Βαρκελώνη Προσγείωση στη Βαρκελώνη και μεταφορά στην πόλη

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Μεγάλη προσοχή στα Αεροδρόμια. Υπάρχουν εταιρείες, κυρίως τσάρτερς, που όταν λένε «Βαρκελώνη», προσγειώνονται στο Girona Airport to Barcelona και όχι στο κύριο αεροδρόμιο της πόλης, το Aeropuerto de Barcelona. Επομένως διευκρίνισε απόλυτα, σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθείς.

Το Αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, το Aeropuerto de Barcelona, ή άλλως, το El Prat de Llobregat Aeropuerto, Aeropuerto de Barcelona el Prat – Barcelona Airport – Aeroport de Barcelona απέχει 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, μια διαδρομή που αναλόγως της κίνησης, διαρκεί μεταξύ 20 – 40 λεπτών.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταξί για την μεταφορά σου στο κέντρο της πόλης, που θα σου κοστίσει περίπου 25 ευρώ, ενώ υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για κάθε βαλίτσα. Οι τιμές γι΄ αυτές τις χρεώσεις βρίσκονται αναρτημένες μέσα στο ταξί. Τα επίσημα ταξί στη Βαρκελώνη είναι μαύρα και κίτρινα και πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα ταξίμετρο. Τα ταξί είναι γενικά πολύ καλά, καθαρά και αξιόπιστα.

Ας σημειωθεί ότι εάν χρησιμοποιήσεις ταξί από την πόλη στο αεροδρόμιο, πρέπει όπως και δήποτε να διευκρινήσεις ότι πας στο τέρμιναλ του αεροδρομίου. Διότι υπάρχουν και τέρμιναλς στο λιμάνι. Το ένα είναι airport terminal και το άλλο, Cruise Terminal

Μπορείς βεβαίως να φτάσεις από το αεροδρόμιο στην πόλη, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα λεωφορεία και τα τρένα. Το μετρό δεν φτάνει στο αεροδρόμιο.

Λεωφορείο Aerobus – Shuttle bus. Στην ιστοσελίδα τους θα βρεις τα ακριβή δρομολόγια, EMT-AMB αν και γενικά, τα λεωφορεία αυτά φεύγουν κάθε 15 λεπτά Θα τα βρεις στην έξοδο και των τριών τέρμιναλς του αεροδρομίου. Θα σε πάνε στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Espana ή στην πλατεία Catalunya. Το εισιτήριο κοστίζει 4.05 ευρώ για μονή διαδρομή και 7 ευρώ μετ΄ επιστροφής. Εισιτήρια βγάζεις μόνο μέσα στο λεωφορείο. Μπορείς να εξοικονομήσεις 20% αν έχεις ήδη προμηθευτεί την Barcelona Card.

Τρένα – RENFE Train. Στην ιστοσελίδα τους θα βρεις τα δρομολόγια. Renfe Cercan (μόνο στα ισπανικά) αν και γενικά, τα τρένα RENFE, φεύγουν από το αεροδρόμιο κάθε 30 λεπτά, για το κέντρο της πόλης. Η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά. Σε φτάνει στους σταθμούς Estacio de Franca, Passeig de Gracia, ή Barcelona Sants (που είναι γνωστό ως Sants Estacion) και απ΄ εκεί μπορείς να πάρεις το μετρό. Η ένδειξη του τρένου, είναι Aeropuerto.

Αν θέλεις να κατέβεις στην στάση Franca Station, πρέπει να ξέρεις ότι η πλησιέστερη στάση του μετρό είναι η Barceloneta, στην κίτρινη γραμμή και είναι σε απόσταση περίπου 400 μέτρων με τα πόδια. Η στάση Barcelona Sants είναι ο μεγαλύτερος σταθμός του τρένου και διευκολύνει για μετεπιβιβάσεις σε άλλα τρένα, που πηγαίνουν εκτός Βαρκελώνης.

Το εισιτήριο μονής διαδρομής προς το σταθμό Sants Station, κοστίζει 2.60 ευρώ. Αν έχεις εκπτωτικό εισιτήριο Τ10, θα αλλάξεις συγκοινωνία, χωρίς πρόβλημα, άλλως θα χρειαστείς 2 διαφορετικά εισιτήρια. Με την Barcelona Card υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο τρένο και το μετρό. Στο αεροδρόμιο το τρένο σε φέρνει κοντά στην κύρια είσοδο. Χρειάζεσαι 5 λεπτά περπατήματος για να φτάσεις, αλλά η διαδρομή γίνεται σε κυλιόμενο διάδρομο, οπότε είναι εύκολη η μεταφορά αποσκευών.

Από το αεροδρόμιο στο λιμάνι της Βαρκελώνης, δεν υπάρχει κατ΄ ευθείαν σύνδεση. Πρέπει να φτάσεις στο κέντρο της πόλης, μετά να αλλάξεις μέσο μεταφοράς και ακολούθως να περπατήσεις. Ο καλλίτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσεις στο λιμάνι είναι με ταξί. Η διαδρομή αεροδρόμιο-λιμάνι, κοστίζει περίπου 25-30 ευρώ και διαρκεί γύρω στα 25 λεπτά. Η κάθε τσάντα κοστίζει επιπλέον 0,90 λεπτά του ευρώ.

Το Αεροδρόμιο της πόλης της Girona, το Girona Airport to Barcelona (τηλ.(0034) 97 218 6708) .: Aeroport de Girona .:. Girona Airport .:. Aeropuerto de Girona :. απέχει 103 χιλιόμετρα, βόρειοανατολικά της Βαρκελώνης και η διαδρομή μέχρι το κέντρο της Βαρκελώνης, διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.
Πρέπει να θυμάσαι ότι η ονομασία του αεροδρομίου μπορεί να συναντηθεί ως ί ως Gerona. Η πρώτη γραφή, με i είναι στα ισπανικά και η δεύτερη, με e στα Καταλωνικά.

Η στάση των λεωφορείων Barcelona Buses, (τηλ. (0034) 93 593 1300) είναι ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο και σε πηγαίνει στην Estacio d’ Autobusos Barcelona Nord, στον κύριο σταθμό λεωφορείων της Βαρκελώνης. Από εκεί μπορείς να πάρεις το μετρό. Θα βγεις από την έξοδο Sortida Nàpols και η στάση του μετρό, είναι 5-10 λεπτά με τα πόδια. Είναι η στάση μετρό Arc De Triomf (Red Line, L1)

Πρόσεξε να πάρεις το σωστό λεωφορείο, γιατί η εταιρεία διαθέτει δύο πανομοιότυπα λεωφορεία. Το ένα πηγαίνει από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Βαρκελώνης και το άλλο πηγαίνει στο κέντρο της πόλης της οχήματα. Το ένα πηγαίνει στο κέντρο της Girona.
Το κόστης της μονής διαδρομής είναι 12 ευρώ και 21 μετ΄ επιστροφής.

Το τρένο εξυπηρετεί μονο την πόλη της Girona. Το RENFE φτάνει στο κέντρο της πόλης και μετά πρέπει μόνος σου να φροντίσεις να φτάσεις στο αεροδρόμιο. Το ταξί κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ, από το κέντρο της Girona, μέχρι το αεροδρόμιο Girona. Επίσης πρέπει να προσέξεις και την ώρα, καθ΄ όσον θα χρειαστείς ακόμα 30 λεπτά από το κέντρο της Girona μέχρι το αεροδρόμιό της.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ταξί, να υπολογίζεις ότι θα καταβάλεις περίπου 120 ευρώ, μέχρι το κέντρο της Βαρκελώνης, για μονή διαδρομή πάντα.Εάν έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να διανυκτερεύσεις στην Girona και την επομένη, με το λεωφορείο, να φτάσεις στο αεροδρόμιο της πόλης. Εάν πρέπει να διανυκτερεύσεις μια βραδιά, παραθέτονται δύο ενδεικτικά ξενοδοχείο, που μπορεί να σε διευκολύνουν σε μια τέτοια περίπτωση, ερχόμενος, η φεύγοντας από τη Βαρκελώνη.

Hotel Ciutat Gerona, Noord, 2, 17001 Gerona.
Hotel Ciutat de Girona – Luxury Contemporary Hotel – Boutique Hotel – Located in the heart of Girona Catalunya – Spain Είναι ένα 4στερο πολυτελές ξενοδοχείο, με κόστος δικλίνου 135 ευρώ με πρωινό. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Hotel Peninsular, Carrer Nou, 3 – Av. Sant Francesc, 6 17004 Girona. NOVARA HOTELS – Hotel Peninsular Girona – Hotel Alga Calella de Palafrugell – Costa brava
Κοστίζει γύρω στα 70 ευρώ το δίκλινο και ακροβατεί μεταξύ 1 και 2 αστέρων. Βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το ταξί από το αεροδρόμιο της Girona , μέχρι το ξενοδοχείο κοστίζει 18 ευρώ περίπου, για μια διαδρομή 20 λεπτών. Το λεωφορείο είναι το ʽBarcelona Busʼ φεύγει από το αεροδρόμιο και φτάνει στο σταθμό λεωφορείων της Girona, με κόστος 2,05 ευρώ τη μονή διαδρομή. Από εκεί χρειάζεται να πάρεις ταξί μέχρι το ξενοδοχείο, και χρονικά θα σου πάρει άλλα 5 λεπτά.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.879
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom