Ελβετία Προπληρωμένη SIM (SimCorner?) για Ελβετία / Κάρτα ή μετρητά;;;

MargoVyn

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαίρετε πανταχού ταξιδόφιλοι!
Οργανώνω ένα ταξίδι στην ελβετία το Γενάρη και αναρωτιόμουν αν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει την SimCorner prepaid sim card (https://www.simcorner.com/eu/europe-sim-card.html) και αν ναι, ποιά είναι η άποψή του! Αν όχι, έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση για data και sms, καθώς τα προγράμματα της vodafone στην οποία έχω καρτοκινητό δεν συμφέρουν... Και τέλος, τι συμφέρει καλύτερα στην ελβετία;;; Όλα τα χρήματα σε μετρητά ή και μερική χρήση χρεωστικής/προπληρωμένης;;;
Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!
 

panagiotis.k

Member
Μηνύματα
205
Likes
725
Καλωσόρισες στο φόρουμ :):)

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από την SimCorner. Όταν με το καλό φθάσεις μπορείς να αγοράσεις μια sim και να βάλεις ένα προπληρωμένο πακέτο από μαγαζιά τύπου ψιλικών. Θα σε βοηθήσει ο ψιλικατζής αν υπάρχει συνεννόηση. Υπάρχουν διάφορες εταιρίες πχ lycamobile.lebara ρήξε μια ματιά στο site τους. Θα έχουν βέβαια φυλλάδια στο ψιλικατζίδικο. Διάλεξε μια που να σε βολεύει αναλόγως τι έχεις περισσότερο ανάγκη (δεδομένα,κλήσεις,sms). Προσοχή στα ψιλά γράμματα γιατί πολλές λένε απεριόριστα δεδομένα αλλά στην ουσία έχεις κάποια λίγα GB σε 4G και μετά με μειωμένη ταχύτητα κτλ οπότε ουσιαστικά δεν θα έχεις data. Επίσης θα χρειαστεί να δείξεις ταυτότητα για να ενεργοποιήσεις το πακέτο.
Για το ερώτημα μετρητά ή κάρτα αυτό είναι προσωπική επιλογή. Καλό θα ήταν να έχεις και τα 2. Αυτό που θα πρέπει να δεις είναι οι χρεώσεις της τράπεζάς σου για τη μετατροπή συναλλάγματος/ανάληψη σε ΑΤΜ στο εξωτερικό και την προμήθεια για τη χρήση της κάρτας για αγορές σε ξένο νόμισμα όπως είναι το Ελβετικό Φράγκο.
Θα σου πρότεινα να ρήξεις άμεσα μια ματιά σε αυτό το topic (https://www.travelstories.gr/community/threads/revolut.60039/) για την κάρτα Revolut με την οποία θα γλυτώσεις extra χρεώσεις.
 

MargoVyn

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ για τη μακροσκελέστατη απάντηση! Μέχρι τώρα είχα κοιτάξει μόνο τις μεγάλες τηλεφωνικές εταιρίες της ελβετίας, τύπου swisscom και salt. Η lycamobile μου φάνηκε καλή, αλλά χρειάζομαι λίγο ψάξιμο ακόμη. Όσο για τα χρήματα, νιώθω μεγαλύτερη άνεση με τα μετρητά, αλλά το να πάρω και όλο το ποσό από ελλάδα μου φαίνεται ασύμφορο... Αλλά από την άλλη έχω πειραιώς, η οποία απ'ότι διαβάζω είναι λίγο πετσοκόφτης στις συναλλαγές έξω...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom