Βραζιλία Ποταμός του Ιανουαρίου

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ ανασφάλεια δεν ένιωσα, ίσως επειδή ήμουν και μικρότερος τότε και λίγο πιο φλου.

Αλλά έπεσα σε κάποια επεισόδια και πάνω σε disco της Copacabana σε κεντρικότατο σημείο. Παρόλα αυτά η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Συμπληρωματικά με την ιστορία μερικές πληροφορίες για αυτούς που σχεδιάζουν να πάνε Ρίο αποκλειστικά για το καρναβάλι.

Οικονομικά στοιχεία : Αεροπ. εισιτήριο με τις γνωστές Air France, British, Iberia, Lufthansa, T.A.P. : 800–1000 ευρώ το άτομο. Ξενοδοχείο : 2 – 2,5 φορές πάνω από την κανονική τιμή λόγω καρναβαλιού. Επίσης πρέπει να κλείσεις πακέτο τουλάχιστον 4-5 ημερών. Από 800-1800 ευρώ για 6 βράδια το δίκλινο μετά πρωινού. Εισιτήρια σε sambodromo από 150-280 ευρώ το άτομο η βραδιά ανάλογα την κερκίδα. Λοιπά έξοδα φαγητό, διασκέδαση, τοπικές εκδρομές, μικροαγορές : 80-120 ευρώ ανά ημέρα το ζευγάρι. Τα αεροπορικά και το ξενοδοχείο κλείστε τα τουλάχιστον 20 μέρες πριν. Για τα εισιτήρια του sambodromo μη βιαστείτε. Στο RIO CARNIVAL TICKETS 2009 μπορεί λίγες μέρες πριν να βρείτε μια σημαντική έκπτωση.

Διαμονή : Η περιοχή της Κοπακαμπάνα συνδυάζει φαγητό, νυχτερινή ζωή, παραλία και πρόσβαση σε μετρό. Αν αντέχει η τσέπη ξενοδοχείο Rio Othon Palace και μάλιστα ocean view. Το Acapulco που έμεινα εγώ ήταν πολύ οικονομικότερο.

Μετακινήσεις : Το ταξί είναι αρκετά οικονομικό και θα το χρησιμοποιήσετε από και για το αεροδρόμιο. Μέσα στην πόλη όμως τις μέρες του καρναβαλιού κλείνουν συχνά μεγάλους δρόμους με αποτέλεσμα συμφόρηση στους υπόλοιπους. Γιαυτό έχετε υπόψη σας και το μετρό (1 γραμμή). Την ενοικίαση αυτοκινήτου ξεχάστε την.

Ρούχα : Βερμούδες, μακό μπλουζάκια, κλειστά (αθλητικά) παπούτσια. Γίνεστε δεκτός παντού εκτός από τον επίσημο αποκριάτικο χορό του Copacabana Palace Hotel. Για εκεί χρειάζεται … φράκο.

Sambodromo: Για την μετάβαση προτιμήστε το μετρό. Σε 20 λεπτά θα είστε στον σταθμό Central. Από εκεί η απόσταση είναι 15 λεπτά με τα πόδια. Η καλύτερη θέαση γίνεται από την κερκίδα 7 εκτός αν αντέχει η τσέπη το εισιτήριο της 2 (καμαρίνια). Πάτε 1.30 ώρα νωρίτερα για να πιάσετε καλή θέση : μπροστινή σειρά, δίπλα σε διάδρομο και όχι μπροστά σε μεγάφωνο. Εάν πάλι έχετε πάθος με τις φωτογραφίες και τις λήψεις πηγαίνετε στην κάτω δεξιά γωνία της κερκίδας (προς την 5). Σε καμία περίπτωση μην πάτε στις κερκίδες 13 ή 6.

Μην χάσετε : Ένα ξεφάντωμα στο Scala. Ένα δείπνο στο Marius.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου McElk μακαρι να μου χρησιμευσουν καποια στιγμη.
Αν και σε περιοδο καρναβαλιου ολα ειναι αρκετα ακριβοτερα,αλλα οπως και ναχει
το καλυτερο καρναβαλι του κοσμου ειναι αυτο....μοναδικη εμπειρια.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.467
Likes
7.927
Τσουχτερές οι τιμές! Αλλά ωραία εμπειρία για μία φορά στη ζωή σου έστω......
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Rio Othon Palace...σε αυτό είχα μείνει εγώ...πολύ καλό! Βέβαια δεν πήγα σε περίοδο καρναβαλιού, οπότε ήταν κάπως πιο χαμηλές οι τιμές φαντάζομαι.

Κατά τα άλλα...ευχαριστούμε και πάλι για της χρησιμότατες πληροφορίες σου! ;)
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
McElk μπράβο! παντα τετοια ομορφα ταξιδια να κανεις και σε ευχαριστουμε για την ιστορια σου και τις πληροφορίες. Δεν ειχα ακουσε ποτε "απο μέσα" για το καρναβαλι του Ριο και αν τα καταφερω θα ειναι απο τα αμεσα μεγαλα ταξιδια μου.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μπραβο McElk παντα τετοια ευχομαι! Απολαυσα την ιστορια και ακομα πιο πολυ τις φωτο σου!
Πρεπει να ειναι πολυ εντυπωσιακο το θεαμα απο κοντα!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Και για να κλείσουμε το θέμα αφού ευχαριστήσω όσους διάβασαν και ιδιαίτερα όσους σχολίασαν την ιστορία, να πω ότι παρόλο που το ταξίδι κόστισε κάπου 1000 ευρώ φθηνότερα (για τα 2 άτομα) από αντίστοιχο με ταξιδιωτικό πρακτορείο, παραμένει ακριβό για να το κάνει κανείς για 7 μόνο μέρες. Το καλύτερο είναι να συνδυαστεί - με μικρό επί πλέον κόστος - προσθέτοντας 8-10 μέρες στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. Μπουένος Άιρες, Ιγκουασού, Μπραζίλια). Πάντως το θέαμα του καρναβαλιού στο Rio είναι μοναδικό.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
986
Likes
2.072
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
τι κρίμα όμως μια τέτοια υπέροχη πόλη να μην έχει θάλασσα της προκοπής για μπάνιο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.427
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom