Που μπορώ να ταξιδέψω Απρίλιο και Μάιο χωρίς περιορισμούς λόγω του κορονοϊού;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Αγαπητοί φίλοι, πάνω που είχα πάρει απόφαση ότι αυτή την Άνοιξη θα κάτσω στα αυγά μου, τελικά λόγω του κορονοϊού μας προέκυψαν 45 μέρες ελεύθερες, οπότε αμαρτία είναι να μην πάμε κάπου.
Το ερώτημα είναι πού πάμε; Από την πλευρά του να μην μας ταλαιπωρήσουν εκεί που θα πάμε. Δηλαδή ψάχνουμε χώρες χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας. Χώρες που πας εκεί και δεν σε βάζουν σε καραντίνα. Και χώρες προς τις οποίες επιτρέπονται ακόμα οι πτήσεις από Ελλάδα.
Το αρχικό πλάνο ήταν να πάμε Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Όποιος έχει σχετικές πληροφορίες, ας δώσει τα φώτα του για το τι παίζει εκεί.
Εναλλακτικά παίζουν Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες.
Και από τη μεριά της Αμερικής, παίζουν το Μεξικό (πάλι), ο Άγιος Δομίνικος και η Τζαμάικα. Βέβαια, προς τα εκεί πήγαινα συνήθως μέσω Νέας Υόρκης, γιατί οι απευθείας πτήσεις κυμαίνονται γύρω στα 1000 ευρώ. Αλλά τώρα νομίζω ότι η Αμερική έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από Ευρώπη.
Αυτές είναι οι χώρες που μας ενδιαφέρουν. Για θάλασσα και μπάνιο μας ενδιαφέρει να πάμε.
Οπότε, όποιος γνωρίζει τί ακριβώς παίζει με αυτές τις χώρες, ας δώσει μια βοήθεια. Κυρίως για Μαλαισία και Σιγκαπούρη, γιατί κατά κει μας βλέπω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Για το 2020 ή το 2021 μιλάς; :p

Απρίλιος και Μάϊος είναι πολύ κοντά, τον πρώτο τον διανύουμε ήδη και καλά καλά δεν έχει τελειώσει η δική μας καραντίνα, πώς να κάνει κάποιος σχέδια; Η κατάσταση ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει και δεν ξέρεις τι μέτρα μπορεί να αποφασιστούν από τη μια μέρα στην άλλη, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Πουθενά δε θα πήγαινα, το θεωρώ παρακινδυνευμένο.
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Συμφωνώ.

Και άντε ότι βρίσκεις ένα μέρος με "σχετική" ελευθερία και κλείνεις τα εισιτήρια σήμερα.
Πώς θα είναι τα πράγματα εκεί σε 1 εβδομάδα;

Επίσης, θα βρεις αεροπορική να σε πάει;
Ακόμα και αν πας, θα βρεις αεροπορική να σε γυρίσει;

Και πες ότι βρίσκεις αεροπλάνο.
Το κακό είναι ότι κλείνουν και αεροδρόμια...
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Οντως τολμηρός!
Για Φιλιππίνες πάντως δεν κυκλοφορεί τίποτα, έχουν σταματήσει και οι συγκοινωνίες μεταξύ πόλεων.
Χθες ο πρόεδρός τους ανακοίνωσε οτι όποιος δεν υπακούει στα μέτρα θα πυροβολείται!
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Εναλλακτικά παίζουν Ταϊλάνδη.
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά...

Πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00
https://www.tatnews.org/2020/04/tat...urfew-from-3-april-2020-until-further-notice/Κλειστό το αεροδρόμιο του Πουκέτ 10-30 Απριλίου
https://www.tatnews.org/2020/03/tat-update-phuket-to-close-airport-from-10-30-april-2020/
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Δοκτορα βαρυέσαι να πατησεις κουμπακια να δεις τι γινεται στις χωρες που θέλεις να πας ;
Πουθενά να μην πας , κατσε σπιτακι σου μέχρι να ξεθυμανει όλο αυτό.
Αφου απο μέρα σε μέρα αλλαζουν όλα.
 

10900km

Member
Μηνύματα
392
Likes
4.189
Ειλικρινά, όταν είδα τον τίτλο τού post σου, θεώρησα δεδομένο ότι έκανες πλάκα, ότι πουλούσες χαβαλεδιάρικη σαρκαστική τρελίτσα, κι έκανα κλικ για να διαβάσω τι είχες γράψει, επειδή ο σαρκασμός είναι από τους αγαπημένους μου τρόπους αντιμετώπισης οποιασδήποτε – σχεδόν - κατάστασης. Διαβάζοντας όμως τι έγραψες, είναι μάλλον ξεκάθαρο πως ό,τι έγραψες το έγραψες σοβαρά. Σοβαρά λοιπόν κι εγώ, σ’ ενημερώνω ότι η Μαλαισία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ξένους (με εξαίρεση διπλωμάτες και γιατρούς) από τις 17 Μαρτίου, μεσάνυχτα. Το ξέρω επειδή ήμουν στο Βιετνάμ στις 16 Μαρτίου, όταν (αργά το βράδυ) ο πρωθυπουργός τής Μαλαισίας το ανακοίνωσε, κι αναγκάστηκα να αγοράσω νέο εισιτήριο για Κουάλα Λουμπούρ για την επομένη, 17, απόγευμα, καίγοντας το εισιτήριο που είχα για τις 24. Για Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και Ταϊλάνδη, σου τα έγραψαν άλλα παιδιά.
 

s-travelholic

Member
Μηνύματα
55
Likes
346
Έφυγα από τις Φιλιππίνες στις 12/3. Μόλις έφυγα , έκλεισαν αρχικά κάποια νησιά που εμφάνισαν κρούσματα και μετά τα πάντα. Τώρα έχει πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας.
Πήγα Κουάλα Λουμπούρ αντί για Χονγκ Κονγκ που είχα σχεδιάσει, βόλευε για την επόμενη χώρα που ήθελα να πάω την Σρι Λάνκα. Μόλις που πρόλαβα κι έφυγα και μετά έκλεισαν τα σύνορα, άρχισε η απαγόρευση κλπ
Και φτάνω στην Σρι Λάνκα στις 15/3 και έχουν ήδη απαγόρευση εισόδου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Ελλάδος. Και λέω, είμαι τυχερή , θα μείνω εδώ όσο πάει, αφού έτσι κι αλλιώς οι επόμενες χώρες που σχεδίαζα έχουν κλείσει ( Ομάν και Ιράν). Αμ δε και κούνια που με κούναγε! Σχεδόν μας διώξανε.Αρχικά έκλεισαν κάποια εθνικά πάρκα. Ύστερα άρχισε να επεμβαίνει ο απλός κόσμος.
Ναι παιδιά, αυτοί οι χαμογελαστοί και καλοί άνθρωποι, μας έβλεπαν πλέον σαν μιάσματα και φώναζαν 'κορόνα΄, όποιον ξένο έβλεπαν. Επιθέσεις σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων για να τα κλείσουν, δυσκολία να βρεις δωμάτιο, εστιατόριο κλπ. Μέσα σε 1,5 μέρα ο πανικός είχε κάνει τρομερή δουλειά και όλοι με συμβούλευαν να φύγω. Αναγκαστικά πήγα να αλλάξω το εισιτήριο μου και το αεροδρόμιο του Κολόμπο από τις πολλές ακυρώσεις θύμιζε πενταήμερη. Τα κατάφερα ευτυχώς χωρίς ταλαιπωρία.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.636
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom