Τσεχική Δημοκρατία Πράγα χρηστικές οδηγίες προς ναυτιλομένους

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αίγυπτος
Δε μπορώ να στείλω πμ ακόμη γιατί δεν έχω δημοσιεύσει λέει πολλά μηνύματα!!! Οι οδηγίες σου είναι τόσο καλές και αναλυτικές που σε συγχωρώ που μου άλλαξες φύλο! Θα μένω στο pension platan revolunci 20 νομίζω είναι η διεύθυνση! Πράγα βασικά θα μείνω 3 μέρες. Είναι ένας σταθμός στο ενδιάμεσο Βερολίνου και Βιέννης. Λέω την πρώτη μέρα να μείνουμε στην παλιά πόλη, να χαζέψουμε...και το βράδυ να δούμε μαύρο θέατρο και αν δεν είμαστε πολύ κουρασμένοι να πάμε στο reduta. Στα μοναστήρια και στο κάστρο κλπ έχω σκοπό να πάω τη δεύτερη μέρα! Απλά προβληματίζομαι!!! Θα το πάρω από κάτω προς τα πάνω και θα ξανακαταλήξω χαμηλά, στο πετριν (όχι με τα πόδια)!!! Ερώτηση πρώτη! Τη γέφυρα, όμως, πότε θα την περάσω; Ερώτηση δεύτερη: αυτό που θα με πάει στο πέτριν...είναι ακριβό; Ερώτηση τρίτη: θα πάω κυριακή!! διάβασα όμως στις σελίδες το στραχώβ και της λορέτα πως από τις εννιά κάθε μέρα είναι ανοιχτά! Ερώτηση τέταρτη: Σε έπρηξα; Πάντως τη δεύτερη μέρα έτσι την έχω στο μυαλό μου! Κουραστική και γεμάτη! Και την τελευταία έλεγα να πάμε στο Τσέσκυ Κρούμλωφ!
 

mairi5

Member
Μηνύματα
66
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Αγιος Δομινικος
Έχει λίγες μέρες που γύρισα απο κεντρική ευρώπη,Σάλτσμπουργκ-Βιέννη-Πράγα-Βουδαπέστη-Λιουμπλιάνα.Το ταξίδι ήταν φανταστικό αλλά όσον αφορά την Πράγα,μιας που γίνεται συζήτηση,οι τιμές στα κρύσταλλα εξωφρενικές για Τσεχία!800ευρώ το βάζο!Και οι πίνακες σου ζητούσαν 600-1000ευρώ!Που ζούνε?Οι εντυπώσεις μου απο τους ανθρώπους πολύ αρνητικές.Για την πόλη,όμορφη η Πράγα,αλλά λίγα πράγματα να δεις.Μπύρα απλά τέλεια!Οι άνθρωποι άπληστοι!Το κάστρο,πλήρωσα να μπώ μέσα και ήταν χάλια μαύρα!Μόνο η εκκλησία του Αγίου Βίτου άξιζε πραγματικά,αλλά μπορείς να τη δείς και πανοραμικά!Προσωπική άποψη εκφράζω έτσι?Για να μη παρεξηγούμαστε.
 

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
.........!Προσωπική άποψη εκφράζω έτσι?Για να μη παρεξηγούμαστε.
Μα ακριβώς αυτό θέλουμε, την προσωπική σου γνώμη και όχι το τι θα <πρέπει> να γράψεις για να φανείς αρεστός-ή.
Μακάρι να το τηρούσαν όλοι....
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Kαι εγώ το ίδιο διάβασα, χρειάζεται λέει 20 μηνύματα για να μπορείς να στείλεις πμ.
Κοντεύουμε...Για το Reduta δεν έχω άποψη, δε πήγα, αλλά με τέτοιο καιρό να κλειστείς μέσα κομματάκι ζόρι μου φαίνεται και μη ξεχνάς εξάλλου πως πρέπει να είσαι φαν της τζαζ για να πας εκεί.
Πρώτη μέρα το πρόγραμμά σου οκ, τη δεύτερη από εκεί που είσαι σε ένα τεταρτάκι το πρωί διασχίζεις τη γέφυρα του Καρόλου και μετά από εκατό μέτρα ευθεία έχει στάση τραμ 22 που κατεβαίνεις στο Pohorelec(είπαμε το ψηλότερο σημείο πλην Πέτριν), κατεβαίνεις Στράχωφ, Λορέτο, Κάστρο τη Νερούντοβα και τον Άγιο Νικόλαο και μετά ξανανεβαίνεις με τον οδοντωτό στο Πέτριν, κόστος εισητηρίου μέχρι την κορυφή 1 ευρώ υπολόγιζε για 90 λεπτά. Εκεί δεν έχει θέα εκτός κι αν ανέβεις καμιά 300αριά σκαλιά στο ομοίωμα του πύργου του Άιφελ αφού πληρώσεις 4 ευρώ παρακαλώ, ενώ αν προτιμάς ασανσεράκι οι φίλοι μας οι Τσέχοι χρεώνουν 2 ευρώ επιπλέον. Ενδιάμεση λύση είναι να κατέβεις στο μοναδικό και ενδιάμεσο σταθμό του οδοντωτού Nebosizek που έχει θέα για φώτο, ένα ακριβό εστιατόριο κι ένα καφέ....
Αφού κατέβεις μετά από το Πέτριν στα 5 λεπτά είναι το Ολυμπία.
Για το Τσέσκυ Κρουμλώφ δεν γνωρίζω, δε πήγα(είναι λέει απόσταση και ολίγον στροφιλίκι), όπως και για το Κάρλοβι, προσωπικά επέλεξα να χαρώ τις όποιες γωνιές της πόλης.It's your choise....
A ,,,,,και βέβαια δε με έπρηξες..
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αίγυπτος
Α!!!Τέλειο αυτό που μου πες με τη γέφυρα κλπ!! Απλά μήπως τελικάέτσι όπως τα λες να μην πάω στο πέτριν; Βαασικά ανάλογα και με την ώρα που θα χω ξοδέψει στο κάστρο ....το πόσο κουρασμένοι θα μαστε κλπ!!!Η τζαζ δε μου αρέσει καθόλου!!!! Αρέσει στην παρέα όμως! και επειδή διάβασα πολλά για τα τζαζ μπαράκια κλπ έλεγα να πάω!!! Αλλιως τι να κάνω άλλο το βράδυ που δε θα με κλείσει και μέσα σε 4 τοίχους; Θα μου πεις βλέποντας και κάνοντας! Για το Τσέσκυ, βλέποντας και κάνοντας επίσης!!α! επίσης την πρώτη μέρα λέω να φάμε στο κολκόβνα στο κέντρο, θα κάνω μάλλον κράτηση! (άντε άλλα 4΄ή πέντε μηνύματα έμειναν!)
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Το Κολκόβνα με το Ολυμπία είναι αδερφάκια, αλλά με διαφορετικά μενού. Πήραμε μία ποικιλία κρετικών που τα ψητά κρέμονταν από τα ...τσιγκέλια και όταν μας τα έφερε ο σερβιτόρος άναψε και μία μεγάλη φλόγα στη βάση για κάποια δεύτερα που ...ψάρωσε όλο το μαγαζί. Υπολόγισε πως θα θέλει κράτηση καθότι κεντρικό, 10 λεπτά το πολύ από εκεί που μένετε και 3 λεπτά από το μαύρο θέατρο της Parizka.
Τώρα το πόση ώρα θα ξοδέψεις είναι υποκειμενικό. Προσωπικά έίδα από έξω τόσο το Στράχωφ(από μία έξοδό του έχει υπέροχη θέα), όσο και το Λορέτο ενώ στο Κάστρο έφαγα μία ώρα καθότι δε μπήκα στη πινακοθήκη του αλλά και στον Άγιο Βίτο αφού είχε πολύ μεγάλη ουρά, άσε που το χρυσό σοκάκι ήταν κλειστό λόγω ...έργων, οπότε όπως το είπες, βλέποντας και κάνοντας....
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αίγυπτος
Στα μοναστήρια δε μπήκες μέσα?????? (ρητορική ερώτηση αλλά έχουμε και 20 μηνύματα να συμπληρώσουμε)
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
όχι δε μπήκα, στην ουσία μόνο το Στράχωφ ήξερα μες την πόλη, το Λορέτο είναι εκκλησία
για του Στράχωφ ο λόγος διάβασα ότι έχει φοβερή βιβλιοθήκη(την είδα από φωτογραφία χιχιχιχιιχιχι)
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αίγυπτος
Είχε ένα πρόβλημα η σύνδεσή μου αυτές τις μέρες!! Έχω κάτι τελευταίες διευκρινιστικές απορίες! Γενικώς, όμως, ήσουν κατατοπιστικότατος!!!! Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
 

stavrosm

Member
Μηνύματα
61
Likes
36
Φαγητο-δασκεδαση-διαμονη

________Η πρωτη και μοναδικη μου επισκεψη στην πραγα τον οκτωβριο του 2009 για 6 ημερες. Το φαγητο μετα τις 11 το βραδι ειναι προβλημα, ολα τα μαγαζια ακομη και στο κεντρο αρχιζουν και κλεινουν,ειναι απαιχτοι οι ανθρωποι.Σε ολα τα μαγαζια του κεντρου οι πελατες ειναι 100% τουριστες και οι τιμες εκτος της τσεχικης κουζινας τσιμπημενες αρκετα. Παντως μεε 15λεπτο πρπατημα μακρια απο το κεντρο σε μαγαζια που συντηρουνται κυριως απο ντοπιους τρως και πινεις το ιδιο καλα 30-40% φθηνοτερα.
Εσεις που θα πεινασετε μετα τις 11 προτεινω το la casa argentina ανοιχτο μεχρι τις 3 το πρωι La Casa Argentina, Argentinskα Restaurace Praha, Steakhouse Praha και το LA B DEL M La Bodeguita Del Medio Praha, Bodeguita kub?nsk? restaurace Praha. Στο δρομο του αργεντινικου υπαρχουν και αρκετα τσεχικα μαγαζια,αλλα στις 12 κλεινουν.
Η διασκεδαση το βραδι ειναι ανυπαρκτη ,ενα πενταοροφο club διπλα στη γεφυρα του καρολου-δεν θυμαμαι το ονομα του- ειναι ελεεινο και βρωμερο δεν υπαρχει ουτε ενας τσεχος μεσα,προς αποφυγη,ενα καλο bar με εξαιρετικο σερβις ειναι το harrys bar περπατοντας απο την πλατεια του ρολογιου στην parizka δευτερος η τριτος δρομος δεξια.
Για cubing μονο παρασκευη η σαββατο πρεπει να πσαξετε στο διαδυκτιο η σε καποιο event που γινεται τις μερες της παραμονης σας και θα το καταλαβετε αμα προσεχετε τις αφισες στο δρομο.

Διαμονη εγω προτιμω στις πολεις τις ανατολικης ευρωπης διαμερισμα.
Στην Πραγα νοικιασα μεσω ιντερνετ ενα υπερλουξ διαμερισμα στο κεντρο-2 λεπτα με τα ποδια απο τη γεφυρα του καρολου - με 85 ευρω την ημερα
praha city apartments.............

_____________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported

[/quote]
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία, συνοπτική και χρηστική ιστορία.
Ευχαριστούμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom