια ακόμη.
Αν όχι θα έκανα μια ημερήσια Βρότσλαβ το οποίο είναι πανέμορφο η θα διέμενε εκεί, ακόμα καλύτερα, και θα ξοδευα 3 μέρες Κρακοβία με επίσκεψη σε αλατορυχειο και birkenau

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αν έχετε συνολικά 8 διανυκτερεύσεις (αν καταλαβαίνω σωστά) θα έλεγα 3 Βαρσοβία, 2 Βρότσλαβ και κατάληξη με 3 Κρακοβία.
Οι 3 για Βαρσοβία καλύπτουν με άνεση την πόλη και βάζεις μέσα 1-2 καλά μουσεία (Κοπέρνικου, Εξέγερσης, Εβραϊκό…) ή/και 1-2 παλάτια με τους κήπους τους.
Το Βρότσλαβ τις χρειάζεται τις 2 νύχτες, ειδικά αφού θα χαθεί χρόνος για να πας και κατόπιν να ξαναφύγεις.
Για την Κρακοβία, αν βάλεις μέσα αλατωρυχεία και Άουσβιτς, οι 3 μέρες είναι μια χαρά.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Για να απαντήσω και στους 4 ευχαριστώντας για τις προτάσεις σας θα ήθελα να πω ότι,
@psilos3 Ναι μας ενδιαφέρουν τα πάρκα αλλά όχι τα μουσεία. Τώρα αν δεν βολέψει να δούμε το Πόζναν, τί να κάνουμε σε 8 μέρες δεν γίνετε να τα δείς όλα.
Μάλλον η πρόταση του @gkalla είναι η πιο βολική. Τώρα όσον αφορά το αυτοκίνητο θα το δω ανάλογα στο πως θα διαμορφώσω το τελικό πρόγραμμα. Τα αλατωρυχεία μάλλον απορρίπτονται λόγω της δύσκολης πρόσβασης, ( διαβάζω ότι έχει 400 σκαλιά, κάτι απαγορευτικό για εμάς).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.255
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα