1. Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2015! Κάντε κλικ εδώ!
Απόκρυψη ανακοίνωσης
Με την πλοήγησή σας στο Travelstories.gr αποδέχεστε τη χρήστη cookies που ενισχύουν την εμπειρία χρήσης. -- ΟΚ --

Προετοιμάζοντας ένα ταξίδι για Νότια Αμερική

Συζήτηση στο φόρουμ 'Άρθρα από το Περιοδικό' που ξεκίνησε από το μέλος Defkalion, στις 13 Ιουνίου 2018.

 1. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.183
  Likes:
  9.364
  Επόμενο Ταξίδι:
  Νέα Ζηλανδία
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Νέα Ζηλανδία
  Από τα υψίπεδα των Άνδεων και μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού συνυπάρχουν αρμονικά παγετώνες, έρημοι, ο πνεύμονας της γης και η μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου ✈☀ Μερικές συμβουλές πριν αναχωρήσουμε για την πιο ποικιλόμορφη ήπειρο του πλανήτη μας!

  Διαβάστε τη συνέχεια...
   
  #1

 2. taver

  taver Member

  Μηνύματα:
  9.430
  Likes:
  11.835
  Επόμενο Ταξίδι:
  Yorkshire
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Iles Kerguelen
  To Ράπα Νούι βρίσκεται στην Ωκεανία και όχι στη Νότια Αμερική, η ESTA δεν είναι κάρτα, οι χώρες στην ήπειρο που δε μιλάνε Ισπανικά είναι τέσσερις (Γουιάνα, Σουρινάμ, Βραζιλία και Γαλλία) και όχι μία, σε κάποιες χώρες οι κάρτες πληρωμής είναι πιο δεκτές από ότι στην Ελλάδα (π.χ. Χιλή, Βραζιλία), είναι γενικά επικίνδυνο λόγω εγκληματικότητας να κυκλοφορείς με πολλά μετρητά, το Σουρινάμ παρέχει βίζα on arrival, αντιφατικές πληροφορίες για τις βίζες δε βρήκα πουθενά, και γευση από τον προορισμό μας μπορούμε να πάρουμε και με λιγότερες από αρκετές εβδομάδες.
   
  #2
 3. North66

  North66 Member

  Μηνύματα:
  3.672
  Likes:
  2.393
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Γροιλανδία
  Το Ράπα Νούι βρίσκεται γεωγραφικά στην Ωκεανία, πολιτικά βρίσκεται όμως στη Νότια Αμερική. Δηλαδή είναι σαν να επέμεινε κάποιος σε αντίστοιχο travelstories της Χιλής ότι το Καστελλόριζο ανήκει στην Ασία και όχι στην Ευρώπη.
   
  #3
 4. taver

  taver Member

  Μηνύματα:
  9.430
  Likes:
  11.835
  Επόμενο Ταξίδι:
  Yorkshire
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Iles Kerguelen
  Το Καστελόριζο, η Λέσβος, η Ρόδος και τα άλλα νησιά στο ανατολικό αιγαίο, γεωγραφικά ανήκουν στην Ασία (όπως και σεισμολογικά επίσης), και πολιτιστικά και πολιτικά ανήκουν στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή ένωση. Τα όρια των ηπείρων (γεωγραφικά) δε συμπίπτουν με τα όρια των χωρών. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...
   
  #4
 5. katkats

  katkats Moderator

  Μηνύματα:
  5.359
  Likes:
  5.468
  Επόμενο Ταξίδι:
  ?
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Ν. Αμερική
  Πολύ θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου για όλα αυτά! Το Καστελόριζο βρίσκεται πάνω στο ίδιο τόξο που περνάει από την Κρήτη και φτάνει στα νησιά του Ιονίου. Και το ρήγμα της Ανατολίας που ένα παρακλάδι του φτάνει στη Λέσβο εκτείνεται ως τις Σποράδες. Καταλαβαίνεις ότι ήδη έχουμε φάει όλη την Ελλάδα. Μπορώ να σου μιλήσω και για τεκτονικές πλάκες. Αλλά μίλησες για σεισμολογία.
  Για τον γεωγραφικό προσδιορισμό φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με το που βάζεις τα όρια.
   
  #5