Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Να αναφέρω κι εγώ το «U Sadu» λίγο εκτός κέντρου, παμπ/εστιατόριο αποκλειστικά με ντόπιους και πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Να αναφέρω κι εγώ το «U Sadu» λίγο εκτός κέντρου, παμπ/εστιατόριο αποκλειστικά με ντόπιους και πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση.
Λατρεμένο! Εξαίρετη συμπεριφορά από το προσωπικό!

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Το αγοράζεις μέσω smartphone και συγκεκριμένα της εφαρμογής « PID Lítačka » και ξεκινάς εσύ τη χρέωση του όταν το επιθυμείς, δηλαδή την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσεις κάποιο μέσο, οπότε αυτομάτως ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση εγκυρότητας του.
Δεν ισχύει για μετάβαση στο αεροδρόμιο, εκεί αγοράζεις μόνο επιτόπου έχει γκισέ.
Για μετάβαση από το αεροδρόμιο στην πόλη και ανάποδα υπάρχει μια συγκεκριμένη χρέωση άσχετα τα μέσα που θα πάρεις; Γιατί στους χάρτες της Google βγάζει 40czk σε όλες τα πιθανες διαδρομές.Μπορούμε να το αγοράσουμε με κάρτα ή πρέπει να αλλάξουμε χρήματα;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γιατί στους χάρτες της Google βγάζει 40czk σε όλες τα πιθανες διαδρομές
Στη Google το δείχνει έτσι γιατί χρειάζεσαι εισιτήριο άνω των 30 λεπτών. Και όπως φαίνεται στη κάτω φωτο, που είναι τα εισιτήρια ενηλίκων όπως φαίνονται στην εφαρμογή, το κόστος είναι αυτό
Screenshot_20251111_223803_pid ltaka.jpg

Μπορούμε να το αγοράσουμε με κάρτα ή πρέπει να αλλάξουμε χρήματα;
Αν έχεις κατεβάσει την εφαρμογή μπορείς να πληρώσεις με κάρτα και να βγάλεις όσα εισιτήρια χρειάζεσαι για όσα άτομα είστε. Αρκεί να τα ενεργοποιήσεις όλα μέσα απο την εφαρμογή λίγο πριν μπείτε στο μέσο μεταφοράς ή μόλις μπείτε σε αυτό

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Για μετάβαση από το αεροδρόμιο στην πόλη και ανάποδα υπάρχει μια συγκεκριμένη χρέωση άσχετα τα μέσα που θα πάρεις; Γιατί στους χάρτες της Google βγάζει 40czk σε όλες τα πιθανες διαδρομές.Μπορούμε να το αγοράσουμε με κάρτα ή πρέπει να αλλάξουμε χρήματα;
Όταν είχα πάει εγώ προ τριετίας, το εισιτήριο του αεροδρομίου ήταν εκτός εφαρμογής.
Η αγορά του γινόταν αποκλειστικά από το χώρο του αεροδρομίου, είχα πληρώσει με κάρτα καθώς θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τα πρώτα μετρητά τα χάλασα εντός πόλης. Δε ξέρω αν ισχύει ακόμα το ίδιο.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όταν είχα πάει εγώ προ τριετίας, το εισιτήριο του αεροδρομίου ήταν εκτός εφαρμογής.
Έψαξα τα κιταπια μου γιατί μου φαίνεται κουλό να μην το είχα δει, αλλά μετά απο 3 χρόνια δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα. Οπότε βρήκα το παρακάτω
20251112_010006.jpg

Η γραμμή ΑΕ είναι η απευθείας γραμμή απο το αεροδρόμιο για το κέντρο της πόλης και δεν μπορείς να βγάλεις εισιτήριο απο την εφαρμογή όπως είπες και εσύ!

Υπάρχουν όμως οι άλλες δύο γραμμές 100 και 119 που μπορείς να βγάλεις εισιτήριο απο την εφαρμογή απλώς πας στο κέντρο της Πράγας μέσω Λαμίας, δλδ αλλάζοντας το λεωφορείο με το μετρό. Αυτό είχαμε κάνει εμείς :D

Όταν βρω το συγκεκριμένο χάρτη στο σαιτ θα το κοτσαρω και αυτό να υπάρχει

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μια χρηστική πληροφορία για τα ΜΜΜ της Πράγας:
Οι άνω των 60 πληρώνουν μισό εισιτήριο. Οι άνω των 65 δωρεάν αλλά πρέπει να έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο για τυχόν έλεγχο της ηλικίας. Δεν ξέρω αν ισχύει για την γραμμές από και προς αεροδρομιο.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μια χρηστική πληροφορία για τα ΜΜΜ της Πράγας:
Οι άνω των 60 πληρώνουν μισό εισιτήριο. Οι άνω των 65 δωρεάν αλλά πρέπει να έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο για τυχόν έλεγχο της ηλικίας. Δεν ξέρω αν ισχύει για την γραμμές από και προς αεροδρομιο.
Ισχύει άραγε για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ή μόνο για τους ντόπιους;
Γιατί το καλοκαίρι στην Πολωνία με αυτή την λογική βγάλαμε φοιτητικό για τα κορίτσια και ο ελεγκτής δεν το δέχτηκε λέγοντας ότι το φοιτητικό και γενικά οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο για τους Πολωνούς. Είχαμε μια διαφωνία αλλά τελικά το πρόστιμο δεν το γλιτώσαμε.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Η αγορά του γινόταν αποκλειστικά από το χώρο του αεροδρομίου, είχα πληρώσει με κάρτα καθώς θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τα πρώτα μετρητά τα χάλασα εντός πόλης. Δε ξέρω αν ισχύει ακόμα το ίδιο.
Ευχαριστώ Γιάννη, για αυτό κυρίως με ενδιαφέρει για τα μετρητά. Θυμάσαι πως λέγεται το λεωφορείο για την πόλη;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ευχαριστώ Γιάννη, για αυτό κυρίως με ενδιαφέρει για τα μετρητά. Θυμάσαι πως λέγεται το λεωφορείο για την πόλη;
Airport express απ' ότι βλέπω στις σημειώσεις της ιστορίας μου.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ισχύει άραγε για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ή μόνο για τους ντόπιους;
Γιατί το καλοκαίρι στην Πολωνία με αυτή την λογική βγάλαμε φοιτητικό για τα κορίτσια και ο ελεγκτής δεν το δέχτηκε λέγοντας ότι το φοιτητικό και γενικά οι εκπτώσεις ισχύουν μόνο για τους Πολωνούς. Είχαμε μια διαφωνία αλλά τελικά το πρόστιμο δεν το γλιτώσαμε.
Ισχύει για όλους ντόπιους και τουρίστες. Για φοιτητικά νομίζω όχι.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.281
Μέλη
39.962
Νεότερο μέλος
petrosPaz10

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom