Προς οικοδόμηση και η παραλία του Σίμου

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Το τελειωτικό χτύπημα στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, δίνεται αυτές τις μέρες. Προς οικοδόμηση και αυτό το πανέμορφο μέρος. Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη...

Σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού
05/09/2008

Μία περιοχή "φιλέτο", χαρακτηρισμένη ως Natura, η μοναδικής ομορφιάς παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο χαρακτηρίστηκε ως οικόπεδο, εξασφαλίζοντας στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη άδεια οικοδόμησης από τη Διεύθυνση Δασών.

Πέντε στρέμματα με πανοραμική θέα σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας έχουν ήδη εκχερσωθεί, ενώ αγοραστής εμφανίζεται ένας δικηγόρος της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δασάρχη, ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει και στη μεταβίβαση τμημάτων γης γύρω από την επίμαχη έκταση με την υπόθεση του αποχαρακτηρισμού τους έχει ήδη φθάσει στη Δευτεροβάθμια επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών.

Ερωτηματικά. Ο αγοραστής προσέφυγε αρχικά πριν από τέσσερα χρόνια στο Δασαρχείο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποχαρακτηρίσει την έκταση.Κατόπιν προσέφυγε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή διεύθυνσης Δασών, προσκόμισε βεβαίωση της ΚΕΔ στην οποία αναφέρεται ότι η έκταση δεν είναι δασική, και έτσι κατάφερε να πάρει το "πράσινο" φως από την τριμελή επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκταση είχε δοθεί στους αρχικούς ιδιοκτήτες από το ΥΠΕΘΟ με παραχωρητήριο που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, ένα παραχωρητήριο που σύμφωνα με το δασάρχη περιέχει πολλές ασάφειες.

(πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=92937)

Παρέμβαση για την Ελαφόνησο
07/09/2008

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκου Αγγελόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα η δημοσιοποίηση, από τον ΣΚΑΪ, της απόδοσης προς οικοδόμηση, πέντε στρεμμάτων, στην παραλία Σίμου, της Ελαφονήσου, παρά την γνωμοδότηση του Δασαρχείου Μολάων, ότι πρόκειται για δασική έκταση.

Ο κ. Αγγελόπουλος, θα ζητήσει από τον δασάρχη Μολάων, να παρέμβει στην Πολεοδομία Λακωνίας, ζητώντας να επανεξεταστεί η νομιμότητα των εγγράφων που προσκομίστηκαν, για την έκδοση οικοδομικής άδειας, με βάση την οποία, προ τριημέρου ξεκίνησαν, εσπευσμένως, εργασίες εκσκαφών.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζήτησε να διερευνηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας και την Διεύθυνση Δασών Τρίπολης, το δικαίωμα της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας, να αποφανθεί επί της αιτήσεως θεραπείας που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της έκτασης, μετά την γνωμοδότηση του Δασαρχείου Μολάων.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα NATURA.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, δικηγόρος των Αθηνών, αφού δεν κατάφερε να την αποχαρακτηρίσει από το Δασαρχείο Μολάων, προσέφυγε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας.

Εκεί, με βεβαίωση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), περί τοποθέτησης του παραχωρητηρίου στο έδαφος, πέτυχε τον αποχαρακτηρισμό της.

Η επίμαχη έκταση προέρχεται από παραχωρητήριο του 19ου αιώνα, το οποίο, σύμφωνα με τον δασάρχη Μολάων, περιέχει πολλές ασάφειες.

(πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=93072)

Ξενοδοχεία ή βίλες; Τι σημασία έχει... :(
 
Last edited by a moderator:

GTS

Member
Μηνύματα
6.789
Likes
18.264
Όποιος πρόλαβε να δει το Σίμο όπως είναι, πρόλαβε....τι κ***χώρα θέε μου, 4ος κόσμος, διότι ακόμα και ο 3ος κόσμος δεν έχει ασελγήσει τόσο πολύ στη χώρα του.

Δυστυχώς, στην άκρη αυτή της γης κατοικούν Νεοέλληνες
 

iro

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Δυστυχώς κάθε περσινό καλοκαίρι και καλύτερα....σε λίγο ο Σίμος θα είναι μία ανάμνηση...πάει και αυτός!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Το θεμα ειναι αν μπορει να γινει κατι εστω και τωρα για να μην χτισει κανεις εκει.
Κριμα παντως :(
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ούτε μία προσφυγή
Δημήτρης Λάππας - 08/09/2008

Προχωρά η οικοδόμηση πέντε στρεμμάτων στην Ελαφόνησο

Η γραφειοκρατία και η ολιγωρία των αρμοδίων "καταδίκασαν" τελικά σε τσιμεντοποίηση τα περίπου 6 στρέμματα δασικής έκτασης στην παραλία Σίμου της Ελαφονήσου, μία έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως Natura.

Ούτε ο δασάρχης Μολάων, ούτε κάποια άλλη υπηρεσία προσέφυγαν (εντός της δίμηνης προβλεπόμενης προθεσμίας) κατά του αποχαρακτηρισμού της έκτασης που αποφάσισε η τριμελής Επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας, με αποτέλεσμα η παρέμβαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκου Αγγελόπουλου, να μην μπορέσει να σταματήσει το συντελούμενο σε βάρος του περιβάλλοντος έγκλημα, αφού η απόφαση αποχαρακτηρισμού είχε τελεσιδικήσει.

Ο δασάρχης Μολάων υποστήριξε ότι δεν είχε δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης χαρακτηρισμού, ενώ από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος επέμεινε ότι δεν πρόκειται για δασική έκταση, τόνισε ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και κάλεσε το δασάρχη Μολάων να ασχοληθεί και με άλλες δασικές περιοχές, όπως στην Μονεμβασιά.

Παρ' όλα αυτά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης (υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος) και Λεωνίδας Γρηγοράκος, με ερώτησή τους, έφεραν την υπόθεση στην Βουλή, ζητώντας, την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.

Νέα απειλή στην Ελαφόνησo
Δημήτρης Λάππας - 09/09/2008

Κίνδυνος αποχαρακτηρισμός νέων εκτάσεων στην Ελαφόνησο

Με τσιμεντοποίηση απειλούνται άλλα 57 στρέμματα στην παραλία Σίμου της Ελαφονήσου εάν οι αρμόδιοι παραμείνουν θεατές των σημειούμενων αποχαρακτηρισμών.

Ήδη, 6,6 στρέμματα έχουν αποδοθεί προς οικοδόμηση, μετά τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δασών του Νομού Λακωνίας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ, 37 στρέμματα έχουν πωληθεί και έχουν συνταχθεί επτά συμβόλαια, ενώ προς πώληση βρίσκονται άλλα 20 στρέμματα. Ιδιοκτήτες όλης της έκτασης φέρονται ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος και ο Γιάννης Λιάρος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κοινοτάρχη, ο κ. Χ. Λιάρος έκανε λόγο για νόμιμες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης των 6,6 στρεμμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο νέος ιδιοκτήτης θα χτίσει 1,2,3 'σπιτάκια' γι΄ αυτόν και την οικογένειά του".

Στη Βουλή εκ νέου η Ελαφόνησος
17/09/2008

Στη Βουλή και πάλι το θέμα της παραλίας Σίμου στην Ελαφόνησο

Στη Βουλή και πάλι το θέμα οικοπεδοποίησης προστατευόμενης περιοχής στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, που αποκάλυψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Ζητά να ανακληθεί η απόφαση αποχαρακτηρισμού της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας και να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων αποχαρακτηρισμών στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από ορισμένους ιδιοκτήτες εκτάσεων που βρίσκονται εντός του δασικού συστήματος της περιοχής και του δικτύου ΝATURA 2000.

*όλα τα άρθρα από www.skai.gr
 
Last edited by a moderator:

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
καταλάβαμε τι γίνεται !!!! ο φερόμενος ιδιοκτήτης -δικηγόρος ειναι μόνο το πρόσωπο ,και πίσω απο αυτόν ποιός ξέρει τι ιδιοκτήτες -και μαύρα κοράκια υπάρχουν !!! έτσι δεν γίνεται συνήθως ?? το θέμα ειναι οτι οι διαδικασίες ξεκινούν ,τα 6,6 στρέμματα ειναι η αρχή ,για να μην ειναι κραυγαλέο ,και έπειτα ,οι μπουλντόζες θα παρελαύνουν σαν τάνκς!! ποιός θα μιλήσει ? οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι,έχουν πάρει τα μπικίνια (πικικίνια που λέμε ) και κόβουν -ράβουν στα μέτρα των κορακιών -ενδιαφερόμενων με το αζημίωτο !!
τον έχω ζήσει τον σίμο σε όλο του το μεγαλείο !! μάλον οτι τελείωσε το όνειρο !! η πρόσβαση ήταν ο χωματόδρομος και τα ποδάρια μας .ο παράδεισος πάνω στην γή ,όπου οι εύες και οι αδάμ έκαναν ξεβράκωτοι μπάνιο ..
αντίο ομορφιά μου !!
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Λυπάμαι για την χώρα μου πραγματικά. Βλέπουμε χώρες της Ασίας να μην χτίζουν ξενοδοχεία ψηλότερα από τους φοίνικες και εμείς η σούπερ Ευρωπαική χώρα δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο. Αντε να κάνουν και το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος εκεί να το αποτελειώσουν το μέρος. Και αναρωτιέμαι τί θα γίνει σ΄αυτήν τη χώρα τελικά και τι κληρονομιά θ αφήσουμε στα παιδιά μας? Κρίμα πραγματικά..
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Ρενάτα οι Εύες και οι Αδάμ θα πρέπει να βγάλουν σύντομα διαβατήριο για άλλους παραδείσους. Από δώ μόλις εκδιώχθηκαν..
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ρενάτα οι Εύες και οι Αδάμ θα πρέπει να βγάλουν σύντομα διαβατήριο για άλλους παραδείσους. Από δώ μόλις εκδιώχθηκαν..
ναι το ξέρω όπως και απο άλλα μέρη -παραδείσους !!
σε λίγο θα μας κατακλύσουν τα πλαστικά μέρη ,τα τσιμεντένια ,οι προκάτ παραλίες ,και δεν ειναι μακρυά ξέρεις ο καιρός ...ο άνθρωπος ειναι το χειροτερο όν πανω στον πλανήτη γή το πιο αδηφάγο ,απλώς μετράνε χρόνια που θα τον καταστρέψει ...οσο για το τι θα αφήσομε κληρονομιά στα παιδιά μας ? φίλε fellow, αστο καλύτερα ..ευτυχώς που τα σκυλάκια ζούν γύρω στα 16 χρόνια ...βλέπε φανούλα στο προφίλ μου ...:roll:
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Eσύ έχεις τη Φανούλα εγώ έχω τον Φάνη που είναι ένα παιδάκι μόλις 5 χρονών και δεν ξέρω ούτε για το δικό του μέλλον αλλά ούτε και για του πλανήτη. Το μόνο που είμαι σίγουρη πως θα δει αρκετές καταστροφές να συντελούνται...
 

antonyh

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Φιλοι μου θα ηθελα να σας ρωτησω ολουσ εσας που εχετε γυρισει ολο το κοσμο. Εσας που εχετε επισκευτει τη Μαγιορκα τη Τενεριφη την Ταιλανδη το Μπαλι κλπ κλπ ,οταν μενατε στισ παραλοιεσ των τοπων αυτων σε σκηνες μενατε η στα πολυτελεστατα παραθαλασσια ξενοδοχεια???????????? Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας προκαταβολικα.........
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.677
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom